Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce parere aveti? Pretul unui porumbel este direct proportional cu valoarea sa?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Familia Herbots - pe locul 1 sunt intotdeauna porumbeii (partea a 2-a)


10:33, Joi, 04.09.2008

 

Partea a 2-a: Evolutia... In articolul precedent am incheiat cu rezumatul firului rosu printre porumbeii familiei Herbots...Acestia au fost `Ieverige`, apoi porumbeii din liniile Stoces - Grondelaers – Schellens - un rezumat al unora dintre acesti porumbei de top. Astazi as dori sa vorbesc despre echipa familiei Herbots. La sfarsitul anilor `70 Filip si Michel Vanlint au inceput sa isi dedice aproape tot timpul porumbeilor. Acest lucru a fost un joc de noroc si multi columbofili credeau ca cei doi innebunisera. Inca o data vreau sa spun ca ce om normal si-ar fi parasit o slujba buna pentru a-si asuma un asemenea risc? Desi acest lucru a insemnat pentru cei doi lacrimi si multe sacrificii, acestia au reusit in final, gratie sprijinului oferit de familie si prieteni.
La vremea aceea nu existau ghiduri profesionale pentru intretinerea porumbeilor si Filip nu a avut la dispozitie decat cativa vaduvi, dar acestia s-au dovedit a fi de ce mai buna calitate. Sportul columbofil i-a dat apa la moara si l-a rugat pe prietenul sau Paul sa il ajute la intretinerea porumbeilor. Asa ca Paul mergea zilnic din Sint-Truiden la Halle-Booienhoven cu scuterul sau pentru a ingriji porumbeii prietenului sau. Deoarece Filip a primit acest ajutor, si-a gasit timp pentru a se ocupa si de cealalta parte a medaliei. Si la momentul acela avea o multime de prieteni printre mai marii sportului columbofil. Acestia l-au invatat multe si i-au aratat o multime de lucruri, astfel ca acesta a devenit in scurt timp un adevarat specialist in motivarea porumbeilor. Observarea porumbeilor este un lucru foarte important in crescatoria campionilor. Nici in ziua de astazi Filip nu accepta sa fie deranjat atunci cand vaduvii, femelele sau puii sai se antreneaza. Isi cunoaste fiecare porumbel in parte pentru ca ii priveste atat de des incat stie daca acestia se simt bine. Unul dintre subiectele preferate de conversatie al columbofililor il reprezinta porumbeii pe care-i cumpara familia Herbots, dar toata lumea uita ca in crescatoria domnului Herbots pasarile trebuie sa confirme si acest lucru este deseori dat uitarii.
 
 
Procesul de observare al porumbeilor este de o mare importanta pentru ca este modalitatea prin care afli daca un anume porumbel zboara in afara stolului, daca o anume pasare isi apara locul in crescatorie etc. Care dintre porumbei a facut baie si care dintre ei este seful la spalator? Filip urmareste toate aceste amanunte si stie cand porumbeii sai sunt in forma, iar dupa modul cum porumbeii sai se antreneaza stie pe care dintre ei sa parieze la urmatorul concurs. Mai urmareste daca in boxa lor masculii fac legea, si acest lucru reprezinta un factor deosebit de motivare a pasarilor. Filip si asistentul sau permanent, Swa, se consulta in ceea ce priveste tehnica de motivare pentru fiecare porumbel in parte, astfel incat acesta sa obtina locuri de top in cat mai multe concursuri. Prin diverse metode ei incearca sa faca masculii sa-si extinda teritoriul la mai mult decat o singura boxa si cand reusesc acest lucru masculul va pleca si se va intoarce la aceasta boxa mai des. Este foarte important ca masculul sa nu uite de boxa sa, dar cu toate acestea el nu poate avea mai mult de una in fiecare zi. De asemenea, mutarea masculului in mai multe boxe poate face minuni. Si femelele sunt motivate cu diverse trucuri tot pentru imbunatatirea rezultatelor lor la zbor.
Acum va voi prezenta cateva amanunte despre metodele folosite la zborul cu puii:in crescatoria dedicata lor acestia sunt tinuti in semi-intuneric, dupa sistemul usii glisantesi se practica si jocul de pe cuib intr-un asemenea mod incat aproape la fiecare zbor acestia au pui care sunt foarte motivati sa se intoarca acasa in cea mai mare viteza. 
Trebuie mentionat aici ca si hrana acordata puilor este foarte importanta si in acest sens ei sunt hraniti cu produse Herbots. Hranirea si ingrijirea pasarilor este principala sarcina a managerului crescatoriei. In crescatoria lor porumbeii sunt hraniti cu lingura, adica dupa zbor fiecare porumbel primeste una sau doua linguri de supa cu graunte. Dupa o jumatate de orali se da restul de mancare, adica dieta care se acorda si vaduvelor. Pasarile primesc intotdeauna cea mai buna hrana si adeseori un mix al diferitelor sortimente pentru a corespunde necesitatilor energetice. Dar se pare ca in ceea ce priveste hrana inca se mai pot face imbunatatiri.
Hrana si apa de baut sunt cu regularitate imbunatatite cu produse ale clinicii lui Raf si se fac pe baza unor retete bine stabilite. Este important ca acest lucru sa aiba loc cu regularitate astfel ca porumbeii sa primeasca intaritoare si astfel conditia lor fizica sa se imbunatateasca.Este stiut ca sportul cu porumbei a devenit sportul intregii familii Herbots. Fiul Jo isi ajuta tatal in cadrul companiei iar sora Miet se ocupa de administrare. Raf s-a specializat pe medicina veterinara la porumbei si dezvolta propriile sale retete de vitamine si produse. Si ultimii, dar nu cei din urma, ei ii au alaturi, in permanenta, pe asistenul Swa si ajutorul sau Emile, cu care impreuna formeaza o echipa deosebita. Nu o putem omite de aici pe doamna Jacqueline Herbots, care intotdeauna cand esti in vizita la ei te face sa te simti ca acasa, oferindu-ti cafea sau orice altceva doresti.
 
 
Din cele scrise mai sus se poate observa ca toti membrii familiei Herbots isi are sarcina sa. Jo are in grija femelele din compartimentul de vaduvie si aici trebuie sa spunem ca se inregistreaza rezultate extraordinare. Miet se relaxeaza atunci cand face curatenie in incaperile destinate compartimentului de reproductie si in cel al puilor, iar Jacqueline s-a specializat in curatarea vaselor de baut apa. Prin urmare, fiecare are sarcina sa de indeplinit in fiecare dimineata, iar vara activitatea lor incepe la ora 7.00.
In afara celor mentionati mai sus sunt apropiatii si prietenii care intotdeauna sunt pregatiti sa le ofere sprijin la nevoie.Si aici ma gandesc la Leon Vrancken si Florimond De Roo. In mod regulat ei se deplaseaza la Gembloux (aproximativ 40 Km) pentru a-si antrena pasarile.Inactivitatea macina mintea si acest lucru este valabil in aceesi masura si pentru echipa ca si pentru porumbei, in special la cei care zboara la demi-fond.
Tinta lor este probabil obtinerea titlului de Porumbel AS la nivel National si participarea porumbeilor lor la olimpiada.
 
 
Porumbeii olimpici:
Nu exista probabil colonie de porumbei in Belgia care sa fi reusit sa trimita mai multi porumbei la olimpiada, decat cea a familiei Herbots.Acesti porumbei se regasesc adesea in topul clasamentelor si la randul lor au reprodus alti porumbei care au fost selectati pentru participarea la olimpiada. Ei bine, in continuare vrem sa va prezentam o lista cu super-pasari. Trebuie sa stiti ca olimpiada se tine o data la doi ani si Belgia participa doar cu 12 porumbei. Este o competitie dificila, unde numai cei mai buni sunt cautati.

`Olympus`: 2053422/93, - porumbel participant la olimpiada de la Utrecht din 1995. Tatal sau este porumbelul `Super` 2081628/91, care a castigat locul 11 in campionatul mondial, a mai obtinut de 6 ori locul 1 sise trage din combinatia urmatoarelor doua linii de porumbei: Schellens si Meulemans. Mama sa se trage din combinatia De Smet - Neuten - Bostijns. `Olympus` a castigat locul 1/697 porumbei Momignies – locul 4/594 porumbei Orleans - locul 7/846 porumbei Toury - locul 8/742 porumbei Bretigny - locul 13/776 porumbei La Souterraine - locul 14/647 porumbei Crepy - locul 19/1006 porumbei Orleans - 21/1162 porumbei Nat. La Souterraine - locul 27/1445 porumbei National La Souterraine.
 
 
`Boemerang`: 1051557/92, locul 1 la olimpiada din Elvetia din 1997, categoria General, a mai fost locul 1 National, categoria AS Total Ave Regina in 1995 – locul 7 National, categoria AS H.F. KBDB in 1995. Este fiu din `Molenaar 952` de la Leo van Rijn cu sange din liniile: Linsen - Janssen - Tournier. Mama sa a fost porumbita `Silvia`, o combinatie Janssen - Flaes - Meulemans - Klak. `Boemerang` a castigat, la crescatoria din Halle-Booienhoven urmatoarele premii: locul 1 Semi-National La Souterraine – locul 2 National La Souterraine impotriva a 1361 pasari mature - locul 1/275 porumbei Chateauroux – locul 1/122 porumbei Argenton - locul 1/108 porumbei Toury - locul 2/1349 porumbei Bretigny - locul 3/3191 porumbei Bourges - locul 4/1716 porumbei etc..., dovedindu-se a fi un adevarat zburator.In acelasi an 1997, familia Herbots au mai castigat locul 1 la olimpiada, demi-fond, cu porumbelul `155`, 6371155/91, o pasare extraordinara care a mai castigat locul 1 National categoria AS, demi-fond, De Duivenkrant in 1995, locul 1 National, categoria AS, demi-fond, Ave Regina 1995 – locul 5 National, categoria AS, demi-fond, KBDB in 1995. Dinspre partea tatalui acest porumbel a fost 100% Soontjes, linia porumbeilor `Witte Tom` -
`Donkere Stan`. Dinspre mama este 100% Grondelaers, obtinuta dintr-un fiu al porumbelului `Lange` si o fiica a lui `La Souterraine`, adica ½ sora a porumbelului `King`. Acest porumbel `155` a castigat pentru fratii Herbots nu mai putin de 10 locuri de 1: locul 1/1716 porumbei Orleans - locul 1/1061 porumbei Orleans - locul 1/148 porumbei Orleans - locul 1/253 porumbei Toury - locul 1/105 porumbei Toury - locul 1/242 porumbei Marne - locul 1/235 porumbei Toury - locul 1/168 porumbei Orleans locul 1/127 porumbei - locul 1/102 porumbei Toury. In timpul perioadei lui de glorie, porumbelul `155` a fost unul dintre favoritii crescatoriei lui Filip Herbots, un porumbel usor de motivat si care sosea acasa ca un fulger.
 
 
Un alt porumbel selectat pentru olimpiada a fost `Lucky Number`, 113/97 un porumbel puternic consangvinizat pe linia lui `Ieverige`.
 
 
Sa ne intoarcem putin in timp si sa urmarim rezultatele excelente obtinute:

- 14/04/1991 la Momignies 110 Km 311 porumbei angajati, locurile 1, 2, 3, 4, 6, 8, 9, 12, 13, 15, 16, 20, 21, 22, 28, 34, 36, 38...

- 02/06/1991 la Meaux 261 Km 543 porumbei yearlingi angajati, locurile 1, 2, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 18, 20, 22, 23, 24, 29, 30, 32, 35, 49, 53, 99...

- 22/06/1991 la Argenton 248 porumbei yearlingi angajati, locurile 1, 2, 3, 11

- la Argenton Semi-National 4167 porumbei angajati, locurile 3, 6, 45,...

- 05/07/1991 la Barcelona National 11423 porumbei angajati, locul 22

- 13/07/1991 la Bordeaux National locul 1

- la Bordeaux International 4227 porumbei angajati, locul 3

- 24/08/1991 la Montlucon Semi-National locul 1 porumbei maturi – locul 1 la categoria yearlingi

- 03/05/92 la Marne 277 Km 470 porumbei angajati, locurile 1, 2, 3, 4, 5, 7, 10, 12, 13, 17, 23, 31, 34...

- 31/05/1992 la Marne 308 porumbei angajati, locurile 1, 3, 6,

- 13/06/1992 la Chateauroux 511 Km 212 porumbei angajati, locurile 1, 2, 3, 4, 9, 12, 19...

- la Chateauroux Semi-National 6140 porumbei angajati, locurile 8, 39, 156, 267...

- 27/06/1992 la Argenton 160 porumbei angajati, locurile 1, 4, 5, 10

- la Argenton Semi-National 4024 porumbei angajati, locurile 5, 64, 120, 153

- 03/07/1992 la Barcelona National 11399 porumbei angajati, locurile 39, 517, 889...

- 26/07/1992 la Marne 318 pui 1, 2, 3, 5, 11, 12, 14, 17, 18, 24...
 
- 22/08/1992 la Argenton 538 Km 307 porumbei angajati, locurile 1, 2, 6, 7, 10, 12, 14, 16, 21, 25...

- 05/09/1992 la La Souterraine 197 porumbei angajati, locurile 1, 2, 7, 12, 16, 19...
 
Acestea nu sunt cele mai bune rezultate obtinute de catre porumbeii familiei Herbots, ele sunt mult mai multe. Motivul pentru care m-am intors in timp, in perioada anilor 1991, 1992 este acela de a arata ca se afla in top de mai multi ani. Asa ca atunci cand vom discuta, mai tarziu, despre pasarile de top din perioada `98 poti observa ca ei incasunt pe val.

 
Modernizarea sportului columbofil

Personal consider ca colonia fratilor Herbots este un exemplu de modernitate.
Cu totii stim ca progresul presupune o multime de lucruri, de aspecte pro si contra. Oamenii nu doresc schimbarea, ci mai degraba sunt conservatori.
Sportul columbofil se modernizeaza si daca ai aplica aceste principii de modernitate si la locul tau de munca, ai observa ca si acolo ai fi foarte bun. Sincer cred ca familia Herbots are inclinare pentru acest proces de modernizare pentru ca privesc totul in amanunt si intotdeauna sunt primii care aduc ceva nou pe piata. Si sa recunoastem faptul ca atunci cand Filip Herbots intra intr-o incapere, toata lumea intoarce privirile catre el. Multi crescatori au intrebari sa-i adreseze, altii sunt pur si simplu interesati de viziunea lui despre viitor, iar restul doresc doar sa stea de vorba cu el.
 
 
De la Filip intotdeauna poti invata ceva, el observa lipsurile si defectele din piata, observa cu atentie porumbeii de top, examineaza liniile de porumbei si evalueaza oportunitatile. Dar va rog nu ma intelegeti gresit pentru ca nu il intereseaza numai afacerile, ci are o inima mare. Intotdeauna sustine actiunile caritabile precum Lovenjoel, Actie Zorgenkind, Life-line etc...unde toata lumea isi primeste partea sa de tort.


In acelasi timp, familia Herbots isi manifesta interesul si pentru regiunea franceza a Belgiei, prin publicarea revistei columbofile `La Colombophilie Belge`. In spatele tuturor acestor lucruri o vom regasi pe ambitioasa fiica a lui Filip, pe Miet. Ziarul columbofil `La Colombophilie Belge` se vinde in aproape 30 de tari, nu numai in Europa de Vest si in cea de Est,ci si in SUA, Taiwan, Argentina, Chile, Africa de Sud, Egipt, Mexic, Kuweit, Japonia, Tailanda, China, Arabia Saudita, etc....
Porumbeii belgieni sunt promovati si prin intermediulzonei flamandepentru ca fratii Herbots lucreaza si cu unele ziare olandeze, precum `Reisduif`. Deci acesta este aspectul comercial al acestei povesti si nu putem face abstractie de ea atat timp cat exista. Dincolo de asta exista cuvantul si promisiunea familiei Herbots, iar solicitarile tale vor fi solutionate functie de cerere si oferta.

 
Inapoi la colonie...
In continuare as dori sa va prezint cateva rezultate de top obtinute la inceputul anilor `90, despre porumbeii din linia SOONTJES responsabili cu viteza in cadrul coloniei. Aceste pasari sunt bine cunoscute ca fiind zburatori excelenti care au obtinut multe locuri de 1.
Porumbeii de viteza si demi-fond ai lui Herbots si Pros Roosen se trag din porumbelul `Supercrack 327`, aceste pasari ale lui Soontjes fiind printre cele mai cautate din lume. Porumbeii `Witte Tom`, `Tom 162/75` cu cele 13 locuri de 1 obtinute, `Late Tom` 080/80 din nou cu alte 13 locuri de 1. Aceasta linie de porumbei sta la baza multor zburatori de top cum ar fi de exemplu `155`, `Olympic`.

Un alt porumbel de top a fost `JUMBO`, un nepot de-al lui `Ieverige`, care in 1991 si 1993 a obtinut locul 1 la categoria As la categoria demi- fond impotriva porumbeilor a 600 de columbofili. In anul 1992 acesta a ocupat locul 2 la categoria As. La categoria Provincial, acest porumbel a ocupat locul 3 la categoria As la demi-fond. `Jumbo` a castigat locul 1/398 porumbei angajati la Melun, 1/152 porumbei angajati la Chateauroux, 1/77 porumbei angajati la Jarnac, 2/477 porumbei angajati la Bourges, 2/134 porumbei angajati la Argenton. La categoria Semi-National si National acesta a obtinut urmatoarele locuri in clasamente: 47/14002 porumbei angajati la Chateauroux, 78/2532 porumbei angajati la Bourges, 223/14876 porumbei angajati la Bourges, 127/4937 porumbei angajati la Jarnac,...
Dincolo de calitatile sale exceptionale de zburator, acesta a fost si un excelent reproducator.

In continuare vom vorbi putin si despre porumbeii Clerinx. Acestia au dovedit ca sunt zburatori excelenti, cu rezultate foarte bune obtinute in provincia Limburg unde au obtinut cateva victorii provinciale si nationale.
Printre porumbeii de top din aceasta linie se afla `As`, 5241582/87, care a castigat locul 1 Provincial la categoria As KBDB in provincia Limburg in 1988, locul 2 Provincial la categoria As, locul 2 National la categoria As demi-fond la BDS. Acest porumbel deosebit a mai castigat locurile: 1/3324 porumbei angajati la Melun, 1/703 porumbei angajati la Meaux, 2/4498 porumbei angajati la Meaux, 1/680 porumbei angajati la Bourges, 1/337 porumbei angajati la Silenrieux, 1/212 porumbei angajati la Melun, 1/113 porumbei angajati la Orleans, 4/2168 porumbei angajati la Orleans, 1/111 porumbei angajati la Orleans, 2/144 porumbei angajati la Orleans, 2/124 porumbei angajati la Orleans, 3/254 porumbei angajati la Toury, ...
 
In continuare va rog sa luati la cunostinta despre premiile deosebite obtinute de alti porumbei, cum ar fi locul 1 National La Souterraineobtinut de catre veterinarul Hendrickx din Maasmechelen. Acest campion mondial a castigat locurile: 25/2149 porumbei angajati la La Souterraine, 4/2733 porumbei angajati la Angouleme, 13/1229 porumbei angajati la La Souterraine II, 32/1438 porumbei angajati la Argenton.Trebuie sa mai stiti ca bunicul porumbelului `As` a fost si bunicul porumbelului care a obtinut locul 1 National Argenton in 1991 impotriva a 4096 pasari mature si a fost cel mai rapid porumbel din intregul lot angajat in concurs, adica din 35012 porumbei. Apoi o sora buna de-a porumbelului `As` a fost bunica locului 1 National la categoria As demi-fond KBDB in 1998, porumbel Olimpic categoria demi-fond la olimpiada de la Blackpool 1999. Acest porumbel se numea `Asterix`, 5112156/96.
 
 
Acest mascul ne-a demonstrat, timp de doi ani, ca are destule calitati, obtinand locurile: 1/4853 porumbei angajati la Vierzon concurs Provincial, 1/2728 porumbei angajati la La Souterraine concurs Semi-National, 1/603 porumbei angajati la Vierzon, 1/149 porumbei angajati la Orleans, 1/111 porumbei angajati la Momignies, 2/3052 porumbei angajati la Orleans concurs Provincial, 2/480porumbei angajati la Toury, 2/315 porumbei angajati la Argenton, 5/2603 porumbei angajati la Argenton Provincial, 5/1398 porumbei angajati la Toury, 7/1442 porumbei angajati la Vierzon,... Dinspre partea tatalui, acest porumbel se trage din linia porumbeilor de Stoces, fiind un urmas de aur si acest lucru a fost suficient pentru a fi mutat la crescatoria din Booienhoven.
Un alt porumbel exceptional a fost `HERO 19`, 5261973/90, care a obtinut 19 locuri de 1 cu 3 victorii provinciale si un loc 1 National la Argenton in 1993.
 
 
Si el a devenit un reproducator de marca si un frate de-al lui este bunicul lui `Asterix`. Apoi porumbelul `Hero 19` este si bunicul porumbitei `My Fair Lady`, 2208586/96, care a obtinut locul 1 Provincial la categoria As viteza KBDB in 1996. Aceasta porumbita a castigat locurile: 1/838 porumbei angajati la Toury, 2/1521 porumbei angajati la Toury, 2/1319 porumbei angajati la Toury, 7/1087 porumbei angajati la Bretigny, 14/1153 porumbei angajati la Toury, 29/1852 porumbei angajati la La Souterraine,... Pe partea tatalui se afla porumbei de Grondelaers (`Mannix` x `Rita`).
 
 
Inainte de a incheia acest capitol, vreau sa mai amintesc despre porumbita `Dax Duifje`, 2207724/95. Ea a castigat in 1996 locul 1 International Dax impotriva a 945 de femele, de asemenea a mai obtinut locul 1 Provincial la categoria general in Brabant zburata fiind de catre fratii Herbots. Inainte de asta ea mai obtinuse locul 97/1078 porumbei angajati la concursul National Bordeaux, ca yearling. Tatal sau este faimosul porumbel `Rex`, 1841506/86 al lui Jean Hansoul. Aceasta pasare a ocupat locul 1 la categoria As Maraton in 1990, locul 1 National la categoria As in 1990. Mama sa a fost porumbita `Vaaltje Pau`, 928/86, care a castigat locul 1 International la Pau in 1990, precum si locurile 4 si 6 International Marseille. Acum putem spune ca suntem mai familiarizati cu rezultatele obtinute la mare fond.
 
 
 articol scris de catre familia Herbots - BelgiaImagini cu porumbeii si crescatoria domnului Valentin Traistaru, orasul Comarnic, jud. PrahovaMultiplii campioni nationali DARIO LUCI & CLAUDIU, FCPR Mehedinti, ne prezinta o parte dintre porumbeii lor campioni !Cateva informatii despre porumbeii si rezultatele domnului LIMBAU COSMIN, FCPR GorjPorumbeii voiajori - marea pasiune a domnului Draghici Daniel Stefanita, din BucurestiFamilia Herbots - pe locul 1 sunt intotdeauna porumbeii (partea a 2-a)
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.