Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce parere aveti? Pretul unui porumbel este direct proportional cu valoarea sa?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Familia Herbots - pe locul 1 sunt intotdeauna porumbeii (partea 1)


10:21, Joi, 04.09.2008

 

 
 
 
FAMILIA HERBOTS – PE LOCUL 1 SUNT INTOTDEAUNA PORUMBEII
 
 
Cum reusesti sa cresti astfel incat sa ajungi numarul 1 in sportul columbofil belgian?
 
Partea 1: Intotdeauna in cautarea locului 1
Povestea familiei Herbots - Intotdeauna in cautarea locului 1. Cum reusesti sa cresti astfel incat sa ajungi numarul 1 in sportul columbofil belgian?
Unul dintre lucrurile care il fascineaza pe orice crescator de porumbei este sursa porumbeilor dintr-o super colonie. Cum a fost posibil ca cineva sa achizitioneze aceste pasari si cum a reusit familia Herbots sa ajunga in topul sportului columbofil mondial?
Imi doream sa scriu un comentariu despre crescatoria familiei Herbots dar de unde sa incep cand nu sti unde se sfarseste? Crescatoria a crescut pana acolo incat a devenit un mic imperiu si intentionez sa spun tot ceea ce cunosc despre Filip si echipa sa.
 
 
Personal am inceput sa cultiv porumbei in anul 1977 si deja anul urmator devenisem prieten cu Filip. Acestia erau anii faimosului porumbel `Ieverige`, 5239278/75. La acea vreme, de la Halle-Booienhoven porumbeii au fost mutati sa zboare in Sint-Truiden, acolo unde in fiecare saptamana se strangeau intre 2000 si 3000 de porumbei la zborurile de viteza, iar concursurile se organizau in Franta. Concurentii putea castiga chiar si o masina in decursul fiecarui an si acest lucru era posibil pentru crescatorii de pe o mare arie geografica. Asa ca fiecare colonie serioasa de porumbei participa la aceste curse cu cei mai buni porumbei ai sai, iar porumbelul `Ieverige` a obtinut titlul la categoria AS, ca yearling, in anul 1976. Si ca porumbel matur a castigat acelasi titlu timp de 3 ani consecutiv. In anul 1978 `Ieverige` a fost declarat cel mai bun porumbel in cursele de demi-fond si i-a adus acasa proprietarului sau, domnului Herbots, drept premiu o masina.
 
 
In total `Ieverige` a castigat nu mai putin de 96 de premii, de 9 ori locul 1 si de 65 de ori in primii zece. Asa ca a meritat sa fie botezat `Ieverige` la fel dupa cum proprietarului sau i se spune Filip. Era un porumbel care se recupera foarte repede dupa concursurile grele si intotdeauna era pregatit pentru a fi imbarcat in concursurile urmatoare, si intotdeauna se intorcea acasa. O scurta prezentare a rezultatelor sale deosebite obtinute ne arata ca acest porumbel a castigat: locul 1 din 344 porumbei la Momignies, locul 1/164 porumbei la Soissons, locul 1/244 porumbei la Laon, locul 1/355 porumbei la Crepy, locul 1/397 porumbei la St-Denis, locul 1/283 porumbei la Laon, locul 1/265 porumbei la Momignies, locul 1/794 porumbei la Laon, locul 1/149 porumbei la Crepy. `Ieverige` nu a fost nu numai un foarte bun zburator, ci si un excelent reproducator. Acesta avea in el sangele unei pasari de fond. Tatal sau a fost porumbelul 3281663/72, provenea din crescatoria lui Dendooven si dinspre partea tatalui regasim porumbeii Desmet-Lippens care au castigat locul 43 National Barcelona, deci incrucisarea Vanbruane-Norman-Stichelbaut-Marcel Desmet. Bunica din partea tatalui lui `Ieverige` a fost porumbita `Boerinne`, o sora buna de-a porumbelului `Motta` al lui Vanhee.
Mama lui `Ieverige` a fost porumbita 2585563/71, o femela solzata de la Carlens, provenind de la Fabiola Carlens si care a castigat locurile 8, 26, 45 International Barcelona si locul 25 National la Bourges. Mama sa, porumbita `Mona Lisa`, a castigat locul 1 International Barcelona in anul 1973. Ce iti poti dori mai mult, adica o super pasare in concursurile de viteza si pe distante medii, dar cu sange nobil de fondist. Chiar si astazi il regasim pe `Ieverige` in pedigreele porumbeilor actuali ai lui Herbots.
 
 
Recent, in anul 1998, ne-a atras atentia porumbelul `Lucky Number`, 2087113/97, locul 2 National categoria AS, demi-fond, KBDB, care in 1997, ca pui, a devenit numarul 1 Provincial categoria AS General KBDB-Brabant. Cu acest rezultat porumbelul a reprezentat Belgia la olimpiada de la Blackpool.
Porumbelul `Lucky Number` este o pasare puternic consangvinizata pe linia lui `Ieverige`. Sa aruncam o scurta privire asupra familiei sale: tatal sau este porumbelul 2208548/96, care a fost locul 3 Provincial, la categoria AS, KBDB, in 1996. Acesta se trage din porumbelul 649/86 care este consangvinizat tot pe linia lui `Ieverige` si din 386/85 care este nepot al lui `Ieverige` - mama sa este 731/84 produsa din `Ieverige` cu fiica sa, `Bolleke`.
Mama locului 3 Provincial categoria AS este 261/92, o nepoata a lui `Ieverige`. Pe partea dinspre mama lui `Lucky Number` il gasim pe 5046321/94. Acesta se trage din 131/89, care este un nepot al lui `Ieverige`. Mama lui 321/94 este porumbita 800/91, fiica a lui `Hero 19` cu... fiica a lui `Ieverige`. In concluzie, daca privim mai atent o sa-l descoperim pe `Ieverige` de nu mai putin de 6 ori in pedigreul lui `Lucky Number`.Acum cineva se poate ridica si spune ca acest tip de consangvinizare pare a fi buna numai pentru reproductie, si mai putin pentru zbor !!! Singurul lucru care conteaza este originea, o super-origine! Iata cateva rezultate obtinute in concursuri de catre `Lucky Number`: concurs Salbris Interprovincial locul 1/2936 porumbei angajati - Salbris locul 1/540 porumbei angajati - Chateauroux Interprovincial locul 1/1290 porumbei angajati - Chateauroux locul 1/123 porumbei angajati - Argenton Interprovincial locul 1/661 porumbei angajati - Argenton Provincial locul 1/414 porumbei angajati - Argenton National locul 6/3503 porumbei angajati - Toury locul 1/160 porumbei angajati - Toury Interprovincial locul 5/856 porumbei angajati - St.Witz locul 2/450 porumbei angajati - Soissons locul 4/1244 porumbei angajati - Bourges locul 6/1184 porumbei angajati - Toury locul 9/766 porumbei angajati. Acest porumbel a devenit tatal celui mai bun pui care s-a nascut in crescatoria domnului Herbots in anul 1998, botezat `fiica lui Lucky Number`, 2214128/98. Acest pui a obtinut mai multe premii: la Chateauroux locul 1/2816 porumbei angajati - la Bourges locul 1/248 porumbeiangajati – la Bourges concurs Interprovincial locul 9/2747 porumbei angajati – la Toury locul 1/223 porumbei angajati – la Toury locul 2/2602 porumbei angajati si la Etampes, concurs Interprovincial locul 10/1462 porumbei angajati. Deci un alt reproducator de top din linia lui `Ieverige`.

In acelasi timp facem un salt in timp, din anul 1975 la 1998, adica aproape 20 de ani de columbofilie la nivel inalt. In anul 1987 s-a nascut porumbelul `Vooruitvlieger`, un alt super-porumbel din linia lui `Ieverige`, cu 8 locuri de 1.
 
 
 
Foto porumbelul `Vooruitvlieger` 
 
La acest punct as putea spune ca aceasta prezentare a crescatoriei lui Herbots ar putea continua si continua.........
Atunci cand vorbim despre fratii domnului Herbots nu putem sa trecem mai departe fara sa il mentionam pe fratele sau Jos, din Nieuwerkerken. Jos este un tip foarte linistit care intotdeauna a fost interesat de cei mai buni porumbei din anumite crescatorii. Pentru el sportul columbofil ofera mai multe posibilitati, acesta fiind un cercetator si aproape tot timpul liber si-l dedica acestui hobby.
Pentru Jos, porumbei sai reprezinta pur si simplu relaxare, in afara slujbei sale, cea de chimist. Desi eu cred ca Jos este mai degraba atras de reproductie decat de zbor, a reusit an de an sa obtina victorii importante in concursurile provinciale. Acesta nu este un lucru surprinzator, atunci cand ai asemenea pasari puternice in crescatorie. Lui Jos ii place sa ia lucrurile usor, ii plac mai mult cursele de fond si isi asteapta pasarile acasa in liniste, in timp ce Filip este mai degraba un tip ocupat.Jos prefera sa tina legatura cu prietenii sai crescatori si sa stea alaturi de sotia sa,iar viata agitata a unui campion nu ii este foarte pe plac. Dar pe de alta parte el ramane omul care cauta in permanenta porumbei valorosi.
La sfatul lui Jos, membrii familiei Herbots au mers in vizita la crescatorii Desmet-Lippens, Kamiel Dendooven, Frans Stoces si Jan Grondelaers.
La crescatoria lui Stoces ei au dat peste o mina de aur: fenomenalii porumbei`66` si `74` ai lui Stoces cu o baza ereditara fantastica. Porumbelul `66`, 5079466/66 al lui Stoces a fost un zburator exceptional, cu 6 locuri de 1 ocupate la St. Denis, 3 locuri de 1 la Orleans
si mereu cu locuri fruntase.Fiul sau, porumbelul `74`, 5178399/72 a devenit in anul 1974 porumbel AS la nivel National, KBDB, categoria demi-fond. Porumbelul `66` provine din combinatia mascul Van Riel cu femela Stappaerts-Janssen. Aceia dintre dumneavoastra care cunoasteti porumbeii Herbots stiu ca `perechea de diamant`, 2574126/83 si 5316591/83au fost incrucisati cu porumbei Stocessi ei de asemenea sunt parintii porumbelului, 230365/87. Acest ultim porumbel a fost locul 1 Provincial categoria AS KBDB in 1987 si a obtinut urmatoarele succese: la Compiegne locul 1/1205 porumbei angajati – la Pont locul 1/1157 porumbei angajati – la Compiegne locul 1/658 porumbei angajati – la Pont locul 1/217 si de 3 ori a ocupat locul 2 in clasamente. Masculul `Jacky` s-a dovedit a fi si un bun reproducator, el fiind tatal lui 318/93, porumbel ce a ocupat locurile: la Toury locul 1/143 porumbei angajati – la Bretigny locul 1/125 porumbei angajati – la Bourges locul 6/3081 porumbei angajati.
 
 
Tot el este si tatal porumbelului `Coco` 735/91 cu locurile: la Sens locul 1/216 porumbei angajati – la Orleans locul 2/367 porumbei angajati, al lui `Suzy` 912/91 cu locul 37 Semi-National La Souterraine impotriva a 2135 porumbei si 14 la Jarnac impotriva a 1482 porumbei, a porumbitei `Mimi` 911/91 cu rezultatele: La Souterraine locul 1/155 porumbei angajati - Meaux locul 1/473 porumbei angajati - Bourges locul 2/944 porumbei angajati si locul 21 National Argenton impotriva a 5548 porumbei.

Din `perechea de diamant` ei au luat porumbelul `Senna` 490/87, care ulterior a devenit locul 4 mondial, demi-fond, in 1989.
 
 
De asemenea, porumbelul `Zwarte Crack` este tot un produs din linia Stoces si aici trebuie amintit ca si alti crescatori au obtinut rezultate deosebite cu porumbei provenind `perechea de diamant`. Concluzia care se trage de aici este aceea ca aceasta super pereche de porumbei a stat la baza formarii multor colonii de porumbei, inclusiv cea a domnului Herbots
 
 
Alaturi de porumbeii Stoces in crescatoria domnului Herbots mai gasim porumbeii de Grondelaers si pe cei de Schellens, avand in vedere ca toate aceste linii au o baza comuna. Sa il luam, de exemplu, pe porumbelul `Nationaal I`, 6260314/86, un alt porumbel puternic din crescatoria domnului Herbots.
 
 
Acesta a castigat concursul National de la Bourges , locul 1/7927 porumbei angajati – concursul Bourges Provincial locul 1/1434 porumbei angajati - Bourges locul 1/629 porumbei angajati – concursul Orleans Provincial locul 1/4301 porumbei angajati - Orleans locul 1/889 porumbei angajati - Dourdan locul 1/388 porumbei angajati - Noyon locul 1/452 porumbei angajati - St. Quentin locul 1/449 porumbei angajati – concursul Bourges National locul 55/29297 porumbei angajati.
Tatal sau a fost 6114062/83, `Argenton`. Acesta a fost fiul lui 603/76 `Fenomenale`, care a castigat locul 1/2301 porumbei angajati la Orleans si fiu al lui `Provincialer Stoces`, de 2 ori locul 1 Provincial, cu 024/74 fiica lui `66` al lui Stoces si o fiica a deja mentionatului AS National in 1974. In concluzie va intreb daca v-ati dat seama de calitatile sangelui Stoces?
 
 
De asemenea si porumbelul `Goede Jaarling`, 6069591/88 fratele lui `Nationaal` a fost luat la crescatoria din Halle-Booienhoven. Acest mascul a castigat la inceput o prima cursa la Dourdan impotriva a 2734 porumbei angajati si si-a pus serios amprenta asupra porumbeilor actuali ai domnului Herbots. Din linia lui `Nationaal` se trag astazi porumbei zburatori de top precum: `Betty`, 2499862/94, fiica a lui `Nationaal` si locul 9 National categoria AS, demi-fond, KBDB 1995 cu 5 locuri de 1 la demi-fond impotriva unei medii de 400 de porumbei. Acest porumbel `National` este bunicul lui `National Dream`, 2087017/97 cu rezultatele: la Soissons locul 1/832 porumbei angajati – la Dourdan locul 1/204 porumbei angajati – la Salbris locul 1/227 porumbei angajati – la Bourges locul 2/134 porumbei angajati etc..... Un alt porumbel, `Ferrari`, are inspatele lui parinti precum `Grote`, `Nationaal I`. `Ferrari`, 015/97 este locul 3 National As BDS 1998 cu succesele: Toury locul 1/656 porumbei angajati – la Etampes locul 1/243 porumbei angajati – la Etampes – locul 1/174 porumbei angajati si Etampes locul 7/1648 porumbei angajati.

Din crescatoria lui Jan Grondelaers mai multi porumbei au fost transferati in cea de la Halle-Booienhoven. Intre Jan si Filip s-a creat o legatura puternica si din cate cunosc Jan a fost profesorul lui Filips, nasul sau. Adeseori il poti auzi pe Filip Herbots vorbind despre Jan Grondelaers, despre cat de multe despre porumbei a invatat de la acesta, ca de exemplu despre motivatia porumbeilor si analiza porumbeilor la mana. Din crescatoria lui Jan Grondelaers, situata in localitatea Opglabeek, au fost adusi in crescatoria lui Filip Herbots porumbei provenind din linia lui `Orleans I`, `Goede Jaarling`, de 5 ori locul 1 impotriva unui numar mare de porumbei (intre 900 si 3000 de porumbei). De asemenea, porumbei din linia Janssen si Vansweefelt au fost adusi, una dintre porumbitele reproducatoare de top fiind `Katoo`, 5306543/87, botezata astfel dupa numele sotiei lui Jan.
 
 
Aceasta porumbita a fost sora buna cu locul 1 National Bourges obtinut de Grondelaers si a fost imperecheata cu porumbelul `Mannix`, 5320226/84, ei reprezentand o pereche super-reproducatoare la Halle-Booienhoven: parintii lui `Musketiers`. Acesti frati sunt usor de prezentat: `Musketier I`, 2104929/89, care a castigat la Etampes locul 1/469 porumbei, la Orleans locul 1/195 porumbei si locul 3/7094 porumbei , concurs Provincial, la Soissons locul 2/416 porumbei. `Musketier II`, 2371933/90 a devenit locul 3 National categoria AS in Duivenkrant, locul 9 National, categoria AS KBDB 1992 si de asemenea: la Dourdan locul 1/214 porumbei - Orleans locul 1/175 porumbei – la Senslocul 2/216 porumbei – la Argenton locul 3/218 porumbei – la concursul National Argenton locul 13/2575 porumbei.
 
 
`Musketier III`, 2371932/90 a obtinut locul 1/207 porumbei la Melun – locul 2/188 porumbei la Orleans si ultimul dar nu cel din urma,
 
 
`Musketier IV` care a castigat locul 1 National Argenton impotriva a 2986 pasari mature – la Dourdan locul 1/170 porumbei – la Sens locul 1/207 porumbei – la Bourges locul 4/173 porumbei - la Soissons locul 4/263 porumbei – la concursul Semi-National Argenton locul 58/3264 porumbei – la Meaux locul 5/470 porumbei si a devenit porumbel AS, demi-fond in anul 1992 - locul 3 National categoria AS Ave Regina etc...iar acum este un reproducator deosebit.
 
 
De asemenea, trebuie mentionati aici si porumbeii `Rita`, `Prima Donna`, `Rapido` si`King`, toti acestia sunt produsi rezultati din perechea de aur a lui Grondelaers din care se trage si porumbelul care a obtinut locul 1 in concursul National de la Bourges.
 
 
Porumbelul `King`, 2086940/91, a obtinut la crescatoria din Halle-Booienhoven locul 2 National la categoria AS, demi-fond, KBDB 1992, locul 1 National AS BDS 1992, locul 1 National AS, demi-fond, Duivenkrant, locul 1 National AS Ave Regina, locul 1 Semi-National As. A mai obtinut rezultate deosebite cu 6 locuri de 1 si 4 locuri de 2: Argenton locul 1/334 porumbei- Marne locul 1/358 porumbei - Argenton locul 1/291 porumbei - Etampes locul 1/235 porumbei - La Chatre locul 1/111 porumbei - Argenton locul 1/126 porumbei - Argenton locul 2/2278 porumbei - Chateauroux locul 39/6140 porumbei - La Souterraine locul 56/3895 porumbei - Brive locul 59/3473 porumbei - Argenton locul 5/4024 porumbei - La Souterraine locul 69/6100 porumbei - Argenton locul 42/3330 porumbei etc...
 
 
In acelasi an 1992, familia Herbots a realizat o alta afacere buna, cumparandu-l pe locul 1 National categoria AS, demi-fond, KBDB 1992. Aceasta a fost porumbita `Queen`,2195263/92. Acesti doi porumbei au format `perechea regala` si au stat la baza intregului compartiment de reproductie al familiei Herbots.

Consider ca trebuie sa fiti la curent cu baza crescatoriei Herbots. Intre acesti porumbei s-au aflat `Ieverige`, apoi porumbeii din liniile Stoces - Schellens si Grondelaers au participat si ei la succesul porumbeilor Herbots. Atunci cand familia Herbots cumpara porumbei, pentru ca asta este profesia lor, incearca sa afle cat mai multe despre originea respectivelor pasari si daca ele merita, atunci cu siguranta le veti regasi in crescatoria lor.

Inainte de a incheia aceasta parte a articolului as dori sa il mentionez aici si pe domnul Michel Vanlint pentru ca cei doi au fost prieteni buni si au ramas. Michel l-a cunoscut pe Filip in Taiwansi acest lucru a fost ca un joc de noroc, prin perseverenta si curajul de care au dat dovada.Impreuna au luat startul intr-o misiune aproape imposibila, dar in final au reusit datorita dorintei, fortei si efortului depus. Filip este considerat copilul minune in Belgia si promotor-ambasador al sportului columbofil belgian in intreaga lume, iar Michel i-a deschis acestuia multe porti in lume datorita faptul ca este poliglot.

Sa privim, mai jos, la alte cateva titluri de campioni obtinute intre 1986 si 1992

1986: de 40 de ori locul 1
Locul 1 National Campion General `East-Flemish Salon`
Locul 1 National categoria AS Maraton pasari mature si yearlingi `East-Flemish Salon`
Locul 1 National Campion categoria demi-fond `East-Flemish Salon`
Locul 1 National categoria AS categoria demi-fond Ave Regina
Locul 1 National categoria AS categoria demi-fond Ave Regina
Locul 1 National Campion categoria demi-fond BDS
Locul 1 Campion Provincial categoria General KBDB - Brabant
Locul 1 Provincial categoria AS demi-fond KBDB – Brabant
 
1987: de 21 ori locul 1
Locul 1 National categoria AS Maraton pasari mature si yearlingi "East-Flemish Salon"
Locul 1 categoria AS Ave Regina categoria demi-fond cu pasari mature si yearlingi
Locul 1 categoria AS Ave Regina fond, pasari mature

1988: de 23 ori locul 1
Locul 1 National Champion categoria demi-fond "De Duivenkrant"
Locul 1 National "Melker" (Crescator) De Duivenkrant
Locul 1 National categoria AS Marathon "East-Flemish Salon"

1989: de 26 ori locul 1
Locul 1st World-Champion categoria fond pui
Locul 1st National categoria AS pui Ave Regina

1990: de 29 ori locul 1
Locul 1 Campion Mondial crescatorie fond
Locul 1 Campion National "East-Flemish Salon"
Locul 1 National categoria AS Ave Regina Total

1991 :
Locul 1 National ARGENTON din 4076 yearlingi. Porumbelul cel mai rapid din 35412 pasari
Locul 1 Semi-National BORDEAUX
Locul 1 Semi-National CHATEAUROUX femele
Locul 1 Semi-National MONTLUCON pasari mature si locul 1 cu puii
Locul 1 National categoria AS Ave Regina Franta
Locul 1 National categoria AS Ave Regina Total
Locul 2 National categoria AS Ave Regina categoria demi-fond pui
Locurile 1, 2, 3, 4 Semi-National categoria AS, pui
Locul 1 National Campion pe Centrul Cureghem
Locul 2 National Campion BDS

1992 :
Locul 2 National categoria AS KBDB, demi-fond
Locul 1 National categoria AS Total Ave Regina
Locul 1 Semi-National categoria AS Centrum si Est
Locul 1 National categoria AS Duivenkrant, demi-fond yearlingi
Locul 9 National categoria AS viteza, KBDB
Locul 1 Campion Mondial, categoria fond
Locul 1 Campion National Duivenkrant categoria demi-fond
Locul 7 Campion National KBDB yearlingi
 
 
articol scris de catre familia Herbots - Belgia

 


Domnul ASOREI REMUS, din Zarnesti, si marea sa dragoste pentru porumbeii voiajoriIn vizita la unul dintre campionii Bucurestiului - domnul ILIE PUF (partea 1)Despre Ad Schaerlaeckens si porumbeii luiFamilia Herbots - pe locul 1 sunt intotdeauna porumbeii (partea a 2-a)In vizita la unul dintre campionii Bucurestiului - domnul ILIE PUF (partea 3-a)
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.