Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce parere aveti? Pretul unui porumbel este direct proportional cu valoarea sa?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

In vizita la unul dintre campionii Bucurestiului - domnul ILIE PUF (partea 3-a)


15:28, Marti, 06.01.2009 

In vizita la unul dintre campionii Bucurestiului – domnul ILIE PUF (partea 3-a)
 
 
Intrebare: Despre voliere, sistemul de imperechere, zbor si antrenament, hranire si selectie ce ne puteti spune?
Raspuns: Actualele mele voliere din Dobroiesti sunt formate din: 2 incaperi de matca, 4 incaperi pentru masculii vaduvi, 1 incapere destinata femelelor care zboara vaduve si una pentru pui.
Porumbeii ii imperechez la inceputul lunii martie (atat porumbeii de la matca cat si porumbeii zburati dupa sistemul vaduviei), iar primii pui ii am in luna aprilie. Pana la inceperea sezonului de zbor permit vaduvilor sa reproduca 1 pui, asta pentru a le stimula atasamentul fata de crescatorie.
De obicei, in jurul datei de 1 mai incep zborurile la club, data la care separ si eu vaduvii de femelele lor.
 
 
 
In timpul controlului zilnic al porumbeilor
 
 
 
In vizita la statiunea NATURAL - Belgia
 
 
 
In crescatoria domnului Jos Thone
 
 
 
La finalul vizitei, in fata locuintei domnului Jos Thone
 
 
 
In Belgia, in vizita la un prieten apropiat, domnul Mircea Rednic
 
 
 
 
Aici la standul domnului Emiel Denys
 
 
 
 
Aici alaturi de dl. Raileanu, in calitate de reprezenti oficiali ai Romaniei la o expozitie columbofila internationala
 
 
 
 
In legatura cu sistemul de imperechere pe care il practic vreau sa va spun ca prefer sistemul de imperechere pe linie, dar si incrucisarea, functie de rezultatele obtinute. Ca un exemplu al celor afirmate de mine mai sus, va aduc la cunostinta un fapt interesant care mi s-a intamplat: la un anumit moment am pierdut masculul foarte valoros de William Geerts si pentru a nu pierde linia am fost obligat sa recurg la o incrucisare consangvina, imperechind femela ramasa cu unul dintre fiii ei. Din aceasta pereche am obtinut un porumbel deosebit de valoros cu rezultate foarte bune la fond. In plus, practica mi-a demonstrat ca daca porumbeii se preteaza la acest sistem de imperechere si rezultatele la zbor ale produsilor sunt bune, se poate merge in continuare pe acest sistem de imperechere.
 
In ceea ce priveste mult discutata legatura dintre porumbeii de zbor si reproductie, practica mi-a demonstrat si mie ca foarte rar gasesti un porumbel care sa fie si un zburator extraordinar si un reproducator de elita in acelasi timp.
 
In legatura cu hrana pe care o ofer porumbeilor (atat din lotul de zbor cat si celor de la matca) prefer sa mi-o pregatesc singur, dupa retete verificate in timp.
Tratamentele pe care le fac porumbeilor sunt cele obisnuite, adica: inainte de imperechere tratamente pentru viermi intestinali + trichomonoza + coccidioza, urmat de un vaccin impotriva paramixovirozei. In luna decembrie vaccinez toti porumbeii impotriva salmonelozei, iar in timpul anului vaccinez, foarte rar si doar cand situatia o impune,   exemplarele foarte valoroase care au mici probleme de sanatate.
Despre antrenamentele porumbeilor pot sa va spun ca eu sunt adeptul organizarii de antrenamente private pentru porumbeii din lotul de zbor (in ziua de miercuri sau joi) de la o distanta de aproximativ 30-40 km, pe directia de zbor.
 
 
 
Alaturi de maestrul Silvere Toye
 
 
 
Felicitat de catre dl. Carlos Marquez Prats
 
 
 
 
Alaturi de reprezentantii Olandei, domnii Eijerkamp
 
 
 
Impreuna cu multiplul campion belgian, dl. Filip Herbots
 
 
 
Ruta de zbor a porumbeilor din asociatia columbofila `Granitul` este Moldova si din experienta personala pot sa va spun ca schimbarea rutei de zbor la porumbei se face cu sacrificii. E bine sa se pastreze ruta de zbor la porumbei, pentru ca acestia se selecteaza la zbor functie de ruta pe care zboara. Pentru ses porumbeii sunt de talie mai mare, mai puternici, iar la zborurile peste munte porumbeii care rezista mai bine si se impun sunt cei de talii mai mici.
Nu am o categorie de zbor preferata, ci am obtinut rezultate deosebite la toate categoriile. Cu toate acestea porumbeii din liniile Van Damme, Joseph De Wilder si Herbots mi-au oferit, in timp, cele mai mari satisfactii in cursele de fond. Anual reproduc un numar de aproximativ 100 de pui din cele 35 de perechi de porumbei de la matca. In lotul de zbor am anual in jur de 120 porumbei (60 masculi + 60 femele) si in sunt adeptul promovarii porumbeilor tineri, al yearlingilor. In ceea ce priveste selectia porumbeilor, consider ca daca intr-o perioada de 3 ani porumbeii nu confirma, atunci trebuie eliminati.

Interviu columbofil cu domnul SZABO ZOLTAN, FCPR Harghita - partea a 2-aInterviu cu domnul Oprea Florentin - Finta - Dambovita - partea 1Scurta prezentare a activitatii columbofile a domnului Daniel SCARLAT - UCPR DmbovitaDomnul ing. SPATARU VIOREL, FCPR Rm. Sarat, jud. Buzau - rezultate de top la nivel national in ultimii ani !Interviu-document cu domnul Dr. Mircea Bilius - FCPR Suceava - partea 1


Comentarii

postat la 07:39, Miercuri, 07.01.2009 de Alin

Intr-adevar impresionant sa te intalnesti cu atatia mari crescatori si sa ai porumbei de la ei.
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.