Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce parere aveti? Pretul unui porumbel este direct proportional cu valoarea sa?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Guvernul Ponta vrea sa dea inapoi de buna voie taxa auto incasata ilegal


10:43, Vineri, 10.08.2012Guvernul vrea să dea înapoi de bunăvoie taxa auto încasată ilegal

 

 

Curierul National - Eveniment - Dragoş Manea

10 august 2012

 

 

 

 

Premierul a anunţat că Executivul va adopta un act prin care să se restituie sumele încasate ilegal

Măsura urmăreşte degrevarea instanţelor şi diminuarea duratei de restituire

Primul-ministru, Victor Ponta, a declarat că Guvernul va trebui să adopte un act normativ prin care să fie restituită taxa auto încasată ilegal, principalul scop al unei astfel de măsuri fiind eliberarea instanţelor de procesele intentate statului pentru rambursarea banilor, informează Mediafax.
Declaraţia premierului vine după ce acesta a discutat, ieri, în calitate de ministru interimar al Justiţiei, cu secretarii de stat din minister inclusiv despre o soluţie cu privire la procesele de restituire a taxei auto.

"Am discutat să identificăm împreună o procedură administrativă prin care zecile de mii de procese aflate pe rol ale cetăţenilor români care îşi cer înapoi banii încasaţi ilegal să fie soluţionate fără a se mai apela la instanţă", a declarat Victor Ponta, arătând că actuala situaţie este "identică din punct de vedere funcţional cu ceea ce se întâmplase cu acei bani încasaţi ilegal pensionarilor".

Mai mult, şeful Guvernului a explicat că măsura propusă de Guvernele precedente, de a da în judecată statul român pentru recuperarea banilor, nu este eficientă, întrucât conducea către aglomerarea instanţelor de judecată şi încetinirea procesului de restituire.
"Guvernul Ungureanu le spunea pensionarilor: «Mergeţi şi daţi-ne în judecată, ştim că o să câştigaţi, dar mai câştigăm nişte timp». Instanţele se aglomerau, banii pe care Guvernul, indiferent cum se numeşte, trebuie să îi dea înapoi cresc, evident, cu rata inflaţiei. Atunci am luat o decizie administrativă şi practic am oprit toate procesele, instanţele sunt şi aşa superîncărcate, nici nu am mai ţinut zeci, sute de mii, în cazul pensionarilor, milioane de oameni prin tribunale, ani în şir. La fel trebuie să facem şi cu rambursarea taxei auto", a continuat premierul paralela între chestiunea referitoare la taxa auto şi cea legată de pensii, adăugând că "e clar că legea adoptată anterior nu corespundea normelor europene şi nici celor constituţionale şi că Guvernul va trebui să dea banii înapoi. Trebuie să facem această procedură, ca măcar să nu mai punem judecătorii şi grefierii să dea termene şi să scrie sentinţe care sunt toate într-un singur sens, în care Guvernul trebuie să dea banii înapoi".

Adoptarea unui act normativ - singura soluţie a Guvernului Ponta


În opinia sa, decizia Guvernelor anterioare de a îndemna proprietarii de vehicule să dea statul în judecată pentru a-şi recupera taxa auto încasată ilegal a fost incorectă şi imorală.
"Aici, Guvernul Boc a fost la nivelul faimosului consul roman Fabius Cunctator, cel care tot timpul amâna bătăliile, şi aici tot ştiau că pierd procesele, dar ziceau la fel că primesc termen în 2012, în 2013 şi or veni alţii după noi care să plătească oalele sparte", a spus Ponta. Acesta a concluzionat că singura soluţie de rezolvare a situaţiei este adoptarea unui act normativ care să recunoască datoriile Guvernului.

Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, promulgată la începutul anului, prevede o reducere a taxei de poluare cu până la 25%, dând posibilitatea ca, în cazul în care taxa de poluare plătită de la 1 iulie 2008 este mai mare decât cea rezultată din aplicarea acestei legi, proprietarii de maşini să poată solicita restituirea sumelor reprezentând diferenţa de taxă plătită.

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, marţi, că taxa de primă înmatriculare, suspendată de fostul Guvern la începutul anului, ar putea fi introdusă din nou începând cu luna septembrie, însă cuantumul acesteia va fi mai redus şi calculat în funcţie de tipul de emisii al vehiculului.

În luna ianuarie, Guvernul a decis ca taxa de primă vânzare a maşinilor înmatriculate înainte de 2007 să fie suspendată până la începutul anului viitor, urmând ca persoanele care au plătit deja această taxă să primească banii înapoi.

 

 

Licitatiile pentru autostrazile Romaniei criticate de Basescu si de Bruxelles: Comisia Europeana atentioneaza BucurestiulGuvernul Ponta vrea sa dea inapoi de buna voie taxa auto incasata ilegalStatul percepe impozit pe drepturi de autor, fara nici un dreptCaricatura de business: Autobuzele zgarie-nori in Romania"Sunt cetatean al unei foste tari!" - autor Lucian Avramescu
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.