Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Intentionati sa va zburatii puii in aceasta toamna? Cu clubul sau personal?
Personal
Cu clubul
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Inscriere columbodroame Europa
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava

Belgianul Yves Samain raspunsuri la intrebarile RRP.RO


11:57, Vineri, 08.01.2010

 

Belgianul Yves Samain raspunsuri la intrebarile RRP.RO

 

 

 

1. Ce părere aveţi despre utilizarea pe scară tot mai largă a medicamentelor? Nu ar trebui să folosim mai multe produse naturale?1. Pentru mine, metodele folosite de unii crescători atunci când îşi zboară porumbeii – femele şi yearlingi – periclitează viitorul acestui sport pentru că rezultatele nu reflectă adevărata valoare a porumbelului. Iar cei care cumpără fraţi, surori ori descendenţi din acea familie realizează mai târziu că au fost înşelaţi. Înainte, era ceva special să zbori o femelă yearling sau un văduv, acum este pe dos. Dovada că porumbelul nu valorează foarte mult este că respectivul crescător îl vinde imediat după sfârşitul sezonului competiţional. E la fel ca în orice sport practicat de oameni: după o victorie răsunătoare, aflăm că sportivul a fost dopat şi visul se spulberă. Nu sunt impresionat de rezultatele fantastice înregistrate de unii crescători cu puii şi, în special pentru mine, acesta nu e un criteriu de selecţie pentru a-ţi îmbunătăţi lotul.   

 

2. Cât de departe mergeţi cu metoda văduviei în timpul sezonului competiţional? Sau, altfel spus, după a câta etapă schimbaţi sistemul şi treceţi la zborul „la natural”?  

În 90% dintre cazuri, şi joc întregul sezon la văduvie şi cu masculii. Deşi sunt specializat în jocul cu femelele (am câştigat locul 2 la nivel Naţional), masculul văduv dă un randament mai bun. Adesea, se întâmplă ca o femelă să  câştige un concurs internaţional de anvergură, dar, dacă analizăm rezultatele, femelele nu prea clasează în primele 100 la nivel Naţional. Când o femelă este în formă, aceasta se menţine mai mult. Dificultatea sportului columbofil belgian constă în numărul mare de concursuri, iar unii crescători se specializează acum pe una sau două categorii, lucru care de asemenea dă o altă perspectivă asupra valorii rezultatelor. În comparaţie cu ciclismul, un concurent trebuie să pedaleze în toate etapele, abia apoi urmează Turul Franţei. Actualmente, unii crescători se pregătesc doar pentru “Turul Franţei”. De un lucru sunt sigur: femelele (nu yearlingii sau puii) care obţin rezultate de top în cursele de fond îşi transmit calităţile descendenţilor. Pentru mine, un porumbel bun e acela care repetă rezultatele bune, nu acela care câştigă doar o singură etapă.  

 

 

Crescatoria 

 

3. Cum vă motivaţi păsările zburate la văduvie? Utilizaţi o metodă anume sau totul depinde de fiecare porumbel în parte.

Motivaţia este foarte importantă de vreme ce porumbelului nu-i este cunoscută. În fiecare an, începem cu acelaşi program de îngrijire, aceeaşi dată de împerechere, aceleaşi vitamine şi medicamente, însă rezultatele diferă. Forma apare atunci când următoarele principii sunt respectate:

1) porumbei în stare perfectă de sănătate;

2) antrenament regulat şi hrană adecvată;

3) expunerea porumbelului la soare (crescătorie luminată).

Aceste elemente aduc cu sine o stare de sănătate bună şi, sperăm noi, forma maximă. Există anumite trucuri pentru motivarea porumbeilor, cum ar fi uşile despărţitoare, plasarea unui mascul străin în secţiunea de boxă rezervată altuia [sistemul geloziei], plasarea unei oglinzi în boxă, a unui văduv tânăr etc. Însă adevărata motivaţie apare de multe ori fie pe cale naturală, fie printr-o întâmplare fericită. Putem reproduce anumite detalii, însă acestea nu vor avea acelaşi impact. 

 

 

Traducere de Andrei – Silviu Oprea

Belgianul Ivan Van Den Bossche raspunde la intrebarile RRP.ROCampionii belgieni Robert si Chris Dobbelaere – raspunsuri la intrebarile RRP.ROCrescatorul Gerald Mack raspunde intrebarilor RRP.ROCampionul belgian Marc De Cock raspunde la intrebarile RRPMark Vandaele - raspunsurile specialistului la intrebarile RRP
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2022 RRP. Toate drepturile rezervate.