Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce conteaza pentru dvs. mai mult in achizitionarea unui porumbel? Pedigreul sau rezultatele la zbor?
Pedigreul
Rezultatele la zbor
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Olandezul Maarten Hakvoort raspunde intrebarilor RRP.RO


13:32, Miercuri, 18.11.2009

 

Olandezul Maarten Hakvoort raspunde intrebarilor RRP.RO

 

 

 

1. Ce părere aveţi despre utilizarea pe scară tot mai largă a medicamentelor? Nu ar trebui să folosim mai multe produse naturale?Cred că fără ajutorul medicamentelor un crescător de porumbei nu poate ajunge în top. Din păcate însă, mulţi crescători consideră că administrarea de medicamente va face păsările să zboare mai bine. Bineînţeles că nu aceasta este soluţia. Totuşi, porumbeii care sunt bolnavi trebuie vindecaţi pentru a da randament în concursuri. Personal, sunt un susţinător al consultării permanente a unui medic veterinar şi numai la recomandarea vă puteţi trata porumbeii, în cazul în care este necesar acest lucru.      

 

2. Câte de departe mergeţi cu medoda văduviei în timpul sezonului competiţional? Sau, altfel spus, după a câta etapă schimbaţi sistemul şi treceţi la zborul „la natural”?  

Porumbeii mei sunt împerecheaţi la sfârşitul lunii ianuarie. Când puii împlinesc 14 zile, mama şi un pui vor fi trecuţi în compartimentul destinat tinerilor, iar celălat pui rămâne cu masculul. La sfârşitul lui martie, păsările sunt reîmperecheate şi, după 5 zile de clocit, sunt trecuţi la văduvie. Aceasta durează aproximativ până la jumătatea lunii august. După aceea, sunt împerecheaţi din nou iar ultimele 5 etape le zboara „la natural”. După ultimul concurs, sunt din nou separaţi pe sexe.

 

3. Cum vă motivaţi păsările zburate la văduvie? Utilizaţi o metodă anume sau totul depinde de fiecare porumbel în parte.

Masculii stau de sâmbătă seara până miercuri după-amiază în compartimentul rezervat văduvilor. Se antrenează de două ori pe zi. Femelele sunt găzduite în voliere mici, până miercuri după-amiază. Ultimul zbor de antrenament al văduvilor are loc miercuri după-amiază. După aceea sunt lăsate femelele să zboare afară. Deci femelele se antrenează o singură dată miercurea, apoi de două ori joia. Masculii nu se mai antrenează începând cu miercuri după-amiaza. Porumbeii pot sta împreună o oră înainte de îmbarcare şi o oră după sosire. În funcţie de distanţa etapei respective, pot sta şi mai mult împreună. Porumbeii care nu sunt compatibili cu acest sistem de „convieţuire” sunt eliminaţi din păcate.

 

 

Traducere de Andrei – Silviu Oprea

Belgianul Ivan Van Den Bossche raspunde la intrebarile RRP.ROCampionii belgieni Robert si Chris Dobbelaere – raspunsuri la intrebarile RRP.ROBelgianul Hok Jos Vercammen – raspunsuri la intrebarile RRP.ROBelgianul Yves Samain raspunsuri la intrebarile RRP.ROOlandezul Maarten Hakvoort raspunde intrebarilor RRP.RO
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.