Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce parere aveti? Pretul unui porumbel este direct proportional cu valoarea sa?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Belgianul Ivan Van Den Bossche raspunde la intrebarile RRP.RO


17:01, Luni, 21.12.2009 

Ivan Van Den Bossche, din Asse, Belgia

 

 

 

1. Ce părere aveţi despre utilizarea pe scară tot mai largă a medicamentelor? Nu ar trebui să folosim mai multe produse naturale?

Din punct de vedere medical, porumbeii sunt vaccinaţi împotriva paramixovirozei şi a variolei în jurul vârstei de o lună. După care li se face un tratament împotriva tricomonozei timp de 5 zile. Primesc câtă mâncare vor până când ultima pană de zbor a năpârlit şi crescut complet. Din luna martie şi până în cea mai lungă zi a anului, tineretul este obscurizat între orele 17 seara şi 8 dimineaţa. Din momentul când ziua începe să descrească şi până la sfârşitul sezonului, lumina stă aprinsă în crescătorie între orele 17 şi 23. Asta pentru a evita năpârlirea. În timpul sezonului competiţional, porumbeii sunt trataţi 2 zile împotriva tricomonozei la fiecare 2 săptămâni, iar înainte de prima etapă sunt trataţi timp de 5 zile împotriva hipocalcemiei. În plus, facem regulat controale la medicul veterinar. De asemenea, preparăm cu regularitate ceai tuturor porumbeilor. Pentru mine, cel mai important lucru este să am porumbei buni şi sănătoşi, iar rezultatele vor veni de la sine.     

 

2. Cât de departe mergeţi cu metoda văduviei în timpul sezonului competiţional? Sau, altfel spus, după a câta etapă schimbaţi sistemul şi treceţi la zborul „la natural”?  

În ce priveşte maturii, jucăm numai cu femelele şi la văduvie. În timpul săptămânii, acestea sunt găzduite într-un compartiment aflat în faţa celui al masculilor, iar înainte de îmbarcare sunt lăsate să stea o oră cu partenerul. Femelele zboară săptămânal o cursă de aproximativ 500 km. La sosire, pot sta cu masculul până seara. Se antrenează în jurul crescătoriei de două ori pe zi. Din punct de vedere medical, primesc acelaşi tratament ca păsările tinere. 

 

3. Cum vă motivaţi păsările zburate la văduvie? Utilizaţi o metodă anume sau totul depinde de fiecare porumbel în parte.

Puii sunt antrenaţi treptat, pe distanţe cuprinse între 5 şi 30 km, după care îi lansez de la Quivrain (60 km) înainte de începerea antrenamentelor în cadrul asociaţiei. Porumbeii tineri sunt antrenaţi neseparaţi pe sexe până la primul zbor de 300 km, după care masculii sunt separaţi de femele. Sunt readuşi împreună pentru două ore înainte de a fi îmbarcaţi pentru cursă. După concurs, rămân împreună până seara, uneori chiar până a doua zi. Între 2 etape, de obicei îi duc miercurea la un antrenament privat de 60 km. Păsările tinere se întorc în stol, iar când ajung acasă îi separ din nou. Acţionez astfel pentru a-i face să pornească mai repede spre casă când sunt eliberaţi.

 Traducere de Andrei – Silviu Oprea

 

Belgianul Yves Samain raspunsuri la intrebarile RRP.ROCampionul belgian Marc De Cock raspunde la intrebarile RRPOlandezul Maarten Hakvoort raspunde intrebarilor RRP.ROBelgianul Hok Jos Vercammen – raspunsuri la intrebarile RRP.ROCampionii belgieni Robert si Chris Dobbelaere – raspunsuri la intrebarile RRP.RO
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.