Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce parere aveti? Pretul unui porumbel este direct proportional cu valoarea sa?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

`Un strop de profilaxie` - material de Roger Ragain


12:19, Marti, 27.10.2009

 

Un strop de profilaxie

 

Autor: Roger Ragain

 

Toată lumea este de acord că numai păsările sănătoase pot câştiga o cursă. Dar menţinerea stării de sănătate e un lucru mai complicat decât pare. Când mi-am luat primele păsări, cineva mi-a dat o carte despre bolile porumbeilor. Îmi amintesc cum stăteam şi mă gândeam că niciodată nu mă voi bucura de porumbei dacă va trebui să ştiu toată informaţia de acolo. Când m-am reapucat de acest sport în urmă cu 3 ani, am decis că voi aplica metode cât se poate de naturale când vine vorba despre tratarea păsărilor. Am folosit câteva antibiotice sintetice ocazional, poate de vreo 3 – 4 ori pe an, doar preventiv. Încercam să fac cum ştiam eu mai bine, deşi garantat nu era mare lucru.  

 

  

 

Este interesant faptul că antibioticele sintetice afectează sistemul imunitar al porumbeilor în sens negativ. Adică ele nu omoară doar microbii dăunători, ci îi distrug în acelaşi timp şi pe cei favorabili. Tocmai din acest motiv majoritatea crescătorilor pun iaurt în adăpătoare a doua zi după încheierea tratamentului cu antibiotice, sau adaugă probiotice în mâncare sau în apă pentru a ajuta la menţinerea balanţei normale a microorganismelor (microflora) de la nivel intestinal.  


Pe lângă aceasta, antibioticele sintetice dăunează activităţii celulelor albe din sânge. Există dovezi care atestă faptul că aceste antibiotice cauzează o reducere semnificativă a coeficientului fagocitic, o unitate de măsură care evaluează capacitatea celulelor albe din sânge de a distruge microbii. Diminuarea potenţialului imunologic încurajează apariţia infecţiilor, scopul antibioticelor sintetice fiind exact invers, adică de a le preveni / vindeca. Cu alte cuvinte, acestea încurajează reapariţia infecţiei pe viitor sau chiar lasă pasărea fără apărare în faţa unei alte infecţii.
Utilizarea regulată a antibioticelor sintetice e o `pantă alunecoasă`.

 

Am început să folosesc Usturoi. Cercetătorii au descoperit că usturoiul este un germicid natural, capabil să distrugă aproape orice microb. Bacteriile, fungii, paraziţii şi viruşii cad victime acţiunii sale. Usturoiul este ieftin şi poate fi găsit pretutindeni. De asemenea, este eficient împotriva toxinelor. Sporeşte imunitatea, fluidizează circuitul sanguin, stimulează digestia, purifică ficatul şi întăreşte inima. Şi ţine bacteriile la un nivel pe care eu îl numesc `nivel de performanţă`. Îl mai folosesc şi când păsările se întorc din cursă, împreună cu miere şi electroliţi administraţi în apă. A doua zi după întoarcere, adaug un căţel de usturoi proaspăt pisat, plus 15 grame de oţet de mere la 4,5 litri (1 galon) de apă. 

 

 
Când pasărea se întoarce din cursă, sistemul ei imunitar este scăzut din cauza efortului depus în timpul zborului.
Cu cât etapa este mai grea, cu atât sistemul imunitar este mai afectat. În acest moment, porumbelul este predispus unei infecţii. Usturoiul ajută pasărea până când sistemul ei imunitar recapătă controlul. Utilizate săptămânal, usturoiul şi oţetul de mere vor ajuta mult la menţinerea stării de sănătate a păsărilor dumneavoastră. Usturoiul mai are acţiune şi împotriva problemelor respiratorii dacă este folosit cu regularitate. Şi partea bună este că nu-i permite păsării să recidiveze. Să nu uit: sucul de lămâie şi drojdia de bere administrate la întoarcere ajută şi ele foarte mult.   


Cred cu tărie în remediile preventive naturale în detrimental tratamentelor sintetice. De altfel, n-am folosit deloc produse chimice anul trecut. Şi, dacă sunt folosite cu regularitate, produsele naturale pot menţine starea de sănătate a porumbeilor. Vor deveni din ce în ce mai puternici. Mierea brută (naturală / neprelucrată), propolisul, polenul de albine, sucul de lămâie şi drojdia de bere, plantele, toate acestea sunt produse benefice iar păsărilor le va fi mai bine.  


La îndemâna crescătorilor se mai află şi câteva produse noi, extraordinar de eficiente. Spre exemplu, Oxigenul Stabilizat şi Argintul Coloidal. Cred că aceste două produse sunt nemaipomenite şi, dacă citiţi acest articol, atunci puteţi naviga şi pe internet în căutarea cuvintelor de mai sus şi veţi afla beneficiile majore ale acestor produse, beneficii atât profilactice, cât şi vindecătoare.  


Cred că acest articol vine în întâmpinarea dumneavoastră şi, când aveţi de făcut o alegere, alegeţi chibzuit şi folosiţi antibioticele sintetice cât mai rar. Cine ştie, s-ar putea să câştigaţi câteva curse procedând astfel, eu sper doar să nu le câştigaţi concurând împotriva mea.

 


Sursa:
http://www.pigeonbasics.com/articles/article56.html

 

 

Traducere de Andrei – Silviu Oprea

`Un strop de profilaxie` - material de Roger RagainSistemul vaduviei - material de Robert MusatFormarea unei suse - material de Sava Gruescu, Resita
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.