Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce parere aveti? Pretul unui porumbel este direct proportional cu valoarea sa?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Alfonz Anker - despre experienta si pricepere in cultivarea porumbeilor voiajori


22:38, Luni, 29.09.2008

 

Alfonz Anker – despre experienta si pricepere in cultivarea porumbeilor voiajori
 
 
Multi crescatori de exceptie au spus ca formarea susei Huyskens – Van Riel s-a datorat unui simt extraordinar al acestora. Bineinteles ca in practica este mult mai greu de aplicat decat de scris: consangvinizare – incrucisare – din nou consangvinizare – incrucisare – din nou consangvinizare. In fiecare faza trebuie sa si reusesti. Pentru a forma o susa deosebita cu aceasta metoda trebuie sa te si pricepi la acest lucru. Dupa parerea mea, aplicarea acestei retete nu este grea, succesul fiind determinat de modul in care sti sa deosebesti o pasare foarte buna de una mai putin buna sau de una de-a dreptul lipsita de calitati. Daca nu stii – avand in vedere ca suntem inclinati sa-i verificam temeinic numai la varsta de 3 ani – atunci este posibil ca rezultatul incrucisarii sa ne reuseasca numai pe jumatate sau deloc.
 
 
Cel care insa este capabil sa deosebeasca adevaratul porumbel voiajor de acel porumbel care nu face decat sa `micsoreze volumul portofelului` si, in plus, mai are si inima ca, inca de la varsta de pui sau cel mai tarziu la un an, sa verifice calitatile combinatiilor pe care le-a experimentat, acela in mod normal are sanse de reusita.
Rezultatul este determinat de raspunsul la intrebarea: ne pricepem oare sa vedem `inauntrul` porumbelului, sa sesizam ceea ce nu se vede la prima vedere ? Aceasta este o a treia metoda si este folosita de cei mai multi dintre cei mai mari crescatori, ca cei amintiti mai sus, cei cu ceea ce spuneam ca este acel al saselea simt. Insa nu numai ei, ci si altii, cu zecile de mii, o aplica. Numai ca nu au ajuns celebri, deoarece....nu au observat la timp nasterea unor porumbei mediocri comparativ cu aceia din care au fost obtinuti, iar cand si-au dat seama a fost deja prea tarziu. Dintre marii crescatori care au construit suse de o valoare deosebita, prin aceasta metoda, as enumera: Bricoux, Desmet-Mathijs, Marcel Desmet, Jos Van Den Broucke si multi altii. Ei sunt exceptiile care au `potcovit` succesul cu aceasta metoda.


Despre navigatia porumbelului voiajorProgramul de zbor al porumbeilorSfaturile specialistului in privinta bolilor porumbeilorRecuperarea porumbeilor dupa zborurile lungi si obositoare - Dr. Mircea BiliusDr. Wim Boddaert - despre sanatatea porumbeilor


Comentarii

postat la 08:58, Joi, 19.04.2012 de torac gheorghe

mia placut
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.