Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce conteaza pentru dvs. mai mult in achizitionarea unui porumbel? Pedigreul sau rezultatele la zbor?
Pedigreul
Rezultatele la zbor
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Raspunsul domnului Florin Moldovan la comunicatul presedintelui FCPR


13:35, Duminica, 30.03.2014

RASPUNSUL DOMNULUI FLORIN MOLDOVAN  LA COMUNICATUL PRESEDINTELUI F.C.P.R.

 

 

 

MARIUS, DREPTUL LA OPINIE este garantat de Constitutie. Amenitarile si calomniile se pedepsesc de legea penala.

Nu stiam ca trebuie sa fiu membru in conducerea unei organizatii columbofile sa am dreptul la opinie. Eu chiar cred ca dupa Revolutie traim intr-o tara democratica, unde suntem egali si avem si dreptul la opinii. Doresc sa mentionez ca nu ma intereseaza nici o functie de conducere, dar am dreptul de opinie.OPINIA MEA o cunosti de mai multi ani. Doresc un campionat cu adevarat national, care sa cuprinda toti columbofilii ce respecta regulile Federatiei Columbofile Internationale, indiferent de organizatia din care face parte si o reprezentare unica nationala la toate manifestatiile internationale sub un singur steag, al Romaniei. Cu cati suntem mai multi cu atat sansele sa avem rezultate remarcabile sunt mai mari. Sportul columbofil trebuie practicat ca un HOBBY si prin faptul ca avem aceaasi pasiune, trebuie sa avem si aceleasi drepturi. Am crezut intotdeauna ca avem o pasiune comuna, care in mod normal ar trebui sa cultive prietenii, cum a fost pana acum. Pot sa afirm ca prin aceasta pasiune am ajuns sa am prieteni in toata tara si in foarte multe colturi ale lumii. Trebuie sa nu lasam interesele meschine si orgoliile sa murdareasca aceasta pasiune.

Solicitarile catre presedintele FCI, dl. Jose Tereso, pentru solutionarea interminabilului conflict privind reprezentarea nationala le fac de mai multi ani, impreuna cu vicepresedintele FCI, dl.Bardos Istvan, fost coleg cu mine in Comitetul Director FCI, in perioada 1998-2006, care este de aceeasi parere cu mine si sprijina incheierea conflictului.

Am dreptul sa am o opinie personala si prin faptul ca am fost presedintele U.F.C.R. (actual desfiintata) membra a FCI o perioada de 8 ani, intre 1998-2006. Am fost coleg in CD in toata aceasta perioada cu o parte din membrii actuali.

In perioada cat am fost presedinte, la invitatia UFCR si a mea pesonal, am fost onorati la expozitiile nationale de prezenta majoritatii membrilor CD din cadrul FCI: dl. Jose Tereso, presedinte FCI si presedinte Portugalia, dl.Bardos Istvan, vicepresedinte FCI si presedintele Ungariei, dl. Ernest Rossi, vicepresedinte FCI si reprezentant Malta, dl.Lutz Primes, vicepresedinte FCI si presedintele Austriei, dl.Vermuellen Felicien, vicepresedinte FCI si presedintele Belgiei, dl.Visser L., vicepresedinte FCI si presedintele Olandei, dl.Petrovici Alexanderm membru CD si presedintele Serbiei, dl.Eros Carboni, membru CD Italia, vicepresedintele Germaniei, toti presedintii tarilor vecine si multi altii printre care domnii Ad. Scharlaechens, Jac Van de Wegen, Cris Hebberecht, Silvere Toye, Noel Lipens etc. Prezenta lor s-a datorat faptului ca am legat prietenii cu toti invitatii inainte de chemarea lor in Romania, prietenii pe care le am si astazi.

Dupa demisia mea din functia de vicepresedinte cu Relatii Internationale, ales in anul 2006 pe o perioada de 4 ani (starea mea de sanatate din acea perioada nu era buna), demisie inmanata personal, la Bruxelles, presedintelui Bilan Florin, in prezenta ta. Nu s-a mai reusit continuarea relatiilor facute de mine, nu a mai fost prezent numai dl. Bardos Istvan vicepresedinte FCI si crescatori straini manati de interese financiare.

La data depunerii demisiei am promis sprijin in continuare in relatiile facute de mine, dar nu s-a dorit nici o comunicare, din contra, m-ati denigrat si calomniat pe toate caile si toate astea in loc de multumesc. In 8 ani de zile nu ati reusit singuri sa va faceti relatiile pe care le-am avut eu la FCI.

Putina istorie de care-mi aduc aminte nu strica, privind activitatea UFCR la nivelul FCI. Trebuie sa stim ca primul vicepresedinte a fost dl. Dr.Popescu Dan din Puciosa (actual la UCP) a urmat vicepresedinte dl. Carmazan Ion (impreuna cu regretatul presedinte Carlos Marchez Prats au infiintat si promovat mondial columbodroamele), dl. Vasile Raileanu, la fel vicepresedinte (actual al FRSC) eu am activat in perioada 1998-2006. Relatia cu FCI este de foarte multi ani si cu rezultate deosebite: propuneri la regulamentele sportive adoptate de FCI, adoptarea propunerii romanesti a d-lui Vlasie Nicolae privind arbitrare porumbeilor standard, prezentarea obligatorie a dosarelor cu toate concursurile clasate de porumbeii prezentati la olimpiade pentru veridicitatea rezultatelor si multe luari de cuvant la sedintele CD si adunarile generale. Pot sa afirm ca Romania in acele perioade a avut o activitate foarte buna, apreciata de catre delegatii tarilor participante, dovada prieteniile facute. Cupa Europei Centrale a fost propusa de mine si Bardos Istvan si prima editie a avut loc in Serbia. Editia urmatoare a fost aprobata de FCI sa se tina la Brasov, in Romania, dar in acea perioada tara noastra era sub carantina din cauza gripei aviare, iar expozitia nationala s-a tinut cu foarte multe probleme.

Obtinerea posturilor in diferite comisii si comitete se face la simpla solicitare a tarilor inscrise in FCI inainte de adunarea generale care se tine de regula o data la 2 ani, cu ocazia Olimpiadelor. Functiile de presedinte, vicepresedinte si membri CD se obtin la vot daca sunt mai multe cereri pe aceleasi posturi.

Relatia cu FCI nu a inceput ieri si nu se va termina maine, indiferent de cine conduce columbofilia romaneasca.

Columbofilia romaneasca s-a scindat pentru prima data prin infiintarea Uniunii Crescatorilor Profesionisti de catre dl. Stefanescu Liviu, dl.Bilan Florin si impreuna cu mai multi columbofili din zona Dambovita si Prahova. A urmat crearea FRSC cu presedinte Sinca Cezar, singura recunoscuta la catre Ministerul Sportului. Trebuie sa cunoastem ca inainte de scindari toti columbofili romani au fost membri ai Federatiei Columbofile Internationale, cu cotizatiile platite la azi, desi nu era usor sa obtii valuta necesara cotizatiei.

MARIUS, amenintarile si calomniile sunt in loc de „Multumesc domnule Moldovan ca ati fost primul conducator al UFCR cu care am luat contact si mi-ati oferit serviciile de a scoate revista”. La masa parintilor tai am spus ca am nevoie de un tanar care se pricepe la editarea revistei si tu erai foarte entuziast. Ulterior te-am sprijinit sa fi ales in Comitetul Director, responsabil cu redactarea revistei. Ce am promis eu m-am tinut de cuvant. Tu ai jucat la doua capete. Tot eu te-am dus cu masina mea personala impreuna cu Bilan Florin la CD FCI din Bruxelles si v-am prezentat ca fiind prietenii mei. La iesirea din tara ai spus: „Stiti domnule Moldovan, este prima data cand ies din tara”. Columbofilii, pentru mine, totdeauna au fost considerati prieteni.

S-a dovedit ca voi aveati ganduri ascunse si coltii i-ati scos, la comanda, ulterior. Dupa cum declari, doresti aceleasi lucruri ca si mine in columbofila romaneasca. Nu crezi ca era mai normal sa vii si sa incercam rezolvarea conflictelor impreuna, tinand seama de faptul ca am o experienta mai mare decat tine in toate privintele? Ce rost a avut acest atac la opinie ?

 

Moldovan Florin, columbofil

Observatii pe tema raporturilor actuale dintre FRSC si FCPRCategorii de viteza conform RNS al FCPRMembrii AC DUNAREA Braila - intrebare adresata presedintelui AC DANUBIUS BRAILAConducerea FCPR organizare simulacru sedinte AGA - octombrie 2018UCPR raspunde public notificarii primite recent de la FCPR - octombrie 2017
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.