Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Intentionati sa va zburatii puii in aceasta toamna? Cu clubul sau personal?
Personal
Cu clubul
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Inscriere columbodroame Europa
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava

Dl. RAILEANU VASILE - aprecieri pe marginea masurilor disperate luate de conducerea FCPR pentru a nu pierde alegerile !


12:05, Luni, 25.11.2013Stimati colegi,

 

Ma simt nevoit sa intervin din nou pentru a va informa si pentru a stopa masurile disperate pe care le iau cei din conducerea F.C.P.R. pentru a nu pierde alegerile din 29.11.2013 de la Tg.Mures.

Le reamintesc acestora ca Romania este un stat de drept european, in care legislatia constituie temei de drept si trebuie respectata intocmai si nu interpretata in favoarea unor interese de grup, incalcandu-se cu buna stiinta drepturile  si libertatile stabilite si garantate, in cazul nostru prin OG 26/2000 asa cum a fost modificata si completata, respectiv dreptul la libera asociere,  drept fundamental garantat de Constitutie.

Va informez asupra faptului ca Federatia Crescatorilor de Porumbei din Romania (F.C.P.R.) este constituita in baza prevederilor OG 26/2000, care prevede clar si fara echivoc in cuprinsul art. 5 alin.1 coroborat cu art. 35  ca, in vederea obtinerii personalitatii juridice membrii asociatiei/federatiei incheie Actul Constitutiv si Statutul asociatiei/federatiei .

 

Statutul si /sau Actul constitutiv  stau  la baza functionarii Federatiei.

Prevederile  Statutului nu pot fi modificate decat  in conformitate cu prevederile art. 21 lit. ”f” din OG 26/2000, respectiv Statutul poate fi modificat doar de Adunarea Generala  (art.7 litera „a” din Statutul FCPR).

Peste prevederile Statutului  votat si inregistrat nu exista nici un Regulament sau Precizari facute de un alt organ al federatiei, in cazul de fata Consiliul Director al FCPR . Consiliul Director doar asigura punerea in aplicare a hotararilor luate de Adunarea Generala.

 

Statutul FCPR stabileste regulile privind organizarea si functionarea Adunarii Generale.

Astfel, in conformitate cu prevederile art. 6 alin.(5) din Statutul FCPR „data convocarii Adunarii Generale se stabileste de Consiliul Director si se comunica in scris prin intermediul scrisorii recomandate, a fax-ului, a emailu-lui si presei scrise difuzate la nivel national cu cel putin 15 zile iniante, impreuna cu ordinea de zi tuturor Asociatiilor Columbofile afiliate .”

Da, iata ca pentru Adunarea Generala a delegatilor  din Asociatiile Columbofile afiliate la FCPR din data de 29.11.2013 ce va avea loc la Tg.Mures apare un Regulament de organizare si desfasurare a Adunarii Generale a FCPR postat de Consiliul Director, in care se insereaza, cu totul  adiacent, si ordinea de zi a Adunarii Generale.

Analizand cuprinsul Regulamentului de desfasurare a Adunarii Generale.am constatat ca acesta incalca prevederile cuprinse in Statutul FCPR asa cum a fost modificat si votat in data de 30.11.2012, ale carui modificari au fost inregistrate pe rolul Tribunalului Bucuresti. Acest Regulament de organizare si functionare este intocmit tot de dl. Avocat Gatejescu Florin, aceeasi persoana care a depus cererea din partea FCPR de a inregistra  Statutului FCPR  la instanta.Fac o mica intrerupere: (Am observat, ca  in ultimul timp  conducerea FCPR pentru a da o tenta de legalitate masurilor pe care le ia, de cele mai multe ori contrare prevederilor propriului Regulament si legislatiei in vigoare, ”il baga in fata„ pe  domnul Gatejescu Florin, membru Consiliu Director si avocat pentru a acoperi aceste nereguli.

Va reamintesc cazul Constanta. – cand dl. Gatejescu Florin a mers la Constanta la solicitarea FCPR si a impiedicat prin autoritatea sa data de calitatea de membru al Consiliului Director al FCPR conducerea Asociatiei Constanta sa-si desfasoare Adunarea Fenerala de seama si alegeri in mod democrat sic, conform propriului Statut al Asociatiei Constanta  Dl. Av. Gatejescu Florin a mers la Constanta la aceasta Adunare Generala fara a fi invitat asa cum prevede Statutul FCPR art.21 alin. ”g” (asociatiile pot invita la fiecare Adunare generala un reprezentant al FCPR). Dansul a mers la Constanta cu sarcini clare din partea conducerii FCPR acelea de a instala, fie si prin forta,  o noua conducere, simpatizatanta a conducerii actuale a FCPR).

Revenind la Statutul F.C.P.R., conform art.6 alin.(1) Adunarea Generala este forul suprem de conducere FCPR, constituita din delegati desemnati de Adunarile Generale ale Asociatiilor Columbofile afiliate la FCPR, potrivit normei de reprezentare.

In conformitate cu prevederile alin.(7) al art. 6 lucrarile Adunarii Generale sunt conduse de catre un prezidiu ales din randul delegatilor participanti, iar in conformitate cu prevederile alin.(8) Hotararile Adunarii Generale se iau cu votul deschis al majoritatii simple al delegatilor prezenti.

Din cuprinsul Regulamentului intocmit pentru Adunarea Generala din 29.11.2013 de catre dl. Gatejescu Florin, reiese foarte clar faptul ca unele prevederile ale Statutului FCPR nu sunt luate in seama, fiind  ignorate.

Astfel, uzantele oricarei Adunari Generale arata ca PREZIDIUL ALES  preia lucrarile desfasurarii Adunarii Generale si propune alegerea de catre delegatii prezenti a comisiilor de lucru  si nu membrii Consiliului Director al FCPR in sedintele precedente Adunarii Generale.

 Conform Statutului FCPR , art.6 alin.7,  Adunarea Generala este condusa de catre un prezidiu ales din randul delegatilor participanti

Dl.Gatejescu Florin la articolul 16 din Regulamentul postat stabileste: „Presedintele FCPR,  dl. Bilan Florin,  prezideaza lucrarile sedintei Adunarii Generale. Daca presedintele nu participa la sedinta Adunarii Generale acesta va delega inainte cu minim trei zile de data desfasurarii sedintei unul dintre vicepresedinti sa conduca lucrarile Adunarii Generale”.

In ce Regulament  FCPR scrie ca Presedintele FCPR prezideaza lucrarile sedintei Adunarii Generale ?

Lucrarile sedintei Adunarii Generale din 29.11.2013  conform Statutului FCPR  trebuie  conduse de un  prezidiu ales  cu votul majoritatii din randul delegatilor participanti. (Cel mult, dupa ce este ales prezidiul care va prezida lucrarile sedintei, prin vot liber de majoritatea delegatilor prezenti,  ei intre ei si dintre ei,  pot desemna o persoana care sa aiba calitatea de  “presedinte de sedinta” si nicidecum, presedintele F.C.P.R care este si presedintele Consiliul Director conform Statut FCPR) .

Mai mult, conform prevederilor Regulamentului propus , art.19, Presedintele FCPR  va asigura ordinea sedintei Adunarii Generale din 29.11.2013, in acest scop Presedintele FCPR poate adopta urmatoarele masuri impotriva participantilor care perturba buna desfasurare a lucrarilor: “chemare la ordine, avertisment, excluderea din sala“.

Atunci care mai este rolul prezidiului despre care vorbeste Statutul F.C.P.R. ?

Vorbim numai daca presedintele de sedinta, in speta, presedintele FCPR sau  alta persoana desemnata conform Regulamentului postat, ne acorda permisiunea !

Ce inseamna “participantii care perturba buna desfasurare a lucrarilor”? Oare delegatii prezenti nu vin la aceasta Adunare Generala pentru a exprima punctele de vedere ale columbofililor pe care ii reprezinta, pentru a le apara drepturile si libertatile.

Conducerea FCPR, in speta Consiliul Director,  stabileste si  considera ca cele trei minute alocate  fiecarui vorbitor sunt mai mult decat suficiente pentru a se exprima punctele  de vedere, pasurile, opiniile  columbofililor adunate intr-un an de zile.

Nimeni nu doreste ca in aceasta Adunare sa domneasca anarhia, dezordinea. Insa trebuie avut in vedere si luate masuri  de FCPR ca fiecare  delegat prezent si/sau  candidat sa-si exprime punctul de vedere neingradit, liber si neconstrans de nimeni si nimic. Fiecare doreste ca dreptul la libera exprimare sa-i fie garantat si neingradit. Sunt punctele de vedere ale fiecarui si tuturor columbofililor afiliati la FCPR de care nu trebuie sa ne fie teama. Orice punct de vedere trebuie privit in mod constructiv si nu dusmanos, fie ca ne place fie ca nu,  din fiecare confruntare trebuie sa tragem invataminte si nu acuzatii si represiuni.

Stimati colegi, trebuie sa revenim la climatul democratic caracteristica principal a pasiunii noastre “PORUMBELUL”, simbolul pacii si nu al dictaturii .Nu trebuie sa permitem unor grupuri restranse sa ia masuri impotriva intereselor generale pentru a apara grupurile de interese.

Stimati colegi, va propun sa revenim la prevederile din Statutul Uniunii Federatiilor Columbofile din Romania, continuatoarea in mod democratic a ideilor Uniunii Columbofile din Romania si sa reinfiintam Consiliul National, astfel:

Organele de conducere ale FCPR sa fie :

Adunarea Generala;

Consiliul National;

Consiliul Director;

Organe de executie si control;

Din Consiliul National sa faca parte toti  presedintii asociatiilor columbofile sau o alta persoana cu imputernicire din partea Asociatiei, iar acestia sa discute si sa aprobe   inaintea Adunarii Generale toate problemele ce se vor aproba in Adunarea Generala. Doar atunci putem vorbi de 3 minute alocate vorbitorilor, intrucat problemele Adunarii Generale au mai fost discutate pe larg de toti reprezentantii asociatiilor columbofile in cadrul Consiliului National.

Nu poti limita timpul unui vorbitor la 3 minute, cand sunt probleme grave si  mari de discutat  si rezolvat.

Conducerea FCPR trebuie sa inteleaga o data pentru totdeauna ca nu discutam  de “vorbitori” ci  delegati ai Asociatiilor Columbofile afiliate, desemnati de aceste Asociatii sa le exprime punctele de vedere si  sa le rezolve problemele.

Se discuta  in Adunarea Generala din 29.11.2013 , conform  ordinii de zi,  probleme importante pentru Asociatiile afiliate ca: “ Raportul financiar al FCPR”, “Raportul comisiei de cenzori” , “ Raportul de activitate al  Presedintelui FCPR”, “ Modificari la Statutul FCPR”, etc,. probleme care nu pot fi dezbatute numai in 3 minute.

Si,  Consiliul Director “ne ingaduieste” 3 minute, cu exceptia   fiecarui candidat la functiile din cadrul organelor de conducere, executie si control ale FCPR “fiindu-i ingaduita”  o interventie de maxim cinci minute.

Prin aceste restrictii excesive, consider ca se incalca dreptul la libera exprimare si opinie a Asociatiilor Columbofile afiliate.

Se arata in cuprinsul art. 17 din Regulamentul  postat pe site-ul FCPR  ca Prezidiul Adunarii Generale este format dintr-un numar de 5 persoane, componenta sa fiind validata de membrii Adunarii Genarale in preambulul sedintei.

Atentie la modul de formulare a acestui articol. Ce trebuie sa intelegem din acesta,  ca acest prezidiu de cinci persoane este doar validat de membrii Adunarii Generale ?

Adunarea Generala indeplineste doar o formalitate de validare a prezidiului ?

Prezidiul va fi ales tot de Consiliul Director al FCPR la propunerea aceleasi persoane  din cadrul  Consiliul Director, dl. Filip Vladi,  care din 2010 (20.11.2012)  nu face altceva in Consiliul Director decat propune prezidiul Adunarii Generale si cu multa generozitate umple paharele sefilor pe care dansul  i-a propus.

Prezidiul conform Statutului FCPR trebuie ales din randul delegatilor participanti, cu votul majoritatii simple.

Se arata in cuprinsul art.14 din Regulamentul stabilit  de Consiliul Director al FCPR,  ca identificarea delegatilor si intocmirea listei de prezenta la sedinta Adunarii Generale va fi efectuata de o comisie de identificare si validare a delegatilor desemnati de asociatiile afiliate a carei componenta a fost stabilita tot de Consiliul Director care este urmatoarea:

dl. Milcu Ion;

dl. Folip Vladi;

dl. Macovschi Mihai

toti candidati la functii importante, ajutati de un domn avocat angajat de FCPR – Consiliul Director.

La art. 34 Consiliul Director stabileste urmatoarea componenta a Comisiei de validare a candidatilor:

Dl. Radu V Ion, vicepresedinte organizatoric al FCPR;

Dl. Gatejescu Florin, avocat, Presedintele Comisiei Nationale de Disciplina al FCPR (al carei Regulament de organizare si functionare nu a fost validat de Tribunalul Bucuresti)

Dl. Sipoteanu Razvan – avocat, Presedintele Asociatiei Columbofile Cozia – Rm.Valcea;

 

Comisia intrunita in data de 20.11.2013 constata conform Procesului verbal nr. 28/22.11.2013, dupa verificari, ca in desemnarea delegatilor nu au intervenit erori sau nerespectari ale STATUTULUI FCPR , in consecinta comisia afiseaza delegatii admisi.

Surprinzator, printre candidatii admisi se afla persoane care nu sunt membri ai vreunei Asociatii afiliate la FCPR. Astfel:

La pozitia  1 apare dl. Balan Madalin Micu, candidat la functia de membru al Comisiei National Sportive, candidat de Buzau. Probabil domnia sa apare pe lista candidatilor admisi de Comisie doar pentru faptul ca dl.Tunduc Marius l-a prezentat ca facand parte din echipa sa, echipa cu care doreste sa castige alegerile.

Dl. Balan Madalin Micu nu a activat in 2013 in Asociatia Judeteana Columbofila Buzau.

Daca comisia avea curiozitatea sa verifice lista publicata de FCPR, justificand numarul de delegati, ar fi constatat foarte usor ca intre cei  176 de membri columbofili din cadrul Asociatiei Judetene Columbofile Buzau, dl. Balan Madalin Micu nu figureaza.

Dl.Balan Madalin Micu nu a fost desemnat de Adunarea Generala din 13.10.2013 a Asociatiei Judetene Columbofile Buzau sa participe la Adunarea Generala FCPR din 29.11.2013 .Asociatia a desemnat 3 delegati pe domnii: Sorescu Paul, Sorescu Marin si Popa Marian, al patrulea delegat nu se justifica, intrucat intre cei 176 membri figurau si alti columbofili din Tecuci care nu au participat in 2013 la activitatea sportiva.buzoiana, iar membrii Asociatiei au dorit respectarea Statutului FCPR.

Poate ulterior, in urma unor presiuni,  dl. Balan Madalin Micu a primit scrisoare de a participa si dansul intr-un colegiu ca dl. AGAMITA DANDANACHE ca trebuie sa sustina cu votul sau pe noul Presedinte al FCPR . . . . . . .?!

Stimati colegi, se striga sus si tare, vrem transparenta, vrem competitie, vrem competenta de la cei alesi!

Comisia National Sportiva in anul 2013 a facut greseli majore, voite sau din nestiinta. Atunci cum vrem sa promovom oameni care se folosesc de orice mijloace pentru a ajunge acolo sus unde este necesara foarte multa pregatire si multa CINSTE pentru a stopa FRAUDA?? Aceasta este dovada pe care ne-o da dl.Tunduc Marius, daca va fi ales,  va respecta Statutul FCPR, conducerile Asociatiilor si membrii columbofili, care in final platesc totul. Daca dl. Tunduc Marius va respecta ca si pana acum Statutul FCPR, conducerile Asociatiilor libere alese si membrii columbofili este lesne de inteles unde se va ajunge.

In schimb, Comisia de identificare si validare a candidatilor a fost foarte exigenta cu delegatii Asociatiei AS a Municipiului Bucuresti, domnii Dinca Valeriu si Sandu Catalin. Someaza presedintele Asociatiei AS a municipiului Bucuresti, pe dl.Petrescu Romeo, sa depuna o copie certificata cu originalul a Adunarii Generale a Asociatiei prin care a fost desemnat delegatul acesteia la sedinta Adunarii Generale din data de 29.11.2013 a FCPR

Dupa cum vedeti, ce trebuia facut  s-a facut de cei interesati, restul trebuie sa stea la dispozitie cuminti. Fiti intelegatori pentru ca numai asa vom ocupa locul 1 prin stradania CNS si conducatorului acesteia.

DESTINELE  COLUMBOFILIEI  ROMANE  STA  IN VOTUL DUMNEAVOASTRA, DOMNILOR  DELEGATI  DE  LA ADUNAREA  GENERALA  A  F.C.P.R. DIN 29.11.2013 DE LA TG.MURES.

TREBUIE  SA VOTATI  IN  INTERESUL COLUMBOFILIEI  SI  COLUMBOFILILOR  ROMANI  SI  NU  IN  INTERESUL  DE  GRUP  PRACTICAT  PANA  ACUM  PRIN  FRAUDA .

 

BUZAU, 22.11.2013

RAILEANU VASILE

Neo-comunismul din FCPRVantul schimbarii columbofile a inceput sa bata si la Campina - FCPR PrahovaPlatforma program a domnului Hristu Chicheanu, Constanta, candidat la functia de presedinte al FCPRDomnul Paraschiv Emanuel, FCPR Prahova, acuza comisia de desigilare de anularea unui concursLupii paznici la oi din FCPR se tin de glume proaste pe banii credulilor !!!
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2022 RRP. Toate drepturile rezervate.