Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce pasari preferati sa introduceti la matca?
Fii/fiice din porumbei campioni romani
Tineri concurati pe columbodroame in Romania sau Europa
Fii/Nepoti/Stranepoti ai unor campioni europeni insositi de pedigree pompoase
Campioni din propria crescatorie retrasi la matca
Cadouri de la prieteni
Alti porumbei

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul international BRASOV

Scrisoarea deschisa a domnului Liviu Stefanescu adresata Consiliului Director al UCPR


01:03, Miercuri, 02.03.2011SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE CONSILIUL DIRECTOR AL U.C.P.R.

 

Am fost nevoit sa apelez la site-ul www.sportcolumbofil.ro, in urma refuzului categoric al Presedintelui U.C.P.R., dl. Valeri Hamza, la solicitarea mea de a furniza membrilor columbofili profesionisti pe site-ul U.C.P.R. informatii cu privire la actiunea in justitie a d-lui Tudor Gheorghe, membru al Biroului Director, impotriva hotararii Organului suprem de conducere al U.C.P.R. si anume Adunarea Generala.

 

SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE CONSILIUL DIRECTOR AL U.C.P.R

 

INCREDIBIL, DAR ADEVĂRAT...Un membru al Consiliului Director atacă în justiţie o hotărâre a Adunării Generale...

 

Duminică, 6 februarie 2011, pe site-ul U.C.P., apare incredibilul anunţ că domnul Tudor Gheorghe, preşedintele clubului Ploieşti şi vicepreşedinte cu relaţii internaţionale în Consiliul Director dă în judecată Adunarea Generală convocată în prima sesiune din anul în curs, respectiv pe data de 22 ianuarie.

Stupoare! Luni, 7 februarie 2011 nimeni nu are cunoştinţă de această contestaţie în justiţie. Mai mult, pe adresa Uniunii, nu sosise nicio citaţie din partea Judecătoriei Târgovişte. 

Îl întreb pe domnul Banu Florin: cine a dat dispoziţia să publice pe site-ul U.C.P. informaţia? Mi-a răspuns că domnul Preşedinte.

Marţi, 8 februarie, ajunge la U.C.P. citaţia de la Judecătorie şi contestaţia având ca termen de judecată, ATENŢIE!, 09.02.2011.

Miercuri dimineaţă, 9 februarie, mă sună domnul Simion Bogdan că se afla la Judecătoria Târgovişte şi confirmă că pe rol este procesul intentat împotriva Uniunii noastre. În acelaşi timp, domnul Bogdan Simion telefonează la mai mulţi columbofili, inclusiv şi pe domnul Dumitrache Nicolae, prim-vicepreşedintele U.C.P., cu privire la cele constatate la faţa locului. Ne aflăm în situaţia penibilă ca U.C.P.-ul să nu beneficieze de un reprezentant legal care să apere interesele acesteia.

Prima mişcare o face domnul Dumitrache, care îl trimite pe domnul Secretar General al U.C.P. la Judecătorie. Domnul Bogdan Simion îmi comunică faptul că nu are nici o calitate oficială să reprezinte U.C.P.-ul în proces. Îi sugerez să-şi ia actul de identitate, să intre în sala de judecată, invocând că este membru al Adunării Generale şi a făcut parte din prezidiul şedinţei care face obiectul contestaţiei.

Cei doi intră în şedinţa de judecată şi reuşesc să amâne procesul pentru data de 2 martie 2011.În aceeaşi zi, îi telefonez domnului Banu Florin şi îl rog, având în vedere solicitările mai multor columbofili, să publice pe site-ul U.C.P. conţinutul contestaţiei în speţă.

Îmi comunică faptul că nu are nici o aprobare în acest sens.

Îl rog să-i comunice domnului Preşedinte doleanţele noastre (de fapt, domnul Banu îmi confirmă că a primit şi alte telefoane cu aceeaşi solicitare).

Nici până în prezent nu apare nimic din cele solicitate pe site-ul Uniunii.

CAM AŞA S-AU DERULAT EVENIMENTELE.

 

 

CE CONCLUZII SE POT TRAGE?

Domnul Preşedinte cunoştea intenţiile domnului Tudor Gheorghe, le acceptă şi nu întreprinde nici o măsură ca să prevină acest scandal, care a condus la compromiterea imaginii Uniunii.

De asemenea, ignoră cu bună ştiinţă prevederile statutare care, în art. 33 stipulează:

Orice membru se angajează a urmări până la Excludere să-şi rezolve diferendele numai în interiorul U.C.P. în faţa Comisiei Naţionale Juridice de Disciplină, Arbitraj şi Litigii şi să se supună deciziilor acesteia."

Domnul Preşedinte trebuia să-i solicite domnului Tudor, sub sancţiunea demiterii acestuia din Consiliul Director să se supună art. 33 din Statut şi să aştepte decizia Comisiei Juridice.

Totodată, domnul Preşedinte, în conformitate cu art. 16 din Statut, „apare în faţa justiţiei cu puteri depline, este reprezentantul calificat al U.C.P." şi, în consecinţă, avea obligaţia să asigure apărarea în instanţă a U.C.P.

Prin faptul că nu a informat până în prezent despre conţinutul contestaţiei, lasă să planeze asupra sa suspiciunea că tolerează şi, tacit, susţine demersurile domnului Tudor Gheorghe.

Fără întârziere, Consiliul Director, în conformitate cu art. 24 din Ordonanţa de Guvern 26/2000 şi art. 15 din Statut, „trebuia să pună în executare hotărârile luate de delegaţii cluburilor în Adunarea Generală".

În acelaşi timp, Preşedintele C.N.S. avea obligaţia să elaboreze normele de aplicare a hotărârilor de modificare a R.N.S. aprobate în Adunarea Generală.

Fac apel la toţi membrii Consiliului Director să dea dovadă de înţelepciune, să lase la o parte orgoliile şi ambiţiile personale şi să respecte întocmai hotărârile luate de Organul Suprem de conducere al U.C.P., şi anume Adunarea Generală.

Suntem obligaţi să acceptăm, ca un principiu de bază al democraţiei, că întotdeauna minoritatea se supune voinţei majorităţii, în orice situaţie.

Neacceptarea şi nepunerea în executare a hotărârii Adunării Generale din data de 22 ianuarie a.c. de către Consiliul Director şi C.N.S. va conduce implicit la o criză de Autoritate cu reacţii şi efecte imprevizibile în planul stabilităţii şi unităţii U.C.P.

În acelaşi sens, îl rog pe domnul Tudor Gheorghe să-şi retragă acţiunea din justiţie, să-şi rezolve nemulţumirile statutar, în interiorul U.C.P., evitând prin aceasta măsura pe care Adunarea Generală o poate lua împotriva sa, şi anume excluderea din U.C.P.

Totodată, îl rog pe domnul Preşedinte al U.C.P., care este şi Preşedintele Consiliului Director, Preşedintele Adunării Generale şi Preşedintele Prezidiului Adunării Generale, să facă uz de prerogativele pe care i le conferă Statutul şi să pună capăt acestui litigiu printr-o decizie finală şi executorie (art. 15 Statut).

Solicit ca această scrisoare să fie prezentată Consiliului Director în şedinţa din data de 15 februarie 2011 şi să fie publicată pe site-ul Uniunii.

LIVIU ŞTEFĂNESCU

Membru fondator U.C.P.

Ex-preşedinte

 

POST SCRIPTUM:

 

 

PREMEDITARE SAU PURĂ ÎNTÂMPLARE?

În procesul-verbal nr. 26/22.01.2011 al Adunării Generale, se menţionează că domnul Tudor Gheorghe „roagă să se consemneze că votează împotriva tuturor propunerilor de modificare a R.N.S."

De ce credeţi că solicită acest lucru?

Pentru că Ordonanţa de Guvern 26/2000 precizează la art. 23 următoarele:

Hotărârile Adunării Generale, contrare legii, actului constitutiv sau dispoziţiilor cuprinse în statut pot fi atacate în justiţie de către oricare dintre membrii asociaţi care nu au luat parte la Adunarea Generală sau care au votat împotrivă şi au cerut să se insereze aceasta în procesul-verbal de şedinţă în termen de 15 zile de la data când au luat la cunoştinţă despre hotărâre sau de la data când a avut loc şedinţa, după caz."

Dacă domnul Tudor nu solicita să se consemneze în procesul-verbal de şedinţă că votează împotrivă, pierdea dreptul de atac în justiţie. Deci?...

Vă las pe dumneavoastră să trageţi concluziile...

Îi reamintesc domnului Tudor Gheorghe că de 16 ani, în Statutul U.C.P., la art. 11, se prevede că anual, este obligatoriu să se treacă pe ordinea de zi a Adunării Generale următorul punct: Eventuale modificări ale Regulamentului Naţional Sportiv pentru practicarea sportului columbofil profesionist cu porumbei călători.

Deciziile sunt obligatorii pentru toţi membrii, inclusiv pentru cei absenţi sau opozanţi.

Va prezint in continuare documente din dosarul cu pricina.

 

 

Platforma program a candidatului Bogdan Simion la functia de presedinte a UCPRConducerea UCPR - informare catre membrii Adunarii Generale - 3 mai 2012FRSC Breaza, jud. Prahova, porumbeii de matca si de zbor ai domnului NEAGOE IRINELAsociatia AS Bucuresti - scrisoare deschisa catre conducerea F.C.P.R.Crescatoria domnului Gigi Dobre - statul Washington, USA


Comentarii

postat la 02:41, Miercuri, 02.03.2011 de cotizant UCP

Adevarul!...Stau cateodata si vad cum acest frumos sport ia o intorsatura urata datorita unor oameni care nu au personalitate si sunt marionetele unora sau altora care nu doresc decat interese personale . Acum ceva vreme sa votat ca toate cluburile din UCP sa concureze corect, egal si echitabil in campionat ca dealtfel in orice disciplina sportiva; scorul a fost zdrobitor si anume:76 voturi pentru egalitate de etape, 19 voturi impotriva si restul abtineri....imbatabil vot NU?, dar, un ales al UCP in persoana lui Gheorghe Tudor a avut nesimtirea sa sfideze acest vot si sa conteste in instanta tocmai ceea ce democratic se votase de catre trimisii cluburilor la adunarea generala. Acesta spera prin acesta contestatie in instanta sa amane punerea in aplicare a hotararii adunarii generale si sa joace judetul lor cum erau invatati pana acum…adica ei 16-17 etape restul cat mai putine! Mai si dezinformeaza si spune ca va ramine ca pina acum pana se termina procesul si deh in Romania procesele pot sa dureze cativa ani. Din pacate pentru el, UCPR ar trebui sa informeze membrii ca pana la terminarea procesului, hoatararile adunaraii generale, care a respectat intocmai statul ucp, se va aplica exact cum sa votat, restul e dezinformare si minciuna din partea lui Gheorghe Tudor si a acolitilor sai. Chiar Biroul Director al UCP au hotarat intr-o sedinta extraordinara sa se respecte hotararile adunarii generale, auziti chiar au votat, nu imi vine sa cred, sa ajungi sa votezi tu Birou Director daca sa se respecte ce sa votat, in loc sa pui in aplicare imediat aceasta hotatrare a adunarii generale deoarece deasta ai fost madatat si sa suspenzi imediat din functii pe cei ce nu respecat satutul, indifernt ca sunt colegi de Birou Director sau nu… In sfarsit, acesta e un subiect care a creat numai confuzie in randul membrilor UCP si care dupa parerea mea aceasta este o palma adusa adunarii generale de catre vicepresedintele cu probleme internationale, un membru din biroul director care tocmai el era obligat prin functia pe care o detine sa puna in aplicare ce sa votat.. Acum cateva zile, intru pe siteul UCP ,www.ucpt.ro, si ce vad: se schimba si membrii CNS care au fost alesi tot democratic de adunarea generala. Si, ce credeti prieteni?! domnul presedinte al CNS a si facut rapid o repartizare a membrilor CNS, echitabil zice el, si anume: pentru judetul Prahova: 3 membrii; judetul Dambovita: 3 membrii;Gorj si Mehedinti: 1 membru; Giurgiu,Olt,Teleorman si Giurgiu :3 membru; Arges,Valcea si Mures: 2 membrii. Ma gandesc, care o fi fost strategia de alegere a candidatilor si am gasit 2 variante: varianta 1 in functie de membrii fiecarui club/judet sau varianta 2 in functie de cate cluburi sunt in fiecare judet?! Ma intrebam si eu...dar nu am gasit nici un raspuns logic si aici vreau sa exemplific: Varianata 1: Ph are in jur de 900-1000 membrii; Dambovita in jur de 900-1000 membrii; Arges in jur de 1000 membrii; Olt in jur de 350 membrii; Teleorman 50 membrii; Mehedinti 150 membrii; Gorj 350 membrii; Mures in jur de 100 membrii, Valcea in jur de 400 membrii; Giurgiu in jur de 100 membrii; Ruse in jur de 60 membrii. O aritmetica simpla ne arata ca Prahova si Dambovita au in jur de 1900-2000 membrii, restul judetelor in jur de 2600 membrii. Deci ca un raport echitabil ar fi fost din 12 membrii CNS: 5 sa fie din Ph si Db si 7 din restul judetelor. Varianta 2: Prahova 14 cluburi; Dambovita 23 cluburi; Gorj 3 cluburi; Giurgiu 2 cluburi; Mehedinti 1 club; Mures 1 club; Olt 3 cluburi; Valcea 4 cluburi, Arges 17 cluburi; Teleorman 1 club; Ruse 1 club. Si aici Ph si Db au 37 de cluburi restul in jur de 33-35 cluburi deci raportul ar fi cam egal, dar ce vad eu in acest document; si va rog sa ma corectati daca gresesc: Ph si Db:6 membrii , Mh si Gj: 1 membru de la 4 cluburi, Giurgiu,Tl,Ot si Ruse 3 membrii de la 7 cluburi si Arges,Valcea si Mures 22 cluburi au doar 2 membrii! Curios nu? 22 cluburi 2 membrii, 7 cluburi 3 membrii! Si mai sus putin daca ne uitam Ph din 14 cluburi au 3 membrii?!O fi corect sau nu mai intelegem noi matematica si echitatea intr-o reprezentare corecta si egala?! Cam asa stau datele conform siteului ucpt.ro, acum sa vedem strategia de distribuire corecta a functiilor de conducere in cadrul UCP si anume: Birou Director: 9 membrii din care 8 din Ph si Db si 1 din Giurgiu; Comisia juridical: 3 din Ph si Db si 1 din Ag; Comisia nationala de arbitrii:4 din Ph si Db 1 din Ruse; Comisia de cenzori:3 din Db si Ph; CNS:5 din Ph si Db restul din alte judete. Deci ca raport simplu de distribuire a functiilor in cadrul UCP reiese asa: 18 in functii de conucere UCP din Ph si DB si 3 din alte judete. La CNS: 5 din Ph si Db si 7 din alte judete (singurul organ unde era o distribuire echitabila dar care din pacate va fi si acesta schimbata). Acum stau si ma gandesc, oare numai Ph si Db e normal sa conduca o uniune formata din 10 judete? Oare asa am ajuns ca 2 judete sa decida soarta a 10? Oare,oare?sau alte interese numai de ei stiute se ascund in spatele acestor oameni? Va doresc un an plin de succese …\r\n\r\nARE LEGATURA CU ACEST TOPIC...

postat la 12:28, Miercuri, 02.03.2011 de popescu

exact cum am mai spus , o gasca de hahalere... ce vad pe raspunsul invitatiei facuta de fcpr catre ucp si frsc, cica ne vedem la Bran pe 4 martie dar de ce nu spun ca ne vedem si la Bucuresti pe 12 martie asa cum e normal sa dea raspuns si invitatiei frsc. Cu ce drept participa Gheorghe Tudor la acesta intalnire cand de fapt el se judeca cu UCP pentru anularea unei decizii a Adunarii Generale? De ce Biroul Director nu la suspendat imediat din functie atunci cand a intentat proces UCP-ului? De ce primvicepresedintele uniunii in persoana lui Dumitrache Nicolae nu este desmenat pentru a participa la aceasta intrunire? La Bran va fi “Cina cea de taina” unde Iuda (cei 5 indivizi mari reprezentanti ai UCP) ne vor vinde pe 2 banuti….?!

postat la 12:30, Miercuri, 02.03.2011 de wyo

Pana acum stateam si ne amuzat de conflictul creat intre FCPR si FRSC. Acum ce or fi zis unii membrii UCPR??? Noi nu ne manjim si noi,sa fim in ton cu moda???? Pacat de pasiunea care ne leaga pe toti,indiferent de federatie....

postat la 13:09, Miercuri, 02.03.2011 de florin

D-le Stefanescu,de ce mai faceti atata tam tam ca doar a-ti plecat la FRSC.ce va mai intereseaza UCPR.

postat la 20:42, Miercuri, 02.03.2011 de illaimeba

Tudorica,Tudorele esti tare ca fularul,nu am cuvinte.Omul cat traieste invata.Hotaraste-te : \"exceptia lipsei de interes\" sau \"exceptia lipsei calitatii procesuale active\" de fapt cred ca nici nu te intereseaza, asta este doar ca sa inervezi chibitii...Sa-ti fie de cap...

postat la 03:11, Joi, 03.03.2011 de BD

rog pe domnul Sinca sa trimita invitatia pe fax la sediul UCP...\"marea\" conducere se face ca nu are cunostinta de invitatia dumneavoastra.\r\nfax:0245640229

postat la 19:00, Joi, 03.03.2011 de Lucian

Uitati-va la el ce fata de smecher are ! Si ce pozitie de om superior are . Nu l-a placut nimeni niciodata pentru stilul arogant pe care il afiseaza . Dati-l afara din UFCR !!!!

postat la 20:08, Joi, 03.03.2011 de VILCEA

Tudor Gheorghe obiala de sters picioarele lui Marius si Hamza,un mare circ de om acest pacalici.Nu va e rusine mai mari conducatori sa trimiteti la Bran la discutii acest individ de cea mai joasa speta.

postat la 20:09, Joi, 03.03.2011 de dinu

Incercati sa scapati de ciumele care va conduc acum . Aveti oameni valorosi si in UFCR, promovati-i. Cu actualii pierdeti timpul , si-au pierdut credibilitatea . Conduc prin interpusi , fini , veri etc . Luati exemplul FRSC si purtati un dialog constructiv cu acestia . Formati impreuna un grup valoros de initiativa care sa scoata columbofilia romaneasca din impas . Succes UCPR-lor !!!!!

postat la 20:16, Joi, 03.03.2011 de Badulescu Stelian

Sunt scirbit de ce am auzit . CD . al UFCR pregateste excluderea grupului care s-a intalnit cu Sinca . Nu pot sa cred asa ceva . Marius Andrei a turbat si nu pot sa va spun ce-i la gura lui .

postat la 20:23, Joi, 03.03.2011 de ciprian

Adunarea Generala a votat ceva si asa sa ramina . D-le Stefanescu va stiu un om onest si drept , la fel si dl. Radulescu va rog nu cedati . Daca nu vor sa tina cont de noi si vor sa ne calce in piceoare haideti sa plecam la frsc . Poate acolo vom avea si drepturi nu numai indatoriri .

postat la 00:11, Vineri, 04.03.2011 de Mondroiu LUCI

eu nu zica ca n-aveti dreptate si vad ca scandal si cearta multa exista si la UCPR da sa stiti ca pe nea Andrei Marius il intereseza mai mult afacerili decat porumbei . aduce pui dinstrainatate pe 5 euro si ii vinde la fraieri pe 100 si tot asa iar in ultima perioada incearca sa isi subordoneze toate structurile din uniune .si dupa el il ia si pe domnu hamza care executa ce ii canta patronu .exact ca si la FCPR : Cozmin dicteaza si bilan danseaza !...

postat la 18:33, Vineri, 04.03.2011 de VILCEA

Trompeta UCPR plecat cu noaptea in cap spre Bran sa fie primul la intilnire cu FCPR .Mai vuvuzela cine tea delegat pe tine mai scamatorile sa ne reprezinti dupa ce ai dat adunarea generala in judecata , ce interese sa ne aperi tu noua , cind tu te vinzi pe o inghetata la colt de strada, sa iti fie rusine Tudore ca ai o nesimtire in tine cit virful Omul.

postat la 19:16, Luni, 07.03.2011 de georgica

tudore ia-l pe ialcin cu tine si duceti-va invartindu-va pana la varbilau ca sa mai luati cateva lectii de la mentorii vostrii

postat la 23:49, Luni, 07.03.2011 de popescu

A uitat sa ne spuna Tudorel si Ialcinel ce au hotarat la Bran - de fapt ca nu au hotarat nimic.Cum au plecat, asa sau intors, poate cu cateva kilograme in plus ca dehhh au sarbatorit victoria. Au uitat sa spuna ca Bilan le-a sugerat sa nu se prezinte la intalnirea cu FRSC si cel mai important au uitat sa spuna ca UCPR nu e invitata la FCI; dar ca sa fie un happy end fericit, Bilan ia mangaiat pe amandoi pe ceafa si le-a promis ca o sa ne sustina el ca doar avem protocol intre noi ce mama darqului.

postat la 19:30, Marti, 08.03.2011 de georgica

daca te crezi asa mare columbofil domnule tudor g. de ce nu concurezi contra domnului Toncu Stefan.De frica ca iei bataie .

postat la 18:53, Miercuri, 09.03.2011 de Sorinaccio-Pitesti

Tudor are dreptate ,in sala s-au votat numai aberatii,vorbeste cine nu a fost in sala , eu am fost acolo si stiu foarte bine ce s-a votat.s-au adus modificare ale regulamentului,numai aberatii, acolo era un haos total...nimeni nu stia ce se voteaza.Bine ar fi ca Tudor sa reuseasca!

postat la 18:59, Joi, 10.03.2011 de Pisalog

Domnule SORINACCIO,viitorul sportului columbofil se numeste F.R.S.C.,gruparea lui TUDOR,trompeta u.c.p.r.-ului se vinde pe o inghetata la colt de strada cum bine afirma domnul VILCEA.

postat la 00:00, Vineri, 11.03.2011 de popescu

ce aberatii sau votat la sedinta, ca tot ai fost tu acolo prezent si spui ca a fost un haos total...nu cumva esti din Prahova si nu mai poti sa zbori 18 etape de viteza si demifond si restul ucp-ului 9-10? Adevarat FairPlay dupa mintea unora...
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2022 RRP. Toate drepturile rezervate.