Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce conteaza pentru dvs. mai mult in achizitionarea unui porumbel? Pedigreul sau rezultatele la zbor?
Pedigreul
Rezultatele la zbor
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Interviu cu domnul Petre Petre, localitatea Floresti, FRSC Giurgiu - partea 1


15:53, Miercuri, 02.06.2010 

Interviu cu domnul Petre Petre, localitatea Floresti, FRSC Giurgiu

Partea 1

 

 

Domnul Petre Petre, alaturi de o parte dintre trofeele castigate in ultima perioada

 

 

RRP: Astazi ma aflu in crescatorie la domnul Petre Petre, din localitatea Floresti, satul Stoenesti, judetul Giurgiu. Domnule Petre, va mai amintiti cu aproximatie data cand v-ati apucat de porumbei?

P. Petre: De porumbei m-am apucat in anul 1984, la varsta de 17 ani, dar vreau sa va spun ca acest microb columbofil il mostenesc din familie pentru ca eu m-am pomenit cu porumbei in curte. Imi aduc aminte ca tatal meu avea porumbei carieri. Primii mei porumbei au fost jucatori si de ornament si am trecut la porumbeii voiajori urmand exemplul unui var de-al meu care avea voiajori. De fapt, in anul 1983 m-am apucat de porumbei pentru ca in anul 1984 am zburat porumbeii pentru prima data, in club la “Avantul Floresti”. Imi aduc aminte ca la vremea aceea in clubul nostru existau 2-3 crescatori care comandau columbofilia in comuna noastra. La categoriile de Viteza si Demi-fond acestia faceau doar cateva antrenamente, nu participau efectiv la zboruri. Ceea ce ii interesa pe ei erau zborurile de fond, dar nu pe categorie, ci pe etapa. Mai exact ii interesa doar sa obtina locul 1 pe etapa. Porumbeii mi i-am zburat pana in anul 1988 cand m-am lasat de ei pentru ca am plecat in strainatate. Iar in anul 1996 m-am reapucat de porumbei. La intoarcerea in tara, din Germania, mi-am format o echipa de colaboratori si mi-am inceput propria afacere. La acel moment am inceput sa fac investitii masive in porumbei. Fara a fi considerat lipsit de modestie, cred ca in toti acesti ani am cheltuit 200.000 – 300.000 Euro pe porumbei. Dar vreau sa va spun ca multi dintre porumbeii pe care i-am achizitionat nu mi-au confirmat asteptarile si atunci am renuntat la ei rapid. De felul meu nu sunt un tip foarte rabdator cu porumbeii, ci doresc ca acestia sa-mi faca dovada valorii imediat. Eu sunt un crescator caruia ii place sa aiba multi porumbei la matca, multe linii de porumbei. Consider ca daca am multe linii am si mai multe sanse in concursuri si spre deosebire de alti crescatori care afirma ca vor sa isi creeze o linie de porumbei, eu nu imi doresc acest lucru.

 

 

 

Incaperile destinate porumbeilor de matca

 

 

RRP: Si apelati la incrucisari intre liniile de porumbei pe care le detineti?

P. Petre: Eu sunt un crescator caruia ii place sa isi zboare porumbeii in linie pura. Dupa ce porumbeii imi confirma in linie pura, de-abia apoi ii incrucisez. Si produsii rezultati din aceste incrucisari merg toti la zbor. La mine in crescatorie toti puii scosi de la matca zboara ca pui, iar ca yearlingi trebuie sa zboare minim trei etape de fond.

 

 

 

O frumoasa femela de Eric Limbourg

 

 

RRP: In anii in care ati lucrat in Germania ati vizitat crescatori de acolo?

P. Petre: Nu. Acum, dupa anul 2000 am vizitat multi crescatori din Europa. Dar cel mai apropiat de sufletul meu ramane campionul belgian Eric Limbourg. Pe scurt, pot sa va spun povestea relatiei mele columbofile cu domnul Eric Limbourg: in anul 2002, la expozitia nationala a UCPR de la Targoviste (aici trebuie sa fac o paranteza si sa va spun ca in timp eu am citit multe lucruri despre teoria columbofila a lui Eric Limbourg si am ramas foarte incantat de metoda lui de zbor) am reusit sa achizitionez un mascul original Limbourg de la un columbofil Alin, din orasul Bals, judetul Olt. Acest columbofil Alin fusese ingrijitor la Deno Herbots si pe acest mascul am platit suma de 100 $. Tot de la acest crescator, Alin, am mai achizitionat atunci si o femela de un an, tot pentru suma de 100 $, dar care nu oua. Ei bine aceasta femela era fiica directa din “Floere Narbonne” a lui Eric Limbourg. Ulterior am adus porumbeii acasa, am tratat femela aproximativ o luna si dupa zece zile de cand am pus-o la pereche aceasta a ouat. In anul 2003 am reprodus primii pui din aceasta pereche. In toamna anului 2003 am zburat primul pui din aceasta pereche, dar puiul nu a reusit sa termine toate etapele de zbor pentru ca i-au cazut ultimele doua pene de avant. In anul urmator am zburat acest pui in cinci etape de fond si printre performantele sale se numara locul 3 la categoria Fond Tineret pe municipiul Bucuresti, pentru ca atunci zburam la clubul “Randunica”, din Bucuresti. De atunci am ramas cu aceasta mare pasiune pentru porumbeii lui Eric Limbourg. In anul 2008 i-am facut prima vizita in Belgia lui Eric. A fost pur si simplu o incantare pentru mine. Este un mare campion. Din discutiile despre porumbei pe care le-am avut cu el am aflat ca la el in crescatorie puii zboara toamna la doua etape de fond (500-550 km). Iar ca yearlingi porumbeii lui trebuie sa claseze in minimum doua etape de fond. Cei care nu indeplinesc acest barem sunt eliminati din crescatorie fara nici o remuscare. Trebuie sa tinem seama si de faptul ca Eric Limbourg a fost sportiv de performanta si a jucat chiar in nationala de fotbal a Belgiei. Prin urmare stie foarte bine ce inseamna viata de sportiv de performanta.

 

 

 

Aripa femelei

 

 

RRP: Puteti sa ne spuneti cam cati porumbei ati achizitionat direct din crescatoria lui Eric Limbourg in ultimii ani?

P. Petre: Cred ca am cumparat vreo 12 bucati. Printre acestia am cumparat si pui direct din campionii lui, la suma de 2500 Euro pe bucata. In prima vizita pe care i-am facut-o lui Eric am adus acasa un nepot din “Floere Narbonne” si o nepoata din “Lucky 77”. A doua oara cand am mers la el am luat un fiu din “Favorie” (cel mai bun fiu al lui “Jost”) si un nepot din “Lucky 85”. Acesti porumbei i-am achizitionat la recomandarea lui Eric. Dupa aceste vizite am tinut legatura cu Eric pe internet. El imi trimitea pedigree pe internet, eu ii trimiteam banii in cont, iar porumbeii lui soseau la aeroport, pe Otopeni. Ultima oara cand am fost in vizita la Eric i-am adus si domnului Marcel Nicolaescu doi porumbei: un frate bun cu “Lucky 85” si o fiica din “Blue As”. Am fost atat de impresionat de aceasta femela din “Blue As” incat ulterior mi-am achizitionat si eu un pui din “Blue As”. Mai mi-am cumparat un fiu din “Lucky 77”, un fiu din “Avanti”, o fiica din “Genoa”, nepoata din “Jost” etc.

 

 

 

Un exemplar deosebit, femela BE-2197412-2008

 

 

RRP: Ce alte linii de porumbei mai detineti in prezent in crescatorie?

P. Petre: Mai am in crescatorie porumbei din liniile: Van Dyck, Eijerkamp, un fiu din “Juvilier”, de la Van Loon, de la Marc de Cock, Raul Verstraete, familia Symons, Van der Wegen, Kuijpers, Georges Carteus, Reybroeck, Huyskens Van Riel de la firma Natural de care eu am fost foarte multumit, Desmet Matthijs.

 

 

 

 

Un mascul foarte apreciat, BE-2197634-2008

 

 

RRP: Crescatoria actuala din cate compartimente o aveti formata?

P. Petre: La matca am trei compartimente si pentru porumbeii de zbor am tot trei compartimente. Iar pentru pui mai am un compartiment. La matca am anual in jur de 50-60 de perechi din care reproduc aproximativ 200 de pui, dar pentru lotul meu de zbor imi opresc maxim 70-80 de pui. Restul ii vand la preturi super atractive sau ii fac cadou. Sunt constient de faptul ca daca eu am avut noroc de bani in viata si mi-am permis sa dau multi bani pe porumbei, nu acelasi lucru se intampla cu toti crescatorii, din acest motiv vand porumbeii la preturi modice.

 

 

 

Un fiu deosebit din "Blue As"

 

 

RRP: In lotul de zbor cati porumbei aveti? Cu cati incepeti primavara concursurile?

P. Petre: In 2010 am inceput sezonul de zboruri cu porumbei cam multi, aproape 80, dar deobicei am in lotul de zbor maxim 50-60 de porumbei.

RRP: Zburati natural sau vaduvie?

P. Petre: Natural, si masculii si femelele. Si ii angajez etapa de etapa, cu exceptia femelelor, cand se pregatesc sa oua.

RRP: Dar daca pe un porumbel il simtiti dupa o etapa de concurs ca nu este refacut suficient, il angajati totusi?

P. Petre: Nu il angajez pana nu este refacut suficient.

 

 

 

 

Fiu din "Lucky 77"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hranirea porumbeilor de matca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viitorul crescatoriei este asigurat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pedigreele unor porumbei de baza ai crescatoriei 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Interviu cu domnul Vasile Muntean - FCPR Sibiu - partea a 4-aInterviu cu domnul Ovidiu Cristian - localitatea Mislea - Prahova - partea a 2-aInterviu cu domnul Oprea Gabriel – FCPR Constanta - partea a 4-aInterviu cu maestrul Mihai Vasiliu - Botosani - partea a 2-aInterviu columbofil cu domnul LUPOI CONSTANTIN, FCPR Piatra Neamt - partea a 4-a


Comentarii

postat la 14:04, Miercuri, 02.06.2010 de andrei tg-jiu

ce sa zic...felicitari!!!

postat la 05:32, Luni, 04.10.2010 de vulturu

cum pot lua legatura cu domnul petre?

postat la 18:35, Vineri, 21.01.2011 de marian

foarte frumos...am ramas impresionat,am o mare rugaminte catre toti columbofilii sunt un baiat de 24 d ani kre am avut porumbei si din cauza unei boli anul trecut in toamna mi-au ologit toti pe rand si am ramas fara pasari rog inca o data toti columbofilii kre au pasari si l considera slabe so vor sa faca un bine sa-mi dea si mie pasari pentru a reincepe iar sa fac pasari pentru k nu am bani pentru a cumpara ma puteti gasi la idul d mess..marian.andrei95...multumesc si vant in aripi
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.