Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce conteaza pentru dvs. mai mult in achizitionarea unui porumbel? Pedigreul sau rezultatele la zbor?
Pedigreul
Rezultatele la zbor
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Interviu cu domnul Claudiu ROMAN - Sibiu


15:14, Marti, 07.04.2009

 

Interviu cu domnul Claudiu ROMAN – Sibiu
- partea 1 -
www.roman-claudiu.voiajori.eu
 
 
 
Domnul Claudiu Roman alaturi de `Zwarte Barca` – Primus Inter Pares 2008
 
 
Intrebare:In introducerea interviului nostru va rog sa faceti cunoscute vizitatorilor site-ului <Romanian Racing Pigeons> cateva date despre persoana dumneavoastra (varsta, inceputul in ale porumbeilor, dificultati intampinate pana acum, evenimente care v-au marcat sau v-au ramas in memorie, experienta columbofila etc).
 
Raspuns: Ma numesc Roman Claudiu sunt de profesie inginer, locuiesc in Sibiu si am 35 de ani .Primul contact cu porumbeii a fost in 1978-1979 si a fost in Iran, dar inceputul ca si columbofil a fost in 1987 iar debutul in concursuri a fost in toamna lui 1987. Pana in 1998 am avut porumbei cand mutandu-ma de acasa am fost nevoit sa renunt temporar la ei. Insa cum se intampla de cele mai multe ori odata `virusat` cu dragostea de porumbei, aceasta mocnea in mine si odata cu constructia unui bloc in 2006 am reusit sa imi construiesc la ultimul nivel crescatoria mult visata, care e situata la nivelul 6 si are o suprafata de aproximativ 100 mp.
 
 
Domnul Claudiu Roman in compartimentul porumbeilor de reproductie  
 
 
Intrebare:Dupa aceste scurte date autobiografice credem ca se impune sa ne vorbiti putin si despre porumbei. Ce ati dori sa afle cititorii nostri despre crescatoria dvs., numarul de porumbei din crescatorie, puii reprodusi anual, structura crescatoriei/compartimente, liniile de porumbei cultivate, originea porumbeilor, intretinerea lor, programul zilnic al porumbeilor, resursele financiare si de timp alocate etc.?
 
Raspuns: Pentru anul 2009 am un lot de 250 porumbei, jumatate de matca, jumatate de zbor. Din ei scot pentru mine in jur de 100-120 de pui.
Ca si dispunere a crescatoriei aceasta e formata din 2 parti, o parte spre strada unde se afla matca destul de mare si un compartiment pentru femelele de matca pentru sezonul rece.
Cea de a doua parte se afla spre curte, in spate, si are un compartiment pentru femelele vaduve, trei comparimente pentru masculii vaduvi si un compartiment pentru pui.
 
 
 
Aici in vizita la domnul George Carteus – noiembrie 2008
 
 
 
Porumbeii pe care ii detin sunt achizitionati aproape 100% din Belgia, Olanda si Germania, de la cei mai renumiti crescatori care obtin an de an rezultate deosebite si sunt recunoscuti in intreaga lume pentru calitatea porumbeilor lor. In prezent detin porumbei originali din liniile: Engels Flor, Jan Grondelaers, Philippe Frederick, Louis van Loon si Gommaire Verbruggen pentru concursuri pana in 700 km si pentru etape de fond si maraton porumbei de la Marc Verschelde (ingrijitorul lui Rebecca Denys), Emiel Denys, Marcel Caro, George Carteus, Antoon si Luci van der Wegen, Nouwen-Paesen, Noel Peiren, Kipp & Son si Meirlaen Etienne.
 
 
In crescatoria domnului Peiren Noel
 
 
Intretinerea porumbeilor este asigurata de mine personal si uneori in limita timpului mai sunt ajutat de un prieten, Cristi, care e `virusat` si el de acest sport.
Programul zilnic difera in functie de perioadele anului, de concursuri, dar incepe dimineata si se termina seara. Aloc o mare perioada de timp in fiecare zi pentru porumbei.
Referitor la resursele financiare alocate, acestea sunt destul de insemnate, insa nu stiu exact ce bani am cheltuit si cheltui cu porumbeii dar cred ca as fi construit o casa fara prea mari probleme.
 
 
Intr-o interesanta vizita la campionul Nouwen Paesen
 
 
Intrebare:Prezentati-ne, in continuare cateva amanunte si despre sistemul de antrenament la pui/maturi, rutele de zbor, sistemul de zbor practicat (natural/vaduvie), motivatia porumbeilor etc.
 
Raspuns: Antrenamentele au doua componente si anume cele in jurul crescatoriei si cele cu asociatia si cele particulare. Porumbeii incep antrenamentele in jurul crescatoriei odata ce sunt vaduviti si se desfasoara dupa un program strict, dimineata si seara. Cand au oua si pui, inaintea sezonului sunt lasati afara zilnic, incepand cu luna martie cate 2 ore masculii si 2 ore femelele. Dupa aceea urmeaza antrenamentele cu clubul si incep concursurile. In timpul sezonului fac si antrenamente suplimentare pentru a-i mentine in conditii optime.
 
 
O parte dintre porumbeii lotului de zbor 
 
 
Referitor la pui ei sunt liberi cam 2 ore pe zi dupa antrenamentele de dimineata ale maturilor. Antrenamentele sunt facute cu clubul si le consider esentiale pentru dezvoltarea ulterioare a noilor `atleti zburatori`.
Dupa cum v-ati dat seama, zbor porumbeii la vaduvie si masculii si femelele, insa de anul viitor vor ramene 2 compartimente pentru cate 20 de vaduvi si va aparea un compartiment pentru zbor la natural.
Incepand din 2006 am redus treptat numarul porumbeilor printr-o selectie riguroasa si reducerea va continua si in acest an, deoarece vreau sa ajung la 70-80 porumbei de zbor si 70-80 porumbei la matca.
 
 
Primii pui din sezonul 2009 
 
 
Intrebare: Despre hranirea porumbeilor (retete, hrana folosita) si tratamentele efectuate (pe perioade din an, recuperatori folositi etc) ce ne puteti spune?
 
Raspuns: Hrana lor este de cea mai buna calitate in timpul sezonului de zbor. Folosesc mancare la sac de la mai multe firme cum ar fi Champion (Ungaria), Teurlings, Dacapo, Verselle Laga, Vanrobayes si Natural. In extrasezon folosesc si mancare autohtona pe care o amestec cu mancarea la sac in diferite procente.
 
 
Un exemplar minunat din `Diplomaat` al lui Peiren Noel 
 
 
Referitor la tratamente, pot spune ca tratez toti porumbeii de 2 ori pe an primavara-toamna si vaccinez pentru paramixoviroza pentru 1 an. As face tratamente individuale dar deocamdata la noi nu avem veterinari specializati pentru porumbei. Nu fac tratamente in timpul naparlirii pentru a nu impieta in vreun fel naparlirea porumbeilor, care este o oglinda a sanatatii dar si un punct de plecare pentru viitorul sezon. 
In timpul sezonului fac tratamente, dar mult mai putine si in functie de cum sunt rezultatele. Dau porumbeilor vitamine, ulei de usturoi, drojdie de bere, electroliti si minerale. Mineralele sunt de cea mai buna calitate si sunt la discretie tottimpul anului. Recuperatorii ii folosesc la sosirea de la concursuri si dupa tratamente.
 
 
Porumbita 1019327-2006, `Dikke Argenton`Interviu columbofil cu domnul LUPOI CONSTANTIN, FCPR Piatra Neamt - partea a 3-aCrescatoria domnului Ionut ANTON - Focsani, FCPR VranceaInterviu cu domnul Buliga Gheorghe - localitatea Arbore - Suceava - partea 1Interviu columbofil cu domnul STOIAN ION, FRSC Baicoi, judetul Prahova, partea 1Interviu dl. Burca Ionut Sebastian, FCPR Arad, partea a 5-a


Comentarii

postat la 09:45, Miercuri, 14.09.2011 de franc cristian robert

fara cuvinte,dar noi cei multi,cei fara bani ,cred ca niciodata nu vom avea asa ceva.ramanem doar la faza de pasiune

postat la 22:15, Duminica, 18.12.2011 de Dan Mihai

Felicitari dmn. Claudiu .Sunteti un om deosebit.
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.