Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Intentionati sa participati cu porumbei pe columbodroame in 2024?
Da
Nu
Inca nu m-am decis

Rezultate sondaj

Federatia Romana de Sport Columbofil
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
ACKA - porumbei de agrement si ornament
Inscriere columbodroame Europa
Welcome to DERBY CORABIA
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Columbofil Banc Marius Dej
Produse Porumbei CORABIA
Derby CORABIA Winter
Columbodromul SUPREM

Zeolitii si administrarea lor la porumbei - Dr. Catalin Tudoran


09:52, Vineri, 17.07.2009

 

ZEOLITII SI ADMINSTRAREA LOR LA PORUMBEI




Dr. Catalin Tudoran

 


Zeolitii sunt minerale de origine vulcanica, bazati pe hidroxisilicatii de aluminiu.
Datorita structurii lor spatiale au caracteristici absorbante remarcabile, fapt care le face utile in absorbtia selectiva a gazelor, lichidelor, chiar a oualelor de paraziti (limbrici, coccidii), bacterii patogene (E.coli, Salmonella, etc) si a reziduurilor metabolice cu potential toxigen.

Administrat intern, pe cale orala, similar carbunelui medicinal, are efect antidiareic prin absorbtia substantelor toxice.

Se poate adauga in hrana, in proportie de 1-3%, sau poate fi oferit separat ca atare.
Daca exista zeoliti de buna calitate, macinati fin, se pot amesteca in apa de baut, imbogatind continutul acestuia in microelemente si formand o patura fina la suprafata apei, oprind astfel proliferarea potentialelor salmonele din apa de baut.
Zeolitii sunt foarte bogati in micro si macroelemente (P, Na, Mn, Cu, Zn, Ca, Mg, Co, Se). In organismul porumbeilor, aceste elemente stimuleaza metabolismul si in special sistemul imun.



Fiind substante 100% naturale, nu au efecte adverse.

Datorita faptului ca in intestine au capacitate ridicata de absorbtie a tuturor substantelor, In timpul administrarii zeolitilor, logic, nu se vor administra alte substante benefice organismelor (medicamente, vitamine) care vor fi asfel absorbite si inactivate.
Zeolitii daca sunt pulverizati pe podelele volierelor, scad, prin absorbtie gazele toxice (in special amoniacul) emanate prin fermentarea fecalelor porumbeilor si reduc, de asemenea, umiditatea crescuta.

In medicina umana, zeolitii sunt folositi intern pentru a calma arsurile gastrice (gastralgia) iar extern prin pulverizare in tratamentul ulceratiilor cronice.
Zeolitii (ca si carbunele medicinal) pot fi administrati ca absorbanti in cazul administrarii accidentale de supradoze de medicanete, urmat apoi de administrarea unui purgativ salin cum ar fi SULFATUL DE MAGNEZIU.

ROMVAC COMPANY  produce ROMZEOFORT , biostimulator care contine zeoliti,
carbonat de calciu, vitamine (A,D3, E, K, C, B complex) si BIOMOS (o tulpina de Sacharomyces cerevisiae) cu efect imunostimulator ce actioneaza ca inhibitor al florei intestinale patogene si detoxifiant. ROMZEOFORTUL mareste eficienta utilizarii hranei, reduce starile de morbiditate, indeparteaza mirosul dejectiilor biologice. Se utilizeaza in preventia carentelor vitaminice, a tulburarilor de mineralizare (ouat, rahitism, etc), anemii, anorexie si stress.

Se poate administra porumbeilor ca atare, oferit separat (eventual amestecat cu putin zahar vanilat sau amestecat pe boabe  in prealabil umezite cu apa/ulei, in cantiate de 1-3% (10-30g) / kg boabe) timp indelungat. Se administreaza in perioada de ouat,
crestere a puilor, in timpul zilelor caniculare, in convalescenta (in special in timpul si dupa bolile diareice) in intoxicatii, iarna in timpul si dupa vaccinari etc.

 




 

 
Dr. Catalin Tudoran
0723.610.322
([email protected])
Terapia cu antibiotice la porumbei si antibiorezistenta - Dr. Catalin Tudoran, RomvacBolile infectioase la porumbei. BacteriozeRecuperarea metabolica a porumbeilor - Dr. Catalin TudoranSanatatea porumbeilor este cheia succesului - Dr. Tiberius MohrPrincipalele vaccinuri utilizate la porumbei in Europa - Sinteza realizata de catre dl. Dr. Catalin Tudoran


Comentarii

postat la 18:38, Luni, 05.04.2010 de Bogdan

Am cumparat ROMZEOFORT, insa informatiile referitoare la administrare sunt contradictorii. Care ar fi doza corecta ? Pe site la ROMVAC scrie: 8. DOZE PENTRU FIECARE SPECIE, CĂI ŞI MOD DE ADMINISTRARE Se încorporează în furaje, în proporţie de 1 kg Romzeofort în 10 kg de furaj. Adica 10 %, In acest articol scrie ca: .....in cantiate de 1-3% (10-30g) / kg boabe)
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2024 RRP. Toate drepturile rezervate.