Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce parere aveti? Pretul unui porumbel este direct proportional cu valoarea sa?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul international BRASOV

Basescu: Am ajuns sa ne imprumutam la dobanzi mai mari decat în 2010


00:08, Luni, 24.10.2011

Băsescu: Am ajuns să ne împrumutăm la dobânzi mai mari decât în 2010

 

Gandul, 23 oct. 2011

 

  

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Bruxelles, că România a ajuns să se împrumute la dobânzi mai mari decât în 2010, când ţara nu era stabilizată macroeconomic, din cauza deprecierii CDS-ului întregii regiuni, pentru că nu s-au laut la timp măsuri în ceea ce priveşte Grecia.

"Azi am atenţionat în mod expres că programul de recapitalizare a băncilor trebuie să aibă în vedere şi menţinerea nivelului de expunere a băncilor din zona euro în românească. Nu putem accepta o recapitalizare care să fie adusă la volumele necesare prin retragere de bani, spre exemplu, de pe piaţa românească, pentru a face faţă crizelor din interiorul zonei euro. Şi aşa, întârzierea în decizii ne-a creat probleme deosebite şi în ceea ce priveşte chiar finanţarea deficitelor şi a datoriilor pe care le aveam pentru acest an. Am ajuns să ne împrumutăm la preţuri mai mari, deci la dobânzi mai mari decât în 2010, când România nu era stabilizată macroeconomic. Iar asta din cauza deprecierii CDS-ului întregii regiuni, pentru că nu s-au luat măsuri la timp în ceea ce priveşte Grecia", a spus şeful statului.

În opinia sa, aceasta pune sub semnul întrebării, dacă nu se iau măsuri de menţinere a nivelului de expunere, chiar finanţarea noastră anul viitor, în condiţiile în care România şi-a dus toate programele şi angajamentele până la capăt.

"Dar nu suntem singuri. Anul trecut, la împrumuturi pe zece ani, CDS-ul României era undeva pe la 230-240, iar anul acesta suntem la 420, datorită deprecierii riscurilor pentru întreaga regiune. Şi România este în risc, iar întârzierile în soluţionarea problemei Greciei au accentuat acest risc, pentru că 20% din piaţa bancară românească este acoperit de bănci greceşti", a menţionat el.

 

Regele Mihai despre Basescu: Cu cat sunt mai marunte jignirile sale, cu atat se crede mai importantBasescu: Am ajuns sa ne imprumutam la dobanzi mai mari decat în 2010Boc a trimis catre administratiile PDL mai mult de jumatate din banii pentru plata datoriilor primariilor
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.