Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce parere aveti? Pretul unui porumbel este direct proportional cu valoarea sa?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

`Sfaturile lui Georges Carteus`


16:10, Luni, 19.04.2010 

Sfaturile lui Georges Carteus

 

 

Belgianul Georges Carteus a fost un super campion la fond întreaga sa viaţă. În 2009, a terminat pe primul loc în cadrul “Super Maratonului Vest European”. Şi-a vândut la licitaţie toţi porumbeii în 1981, de două ori a fost călcat de hoţi, care i-au furat 72 de păsări în 2008, şi alte 52 de bucăţi ulterior. Cu toate acestea, a rămas crescătorul care a terminat învingător la fond în 2009, chiar şi la nivel internaţional. E oare o dovadă mai bună că este cu adevărat un bun crescător de porumbei? În paginile revistei “De Duif”, şi-a exprimat opiniile în legătură cu multe aspecte ale sportului columbofil, sfaturi pe care nu le putem ignora deoarece provin de la un super campion. Spicuim câteva fragmente:   

 

1. Nimeni nu ştie nimic despre porumbei, nimeni nu poate spune dacă o pasăre e bună sau nu. Eu nu-i iau în serios pe cei care pretind că pot evalua un porumbel analizându-i ochiul.  

 

2. A avut două super perechi de reproducători în cariera sa. Cele două cupluri au rezultat în urma împerecherii libere între cei mai buni zburători pe care i-a avut. Formarea perechilor de matcă? “Îmi vine să râd cu gura până la urechi”, spune el. Bineînţeles că ai nevoie de nişte reproducători de calitate, dar şi şansa îşi are rolul ei în reproducerea unor păsări valoroase. De aceea, reproducătorii săi îşi pot alege singuri perechea (la fel se întâmplă şi în crescătoria mea). În practică, aproape întotdeauna se petrece următorul lucru: în caz că deţii un zburător bun, abia mai târziu afli din ce părinţi a fost reprodus.

 

 

 


Georges Carteus, un superman care nu complică lucrurile!

 

 

3. Înainte de începerea sezonului competiţional, face o vizită medicului veterinar. Rareori se întâmplă ca ceva să nu fie în regulă. Iar tratarea păsărilor care nu sunt bolnave nu are nici o logică. Medicamentele sau vitaminele administrate pe boabe sau în adăpătoare vor perturba obiceiul de hrănire şi adăpare a păsărilor, lucru care trebuie evitat. În 2009, cel mai bun an al său, nu a administrat nici un fel de medicament, nici măcar împotriva tricomonozei. Singurul tratament pe care l-a aplicat păsărilor a fost împotriva paratifozei (salmonelozei), folosind Cosumix plus, timp de 10 zile. Faptul că păsările sale concurează bine şi la vârsta de 5-6 ani e o dovadă că nu le distruge cu medicamentele.     

 

4. În ziua următoare concursului, dacă o pasăre refuză să iasă din crescătorie pentru antrenamentul zilnic, ceva nu e în regulă, iar acea pasăre are nevoie de odihnă.

 

5. Înaintea sezonului de zboruri cu păsările mature, acestea sunt antrenate în particular numai de două ori, iar între concursuri nu face nici un astfel de antrenament privat. Totuşi, antrenamentul este important, însă Georges e de părere că două antrenamente pe zi în jurul crescătoriei, timp de o oră fiecare, sunt suficiente. 

 

6. Păsările sale primesc câtă mâncare vor şi nu crede în “hrănirea copioasă” (administrarea unui amestec mai “puternic”) pe măsură ce ziua concursului se apropie.

 

7. Podeaua crescătoriilor sale este acoperită cu paie. Nu igiena face diferenţa, ci păsările de calitate într-o crescătorie bună!  

 

Iată câteva sugestii de la un adevărat maestru. Ele reprezintă o confirmare a părerii mele despre mulţi crescători: Aceştia fac din sportul columbofil o activitate mult mai complicată decât este în realitate. 

 

 

Sursa: www.schaerlaeckens.com

 

Traducere de Andrei – Silviu Oprea

Interviu pe teme columbofile cu Georges Fabry`Sfaturile lui Georges Carteus`


Comentarii

postat la 11:51, Luni, 19.04.2010 de mohora marian

Da nene ei, asa da , asa se procedeaza si fara sa complicam acest sport o sa avem si rezultate. Super articol !!!Pacat ca multti nu aplica ceea ce citesc si mai multi nici nu citesc se uita la poze si se mira ca nu au rezultate!!1

postat la 13:03, Marti, 20.04.2010 de sorin

ai perfecta dreptate marian . cei mai multi se rezuma la a se uita la fotografii si apoi se intreaba ce e cu ei de nu obtin rezultate . le e lene sa si citeasca....

postat la 02:35, Marti, 15.06.2010 de Traian Cautus

Corelatia dintre industria farmaceutica si columbofilie este mai complexa, nu poate fi epuizata pe 4,5 randuri. George CARTEUS,este un simbol, un orizont spre care tindem cu totii acum sau mai tarziu !! Toata admiratia.

postat la 04:45, Marti, 05.10.2010 de george

sal sunt de acord cu aceste metode asa porumbei devin mai duri si mai rezistenti pe durata tuturor anilor competitionali

postat la 14:50, Luni, 19.03.2012 de alex

ai nostrii sunt dopatii la maxim prea potini porumbei din ploiesti mai reuses sa zboare 4-5 ani noi ne bate joc de porumbeiiiiii

postat la 15:59, Sambata, 13.10.2018 de Traian Cautus

Cumpar doi porumbei originali G.Carteus Tel. 0745.83.75.76\r\n

postat la 16:02, Sambata, 13.10.2018 de Traian Cautus

Cumpar porumbei originali Georges Carteus. Relatii tel. 0745837576 Traian
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.