Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce conteaza pentru dvs. mai mult in achizitionarea unui porumbel? Pedigreul sau rezultatele la zbor?
Pedigreul
Rezultatele la zbor
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Porumbeii de distanta - C. G. Pierce


07:28, Marti, 16.12.2008 

Porumbeii de distanta
 
 
                                                          de C. G. Pearce
 
 
          Cum poate cineva selecta un porumbel care, fiind antrenat corespunzator si bun de angajat, poate fi asteptat sa invinga cu succes o distanta de 600-700 de mile ? In lunile care se scurg, pentru un bun jurnalist devine din ce in ce mai dificil de scris despre aceste teme atunci cand aceasta are grija sa nu se repete.
          Oricand posibil in timpul sezonului de zbor si foarte adesea in timpul linistitelor zile de iarna, am purces la selectarea crescatorilor de porumbei pentru a-i intervieva, urmata apoi de o descriere amanuntita a crescatorului, a crescatoriei sale si a pasarilor pe care le detine. Datele despre crescatorie par a fi totdeauna apreciate iar aceste articole de completare ajuta la imbunatatirea datelor despre cunoasterea porumbeilor. In timpul acestor interviuri am luat in mana sute de porumbei de clasa si recent o idee mi-a strafulgerat in minte: `De ce nu se folosesc aceste experiente pentru a ne face o idee despre cursierii pe distante lungi, pentru ca in mod sigur acest lucru ar constitui un articol de baza pentru revista `Pigeon Racing News & Gazette`.
 
 
          Personal am observat ca acesti zburatori de maraton provin din toate categoriile de dimensiuni, unii sunt mari, altii sunt mai mici, dar in principal acestia sunt de talii medii. Oricum, un factor care sare in ochi tuturor cunoscatorilor este acela ca acestia sunt dotati cu un penaj abundent, bogat si matasos, un tip de pene care le permite sa zboare prin ploaie mult timp. Din nou, cu greu am gasit o pasare cu aripa scurta si niciodata una lipsita de o suprafata portanta mare.
          Putini sunt porumbeii zburatori de maraton care sa nu aiba reale calitati. In cercetarile efectuate de mine, porumbeii cu aceste calitati s-au inapoiat cu o mare rapiditate din concursuri pe vreme rea.
          In majoritatea cazurilor, ochii porumbeilor sunt indrazneti, puternici ca si culoare. In timp ce examinati ochii porumbeilor dvs. notati-va amanuntele despre gaura urechii, pentru ca daca aceasta este vizibila sub penajul care ar trebui sa fie pufos, acest lucru ne asigura ca in timpul zborului acest porumbel va evita vantul frontal.
          Echilibrul porumbelului in majoritatea cazurilor este superb, corpul bine rotunjit, ei sunt bine inchisi la spate, iar bazinul nu este foarte pronuntat.
          Desi la mai multi de jumatate dintre porumbeii analizati exista cativa si cu bazinul adanc, dintre toti pe care i-am avut in mana nu am reusit sa gasesc unul care sa fie deschis la furca. Un alt punct usor de recunoscut este faptul ca picioarele si labele erau puternice, fiind expresia unei structuri puternice, toti porumbeii avand umerii puternici in comparatie cu aspectul lor general.
          O alta caracteristica este aceea ca foarte putine pasari zburatoare pe distante lungi au un gat lung si atunci cand sunt in repaus porumbeii formeaza un unghi de 45 grade, cu coada aproape atingand podeaua. Acum mi-am completat imaginea despre cursierii pe distante lungi, desi chiar daca sunt inzestrati cu toate aceste insusiri, ei totusi mai au nevoie de un crescator care sa le sincronizeze aceste calitati. Pasarile inscrise in cursele de maraton trebuie sa fie antrenate pentru a sosi `la minut`, fiecare stagiu de pregatire fiind aranjat functie de data concursurilor. Amanarile concursurilor pot ruina si cele mai ambitioase planuri. Adevaratii crescatori stiu exact cand si cum sa mareasca cantitatea de proteine, sa controleze pozitia de cuib a porumbeilor etc.
 
 
          Aceasta parte a articolului am scris-o avand la baza experienta pe care am acumulat-o, convingerea mea fiind aceea ca succesul unui porumbel se datoreaza 50% crescatorului si 50% pasarii.
          Verificand, in timp, in jur de 100 de campioni si toate datele publicandu-le in articolul meu `Stiinta culorii` din prima carte anuala care a aparut in Marea Britanie, am gasit ca 62 de porumbei din cei 100 de campioni erau femele, iar restul de 38 erau masculi! Ar fi foarte interesant de studiat articolele scrise despre toate aceste curse realizate in trecut cu femelele, dar cum din pacate acest lucru nu este cu putinta, ma vad obligat sa afirm ca totusi masculii zboara mai bine ca femelele, motivul principal fiind acela ca acestia sunt mult mai docili (influentabili), femelele dovedind mai multa inconstanta in antrenament datorita pozitiilor lor de cuib.
          A fost, de asemenea, interesant de constatat ca in `Clasamentul campionilor` pe care personal l-am realizat, femelele apar a fi mult mai recomandate de angajat la zboruri pe distante mari. Motivele care stau la baza acestei afirmatii sunt numeroase, iar daca editorul acestei reviste imi va permite prin acordarea in viitoarele numere ale revistei si a altor spatii, ma voi stradui sa expun mai multe lucruri pe acest subiect.
 
 


Ghid rapid al posibilelor cauze de aspect ale dejectiilor la porumbeii voiajori - de Sava GruescuConditiile pe care trebuie sa le indeplineasca porumbeii zburatori de fond si maratonRolul consangvinitatii in ereditatea aptitudinilor sportive la porumbeii calatoriIntunericul si porumbeii maturi - articol de Ad SchaerlaekensRolul consangvinitatii in ereditarea aptitudinilor sportive la porumbeii calatori - Dr. Mircea Bilius


Comentarii

postat la 10:20, Vineri, 02.10.2009 de alex

nu va mai plangeti
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.