Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce pasari preferati sa introduceti la matca?
Fii/fiice din porumbei campioni romani
Tineri concurati pe columbodroame in Romania sau Europa
Fii/Nepoti/Stranepoti ai unor campioni europeni insositi de pedigree pompoase
Campioni din propria crescatorie retrasi la matca
Cadouri de la prieteni
Alti porumbei

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul international BRASOV

Romania si epidemia de gripa A/H1N1


11:14, Vineri, 12.06.2009 

Oficial: Pandemie!
 
 
Articol aparut in cotidianul Ziua, 12 iunie 2009
 
OMS recomanda evitarea panicii - Masurile de igiena vor fi popularizate intens - In Romania, numarul confirmarilor a ajuns la 11
 
 
 
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a ridicat la 6, nivel maxim, alerta in cazul epidemiei de gripa A/H1N1, ceea ce inseamna pandemie (adica epidemie mondiala). Virusul noii gripe contaminase, pana miercuri, 27.737 de persoane in 74 de tari, dintre care 141 au murit. Cresterea numarului cazurilor este alarmanta, in conditiile in care marti se vorbea de 26.563 de bolnavi, in 73 de tari, si 140 au decese.
OMS, care si-a reunit ieri comitetul de experti pentru a analiza situatia noii gripei, a decis ridicarea nivelul de alerta pandemica la 6, aceasta fiind prima pandemie declarata in ultimii 40 de ani.
Organizatia se pregatea de acest anunt de cateva zile, totusi, inainte, a dorit sa se asigure ca cele 193 de tari membre sunt bine pregatite, pentru a evita o panica generalizata care, potrivit reprezentantilor OMS, ar fi nejustificata. `Nu vrem ca oamenii sa cedeze panicii in mod excesiv`, a explicat Keiji Fukuda, director general adjunct al OMS, argumentand ca `trecerea la nivelul 6 inseamna ca propagarea virusului continua, dar nu inseamna ca a crescut gravitatea bolii`. Si tocmai aceasta problema a gravitatii bolii a generat dezbateri in organizatie.
La presiunea membrilor sai, OMS a incercat sa integreze in sistemul sau criteriul gravitatii, dar pare sa fi renuntat in cele din urma. `Este foarte dificil de facut un anunt global cu privire la severitatea virusului`, in conditiile in care impactul sau este diferit de la tara la tara, a explicat, ieri, un purtator de cuvant al organizatiei, preluat de NewsIn, adaugand ca `este posibil ca expertii sa nu recomande comentarii referitoare la gravitate pentru moment`. In schimb, daca virusul ar suferi mutatii si s-ar combina cu o tulpina mai virulenta, asa cum se teme OMS, organizatia ar putea fi nevoita sa isi reevalueze pozitia.
 
Al 11-lea caz in Romania
Institutul Cantacuzino a confirmat miercuri seara inca un caz de infectare cu noul virus gripal A/H1N1. Este vorba despre un barbat in varsta de 48 de ani, sosit pe 8 iunie din Canada, cu o alta cursa decat cea cu care a venit pacientul anuntat miercuri si care s-a prezentat, pe 10 iunie, la Institutul `Matei Bals` cu simptome spe­cifice noii gripe. In prezent, pa­cientul este internat si primeste medicatie antivirala. Autoritatile sanitare au inceput investigatia epidemiologica pentru identificarea contactilor acestuia. Numarul persoanelor confirmate cu noua gripa, pe teritoriul Romaniei, se ridica acum la 11.
 
Mai mult sapun
Ministerul Sanatatii din Romania va intensifica monitorizarea si supravegherea, precum si informarea populatiei privind masurile de igiena pentru prevenirea imbolnavirilor. Celelalte ministere din Romania vor pune in aplicare planurile specifice adoptate pentru astfel de situatii. Ministrul Administratiei si internelor, Dan Nica, a convocat pentru astazi, la ora 9.00, Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU). Tema reuniunii vizeaza verificarea indeplinirii, de catre toate institutiile ce compun CNSU, a masurilor prevazute in Planul de asigurare a continuitatii functionarii institutiilor statului in caz de pandemie. Totusi, populatia nu trebuie sa intre in panica, ci sa-si continue viata ca si pana acum, dar sa foloseasca mai mult sapun.
 
Carmen POPESCU 

Crima columbofila nationala in RomaniaTemperaturile maxime, minime si precipitatiile in Europa si in Romania in intervalul 8-9 august 2009Zilele Benzing in Romania, 25-26 februarie 2012Benzing Romania - va propune o oferta de buy-back M 1 foarte bunaPrognoza meteo in Romania in intervalul 25-27 septembrie 2009
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2022 RRP. Toate drepturile rezervate.