Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce conteaza pentru dvs. mai mult in achizitionarea unui porumbel? Pedigreul sau rezultatele la zbor?
Pedigreul
Rezultatele la zbor
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Armagedon columbofil in Romania anului 2013 !


01:07, Joi, 31.01.2013ARMAGEDON COLUMBOFIL IN ROMANIA ANULUI 2013 !

 

 

 

 

 

 

 

In urma cu cateva zile am fost contactat telefonic de un bun prieten columbofil din Bucuresti, membru al FCPR, care extrem de iritat mi-a relatat faptul ca este o atmosfera incendiara care a tulburat linistea columbofiliei din zona lor fiind provocata de atitudinea nejustificata a lideriilor federatiei, acest lucru datorandu-se unor interese sa le spunem controversate ce se manifesta la nivelul actorilor columbofili ai zilelor noastre.

Aceasta discutie mi-a provocat un interes enorm plecand si de la faptul ca prietenul este un om de calitate cu o pozitie sociala rezonabila, iar valoriile sale morale sunt incontestabile si asta m-a determinat sa fac o evaluare corecta a celor invocate pe baza examinarii celor trei documente postate pe site-ul oficial al FCPR.

Astfel, din primele date obtinute rezulta ca in ultima perioada de timp tot mai multi columbofili s-au lansat in exprimarea unor aprecieri cu privire la incercarea FCPR de a pune in opera prin impunerea unui plan de zbor obligatoriu pentru 4 asociatii aflate pe raza municipiului  Bucuresti si judetul Ilfov.

Din nefericire de cele mai multe ori opiniile formulate am constatat ca se sprijina pe atitudini subiective, determinate de dorinta gasirii si inpunerii a acelor trasee de concurs care ofera avantaje tehnice acelora care guverneaza sau prin diferite manopere sau influente controleaza sau au o influenta in organizarea si exercitarea sportului columbofil.

Trebuie spus inca de la inceput ca o competitie sportiva, inclusiv cea columbofila, trebuie sa fie considerata corecta in momentul in care s-a asigurat pentru toti participantii conditii egale de participare din toate punctele de vedere, prin eliminarea tuturor factorilor obiectivi sau subiectivi care prin natura lor pot influenta rezultatele privind sosirea finala a porumbeilor.

  

 

 

 

Mai mult decat atat, in analiza propusa trebuie sa vorbim si despre temeinicia si legalitatea unui asemenea demers intrebindu-ne daca federatia are forta juridica in raport cu asociatiile afiliate de a anula dreptul legitim al tuturor asociatiilor de a-si elabora propria strategie privind filozofia programului competitional, conform statutului.

Deasemenea, se discuta ca organizatorul pentru cele 4 asociatii ar fi stabilit de catre FCPR prin Comitetul Director ca drept exclusiv, aspect care genereaza un imens si diversificat incident juridic pe care il vom analiza in perioada urmatoare.

O  asemenea situatie putem spune ca este  regretabila, dar ea se datoreaza in primul rand pregatirii extrem de precare care se manifesta la nivelul liderilor federatiei, dar mai ales la nivelul lui Bilan Florin, care in mod sigur in mandatul sau de cativa ani nu a reusit si se pare ca nici nu poate sa inteleaga ca pozitia pe care o ocupa vremelnic este cenzurata si trebuie sa se supuna regurilor cuprinse in ordonanta nr. 26/2000 in baza careia federatia a fost infiintata si functioaneaza si ca atare columbofilia nu este o entitate de care o persoana sa dispuna dupa bunul plac, ca in sistemul privat.

In continuare trebuie spus ca, columbofilia este organizata avand la baza numai expresia de vointa a membrilor columbofili, ca drept constitutional vointa fiind elementul esential pe care s-a sprijinit legiuitorul in realizarea arhitecturii juridice care reglementeaza sportul columbofil si nu numai. Surpriza impotriva acestui principiu cuprins inclusiv in Constitutia tarii, dar si in actul constitutiv si statutul fiecarui asociatii, si-au incordat muschii dar nu si mintea alesii columbofiilor cum ar fi: Bilan Florin, Radu V Ion, Tunduc Marius, Florin Gatejescu ...etc...care manifesta din pacate suficiente minusuri la toate capitolele, incusiv cele morale plasandu-se in permanenta intr-o zona a mediocritatii acestia exprimand cu greu lucrurile simple. Lucrurile exprimate asa cum este si normal trebuie susutinute de argumente iar in acest sens fac o scurta remarca la proiectul de statut al FCPR retras de aceasta federatie dupa conferinta natioanala, din 2012, de la Targu Mures. La capitolul dispozitii generale, Gatajescu Ioan Gelu care in prezent este decedat dar care in luna martie 2007 a jucat un rol hotarator in aparititia FCPR ca  presedinte al asociatiei columbofile Dolj, nu a mai fost mentionat ca membru fondator, si inlocuit ilegal de catre fiul sau, Gatejescu Florin. Mai mult decat atat, tabelul nominal invocat in ultimul  aliniat nu reprezinta vointa de asociere deoarece aceasta este invocata in actul constitutiv dar care, atentie, are decat o semnatura ce apartine lui Teodorescu Zamfirel.

 

 

 

 

 

Interesant pentru Raileanu, care a pus pe rol o actiune civila la Tribunalul Bucuresti, daca conferinta nationala face parte din organele de conducere ale  federatiei atata timp cat articolul 20 din ordonanta nr. 26/2000 face referire la adunarea generala definita de art. 21 ca fiind organul de conducere alcatuit din totalitatea asociatiilor (membrilor) iar federatia, conform art 35, dobandeste personalitate juridica si functioneaza in conditiile prevazute pentru asociatie.

Trecand peste aceste aspecte asupra carora vom reveni pentru dezvoltare si argumentare, ne intrebam care sunt deciziile Comitetului Director si ale Conferintei Nationale la care Bilan Florin face trimitere in corespondenta catre asociatiile din Bucuresti si Ilfov?

Acelasi Bilan mai explica in aceeasi adresa ca prin acest demers are in vedere solutionarea intr-un mod mai profesionist si democratic a problemelor de ordin tehnic.

Am revenit telefonic si l-am intrebat pe prietenul meu care sunt problemele de ordin tehnic invocate de catre Bilan Florin pentru a impune un singur plan de zbor pentru cele 4 asociatii, la care acesta mi-a raspuns ca habar nu are, ca nu exista asa ceva si ca semnatarul adresei foloseste expresii fara sa aiba notiunea termenilor.

Din continut putem spune fara sa gresim ca materialul respectiv nu a fost conceput de catre Bilan pentru simplu motiv ca potentialul acestuia de exprimare este limitat si pentru a intelege mai bine subtilitatiile actiunii celor implicati formulam mai multe intrebari oferind astfel posibilitatea cititoriilor sa formuleze eventual raspunsuri pentru ca impreuna sa aducem columbofilia la o stare normala de functionare in care bunul simt, respectul, valorile morale si nu numai sa triumfe pentru linistea noastra. Asadar:

 

                   1 - Credeti ca exista probleme de ordin tehnic la cele 4 asociatii nominalizate in materialul elaborat in numele FCPR, neinregistrat, nedatat si nesemnat, iar in caz afirmativ care ar fi acestea?

                   2 - Cum credeti ca Bilan solutioneaza mai ,,profesionist'' ceva care nu exista dar si democratic?

                   3 - Cunoaste cineva deciizile Comitetului Director si ale Conferintei Nationale si daca da, in ce an au fost elaborate, cand au fost publicate, unde si din ce an au intrat in vigoare?

                   4 - Credeti ca pregatirea exprimata pana in prezent de catre Bilan ii permite sa gaseasca raspunsul corect la diferenta de scriere cu litera mica a sintagmei comitet director si mare conferinta nationala?

                   5 - Credeti ca acelasi Bilan a avut in timpul noptii premergatoare zilei in care a elaborat adresa in cauza, viziuni sanatoase sau de alta natura cand spune ca asociatiile judetene ar trebuie sa aduca un plus de valoare?

                   6 - Credeti ca Bilan sau un membru al comitetului ditector a citit vreodata actele de constituire ale FCPR ?

                   7 - Credeti ca varful de inteligenta l-a atins in momentul in care a precizat ca are convingerea ca va ajunge la o situatie avantajoasa pentru parti? Oare cum se realizeaza o asemenea situatie ne putem orienta dupa un anume model prahovean ?

                   8 - De ce credeti ca documentele postate de FCPR nu sunt datate, inregistrate si semnate, oare au valoare juridica?

 

 

 

 

 

In comentariul dumneavoastra va sugerez sa comparati aceasta situatie cu protocolul incheiat intre Basescu si Ponta care a fost extrem de criticat din punct de vedere al fortei juridice, fiind neinregistrat de catre niciuna din cele doua parti, desi ocupa cele mai importante functii in stat?

            Ne oprim aici cu un prim episod si va asigur ca urmatoarele vor fi tot mai interesante in dorinta ca dumneavoastra sa fiti informati cu date care pana in prezent nu ati avut acces.

 

 

R.D.

 

Clubul Energy Cameron Campina va invita la o intalnire pe teme columbofile !Domnul Mircea Popa, acuzat de furtul de porumbei din crescatoria belgianului Eric BerckmoesDomnul Rajmund Knapinski, din Polonia, un columbofil foarte serios si pasionat Alte golanii marca Champions League Columbofil - cazul COSTIN CORDUNA, FCPR PrahovaReprezentantii clubului columbofil din Segarcea, afiliat la FCPR Dolj - sesizare nereguli in abuzuri - partea a 2-a


Comentarii

postat la 00:57, Vineri, 01.02.2013 de tot raul spre bine!

Pentru expeditorul epistolei. De ce credeti ca nu ar fi posibil un singur plan de zbor la viteza pe Bucuresti & judetul Ilfov insemnand o intindere de 30-40 km , aproximativ 400 de columbofili si un numar de 15-18 mii de porumbei cand judetul Prahova concureaza la viteza pe un singur plan pe o raza de apriximativ 100 km ? Va doriti incontinuare o capitala dezbinata , fragmentata in nenumarate asociatii? Nu doriti unitate columbofila? Fiecare columbofil are avantaje si dezavantaje. In Belgia sau in Olanda daca-ti incepi viata columbofila intr-o anumita zona defavorizanta pentru categoria viteza, te resemnezi si incerci sa-ti creezi o colonie puternic-competitiva pentru alte categorii gen fond sau maraton.Daca nu se intervine in sportul columbofil mai intransigent acum cand inca mai pot fi indreptate lucrurile o sa se creezi o debandada totala. Cei intelepti vor intelege intr-un final ca tot rau-i spre bine !\r\n\r\n

postat la 16:21, Vineri, 01.02.2013 de alexandru ionel

Afirma un columbofil pe Porumbel Net - Milogi si deontologi - acestia sunt , îi recunoasteti , o fractiune cu mare influienta in f.c.p.r., pe langa cei precitati in ARMAGEDDON consider ca mai sunt cativa , propun columbofililor Bucuresteni sa fie uniti si sa-si hotarasca singuri soarta , poate se vor intoarce la MAMA U.C.P., pot da chiar o lovitura de PALAT - CONDUCERE in aceasta iarna , oare mai exista DREPTUL legitim al tuturor asociatiilor de a-si elabora propria strategie privind filozofia programului competitional , conform STATUTULUI F.C.P.R. , successsss...!\r\n

postat la 16:45, Vineri, 01.02.2013 de Oprea Dragos

Bucuresteni ! mai puneti de o federatie , numai a Capitalei , asa ca o situatie avantajoasa pentru parti ... de bonton...

postat la 19:04, Vineri, 01.02.2013 de ovidiu enachescu

FCPR, CA O PRADA...\r\n\r\nIntr-o tara in care lucrurile sunt facute pe ascuns, la intuneric si in interesul celor ce conduc, de ce ne-am astepta ca in columbofilia romaneasca, lucrurile sa stea altfel ?!\r\nIntr-o tara in care trebuie sa te faci frate cu dracul ca sa treci lacul, de ce in columbofilia romaneasca lucrurile ar putea fi altfel ? \r\nIntr-o tara in care oamenii mici, conduc OAMENII MARI, de ce in columbofilia romana ar fi altfel ? \r\nHai sa ne uitam putin la alesii nostri columbofili. Cine sunt, cine au fost, ce pregatire au, cum vorbesc, cum gandesc, ce doresc, cum transmit ei un mesaj columbofililor romani ? \r\nO fac cu usurinta unui om citit si trecut prin bibliotecile unei facultati, sau au citit doar etichetele de pe sticlele colorate si asezate frumos pe rafturile unui bar ?! \r\nDe la primul, la ultimul sunt niste agramati. Folosesc cuvinte si expresii pe care nu le inteleg, se chinuie sa pronunte cuvinte la moda si fac eforturi monumentale sa-si convinga uneori, chiar si sustinatorii ! \r\nCe mesaje transmit ? In interesul cui ? Al majoritatii columbofililor sau doar al unei entitati care au gasit o mina de aur si pe care o exploateaza exclusiv in interes personal?\r\nSa ai tupeul sa postezi in numele FCPR, un anunt important prin prisma umbrei tenebroase care s-a asezat asupra columbofiliei romanesti si sa nu semnezi la final, sa nu-ti asumi a fi autorul sau responsabilul pentru cele afirmate, TREBUIE SA FII UN LAS ORDINAR, capabil de orice, fara a avea niciun regret !\r\nSi ca grotescul sa fie maxim, trebuie aratat ca cei care sunt in conducerea FCPR N-AU TRECUT PE LA SCOALA ! Un elev de scoala primara fuge in CONGO cand vede ca maimutele au ajuns sa conduca pa planeta numita PAMANT !\r\nNe meritam soarta, fratilor columbofili !\r\n\r\nVa urma...\r\n
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.