Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce parere aveti? Pretul unui porumbel este direct proportional cu valoarea sa?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Poezia lui ZDREANTA - in versiune columbofila moderna


18:31, Joi, 22.11.2018 

 

 

 

In acest nou episod, pe baza datelor pe care vi le pun la dispozitie, va propun un exercitiu care are ca rezultat definirea insusirilor fundamentale psiho-morale care se manifesta in modul de comportare asociat ideilor si actiunilor personajului nostru care nu poate fi altul decat maretul nostru inginer si diplomat, TM.

Acesta, cu putin timp in urma, a dat publicitatii un comunicat care m-a luat prin surprindere, motiv pentru care urgent am sunat la 112 rugand ca autoritatile sa intervina cu apa si spuma, dar si cu echipaje medicale de specialitate, cu dotari de ultima generatie, pentru a incerca sa-l spalam de pacate pe bravul nostru presedinte si de a-l aduce in niste parametri functionali normali.

Ce ne spune acesta? Ca in ultimele saptamani, un numar extrem de important de membri columbofili din toate provinciile Romaniei si-au manifestat in mod expres dorinta de a participa in campionatul columbofil 2019 organizat de catre FNCPR. Impresionat de cele citite am pregatit sandwichuri si bidoane cu ceai si am plecat deindata spre Bucuresti pentru a ajunge in strada Fagaras nr. 14, unde FNCPR isi are sediul obtinut fraudulos. Scopul meu era sa ii hranesc pe noiii nostri colegi de federatie crezand ca acestia au format deja randuri pe zeci de kilometri si se imbulzesc cu disperare la usa federatiei din dorinta de a depune cereri de inscriere la secretariatul uniunii. Cand am ajuns la locul indicat cu tristete am constatat ca alarma fusese falsa, iar jandarmii care sosisera si ei pentru a asigura ordinea publica in zona se retrasesera deja in liniste considerandu-si misiunea indeplinita cu succes. Cat despre usa sediului FNCPR, aceasta era incuiata si neviolata, iar panzele de paianjen formate deasupra ei in decursul anilor mi-au confirmat aceasta situatie.

Distinsul nostru domn, in acelasi comunicat buclucas, vorbeste despre multiplele si maretele sale proiecte pe care le-a propus si le asuma, acestea dovedindu-se, in opinia lui, un succes real pentru columbofili care si le insusesc in totalitate. Fara a face trimitere concreta la aceste marete proiecte, am cautat sa le identific, mai ales ca omul nostru spune ca acestea au fost o reusita si apreciate de catre toti membrii columbofili ai federatiei.

Un asemenea proiect important este cel al preturilor, motiv pentru care ii multumim din suflet dragului nostru conducator ca a avut amabilitatea si s-a oprit cu pretul la 1,5 lei pe inel, dar in acelasi timp trebuie sa ii apreciem initiativa de a creste valoarea acestuia incepand cu anul 2019 la 1,75 lei. La acest moment al comunicatului toti columbofilii s-au ridicat brusc in picioare, au intrat in delir, si aplauda cu frenezie discursul presedintelui si ideile lui stralucite. Si plecand de aici deviza lui TM pentru viitor ar putea fi: “Fara numar, fara numar, dragilor!”

Un alt proiect important este castigarea unor sume de bani necuvenite prin initierea unor actiuni in instante, acestea urmarind in primul rand intimidarea columbofililor din celelalte organizatii columbofile din Romania. Acest subiect este unul de maxima actualitate si trebuie sa aiba parte de o abordare separata, de profunzime, si va reprezenta un deliciu pentru membrii UCPR care vor afla lucruri incalificabile gandite si puse in opera impotriva lor de catre baciul ardelean si cu cel oltean.

Un al doilea proiect care merita mentionat aici este cel legat de acapararea intregii piete romanesti privind distribuirea inelelor care ar oferi castiguri imense pentru baronii din FNCPR. Veti vedea interesul financiar nelimitat care dezumanizeaza omul, transformandu-l intr-un animal, dar nu de companie, ci unul maidanez.

In curand va vom prezenta toate probele, cu documentele aferente, care atesta aspectele prezentate mai sus. Pana atunci va delectam cu versurile unei scurte si frumoase poezii care reflecta cat se poate de fidel comportamentului personajului nostru.

 

  

 

L-ati vazut cumva pe Zdreanta,

Cel cu ochii de faianta?

E flocos si cam nervos

Parca-i strans din petice

Ca sa-l tot impiedice.

Are insa o ureche

De pungas fara pereche

Da tarcoale la cotet

Ciufulit si asa laiet.

Asteptand un ceas, chiar doua,

UCP-ul sa se oua.

Unde-i oul l-a intrebat

UCP-ul enervat?

Pai l-am mancat !

Te-nvatam noi acum minte

Si o sa-ti dam un ou fierbinte.

Dar de cum l-a inhatat

Zdreanta l-a si lepadat

Si zicand in gandul lui

UCP-istii dracului!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Infiintarea FRSC, salutata in presa columbofila internationala !O adaptare trista si dura, in versiune columbofila, a poeziei `Hora Unirii`Corespondenta columbofila din Essen - Germania - Silviu GlodeanuAsociatia Sportiv Columbofila 10-1 Buzau, afiliata la FCPR - actiune in instanta impotriva conducerii acestei federatii !Fuziunea columbofila in Romania - un proiect dezirabil si realizabil ?
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.