Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce conteaza pentru dvs. mai mult in achizitionarea unui porumbel? Pedigreul sau rezultatele la zbor?
Pedigreul
Rezultatele la zbor
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Protocol istoric incheiat intre cele mai cunoscute asociatii si cluburi de porumbei de zbor, de altitudine din Romania !


02:47, Marti, 01.12.2015 PROTOCOL  ISTORIC   INCHEIAT INTRE  CELE  MAI  CUNOSCUTE ASOCIATII SI  CLUBURI DE  PORUMBEI DE  ZBOR, DE  ALTITUDINE DIN ROMANIA


 

 

 

 


In seara zilei de 21.11.2015, in timpul Adunarii Generale si a Festivitatii de Premiere a A.C.P.J.G.-RO, s-a batut palma si un proiect adus pe tapet acum 6 ani, a luat in sfarsit viata.

Este vorba de Cupa Fratia sau Campionul Campionilor, care va aduce la start cele mai performante asociatii si cluburi de porumbei de zbor de durata si altitudine si acest lucru se intampla dupa ani, in care orgoliile ieftine si nejustificate au tinut departe membrii cluburilor, existand chiar sentimente de adversitate.
Anii au trecut si lumea a evoluat, toti am devenit mai buni, mai intelepti si ne-am dat seama ca viata este scurta si trebuie traita frumos!
In acea seara, in acea atmosfera deosebita, toti reprezentantii asociatiilor si cluburilor au ajuns la un consens, stabillind ca in fiecare an, sa aiba loc doua ETAPE  DERBY, inter-cluburi, inter-rase, prima cu porumbei maturi, la jumatatea lunii iunie si a doua cu porumbeii tineri, la jumatatea lunii septembrie.
Etapa derby poate avea o dubla semnificatie, in cazul in care in ziua respectiva cluburile  joaca (concureaza) si in propriul campionat, pe propriul calendar de zbor.
In aceasta situatie, cum este si firesc, se va concura cu doi arbitri in curte, cu doua fise de zbor pe masa. 
Un capitol sensibil asupra caruia ne-am inteles foarte repede, a fost REGULAMENTUL  DE  ZBOR pe baza caruia se vor desfasura cele doua derbyuri anuale.
Atat reprezentantii Asociatiei Crescatorilor de Porumbei Jucatori de Galati si alte Rase de Durata si Altitudine din Romania, ai Clubului Sportiv Columbofil Viitorul, ai Asociatiei Columbofile de Zbor si Agrement Simian si ai  Asociatiei Columbofile de Zbor si Agrement Mehedinti, au constientizat ca la rasele de altitudine si durata, regulamentul de zbor trebuie sa fie exigent, in acest fel respectandu-se genotipul rasei, mentionat in standardul rase respective, CALITATEA  ZBORURILOR fiind ceea ce trebuie sa primeze:
 - Baremul de realizare a 15 minute de zbor pe palierul de puncte, licarire sau disparitie, in prima ora si jumatate de la lansare, la etapele cu porumbei tineri si de 30 de minute de zbor pe palierul de puncte, licarire sau disparitie, in primele trei ore de la lansare, la etapele cu porumbei maturi; 
 - Regula echipei, care da stolul activ, de 50 % + 1, din numarul porumbeilor lansati in concurs;
 - Incadrarea la coborare se va realiza in 2 ore si 30 de minute, aici cu multa intelepciune si maturilate, ajungandu-se la un consens, prin gasirea unui numitor comun;
 - Realizarea obligatorie a jumatate + 1 din timpul de zbor al stolului, pe palierele  de inaltime mare si inaltime de puncte, licarire sau disparitie;
 - Etc.


 


Sunt date tehnice de bun-simt, sunt articole de regulament de zbor, care pun accent atat pe valoarea porumbeilor, cat si pe mana (maestria) crescatorilor.
Clar acest regulament nu este pe placul crescatorilor ai caror porumbei au probleme cu inaltimea si probabil acesta va fi motivul pentru care anumite persoane vor prefera sa stea departe de aceasta competitie, dar asta nu este problema noastra; ceea ce ne intereseaza pe noi, este sa facem din sportul cu porumbei de altitudine si durata, arta; iar arta este doar pentru artisti!
Rasele de porumbei care se vor alinia la start in aceasta competitie inter-cluburi, inter-rase, sunt:
 - Zburator de Severin;
 - Zburator de Beograd;
 - Tippler - varietate altitudine;
 - Ciung de Ploiesti;
 - Galatean - varietatea zbor.
    

Sincer ne-am fi bucurat sa avem in aceasta competitie si porumbei din rasa Galatean - varietatea zbor si de la noi din oras, dar in prezent in Drobeta Turnu Severin mai exista doar 3-4 columbofili care mai cresc aceasta varietate a porumbelului galatean. 
Acestia sunt Boboiceanu Nicolae, Tesila Radu, Armasu Dumitru si Zarafu Remus, acesta din urma, mai oprindu-si doar cateva exemplare in momentul in care s-a decis sa creasca porumbei din rasa zburator de Severin.
Viata merge inainte...

Tot in seara zilei de 21.11.2015, reprezentantii cluburilor si asociatiilor au stabilit de comun acord sa se creeze un fond de premiere, fiecare participant la aceasta competitie, gen CHAMPIONS  LEAGUE, cotizand cu suma de 20 lei, in momentul inscrierii in circuit.
Data limita in care concurentii isi pot anunta participarea, este cu 10 zile inaintea etapei derby, atat la porumbei maturi, cat si la porumbei tineri, iar cu o saptamana inainte, toti participantii se vor intalni pentru a realiza desemnarea arbitrilor. 
Cum este si firesc, aceasta desemnare a arbitrilor, se va face pe baza arbitrajului reciproc intre cluburi, daca se poate de preferat fiind, sa se delege doi arbitri la fiecare concurent.
Tinand cont ca in aceasta competitie, in seara de 21.11.2015, s-au inscris si crescatorii de porumbei Galateni - varietatea zbor, din orasele Bucuresti si Calafat, la arbitraje vom primi vizita in calitate de arbitri a colegilor din aceste localitati, urmand ca si noi sa le intoarcem serviciul.
Exista si posibilitate ca, crescatorii din Bucuresti sa mearga la arbitraj reciproc si la Sibiu, localitate de unde vor concura colegii nostri Ovidiu Pop si Mindreci Mihail.
Tot la acesta intalnire, se vor stabili si  comisiile de arbitri controlori, care au rolul sa solutioneze orice problema aparuta in timpul etapei.
Se vor premia locurile 1, 2 si 3 la echipa, iar a patra cupa acordata va poposi in vitrina clubului din randurile caruia provine crescatorul care a ocupat locul 1.


Foarte importanta o sa fie punerea in practica a REGULAMENTULUI  DE  ORDINE  INTERIOARA !
Nu ne jucam...cine va incalca regulamentul de ordine interioara, pleaca!
Denigrarea colegilor de competie si a asociatiilor sau cluburilor din care acestia provin, limbajul agresiv, etc., sunt incalcari grave ale codului bunelor maniere si ale bunului-simt, care atrag obligatoriu eliminarea din competitie.
Suntem in 2015 si a venit timpul ca sportivii sa stea alaturi de sportivi, iar cei certati cu decenta, sa stea alaturi de cei certati cu decenta!
Prin aceasta competitie inter-cluburi, dorim sa  stabilim contacte de prietenie si colaborare intre membrii  asociatiilor, relatii bazate pe respect reciproc si decenta si in al doilea rand, sa ridicam stacheta sportului cu porumbei de zbor de durata si altitudine.
Persoanele de contact, cu calitate de organizator al acestor competitii derby, inter-cluburi, sunt urmatoarele:

 

 - Zarafu Remus;
 - Buzgure Marius;
 - Condeescu Cristi;
 - Stanescu Viorel, 
din partea CLUBULUI  SPORTIV  COLUMBOFIL  VIITORUL;


 

 - Ciolanescu Claudiu;
 - Arnautu Gigi;
 - Pais Gica;
 - Ciuruc Mihai,
din partea ASOCIATIEI  COLUMBOFILE  DE  ZBOR  SI  AGREMENT  SIMIAN;

 

 - Stancovici Victor;
 - Zaharescu Mirel;
 - Vlasceanu Gica;
 - Oglindoiu Lica,
din partea ASOCIATIEI  COLUMBOFILE  DE  ZBOR  SI  AGREMENT  MEHEDINTI;

 

- Trandafir Nicolae;
 - Pop Ovidiu;
 - Tronea Daniel;
 - Liviu Plavitu;
 - Bogorodita Laurentiu,
din partea Grupei alte rase de durata si altitudine a ASOCIATIEI  CRESCATORILOR  DE  PORUMBEI  JUCATORI  DE  GALATI  SI  ALTE  RASE  DE  DURATA  SI  ALTITUDINE  DIN  ROMANIA;

 

- Raiciu Stefan;
  - Piussi Vittorio Torino;
  - Preda Vasile;
  - Mateescu Vasile,
din partea Grupei Galatean - varietatea zbor a A.C.P.J.G.-RO.
   

Uram succes tuturor participantilor, mai ales ca la start se vor alinia si cei mai in forma columbofili ai momentului, columbofili cu state vechi in intrecerile columbofile, oameni care in decursul anilor, au obtinut titluri de Maestrii Emeriti ai sportului, de  Campioni Absoluti, etc.

In acesta competitie, gen CHAMPIONS  LEAGUE, pot sa adere si columbofili care in acest moment nu sunt membrii la unul din cele 4 foruri columbofile care au realizat acest protocol, cu conditia ca in primul trimestru al anului 2016, sa devina membri cotizanti, la una din cele patru asociatii (cluburi) mai sus mentionate.
Acest lucru se poate realiza simplu, prin achitarea unei cotizatii. Bineanteles, crescatorul respectiv trebuind sa fie acceptat de catre majoritatea colegilor din clubul la care doreste sa adere.

Fie ca cei mai buni sa castige!


 

Autor: Laurentiu Bogorodita

 

 

 

 

Incheiere licitatie porumbei crescatoria Nicolaescu-AdiDomnul Cristea Eduard, UCPR Dambovita, este al doilea castigator al porumbeilor tandemului Cocos + MusatDomnul Sava Gruescu - Resita - vinde 4 porumbei maturi, de topZilele Benzing in Romania, 25-26 februarie 2012Prognoza meteo in Romania in intervalul 20 – 22 august 2010
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.