Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce pasari preferati sa introduceti la matca?
Fii/fiice din porumbei campioni romani
Tineri concurati pe columbodroame in Romania sau Europa
Fii/Nepoti/Stranepoti ai unor campioni europeni insositi de pedigree pompoase
Campioni din propria crescatorie retrasi la matca
Cadouri de la prieteni
Alti porumbei

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul international BRASOV

Departamentul Juridic al FRSC face cateva precizari in legatura cu consideratiile domnului Marius Tunduc


23:51, Marti, 01.03.2011

Departamentul Juridic al Federaţiei Române de Sport Columbofil doreşte să facă publice câteva precizări în legătură cu consideraţiile d-lui conducător de asociaţie Marius Tunduc, publicate pe site-ul www.porumbel.net:

 

OG. nr. 26/2000 este o lege cu caracter  general şi vizează modul de constituire al asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor iar potrivit art. 2 din OG nr. 26/2000, ordonanţa are ca scop crearea unui cadru legal pentru ... promovarea valorilor democraţiei şi ale statului de drept ... toate acestea trebuie făcute de fiecare asociaţie cu respectarea ordinii publice. Ori promovarea valorilor democraţiei şi ale statului de drept şi respectarea ordinii publice implică respectarea drepturilor legitime ale celorlalte persoane .

Există un principiu de drept prevăzut de Decretul nr. 31/1954 şi vizează specialitatea fiecărei persoane juridice adică scopul  pentru care a fost înfiinţată şi autorizată .

Un alt principiu de drept  vizează   aplicarea cu prioritate a unei norme speciale în defavoarea normei generale .Aşadar, în cazul activităţii sportive se aplică cu prioritate legea specială (Legea nr. 69/2000), astfel că orice asociaţie ce desfăşoară o activitate ce este reglementată de un act normativ cu caracter special are obligaţia  de a supune legii speciale şi pe cale de consecinţă să desfăşoare activitatea în cauză (activitatea de sport ) în condiţiile impuse de lege, sportului.

Totodată, trebuie să aveţi în vedere şi faptul că legea de care vorbiţi  (OG. 26/2000) prevede la art. 55 faptul că o asociaţie sau o federaţie poate fi dizolvată în situaţia în care este în  imposibilitatea realizării scopului pentru care a fost constituită, dacă în termen de 3 luni de la constatarea unui astfel de fapt nu se produce schimbarea acestui scop. Ori de la data recunoaşterii Federaţiei Române de Sport Columbofil nicio altă federaţia nu poate fi înfiinţată cu scopul de a exercita drepturile ce îi sunt recunoscute prin legea sportului FRSC, iar potrivit art. 87 din legea 69/2000,  încălcarea dispoziţiilor prezentei legi atrage răspunderea disciplinară, materială, civilă, contravenţională sau penală.  

Putem concluziona că la data înfiinţării FRSC, FCPR şi UCP nu mai îndeplinesc condiţiile pentru care au fost înfiinţate.

Referitor la unire, aveţi în vedere faptul că trebuie să înfiinţaţi asociaţii sportive,  iar aceasta implică obţinerea CIS,  să solicitaţi afilierea la FRSC şi să vă supuneţi statutului şi regulamentelor FRSC.       

Totodată, regulamentele sunt elaborate şi aprobate - în virtutea puterii publice conferite de statutul de utilitate publică -  numai de FRSC.

În ceea ce priveşte organizarea sportului columbofil la nivel de judeţ,  asociaţiile judeţene trebuie să devină membre ale FRSC şi au obligaţia să se supună statutului şi regulamentelor FRSC. 

 

Mesajul d-lui SORIN FLOREA adresat d-lui Marius Tunduc - Bucuresti, 27 noiembrie 201316 intrebari importante pe adresa domnului Florin Bilan, presedintele F.C.P.R.Dl. Mihai Niculescu - Drept la replica impotriva dl. Marius TunducComitetul ACPB - Scrisoare deschisa adresata domnului Giani Antonescu SpanuInvitatie la intalnire adresata FCPR de catre FRSC


Comentarii

postat la 00:03, Joi, 03.03.2011 de Patraulea George

Vorbe neaos romaneasti dintr-un cintec auzit printr-o padure bihoreana , cintata cu of mare de un padurar: Fost-ai mindru si scolit, insa banul te-a prostit. Iar se oprea ,si se auzeau niste injuraturi urite si de nereprodus.Tacea o vreme , tragea un git doua dintr-o glaja de rachiu si iar se auzea: Oltene minca-te-ar baiul , de la tine-i putregaiul! Si iar injura...si iar cinta .. M-ai invatat cu malaiul si s-a dus dracului raiul... si tot asa cinta si suspina bietul padurar !!!!!
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2022 RRP. Toate drepturile rezervate.