Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce parere aveti? Pretul unui porumbel este direct proportional cu valoarea sa?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Departamentul Juridic al FRSC face cateva precizari in legatura cu consideratiile domnului Marius Tunduc


23:51, Marti, 01.03.2011

Departamentul Juridic al Federaţiei Române de Sport Columbofil doreşte să facă publice câteva precizări în legătură cu consideraţiile d-lui conducător de asociaţie Marius Tunduc, publicate pe site-ul www.porumbel.net:

 

OG. nr. 26/2000 este o lege cu caracter  general şi vizează modul de constituire al asociaţiilor, fundaţiilor şi federaţiilor iar potrivit art. 2 din OG nr. 26/2000, ordonanţa are ca scop crearea unui cadru legal pentru ... promovarea valorilor democraţiei şi ale statului de drept ... toate acestea trebuie făcute de fiecare asociaţie cu respectarea ordinii publice. Ori promovarea valorilor democraţiei şi ale statului de drept şi respectarea ordinii publice implică respectarea drepturilor legitime ale celorlalte persoane .

Există un principiu de drept prevăzut de Decretul nr. 31/1954 şi vizează specialitatea fiecărei persoane juridice adică scopul  pentru care a fost înfiinţată şi autorizată .

Un alt principiu de drept  vizează   aplicarea cu prioritate a unei norme speciale în defavoarea normei generale .Aşadar, în cazul activităţii sportive se aplică cu prioritate legea specială (Legea nr. 69/2000), astfel că orice asociaţie ce desfăşoară o activitate ce este reglementată de un act normativ cu caracter special are obligaţia  de a supune legii speciale şi pe cale de consecinţă să desfăşoare activitatea în cauză (activitatea de sport ) în condiţiile impuse de lege, sportului.

Totodată, trebuie să aveţi în vedere şi faptul că legea de care vorbiţi  (OG. 26/2000) prevede la art. 55 faptul că o asociaţie sau o federaţie poate fi dizolvată în situaţia în care este în  imposibilitatea realizării scopului pentru care a fost constituită, dacă în termen de 3 luni de la constatarea unui astfel de fapt nu se produce schimbarea acestui scop. Ori de la data recunoaşterii Federaţiei Române de Sport Columbofil nicio altă federaţia nu poate fi înfiinţată cu scopul de a exercita drepturile ce îi sunt recunoscute prin legea sportului FRSC, iar potrivit art. 87 din legea 69/2000,  încălcarea dispoziţiilor prezentei legi atrage răspunderea disciplinară, materială, civilă, contravenţională sau penală.  

Putem concluziona că la data înfiinţării FRSC, FCPR şi UCP nu mai îndeplinesc condiţiile pentru care au fost înfiinţate.

Referitor la unire, aveţi în vedere faptul că trebuie să înfiinţaţi asociaţii sportive,  iar aceasta implică obţinerea CIS,  să solicitaţi afilierea la FRSC şi să vă supuneţi statutului şi regulamentelor FRSC.       

Totodată, regulamentele sunt elaborate şi aprobate - în virtutea puterii publice conferite de statutul de utilitate publică -  numai de FRSC.

În ceea ce priveşte organizarea sportului columbofil la nivel de judeţ,  asociaţiile judeţene trebuie să devină membre ale FRSC şi au obligaţia să se supună statutului şi regulamentelor FRSC. 

 

Asociatia Columbofila Judeteana Salaj - acuzatii dure la adresa d-lui Marius TunducFRSC participare la intalnirea pe teme de sport initiata de catre DSTMB - 10 noiembrie 2010Conducerea FRSC – intalnire fructuoasa la Campina, in organizarea clubului ENERGY CAMERON - partea 1Multumiri columbofile din partea d-lui Pripu Irinel, UCPR Dambovita, catre domnul Nini Ichim, FRSC UrziceniFCI a invitat FRSC, in mod oficial, sa participe la sedinta Comitetului Director din 26 aprilie 2011


Comentarii

postat la 00:03, Joi, 03.03.2011 de Patraulea George

Vorbe neaos romaneasti dintr-un cintec auzit printr-o padure bihoreana , cintata cu of mare de un padurar: Fost-ai mindru si scolit, insa banul te-a prostit. Iar se oprea ,si se auzeau niste injuraturi urite si de nereprodus.Tacea o vreme , tragea un git doua dintr-o glaja de rachiu si iar se auzea: Oltene minca-te-ar baiul , de la tine-i putregaiul! Si iar injura...si iar cinta .. M-ai invatat cu malaiul si s-a dus dracului raiul... si tot asa cinta si suspina bietul padurar !!!!!
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.