Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Valoarea genetica a unui porumbel este in directa legatura cu pretul lui de achizitie?
Da
Nu
Intamplator
Niciodata
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Inscriere columbodroame Europa
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia

Interviu cu domnul Gheti Ioan - Brasov - partea 1


15:07, Luni, 19.01.2009

 

Interviu cu domnul Gheti Ioan, Brasov
 
 
Partea 1
 
 
Intrebare: In introducerea interviului nostru va rog sa faceti cunoscute vizitatorilor site-ului <Romanian Racing Pigeons> cateva date despre persoana dumneavoastra. (varsta, inceputurile cu porumbeii, dificultati intampinate pana acum, evenimente care v-au marcat sau v-au ramas in memorie etc).
 
Raspuns: Cresc porumbei de la virsta de 11 ani. Am inceput cu bisericari si ornament si am continuat cu voiajori. Prima pereche de porumbei voiajori i-am primit de la fratele unui coleg de scoala generala, eram in clasa a-V-a, apoi toate economiile mele adunate au urmat drumul cumpararii de porumbei de la cei ce aveau porumbei in comuna Cristian situata la 7 kmde Brasov, unde si locuiesc. Amintindu-mi de doi consateni: nenea Lautar si nenea Terzi care aveau porumbei albastri de toata frumusetea, zburatori foarte buni, iar acum ca varsta eu ma apropii de anii domnilor de mai sus, aproape 60 de primaveri.
 
 
Doi campioni nationali in 2008
 
 
Intrebare: Dupa aceste scurte date autobiografice vorbiti-ne putin si despre porumbei. Ce ati dori sa afle cititorii nostri despre crescatoria dvs., numarul de porumbei din crescatorie, puii reprodusi anual, structura crescatoriei/compartimente, liniile de porumbei cultivate, originea porumbeilor, intretinerea lor, programul zilnic al porumbeilor, resursele alocate etc.?
 
Raspuns: Actualmente am o crescatorie noua, construita in anul 2007, care are 6 compartimente, 2 boxe a cate 20 de masculi pentru vaduvie, in spetele compartimentelor masculilor 2 voliere bine aerisite pentru femelele lor; 1 compartiment pentru pui cu 100 de odihnitori; 1 compartiment cu 9 boxe pentru reproductie porumbei fond 100%; la etaj inca 2 compartimente pentru pui de o capacitate de 100 tineri zburatori.
 
 
 
Compartimentul  zburatorilor la natural
 
 
 
 In anul 2008 am mai construit 2 compartimente deasupra unei magazii unde pot gazdui 50 de perechi de reproductie.
A treia crescatorie este formata din 3 compartimente: 1 compartiment cu 35 de boxe pentru porumbei zburati la natural, viteza, fond si demifond. Din acest compartiment am obtinut rezultate foarte bune in 2007-2008. Compartimentul 2 are 8 boxe unde sunt gazduite vedetele crescatoriei, cei care au reprodus porumbei campioni. Compartimentul 3 are 6 boxe si aici sunt gazduiti porumbeii mei de Janssen care au reprodus porumbei de varf.
 
 
Compartimentul femelelor vaduve
 
 
 
 
Volierele destinate femelelor vaduve
 
 
In total am 11 compartimente plus 2 voliere femele vaduve. Gazduiesc in jur de 250-300 de porumbei. Ma ocup singur de ei: hrana, antrenament, zbor iar la curatenie ma ajuta un baiat bun, elev la liceu (Marcu Gabriel), iar eu ii platesc munca depusa. Gabriel are grija de crescatoria mea si in situatiile in care sunt plecat din localitate. In urma cu cativa ani am suferit un preinfarct si ma feresc de efort fizic intens.
 
 
Masculii vaduvi in compartimentul destinat lor
 
 
Ca linii de porumbei cultiv destul de multe linii, unele incrucisate, altele consangvinizate: Janssen, De Klak-Remy De Mey, Meulemans, Kevin Roosens, Deen Haan, Krouwel Poolmann, Jan van de Pasch, Willems Wijnands, Raymund Hermes-10 bucati, Koopman via Lotterman -10 bucati, Bertus Timmer, Koopman via Weijers, J. Mevissen, Jos Thone via Gyany Spanu, Vandenabeele – 24 bucati, Van Bruane, Van Wanroy, Huyskens van Riel.
 
Intrebare: Prezentati-ne, in continuare, cateva amanunte si despre sistemul de antrenament la pui/maturi, sistemul de zbor practicat (natural/vaduvie), motivatia porumbeilor etc.
 
Raspuns: Puii reprodusi in anul curent, dupa o luna de iesit afara si zbor in jurul crescatoriei, sunt pusi in ladite si dusi la 7 km departare de crescatorie de unde ii lansez in grup, zilnic, timp de o saptamana apoi o zi libera dupa care ii duc la 30 km departare timp de 4 zile dupa urmeaza 60 km de unde ii lansez o singura data, impreuna, apoi 3 zile consecutiv bucata cu bucata. In timpul etapelor de concurs atat porumbeii maturi cat si puii la mijlocul saptamanii ii duc la 50 de km si ii lansez in grup, sau individual, depinde de vreme. Daca joc la vaduvie masculii tineri ii lansez individual sau 2 cate 2, niciodata in stol, iar femelele sunt pastrate in boxe unde isi asteapta partenerul.
 
 
 
 
 
 Interviu columbofil cu domnii Bebe Chicheanu si Paul Rusu – FCPR Constanta - partea a 4-aInterviu cu domnul Eugen TRIFAN – FCPR Prahova - partea a 3-aInterviu cu domnul Constantin VISALOM – FCPR Bucuresti - partea a 3-aInterviu cu domnul Oprea Florentin - Finta - Dambovita - partea a 3-aInterviu cu domnul Laurentiu SPINU – Campina – FCPR Prahova - partea a 2-a


Comentarii

postat la 00:51, Miercuri, 21.01.2009 de NELU DANIEL TAPALOAGA

Domnul IOAN GHETI nu,numai faptul ca este un crescator deosebit,cu rezultate deosebite,dar este si un om deosebit din toate punctele de vedere, ce pot sa spun \"FELICITARI DOMNUL NELU\".

postat la 12:29, Sambata, 07.03.2009 de adrianoo

frunosssss ce mai fara cuvinte asta da crescatorie

postat la 13:48, Duminica, 30.05.2010 de taroi ioan aron

Dle Gheti sper ca va mai utati din cand in cand peste aceste comentarii si o sa cititi si prostiile pe care le-am scris .Eu nu scriu si nici nu spun prosti dle Gheti ,stiti si dvs asta foarte bine ,sunt lucruri care ma deranjeaza in acest sport ,din cauza asta nici nu mai sunt membru in nici o federatie,sunt membru in federatia mea care se numeste \'DRAGOSTE PT PORUMBEI\',si va mai rog ceva nu mai vorbiti cu altii despre \"prostiile\"pe care le scriu eu pe net ,spuneti-mi direct ce aveti de spus

postat la 01:51, Marti, 07.12.2010 de sorin

buna ziua....am si eu o intrebare...unde stati in bv si dak as putea lua legatura cu dumneavoastra...ast un ras..multumesc

postat la 14:58, Luni, 31.01.2011 de gheti ioan

pentru cei interesati,sa ia legatura cu mine 0728161022

postat la 21:49, Vineri, 25.02.2011 de crina

numarul acela este real?
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2022 RRP. Toate drepturile rezervate.