Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce conteaza pentru dvs. mai mult in achizitionarea unui porumbel? Pedigreul sau rezultatele la zbor?
Pedigreul
Rezultatele la zbor
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Interviu cu domnul Constantin Banu, localitatea Gornet, FCPR Prahova


01:25, Sambata, 18.06.2011

Interviu cu domnul Constantin Banu, localitatea Gornet, FCPR Prahova

 

 

 

Domnul Constantin Banu

 

RRP: Astazi ne aflam intr-o scurta vizita in crescatoria domnului Banu Constantin din Gornet, judetul Prahova, membru in cadrul clubului columbofil Plopeni. Buna ziua domnule Constantin. Spuneti-ne, va rog, de cand cultivati porumbei voiajori?C. Banu: Buna ziua Imi puteti spune Titel, asa imi spun toti apropiatii mei. Porumbeii ... cred ca m-am nascut cu ei in suflet. La varsta de 7 ani mi-a cumparat tata prima pereche de voiajori din “Piata de pasari” din Buzau. Doi solzati pe rosu, cu inele de tabla de `75. Ce cotet mai potrivit puteam gasi decat o cutie de aspirator?! Nu am avut timp sa ma satur de ei, nici macar privindu-i. Doua ore mai tarziu ma priveau ei pe mine de pe balustrada balconului de la etajul 4 (vantul daramase cutia). Lacrimile mele nu i-a oprit. Si-au luat zborul si dusi au fost.

Prin 1995-1996 l-am intalnit pe Ioan Carmazan, pe vremea aceea avea crescatoria in Urziceni. Din acel moment, pot spune ca a inceput adevaratul meu periplu in lumea columbofila. “Viata” m-a plimbat prin mai multe colturi ale tarii, asa am ajuns sa construiesc mai multe crescatorii. Din 2002 m-am stabilizat. Locuiesc in Buzau si am crescatoria in Gornet (judetul Prahova). “Decat” 110 km ma despart de crescatoria mea.

 

 

 

Aici impreuna cu favoritul sau

 

 

RRP: Cum va este structurata crescatoria?

C. Banu: Am 7 compartimente plus o anexa mica pentru carantina. Doua compartimente pentru pui, doua pentru zburatori maturi, doua pentru matca si unul pentru femele vaduve.

RRP:  Cati porumbei detineti?

C. Banu: Hmm ... urasc intrebarea asta. Imi place sa spun ca am 400 dar, 400 erau la vaccinul din februarie. Trebuie sa adaug si cei aproximativ 200 de pui din 2011.

RRP: Ce porumbei aveti? De unde vi i-ati procurat?

C. Banu: Am porumbei de la crescatori autohtoni, porumbeii importati din Europa si porumbei licitati pe site-urile columbofile.

Dintre crescatorii autohtoni ii pot mentiona pe Ioan Carmazan, Nicu Bizdrigheanu, Stefan Butucanu, Emil Simion, Adrian Craciunescu, Petrica Stanciu, Nicolaescu & Adi,  mai nou pe Claudiu Dobrota. (imi cer scuze daca am omis pe cineva). Apoi porumbei importati de la Jos Thone, Kipp & Sohne, Anton van Haaren, Robert Venus, Martha van Geel, Koen Van Roy, Jan & Kathy Lotterman, Hans Eijerkamp, Comb Beverdam, Comb van Es, Jean Marie Colson, Carlos Marquez Prats (Dumnezeu sa-l odihneasca!), J.V. Alphen Kweekcentrum, Fam. Degner, Piet Manders, Witzmann Thomas, Falko Petrowitz, Christiane Joachim & Waldemar Ebert, Gerhard Mackbach, Andreas Drapa, Gerhard Most si nu in ultimul rand Markus Sollner (cunoscut pe la noi dupa ce in 2010 a luat locul 1 la columbodromul Balkanic Fair Play din Targoviste) de la care am importat in februarie 2010, 20 de porumbei.

 

 

 

RO-274033-2010, 6 clasari in 6 concursuri

 

RRP:  Investiti mult in porumbei?

C. Banu: Mai bine spus: am investit. Acum astept rezultatele si imi mai fac, de ziua mea, cadou cate o “piesa”.  Daca numele crescatorilor de unde mi-am procurat porumbeii sunt sonore, inseamna ca si investitiile au fost sonore ... dar, nu vreau sa vorbesc despre acest lucru. Inca nu am facut importuri de la Koopman si nici n-am licitat pe pipa.be

RRP:  Prezentati cateva date despre sistemul de antrenament practicat la pui/maturi, rutele de zbor, sistemul de zbor practicat?

C. Banu: Imi zbor porumbeii pe ruta Ardeal, peste munte, pe planul de zbor al Asociatiei Columbofile Prahova (FCPR).

Puii sunt selectati „la mana” inca din primele zile de viata (un columbofil bun are un cutit bun) dar cea mai buna triere o face cosul. Fac 2-3 antrenamente private, apoi particip la toate zborurile organizate de club. Exceptie fac puii din liniile de fond-maraton

pe care ii opresc acasa dupa zborul de 250 km. Maturii ii zbor natural. Din lipsa de timp (imi petrec decat doua zile pe saptamana cu porumbeii) mi-a fost teama sa incerc vaduvia.

 

 

 

RO-579752-2008, locul 4 la Marca din 6605 porumbei

 

 

RRP: Ce categorie de zbor preferati?

C. Banu: Toate categoriile. Baza crescatoriei este fond-maraton, dar  investitiile din ultimi ani le-am facut pentru  viteza-demifond.

RRP:  Dar considerati ca vreuna dintre categorii este mai usoara decat alta?

C. Banu: Toate sunt usoare cand ceasul este plin si grele cand ai ceasul gol si ochii pe cer.

RRP:  Dupa ce reguli va imperecheati porumbeii?

C. Banu: Hmm … nu exista o regula. E vorba de „feeling-ul” meu. Practic incrucisarea intre linii pentru a rezulta buni zburatori si consangvinizarea pentru a pastra anumite caractere ale unor reproducatori. Aici putem face o discutie ceva mai larga.

In general, noi romanii, traim din reminiscentele trecutului (Aarden-ul e fond-maraton, Janssen-ul e viteza) si ne inecam cu mentalitati (cerc de valoare, supapa mica in gat, culoarea ochilor, cotorul aripii etc). Sa ma explic: Vis-a-vis de reminiscente - Gerard Koppman a imperecheat Meulemans cu Janssen-Van Loon si a ajuns campion mondial. Gunter Prange a imperecheat Delbar cu Janssen si a iesit campionil Germaniei. Unui roman nu i-ar fi trecut prin cap sa imperecheze un porumbel de fond-maraton cu un porumbel de viteza. De ce? Pentru ca asa stie el de la mentorul lui (Nea`Cutare – mare columbofil), ca nu trebuie sa altereze rasa.

Vis-a-vis de mentalitati - Unul din zburatorii mei buni 579752- 2008 – loc 4 Marca din 6605 porumbei si locul 2 Presov din 637 porumbei nu are cerc de valoare si nici ochi viu colorat, nu are supapa mica si nici coada scurta. E un porumbel de talie mica, cu o aripa fara „ambreiaj”, un porumbel care trece neobservat la o privire aruncata in compartiment ..  dar are doua calitati  - o musculatura pefecta si o vointa de fier.

 

 

 

RO-170033-2009, 7 clasari din 7 zboruri, in 2009, ca pui

 

 

RRP: Ce parere aveti despre columbofilia din Romania?

C. Banu: Cred ca are un trend pozitiv, umbrit putin de certurile dintre federatii.

RRP: Va multumesc pentru acordarea acestui scurt interviu, domnule Banu si va doresc mult succes in continuare.

C. Banu: Cu multa placere.

 

 

 

RO-170049-2009, locul 28 din 18008 porumbei, la 361 km

 

 

 

 

 

RO-170062-2009, locul 18 din 21375 porumbei, la 213 km

 

 

 

 

RO-170077-2009, locul 47 din 3483 porumbei, la 175 km

Interviu cu multiplul campion national, domnul Romulus MATEI, FCPR Cluj, partea a 4-aInterviu cu domnul Mirita Nicolae – Mizil, FCPR Prahova - partea 1Interviu cu domnul IVAN PETRE, FCPR Bucuresti - partea 1In vizita la unul dintre campionii Bucurestiului - domnul ILIE PUF (partea 2-a)Referinte porumbei - tandemul columbofil NICOLAESCU & ADI, FCPR Bucuresti, august 2012


Comentarii

postat la 19:15, Duminica, 19.06.2011 de tomescu

felicitari domnule TITI pentru porumbei si rezultate si la mai mare

postat la 01:12, Luni, 20.06.2011 de zainescu aurel

va salut domnu Costel un numar de telefon puteti lasa p e site poate trecem pe la dvs sa va vedem si noi porumbei

postat la 12:05, Marti, 21.06.2011 de Banu Constantin

tel 0766 573 503

postat la 20:48, Miercuri, 21.09.2011 de florin

sa ne traiti d-l banu,se face special fara numar,daca v-ati dat seama!florin ureke cu tot respectul cuvenit!
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.