Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Intentionati sa participati cu porumbei pe columbodroame in 2024?
Da
Nu
Inca nu m-am decis

Rezultate sondaj

Federatia Romana de Sport Columbofil
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
ACKA - porumbei de agrement si ornament
Inscriere columbodroame Europa
Welcome to DERBY CORABIA
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Columbofil Banc Marius Dej
Produse Porumbei CORABIA
Derby CORABIA Winter
Columbodromul SUPREM

Interviu cu domnul Oprea Gabriel – FCPR Constanta - partea a 2-a


15:53, Miercuri, 11.08.2010



Interviu cu domnul Oprea Gabriel – FCPR Constanta

Partea a 2-a

 

 Domnul Oprea, intr-una din incaperile porumbeilor de zbor

 

RRP: Ce categorii de zbor preferati?

G. Oprea: Fondul si maratonul pentru ca in opinia mea sunt cele mai frumoase. Acest lucru se caleaza foarte bine si pe programul meu, pentru ca eu nu am foarte mult timp sa ma ocup de porumbei. Va invinge la categoria viteza crescatorul care va sta mai mult alaturi de  porumbei si ii va pregati mai bine, sau metoforic vorbind, atata timp cat concuram toti cu Dacii, vor invinge cei care vor umbla la jigloare. Eu nu am timp sa umblu la nimic si porumbelul la mine in crescatorie zboara natural. Dupa cum se poate vedea, porumbeii mei de zbor sunt liberi toata ziua, zboara cu puii la un loc, nu ii fortez  cu nimic, nu le dau nimic, iar antibiotice nu au vazut din anul 2004 de cand m-am reapucat de porumbei.

 


 

RRP: Si daca aveti probleme de sanatate cum procedati?

G. Oprea: Folosesc produse homeopate si acolo gasesc si antibiotice. Parerea mea este ca in momentul in care puiul iese tarat, nu are rost sa il pastrezi. De obicei puii au probleme. Daca un pui nu se naste sanatos nu o sa faci niciodata din el un campion. Asta este clar. Lumea nu face diferenta intre sport si sport de performanta. Deci trebuie sa se inteleaga foarte clar ca una este fotbalul pe maidan si alta este fotbalul profesionist. Deci este o diferenta foarte mare. In fotbalul profesionist jucatorii au cantomanente, se hranesc dupa anumite diete, au un anumit program s.a.m.d. Cei de pe maidan joaca si ei, dau goluri spectaculoase dar nu este acelasi lucru. Idealul este, la porumbeii voiajori, din punctul meu de vedere, undeva cu imunitatea la fel ca cea a gutanilor, dar din punct de vedere sportiv sa fie voiajori adevarati. Foarte multi crescatori daca vad un porumbel gutan in crescatorie se alarmeaza. Si la mine mai intra. Cei mai multi crescatori alunga gutanul imediat, dau cu tot felul de produse in crescatorie etc. Dar ce fac prin acest lucru? De fapt omoara toate bolile pe care le aveau in crescatorie, dupa care apar altele noi. De unde apar altele noi? De la porumbeii adusi in voliera si care au alte boli decat cele care exista deja in crescatorie. Si apoi incep si ataca, inclusiv sanatatea porumbeilor. Noii microbi se inmultesc imediat pentru ca gasesc totul virgin. Foarte multi crescatori actuali incep sa mearga mult pe imunitate. Si pe mine la inceput multi ma luau in ras, dar vreau sa va spun ca am muncit mult pana sa ajung sa imi pot mentine sanatatea porumbeilor prin homeopatie. Ceea ce este un lucru foarte important. Sunt niste remedii care nu dauneaza, sunt produse obtinute din plante, nu au elemente chimice in ele si nu actioneaza decat asupra energiilor din corp. Si ceaiul este tot un remediu homeopat deoarece contine niste substante care actioneaza clar asupra organismului si pune in miscare organismul sa iti restabileasca echilibrul.

 

 


RRP: Daca am inteles eu bine, dvs. va zburati porumbeii la natural si reproduceti din ei tot sezonul de consursuri?

G. Oprea: Ii mai las sa si scoata cate un pui, dar le mai pun si oua de plastic.

RRP: La ce data ii imperecheati primavara porumbeii de zbor avand in vedere vremea din Constanta?

G. Oprea: Si in luna aprilie, ca sa pice bine la data concursurilor si apoi se tin pe oua de plastic. Vreau sa va spun ca inainte ii lasam pe cate un pui, dar acum consider ca atunci am facut greseli pentru ca in momentul cand cresti un pui consumi energie, minerale si este mai greu sa te refaci. Dar toate aceste lucruri depind de crescatori.

 

 

RRP: Crescatoria actuala din cate compartimente o aveti formata?

G. Oprea: Am 4 compartimente de 2 m x 2m pentru zburatori (in care tin si puii din anul respectiv). Din acest motiv eu prima serie de pui nu o pastrez si o fac cadou prietenilor. Pentru ca pana se pierd din porumbeii de la zbor imi trebuie spatiu....Si mai am inca  un compartiment de matca in care am 20 de perechi, dar mi se  par cam multe.

 


 

RRP: Si cati pui reproduceti din ele?

G. Oprea: Anual in jur de 100 de pui.

RRP: Reproduceti pui numai din porumbeii de matca sau si din cei de zbor?

G. Oprea: Si din cei de zbor.

RRP: Si va opriti pui si din porumbeii de zbor?

G. Oprea: Da. Si din acestia am trimis si la columbodrom in acest an, in Africa de Sud, pentru ca mi se pare cel mai bun columbodrom din lume.

RRP: Este adevarat ca la columbodroame crescatorii isi trimit pui din cele mai valoroase perechi de reproductie?

G. Oprea: Incearca pentru ca nici ei nu stiu ce trimit.

 

 

 Exemplare deosebite se gasesc in lotul de zbor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ludo Claessens - Olanda - partea 1Interviu cu domnul Badea Iulian, UCPR Caracal, judetul Olt - partea a 2-aInterviu columbofil cu domnul STOIAN ION, FRSC Baicoi, judetul Prahova, partea a 2-aInterviu cu domnul Marian Ilie, FCPR Timisoara - partea a 2-aInterviu columbofil cu domnul Boscu Bogdan, FCPR Botosani - partea 1
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2024 RRP. Toate drepturile rezervate.