Interviu cu domnul Constantin PURCARU - Comarnic - FCPR - partea a 2-a
10:16, Luni, 04.05.2009
Interviu cu domnul Constantin PURCARU din orasul Comarnic, judetul Prahova - FCPR - partea a 2-a -
RRP: Am inteles ca in lotul de reproducatori preferati sa introduceti porumbei din propria crescatorie care in timp au inregistrat rezultate foarte bune. Cu toate acestea mai aduceti porumbei si de la alti crescatori?
C. Purcaru: Incepand cu luna octombrie 2008 am intrat intr-un tandem columbofil cu domnul Alin Stanescu, managerul crescatoriei Carlos Marquez Prats, din Spania. In acest sens am adus in crescatorie mai multi porumbei valorosi care se trag din linii de porumbei foarte buni: linia Hagens (peste 12 porumbei), Brugemann (4 porumbei, inclusiv porumbei din `Cuplul de aur`), Roger Florizoone (4 porumbei), Kipp si Fii (porumbei din locul 1 si 2 Barcelona), Wijnands (peste 14 porumbei – din `Blauwe Vanoppen`, `Gimondi`, etc).
In crescatoria Purcaru se gasesc acum urmasi din porumbeii prezentati in continuare
RRP: Acest nou tandem columbofil in ce va consta? Si aici in Romania veti zbura pe nume comun?
C. Purcaru: Da, incepand cu anul 2009, iar in Spania, la fel, pe columbodroamele internationale vom zbura sub denumirea noului tandem: Alin Stanescu + Purcaru. In acest sens am facut un schimb de porumbei si din Spania catre Romania si din Romania catre Spania.
RRP: Pentru crescatorii interesati de toti acesti porumbei pe care i-ati adus acum din Spania, vindeti produsi din ei?
C. Purcaru: Da, cine este interesat ne poate contacta la numarul de mobil 0721.453.307.
RRP: Domnule Purcaru, ce categorie de zboruri preferati si pe care ati avut rezultatele cele mai bune?
C. Purcaru: Prefer demi-fondul si fondul. Viteza mai putin si datorita pozitiei geografice in care locuiesc si aici trebuie sa mentionez faptul ca eu am o intrare foarte proasta a porumbeilor de la concursuri. Porumbeii mei care se intorc din curse intra foarte rar direct pe Valea Prahovei si de aceea trebuie sa parcurga in plus 50-60 km fata de porumbeii altor crescatori cu care concurez. La zborurile de fond insa, cand distantele sunt mult mai mari porumbeii se distanteaza intre ei si atunci intra pe directie.
RRP: Tot timpul v-ati zburat porumbeii numai peste munte?
C. Purcaru: Atunci cand am fost inscris la UCP zburam porumbeii pe directia Bulgaria, Turcia, Grecia, cu rezultate foarte bune, iar acum ambitia mea a fost sa zbor cu celebrul columbofil Cosmin Olteanu, cu Bilan Florin, cu Nicu Bizdrigheanu, cu Adrian Craciunescu, cu unii dintre cei mai puternici crescatori din judetul Prahova si din tara. Am vrut sa vad care este locul meu pe aceasta scala si vreau sa va spun ca atunci cand am intrat in competitie cu ei am fost destul de departe de adevar. Initial am ocupat locuri mai slabe, dupa care mi-am dat seama ca trebuie sa-mi aduc alti porumbei, adaptati rutei de zbor peste munte, porumbei mai rezistenti. Incet, incet au inceput sa vina si rezultatele.
Pedigreul unui porumbel aflat acum in crescatoria de la Comarnic