Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce parere aveti? Pretul unui porumbel este direct proportional cu valoarea sa?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Interviu cu domnul ASMARANDEI FLORENTIN, FCPR Pascani, jud. Iasi


21:13, Miercuri, 18.04.2012Interviu cu domnul ASMARANDEI FLORENTIN, FCPR Pascani, jud. Iasi

 

 

 

 

Domnul Asmarandei Florentin, merituosul campion al Moldovei, cu o parte dintre trofeele castigate in ultimii ani la nivel national

 

Intrebare: Bine v-am gasit domnule Asmarandei Florentin (Benone) si prima intrebare pe care v-o adresez este cea legata de varsta dvs. Cati ani aveti si de cand cresteti porumbei?

F. Asmarandei: Ma numesc Asmarandei Florentin am 47 de ani si locuiesc in Pascani jud. Iasi. Porumbeii mi-au fost dragi inca de mic copil, insa am inceput sa iau contact cu lumea columbofila prin anii 2007-2008 cand am imcercat sa demonstrez ca pot face rezultate si cu porumbei fara origini cunoscute, cumparati din piata sau de pe la diversi  crescatori. Lipsa de experienta si mai ales a calitatii porumbeilor nu mi-au adus in mod normal nici un rezultat, facandu-ma imediat sa-mi schimb viziunea asupra acestui sport si sa inteleg ca e nevoie in primul rand de o altfel de abordare, in care porumbeii de calitate si o crescatorie buna sunt principalele ingrediente in reteta succesului. Urmarea este ca in anul 2009 pot spune ca am inceput cu adevarat sportul columbofil prin mutarea la actuala locatie si prin achizitionarea de porumbei de calitate.

Intrebare: Ce porumbei ati introdus in crescatorie in ultimii ani? Din ce linii?

F. Asmarandei: Porumbeii actuali pe care ii detin sunt in mare parte sunt rezultatul achizitiilor si incrucisarilor din crescatoriile autohtone precum: Bacalu Danut, Matei Ilie, Butucanu Stefan, Cobzaru Daniel Vizitiu Ghiorghita  si  Balint Mihaly  din Ungaria.

 

 

 

Intrebare: Rezultate mai bune la zbor cu ce familii de porumbei  ati obtinut?

F. Asmarandei: Desi perioada e relativ scurta de cand practic cu adevarat acest minunat sport, pot spune cu mana pe inima ca cele mai mari satisfactii si cele mai bune rezultate mi le-au adus porumbeii din crescatoria Balint Mihaly, din Ungaria, la categoria Maraton, iar la fond porumbeii de la Bacalu Danut, din Falticeni.

Intrebare: Selectiei la mana a porumbeilor ce importanta ii acordati?

F. Asmarandei: Vreau sa afirm din start ca daca un porumbel nu arata perfect la mana, nu trebuie eliminat. Eu selectia o fac doar prin zbor.

Intrebare: In crescatoria dvs. am observat ca aveti porumbei foarte valorosi care in acelasi timp sunt si foarte frumosi.

F. Asmarandei: Eu nu caut sa reproduc porumbei frumosi, ci porumbei valorosi. La porumbeii mei le trebuie musculatura buna, legata bine de aripa, de penaj. Un porumbel care are rezultate bune la zbor se face singur frumos.

 

 

 

Intrebare: Considerati ca exista vreo categorie care se zboara mai greu decat alta?

F. Asmarandei: Consider ca toate categoriile de zbor au gradul lor de dificultate, dar eu zbor doar categoriile Fond si Maraton, inclusiv fond cu puii la care am avut in 2009 cele mai bune rezultate in campionatul national.

Intrebare: Domnul Asmarandei, primavara, atunci cand va formati perechile de matca, dupa ce criterii va ghidati? Cate perechi aveti la matca?

F. Asmarandei: In primul rand trebuie sa va spun ca eu nu am pedigree la porumbei. Iar in al doilea  rand tin cont de consangvinitatea porumbeilor si de rezultatele obtinute in concursuri de ei si de catre urmasii lor. Pe mine mă interesează ca puii rezultaţi să fie cel puţin de valori egale cu părinţii, ori să-i depăşească ca performanţe.

La matca am in jur de 10 – 12 perechi, dar foarte atent selectionate, doar pe baza rezultatelor obtinute in concursuri si nu dupa pedigree.

 

 

Super-campiona crescatoriei si a Romaniei

 

Intrebare: La consangvinizare cat de apropiat mergeti?

F. Asmarandei: De regula ma feresc de consangvinizare la porumbei. Fac asta doar daca cineva este interesat sa cumpere un pui consangvin.

Intrebare: Domnule Asmarandei ne puteti enumera acum cateva dintre cele mai bune rezultate columbofile obtinute de dvs. in decursul anilor?

F. Asmarandei: Am participat la toate expozitiile columbofile nationale din 2009 de cand concurez mai serios, iar in 2010 am fost campion national la categoria Mare demifond pui, iar anul acesta sunt campion natinal la Fond Maturi, vicecampion national la As Fond Maturi, vicecampion national la General Palmares Tineret, am 13 porumbei in expozitia nationala, iar cea mai mare bucurie o reprezinta femela RO-562027-09 care reprezinta Romania la Dortmund din prima pozitie la clasa C (FOND) si obtinand locul 3 la Cupa Europei Dortmund 2012. Porumbita trebuia sa participe si la Cupa Continentala de la Budapesta, dar dintr-o eroare a tehnicului nu a mai participat.

In anul 20010 am fost membru al A.C.S.Neamt si am obtinut 58 de norme la diferite categorii (FOND, AS FOND, GENERAL, MARATON, AS MARATON) pornind cu un numar de 70  porumbei. Am luat 24 de cupe judetene, locul 1 National la Mare Demifond pui si 104 diplome.

Dupa aceste performante am fost dat afara de la A.C.S. Neamt si am fost nevoit sa ma inscriu la A.C. Voiajorul Iasi de unde am continuat sa particip la zboruri in anul 2011.

In anul 2011 am obtinut 59 de norme la aceleasi categorii,  incepand cu acelasi lot de porumbei. Am luat 25 cupe la nivel judetean, 3 cupe nationale (locul 1 National Fond, locul 2 National As Fond si locul 2 National General Palmares Tineret) si un distins trofeu locul 3 european la Cupa Europei de la Dortmund.

Eu sunt foarte multumit de rezultatele obtinute, dar cel mai fericit sunt ca in lotul de zbor pe care il pregatesc in 2012 toti porumbeii, cu exceptia tinerilor, au cel putin o norma la fond. Asta este si ceea ce urmaresc cand selectionez porumbeii si imi pregatesc lotul de zbor: sa nu am nici un porumbel de un an fara cel putin o norma.

 

 

 

Intrebare: Toamna zburati puii?

F. Asmarandei: In fiecare an obligatoriu fac 3 fonduri cu puii. Asa  imi selectez porumbeii in fiecare an. Cred ca asa am ajuns sa am rezultate, selectand bine puii la fonduri si eliminand din primul an porumbeii cu mai putine calitati.

Intrebare: Porumbeii yearlingi pana la ce distanta ii zburati?     

F. Asmarandei: Toti yearlingii zboara fond si maraton. Am reusit in 2010 sa am 4 yearlingi cu As Maraton in expozitia nartionala. Daca puii fac 3 fonduri, obligatoriu yearlingii zboara maraton. Care rezista la aceasta selectie dura ierneaza la mine in crescatorie care nu .........

Intrebare: Selectiei la cos ce importanta ii acordati?

F. Asmarandei: Este unica si singura dupa care am ajuns sa imi selectez porumbeii. Cred ca este cea mai buna varianta de a face performanta.

Intrebare: In lotul porumbeilor de zbor cu cati incepeti primavara?

F. Asmarandei: In fiecare an incep cu aproximativ 70 de porumbei dintre care jumatate sunt yearlingi iar restul sunt porumbei din anii anteriori, toti avand cel putin o norma la fond. In 2011 am reusit sa fac in jur de 50 norme la Fond, Maraton si General, cu toate ca a fost un an catastrofal, mai ales la maraton.

 

 

 

Intrebare: Unui tanar care acum s-ar apuca de columbofilie ce sfaturi i-ati da? Cu ce porumbei sa inceapa, de la ce crescator sa si-i procure, cu ce numeric de porumbei sa ia startul?

F. Asmarandei: Eu nu sunt in masura sa dau sfaturi dar pot sa spun cum am procedat eu. Am cumparat loturi de pui din mai multe crescatorii valoroase din Romania, in special din zona Moldovei, am zburat puii inclusiv la fond, am pierdut cam 70 % dintre ei iar cei care au ramas au facut performanta an de an atat ei cat si puii reprodusi din ei. Pe mine nu ma intereseaza pedigree pompoase cu nume sonore din Europa, ci doar porumbeii cu rezultate deosebite in concursurile din zona Moldovei.

Intrebare: Ce planuri aveti pentru viitorul apropiat in columbofilie si ce surprize ne mai pregatiti ?

F. Asmarandei: Nu vreau sa schimb prea multe decat sa fiu putin mai dur cu selectia puilor si vreau sa ma perfectionez in a zbura porumbeii in sistemul vaduviei duble, iar pentru categoria nou infiintata la F.C.P.R., Extrem Maraton, am facut un tandem in Roman unde avem posibilitatea sa zburam doua sau trei zboruri la peste 1000 km. Pentru asta am achizitionat porumbei pentru noua matca impreuna cu colegii din Roman (ASMARANDEI+FARCASEL+LUNGU) acesta fiind si tandemul. Am achizitionat numai din porumbei autohtoni din zona Moldovei care au fost zburati si testati ca yearlingi la zborurile de maraton, unii dintre ei facand norme ca yearlingi la Maraton si As Maraton. Ca surprize eu nu pregatesc nimic, dar sper ca surprizele placute sa le faca porumbeii la concursuri.

Intrebare: Aveti sustinerea familiei dumneavoastra in practicarea sportului columbofil?
F. Asmarandei: Nici nu ma sustin, dar nici nu ma impiedica.

 

 

 

 

 

Interviu cu domnul Constantin Stoichitoiu – FRC, oras Voluntari, partea 1Interviu columbofil cu domnul DAN PRUSU, FCPR Constanta, partea a 3-aInterviu cu maestrul columbofil, domnul LUCIAN IORDACHE, FCPR Bucuresti, partea 1Interviu cu domnul Gheorghe STOICESCU, oras Azuga, FCPR Prahova - partea 1Interviu cu domnul IVAN PETRE, FCPR Bucuresti - partea a 4-a


Comentarii

postat la 21:24, Miercuri, 18.04.2012 de ilie

daca nu ai pedigree la porumbei cum faci perechile,ai memorie sa tii minte din ce este fiecare porumbel?nu ai nici un viitor fara pedigree dar sa nu incerci acuma sa-ti fabrici acte.

postat la 23:45, Miercuri, 18.04.2012 de simionescu

FELICITARI DOMNULE FLORENTIN PENTRU PORUMBEI PE CARE II AVETI SI PENTU REZULTATELE DEOSEBITE OBTINUTE INTRUN TIMP ATIT DE SCURT

postat la 23:47, Miercuri, 18.04.2012 de mircea

hai sa traesti nea florine si suces si anu asta sa fi in virf

postat la 07:17, Joi, 19.04.2012 de martinmarian

Pentru carcotasi,omul a spus ca nu are pedigree nu ca nu are o evidenta a pasarilor , hai sa traiti.

postat la 10:08, Joi, 19.04.2012 de bogdan

@ilie\r\nbai ilie esti tare rau de tot!! omul ARE rezultate,tu vi si spui ca nu are viitor ca nu are pedigree???\r\n

postat la 11:55, Joi, 19.04.2012 de claudiu

Felicitari domnule Asmarande si mult succes in continuare. Pentru domnul Ilie >PEDIGREELE NU ZBOARA<

postat la 15:25, Joi, 19.04.2012 de orban

domnule Asmarandei iertati-l pe alde ilie ca probabil e unul care nu are nici un rezultat si atunci ii e ciuda de moare - va rog sa il intelegeti !

postat la 16:02, Joi, 19.04.2012 de floroiu

dupa mine dumnevoastra sinteti unul dintre cei mai tari fondisti din Romania la ora actuala si pentru asta trebuie sa fiti felicitat

postat la 16:04, Joi, 19.04.2012 de Lucian G.

campioana dvs 562027 ce singe are in ea ?

postat la 20:50, Joi, 19.04.2012 de ASMARANDEI

Pt Lucian. Campioana e dintr-un mascul se la Balint Mihaly din Ungaria si o femela zburata la mine.

postat la 09:14, Vineri, 20.04.2012 de doru bacau

salutari de la bacau dl benone si succes in 2012.

postat la 19:32, Vineri, 20.04.2012 de florin de la baia mare

pt tot ce ai facut pt mine iti multumesc din suflet esti fratele mai mare al meu in columbofilie si pentru asta am sa te respect

postat la 20:31, Sambata, 06.10.2012 de claudiu

felicitari pt toate concursurile si mai ales pentru performanta care ati facut-o intr-un timp asa de scurt...bafta mare pe la anu,sa ajungi in varf!

postat la 18:59, Miercuri, 17.10.2012 de klyobest

Felicitari pt performante dl Asmarandei

postat la 10:01, Luni, 25.11.2013 de andreescu

salutary domnule asmarandei sunt un iacepator in acest sport si as vrea si eu sa achizitionez de la dv 4 pui dak se poate si la ce pret dati puiul?\r\n
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.