Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Veti participa la olimpiada columbofila din 14 august 2022?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul international BRASOV

Van Nico-Jan Koenders - locul 1 NPO in Provincia 8 la Chateauroux - in 2009


11:38, Joi, 30.07.2009

 

Porumbelul `Felliani` al lui Van Nico-Jan Koenders – din Westervoort, Olanda a castigat locul 1 national si NPO in Provincia 8 la Chateauroux

impotriva a 6.028 porumbei, in 2009

 

 

Concursul national de la Chateauroux desfasurat sambata trecuta, pe 25 iulie 2009, a fost o cursa a columbofililor mari, cu nume, a specialistilor. Si rezultatele au aratat clar acest lucru. Victoria din provincia nr. 8 a fost obtinuta de catre un astfel de specialist, pe numele sau Nico Jan Koenders din localitatea Westervoort in Gelder.Si atunci cand afirmam ca acesta este un specialist columbofil avem in spate rezultatele deosebite obtinute de acesta in ultimii ani:

-         locul 1 la Dagfondspiegel in anul 2005 Categoria 4;

-         locul 1 la Dagfondspiegel in anul 2006 Categoria 5;

-         locul 1 la Dagfondspiegel in anul 2007 Categoria 5;

-         locul 2 la Dagfondspiegel in anul 2008 Categoria 05;

-         locul 1 in campionatul de Demi-Fond mare – loc obtinut in Provincia nr. 8 in anul 2006;

-         locul 1 in campionatul de Demi-Fond mare – loc obtinut in Provincia nr. 8 in anul 2007;

-         locul 2 in campionatul de Demi-Fond mare – loc obtinut in Provincia nr. 8 in anul 2008.

 

Dar ce parere aveti despre aceste rezultate:

- locul 1 National si Campion la categoria Youngsteri in 2002 – Cel mai bun crescator in Olanda WHZB in anul 2003;

- locul 5 National in campionatul de Demi-Fond mare in 2006;

- locul 6 National in campionatul de Demi-Fond mare in 2007;

- locul 2 National la categoria Porumbel AS Viteza in 2008;

- locul 6 National in campionatul de Demi-Fond in 2008.

 

O lista de premii care te lasa cu respiratia taiata ! Anul 2009 s-a dovedit a fi un alt an de exceptie si multe trofee au luat drumul spre Westervoort. Si in concursul national de la Chateauroux familia Koenders a demonstrat ca au un cuvant important de spus. Din cei 19 de porumbei angajati au castigat 12 premii. Locul 1 in concursul National si NPO in Provincia 8 la Chateauroux a fost castigat de catre porumbelul `Felliani`, iar locul 7 National si NPO a fost obtinut de catre `Cancellara`. Un sfarsit de sezon magnific realizat de catre porumbeii maturi ai crescatoriei !

 

Scurta introducere

Dupa cum toti columbofilii informati cunosc, sportul cu porumbei voiajori pe strada  Vredenburgstraat la numarul 9A este inainte de toate un sport de familie. Toti membrii familiei sunt implicati in pregatirea porumbeilor si da o mana de ajutor atunci cand este nevoie. Acestia zboara sub numele Nico Jan Koenders, care este membru al clubului `De Vredesduif`. Dar si bunicul lor, Theo, si fiul sau Niek joaca un rol major in managementul zilnic al porumbeilor. Niek este foarte indragostit de concursurile de mare fond (cursele de doua zile) si in acest sens acesta si-a procurat un lot de porumbei de fond. Porumbeii de baza ai crescatoriei provin de la: Joop van Buren, din Dieren (linia Verbart/Broeckx/Camphuis), Alwin Petrie din Brummen, Raymond Schipper din Babberich si Frans Timmermans din Wehl.

Porumbeii `Zlatan` si `Salinero` sunt pasarile de baza din crescatoria de reproductie. Produsi din acesti doi porumbei i-au ajutat pe alti crescatori din zona sa obtina victorii importante in NPO !

Lotul de zbor este format dintr-un numar de 40 de porumbei, care sunt angajati dupa metoda vaduviei clasice. Modul de pregatire al porumbeilor este simplu: acumplarile se fac la inceputul lunii ianuarie – cresc pui – apoi sunt reimperecheati in luna martie – le sunt luate ouale dupa ce ultima femela din lotul de zbor a ouat si sunt trecuti la vaduvie. Toti porumbeii sunt zburati saptamanal pe distante de Demi-fond mare. Reteta de hrana folosita este urmatoarea: pana la distanta de 300 km li se ofera Gerry Plus + Superstar de la Versele Laga. Peste 300 km li se ofera Superstar x Energy Plus de la aceeasi firma, la care Nico Jan este reprezentant. Masculii vaduvi sunt hraniti in incaperile lor. Acestia primesc trei lingurite de hrana la fiecare masa. Daca porumbeii nu mananca tot la masa de seara atunci surplusul li se ia. Programul medical este simplu. Porumbeii sunt tratati anual cu vaccin separat impotriva paramixovirozei si paratifozei. In restul sezonului porumbeii trebuie sa isi mentina sanatatea fara alte suplimente sau medicamente. Nimic impotriva trichomonozei nici a E-coli. Porumbeii care se imbolnavesc sunt inlaturati. Daca urmezi acest program de intretinere, vei constata ca in cativa ani de zile porumbeii se vor tria singuri, vor deveni mai puternici si nu vei mai avea probleme medicale cu ei. `Noi selectam porumbeii pe baza performantelor lor. Multi oameni nu ma cred, dar aceasta este realitatea. Nu le-am dat porumbeilor nimic impotriva trichomonozei sau a E-coli timp de ani de zile`, ne spune Nico Jan.

 

 

 

`Felliani` este porumbelul invingator la Chateauroux

`Felliani` este un frumos mascul rosu. Tatal acestui mascul este nimeni altul decat cel mai batran porumbel de matca din crescatorie, `Joop`, care din nefericire a murit anul trecut. Acest porumbel `Joop` se regaseste in aproape toti porumbeii  familiei Koenders. Mama lui `Felliani` este `Lin`, o femela care provine din crescatoria lui Raymond Schipper din Babberich.

In toata cariera sa de zburator, `Felliani` a castigat 27 de premii din 32 de angajari, adica un procentaj de reusita 84%. Un zburator metronom, care inca castiga locuri de top in concursuri dificile, cum a fost de exemplu si cursa de la Chateauroux.

 

Jan DELIEGE - Olanda - invingator la Chateauroux impotriva a 32.719 porumbeiSucces deosebit al familiei Freialdenhofen la Barcelona 2009Concursul de maraton -Terespol - 18 iulie 2009 - B, IF, GR, OT, AGColumbodromul `Bucovina` - lansare in anul 2009Dr. Geronimo Branescu - FRSC - locul 1 AS PORUMBEL la German Open 2010
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2022 RRP. Toate drepturile rezervate.