Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Veti participa la olimpiada columbofila din 14 august 2022?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul international BRASOV

Jan DELIEGE - Olanda - invingator la Chateauroux impotriva a 32.719 porumbei


11:52, Luni, 20.07.2009

 

Jan DELIÉGE – din localitatea Vijlen (Olanda) a inregistrat cel mai rapid porumbel in concursul National de la Chateauroux impotriva a 32.719 de porumbei

 

 

In timpul vietii sale Jan  a fost angajat in cadrul unei agentii de turism din Vaals – Epen. Acum el are 67 de ani. Jan este un tip cunoscut in intreaga lume pentru ca a castigat doua concursuri  nationale la Orleans in cursele cu pui.

 

 
 

 

Crescatorul
In anul 1995 acesta a castigat locul 1 dintr-un total de aproximativ 100.000 de porumbei, iar in anul 2003 a obtinut locul 1 National in provincia sa din aproximativ 20.000 de porumbei. Jan locuieste in Vijlen, o mica localitate cu aproximativ 1500 de locuitori in sudul provinciei Limburg si in apropiere de Vaals. De la Vijlen exista o priveliste minunata catre valea Geul.   

Jan este membru al clubului P.V. Limburgia din Vijlen.

In decursul vietii sale de columbofil Jan s-a ocupat singur de porumbei si isi aduce aminte ca niciodata nu a avut timp suficient sa aloce favoritilor sai.

 

Sosirea
Jan a angajat in aceasta cursa nationala de fond, de o zi, un numar de 12 porumbei.
Porumbeii au fost eliberati din Chateauroux la ora 7.45 dimineata.
La ora 13.15 Jan a vazut sosind acasa, in forta, un porumbel dar era prea devreme pentru sosiri.  A fost o imagine minunata sa vezi cum porumbelul coboara din inaltul cerului direct pe trapa crescatoriei. Si s-a dovedit a fi primul porumbel sosit din aceasta cursa.  Acesta a fost porumbelul NL-08-1919785 si a fost inregistrat in ceas la ora 13 si 16 minute, de la o distanta de 540,728 kilometri. Porumbelul `785` a inregistrat in aceasta cursa o viteza medie orara de aproximativ 1632,386 metri/minut si cu aceasta viteza Jan a ocupat locul 1 in provincial Limburg dintr-un total de 1838 porumbei.  Mai tarziu s-a constatat ca porumbelul `785` a invins intregul lot de porumbei angajati, de 32.719 pasari. La aceasta cursa vantul a batut de pe directia sud-vest. Urmatorii porumbei sositi in crescatoria lui Jan au fost inregistrati in ceas la orele: 13.23, 13.34, 13.36, 13.39, 13.43, 13.46, 14.04 si 14.05.

 

  

Invingatorul
Porumbelul castigator este un mascul albastru care a fost zburat la vaduvie. Jan zboara doar masculii dupa sistemul vaduviei.
Tatal porumbelului invingator este `Bonte Jo` (locul 1 obtinut la Reims si fratele lui `Favoriet` de la Jo si Florian Hendriks) si provine din perechea excelenta de reproducatori `Popeye` si `Champion` (castigatori de 4 ori ai locului 1 in concursuri).

Mama castigatorului este femela NL-07-1082172 (sora de cuib a castigatorului locului 6 la Orleans in 2007 impotriva a 37.602 porumbei) si ea provine din liniile Filip x Miet van Herbots  x  porumbei de la Koen Minderhoud.

 

Sistemul lui Jan Deliége
Jan le arata femelele masculilor doar inainte de inceperea sezonului de zboruri. De exemplu, in ultimele trei sau patru concursuri acesta nu le-a aratat femelele masculilor si aceasta decizia sa o ia in baza unor teste efecte de Jan in crescatoria sa. Acesta a constatat ca rezultatele obtinute de masculi nu sunt influentate in mod semnificativ de aratarea femelelor catre masculi.
Pregatirea porumbeilor in cursele de o zi include un program normal, dar echipa de zbor este impartita pentru concursul de la Bourges.
Porumbeii nu sunt tinuti in intuneric.
Dupa incheierea cursei porumbeii sunt hraniti bine. Pentru primele doua zile de la intoarcerea din concurs porumbeii primesc hrana depurativa si lapte praf.
In urmatoarele zile acestia sunt hraniti bine deoarece trebuie sa se antreneze corespunzator.   
In jurul orei 20.30 Jan merge din nou in crescatorie sa verifice starea porumbeilor si le mai ofera, daca este cazul, putina hrana si branza uscata.

 

Porumbeii lui Jan trebuie sa se antreneze de doua ori pe zi, cel putin o ora si cand nu fac asta sunt antrenati cu steagul.

 

 

 

Intre doua curse de o zi Jan isi antreneaza porumbeii privat  de la Marche (aproximativ 110 km).
Inaintea inceperii sezonului de zboruri, Jan isi consulta porumbeii la dr. Peeters din localitatea As (Belgia) si acestia sunt tratati impotriva trichomonozei, dupa care Jan le ofera porumbeilor o cura de `acizi` de la acelasi dr. Peeters, cu ajutorul careia porumbeii vor fi mai putini susceptibili de a se contamina cu trichomonoza.  Dupa primele sase curse, Jan le ofera porumbeilor o capsula impotriva trichomonozei: sotia lui Jan cumpara capsule goale de la farmacie si Jan le umple cu substanta de `Tricho green` de la dr. Peeters.
Dupa concursuri porumbeii nu primesc nici un produs medicamentos pentru dezinfectarea apei, dar li se ofera miere si glucoza in urmatoarele zile.
Acesta este primul sezon in care Jan a inceput sa isi antreneze porumbeii atat de dur, dar si sa ii hraneasca foarte bine.

 

Castigatorii pe provincii

Provincia                     Crescator                    Localitate            Viteza              Por. angajati
Provincia Zeeland          Gebr. Scheele              Terneuzen         1512 mpm   2141 porumbei
Brabant 2000         P.V.Amelsvoort           Berkel-Enschot          1546 mpm   3932 porumbei
East Brabant     v.Kimmenade-Verbakel           Helmond          1568 mpm   3206 porumbei
Prov. Limburg              J. Deliége                      Vijlen                   1632 mpm   1838 porumbei
Prov.
Zuid-Holland        Burg en Luijken           Rotterdam        1544 mpm   3675 porumbei
Prov. Noord-Holland     Gebr. Fanger              Badhoevedorp  1523 mpm   2549 porumbei
Central Netherlands       J. Hooijmans               Kerkdriel          1548 mpm   4219 porumbei
Prov. 8 GOU              N.J. Koenders              Westervoort           1544 mpm   4414 porumbei
Olanda-Est                W. Raben                        Loil – Didam       1546 mpm  1802 porumbei       
North-East Olanda       J.&K. Lotterman          Nw Amsterdam 1543 mpm  1294 porumbei
Prov. Friesland         P. Veenstra  Drachster      Compagnie     1523 mpm 1366 porumbei

                                             
Prov. Kusstrook             v. Houweling              Leidschendam    1501 mpm  2283 porumbei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeantje – 19 iulie 2009

 

Domnul DUMITRU DEFTU GIGI, UCPR Giurgiu - rezultate si porumbeiLocul 1 Barcelona International 2011 revine tandemului Boogaard – van Buuren (Amsterdam, Olanda)Bucuresti - clasament Faurei - porumbei - 24.08.2008FRSC Mizil, jud. Prahova - imagini de la imbarcare porumbei concurs Bals - 16 iulie 2011Dl. Florin Ciuca propune infiintarea unei expozitii anuale a porumbeilor castigatori pe columbodroame !


Comentarii

postat la 23:35, Marti, 21.07.2009 de wyo

Ce poti sa spui? Felicitari!!!! Astea da concursuri,de peste 30.000 de porumbei. Am avut si noi cocncurs cu 28.000,dar numai unul....
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2022 RRP. Toate drepturile rezervate.