Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce parere aveti? Pretul unui porumbel este direct proportional cu valoarea sa?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Despre selectia porumbeilor - autor Astere Vergotte - Belgia


01:08, Marti, 20.10.2015 Despre selectia porumbeilor

 

Autor: Astere Vergotte

 

 

 

 

 

 

 

Acum cand zborurile s-au terminat urmează cea mai dificila etapa a pasiunii noastre, selecția porumbeilor. Pentru toți cei care nu sunt convinși de importanta selectiei, ceea ce urmează este doar părerea mea, fiindcă nimeni nu poate garanta succesul prin selecție 100%, nimeni nu are puterea sa vadă in capul porumbeilor capacitatea lor de orientare, voința, dorința de a ajunge acasa ... 

Printre porumbei găsim foarte multi cu calități asemănătoare, de aceea trebuie sa selecționăm porumbeii după ce i-am observat in timpul concursurilor. Cand selecționezi porumbeii trebuie sa ai in vedere cum au zburat, iar daca nu ai încredere in capacitatea ta de a-i selecționa, latunci ăsa "coșul" s-o facă ! 

Un selecționer bun trebuie sa fie suficient de aspru. Cum poți tu sa-i alegi pe cei mai buni ? .... Mergem toți pe o bucata de gheata plutitoare, pentru ca eu de multe ori am ratat, chiar daca am in crescătorie o linie puternica de porumbei, 80% dintre ei fiind înrudiți. 

Daca ai jucat mai slab, selecția începe tot in baza prestației porumbeilor tai ! Puii buni ar trebui sa ajungă si bătrâni buni, de aceea eu acord o șansa in plus puilor proveniți din cuplurile mele cele mai valoroase, având astfel ocazia de a confirma ca yearlingi. Devine asadar si mai dificil cu porumbeii primiți ori cumpărați, sa le oferi o extra șansa. In acest caz primează selecția "la mana" , adică sa nu aibă defecte externe. La ce ma uit eu trebuie sa notati: 

1. Impresia de ansamblu - daca îmi place sau nu porumbelul... Îmi cer scuze dar mai bine nu pot sa explic! 

2. Echilibru - trebuie sa se așeze bine in mana ta, iar cand ii dai drumul din mana , porumbelul ar trebui sa zboare pe pardoseala sau odihnitoare. Cei care "cad" lângă tine sunt lipsiți de valoare. 3. Vitalitatea ar trebui sa existe ! 

4. Aripa puternica cu o musculatura buna este importanta !

5. Apreciez porumbeii cu antebrațul scurt.

6. Expresia ochiului. Eu nu sunt un mare cunoscător al teoriei ochiului, dar un porumbel bun întotdeauna are un ochi perfect !

7. Furca puternica si închisă. Se accepta si o furca puțin deschisă, cu condiția ca oasele sa fie tari. Țineți cont si de faptul ca porumbeii care nu au zburat niciodata nu sunt bine "încheiați" deoarece nu si-au dezvoltat musculatura ! Mie îmi plac cei care sunt "încheiați" aproape de stern. Cei care nu corespund sunt eliminați. 

8. Musculatura. Îmi plac porumbeii cu musculatura lunga si lata.

9. La fel apreciez porumbeii care au un gât bun. Cei care nu sunt sănătoși, tot timpul au probleme cu gâtul.

10. Anumite semne transmise de porumbeii campioni, cum ar fi: pete albe pe ceafa, pene albe, unghii albe sau albastru cu o singura unghie albă, coada cu dunga neagră foarte lata, partea exterioara a cozii, stânga - dreapta, mai albicioasă. Cei ce prezintă aceste "semne" sunt opriți.

11. Eu păstrez tot timpul un porumbel care cel puțin o dată a zburat "de top", adică a clasat in primii 1% din porumbeii angajați. Ex : locul 1 din 100 porumbei, locul 1-10 din 1000 porumbei ...

12. Păstrez cu drag porumbeii care clasează etapa de etapa, chiar daca nu se situează in top . Selecția definitiva o fac după ce porumbeii concurează la un an, ca yearlingi. Orice categorie ai alege, Viteza, Demifond sau Fond, trebuie sa ti cont de faptul ca porumbelul se dezvolta încet. Cand porumbelul ajunge la maturitate, poate fi selecționat după prestații pentru a fi introdus in matca. 

 

 

Traducere

Tanasoiu Laura

 

 

 

Sfat: înainta de a analiza un porumbel "la mana", nu va spălați pe mâini ! Veți simți singuri diferența.

 

Cahors 2009 - invingator national in Belgia - Julien VaneenooScurta prezentare a porumbeilor campioni ai domnului GICA STANCA, FCPR ConstantaDavy Tournelle - castigator Bourges National Belgia - 2007 - maturi si yearlingiPeripetiile unui concurs columbofil de la Budapesta - autor Dr. Mircea BiliusDespre porumbeii voiajori in presa din Romania


Comentarii

postat la 07:46, Marti, 20.10.2015 de spiridon

interesant articol -cum am ajuns la birou l-am si citit \\unele lucruri le stiam pe altele nu .... dar de ce sa nu te speli pe maini inainte de lua pasarile la mina ??

postat la 10:03, Marti, 20.10.2015 de maneaciprian

foarte frumos , cine stie sa imi scrie si mie cite cecva despre teoria ochiului ???

postat la 10:55, Miercuri, 21.10.2015 de Cristi

trimiteti si la noi cit de multe astfel de materiale ca uni sintem incepatori si avem nevoie de orice informatie

postat la 15:13, Joi, 21.06.2018 de George Dobre

Material foarte interesant !!!! Felicitari si mulțumim !
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.