Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce parere aveti? Pretul unui porumbel este direct proportional cu valoarea sa?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Porumbeii calatori, arma secreta a armatei chineze


23:37, Marti, 15.05.2012

Porumbeii călători, „arma secretă” a armatei chineze.

10.000 de porumbei sunt antrenaţi pentru a transmite mesaje între bazele militare chineze

 

 

Articol postat in cotidianul Gandul la data de: 03.03.2011

 

 La doar două luni de la dezvăluirea noului avion militar invizibil pe radar, China investeşte într-un alt tip de zburător: porumebelul călător, scrie revista Time. People's Liberation Army (Armata Populară de Eliberare) antrenează 10.000 de porumbei pe care să-i folosească la trasmiterea mesajelor între bazele armate chineze, în eventualitatea unui război care ar distruge infractructura tradiţională de comunicaţii.

Antrenamentele porumbeilor au început la sfârşitul anului trecut, în Chengdu, capitala provinciei Sichuan. Păsările vor fi împărţite între mai multe baze militare situate în regiunile muntoase retrase, cum sunt cele din partea de sud-vest a ţării, în apropierea munţilor Himalaya. Porumbeii ating viteze medii de 120 de kilometri pe oră şi vor fi antrenaţi să transporte încărcături de până la 100 de grame.

 

 

Porumbeii călători, o tradiţie chineză

• Porumbeii călători au fost folosiţi în China de mai bine de 1000 de ani, iar în armată au fost introduşi în anii 1930.

În 1937 locotenentul Claire Lee Chennault, un pilot pensionat al forţelor aeriene americane, a ajuns în China pentru a antrena o echipă specială de aviatori. El a adus cu el sute de porumbei călători, iar, la terminarea războiului cu Japonia, i-a lăsat în urmă. Aceştia au devenit nucleul primei brigade militare de porumbei folosite de armata chineză.

În afară de porumbei, People's Liberation Army (PLA) mai foloseşte 10.000 de câini antrenaţi să asiste la intervenţiile trupelor speciale sau ale trupelor de la frontiere. Caii au fost pentru mult timp o parte importantă a operaţiunilor militare. În ultimii ani, însă, numărul lor a scăzut la mai puţin de 1000 şi sunt folosiţi doar pentru expoziţii sau filmări.

China nu este singura ţară care foloseşte porumbei călători. Ei au servit armata Marii Britanii în timpul invaziei din Normandia. Aliaţii voiau să se asigure că mesajele nu erau interceptate de forţele naziste. Primul porumbel care a ajuns la Londra cu vestea victoriei a primit înalte onoruri militare.

Utilitatea porumbeilor călători a fost intuită şi de traficanţii de droguri. În ianuarie, autorităţile din Columbia au găsit un porumbel dresat de contrabandişti să livreze droguri unor deţinuţi. Pasărea a căzut din cer înainte de a traversa zidurile închisorii din cauza greutăţii încărcăturii de cocaină şi marijuana. (Alexandra Pele)

Articol despre porumbeii fratilor Cattrysse - partea a 2-a - autor GamoPorumbeii, o a doua familie ! - un excelent articol columbofil al domnului Dr. Mircea BiliusPorumbeii Pierre Dordin, Rijckaert etc.............au murit? - articol al domnului dr. Mircea BiliusMarin si Aurel Lupu: doua generatii de columbofili fac performanta cu porumbeii voiajoriPorumbeii puscariasilor brazilieni
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.