Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce conteaza pentru dvs. mai mult in achizitionarea unui porumbel? Pedigreul sau rezultatele la zbor?
Pedigreul
Rezultatele la zbor
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Tehnologie, internet si porumbei. BENZING - iGuard - Gyosport


23:42, Duminica, 06.06.2010

Tehnologie, internet si porumbei. BENZING - iGuard - Gyosport

Tehnologie, internet si  porumbei.

BENZING - iGuard - Gyosport

 

 

Cine ar fi gandit cu doar 20 de ani in urma ca stiinta si tehnologia vor avea un impact atat de mare in dezvoltarea sportului columbofil?! Probabil doar cativa visatori…

Suntem in anul 2010 si iata ca este posibil sa cronometram porumbeii fara sa ii prindem, sa obtinem clasamentul la doar 10 minute dupa desigilarea ceasurilor, sa monitorizam sosirile porumbeilor precum si imbarcarea cu camera video, sa vedem live lansarea porumbeilor, sa urmarim traseul masinilor prin GPS  si de ce nu, in viitorul apropiat, sa urmarim traseul porumbeilor cu ajutorul unor dispositive GPS special concepute pentru minunatele inaripate. Toate aceste informatii cumulate pot fi accesibile oricarui om de pe planeta prin intermediul internetului.

Plecand de la cele prezentate mai sus, vreau sa va prezint un proiect pilot in sportul columbofil, proiect care a luat fiinta in primavara acestui an, odata cu infiintarea Clubului Sportiv Columbofil Privat Gyosport.  Mentorul si totodata presedintele acestui club, domnul Gyany Antonescu, a realizat acest proiect pilot pentru a demonstra ca se poate sa avem in Romania cluburi care rivalizeaza cu cele din Belgia sau chiar le intrec la nivel de logistica, asa cum este cazul Clubului Gyosport.Poate va intrebati care este legatura dintre tehnologie, internet si clubul Gyosport. O sa incerc sa va raspund cat mai simplu si concis:

Clubul Gyosport are in lucru o platforma internet unde veti putea accesa o multitudine de informatii utile despre activitatea clubului, inclusiv o sectiune live dedicata monitorizarii activitatii curente. Pe aceasta pagina vor transmite live nu mai putin de 7 camere, dintre care 2 sunt montate la club, iar restul de 5 sunt instalate in 5 crescatorii pentru a va da posibilitatea sa vizionati in timp real sosirea porumbeilor. Pe langa functia de monitorizare camerele sunt gestionate de un sistem se securitate foarte performant de la iGuard din Germania care permite imagazinarea tuturor imaginilor pe un server dedicat, sistemul avand si functie de supraveghere.

 

  

 

Camera externa  Gyany Antonescu

 

   

Camera interna Gyany Antonescu

 

 

 

Camera externa Lemnariu Rafael

 

 

Camera externa Grigore Iosif

 

 

Sistemul de monitorizare iGuard – imbarcare club (nimic nu scapa, totul se pastreaza

 

Rezultatele concursurilor sunt obtinute  la 10 minute dupa desigilarea ceasurilor. Acest lucru este posibil intrucat toti membrii clubului utilizeaza ceasuri electronice marca  BENZING, iar clasamentul se obtine automat in Pidexx dupa descarcarea rezultatelor din ceasuri. Aceasta procedura permite membrilor clubului sa plece acasa cu clasamentul pe club in ziua desigilarii urmand ca rezultatele generale pe masina si zona sa le primeasca ulterior. Clubul are 25 membrii si functioneaza dupa principiul Ligii profesioniste de fotbal si anume la sfarsitul anului competitional retrogradeaza 4 membrii cu rezultatele cele mai nesatisfacatoare si intra in club 4 membrii cu aspiratii catre performanta. Astfel an de an valoarea clubului creste, la fel si concurenta.

 

Spatiul unde se desfasoara activitatea este propietatea clubului, acesta fiind compus din sala de sedinte, birou de lucru + arhiva, bar, terasa, spatiu verde, spatiu de depozitare, parcare, precum si de grupuri sanitare proprii. Campionatul se desfasoara cu “cupele pe masa”, astfel, inca de la inceputul sezonului fiind achizitionate toate cupele care vor fi ulterior inscriptionate si inmanate campionilor la terminarea sezonului.

 

 

Locul de imbarcare

 

 

 

 

Birou si arhiva

 

 

 

Biroul tehnic

 

 

 

Sala de sedinte

 

 

 

Cupele pentru sezonul 2010                               

 

 

 

iGuard – system de supraveghere

   

 

Custi de imbarcare

 

 

 

 


Comisiile de imbarcare

 

 

 

Scanarea porumbeilor                   

 

 

 

Un posibil campion!!!

  

Momentan imbarcarea porumbeilor se face in custi speciale de plastic model Belgian, cum sunt cele folosite la zborurile de la Barcelona. Acestea sunt special concepute pentru a transporta porumbeii in cele mai bune conditii. Formele sunt rotunjite pentru a proteja penele porumbeilor, iar aerul intra controlat datorita orificiilor special concepute oferind un climat optim. Clubul Gyosport a comandat un mijloc de transport de la firma Germana Geraldy, acesta urmand sa soseasca in cateva saptamani. Mijlocul de transport va fi nou si va fi dotat cu adapatori si hranitori automate, ventilatie controlata electronic, inchidere cu jaluzele precum si lansare automata progresiva. Va fi dotat cu sistem de monitorizare GPS precum si cu 2-3 camere video care vor inregistra permanent interiorul mijlocului de transport precum si lansarea porumbeilor. Camerele vor transmite live si vor putea fi accesate pe platforma internet a clubului. Atat vizitatorii cat si membrii clubului pot vizualiza live in orice moment conditiile de transport. Aceasta facilitate va fi posibila cu ajutorul internetului si a sistemului de supraveghere si monitorizare iGuard.

Clubul Gyosport promoveaza si incurajaza participarea tinerilor la concursurile cu porumbeii calatori incurajand pasiunea pentru sport si recreere. In cadrul clubului Gyosport atmosfera este placuta, mediul este primitor si familiile sunt alaturi de concurenti.

 

 

Noua generatie de campioni

 

Clubul Sportiv Privat Gyosport prin intermediul tehnologiei si a internetului ofera posibilitatea tuturor vizitatorilor care acceseaza pagina de internet sa fie alaturi de membrii sai, chiar daca sunt la mii de kilometri departare. Acestia pot accesa informatii utile, se pot documenta cu privire la sportul columbofil si pot accesa live imagini de zi cu zi din crescatoriile celor mai buni membrii ai clubului.

 

 

Platforma internet a clubului Gyosport

 

Societatea noastra, Alien Data System, a furnizat clubului Gyosport consultanta tehnica precum si componentele hardware si software necesare activitatilor clubului. Le dorim mult succes in indeplinirea obiectivelor pe care si le-au propus.

 

by Alien Data System

Silviu TATUT

Tehnologie, internet si porumbei. BENZING - iGuard - Gyosport


Comentarii

postat la 13:43, Duminica, 06.06.2010 de Bogdan Mazilu

Super tare !

postat la 18:17, Luni, 01.07.2013 de ciprian enache

Cata publicitateeee pentru gyo
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.