Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce conteaza pentru dvs. mai mult in achizitionarea unui porumbel? Pedigreul sau rezultatele la zbor?
Pedigreul
Rezultatele la zbor
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Microorganisme care pot fi prezente in oul de porumbel - articol scris de dr. Catalin Tudoran


22:03, Joi, 07.06.2012

MICROORGANISME CARE POT FI PREZENTE

IN OUL DE PORUMBEL

 


 

In oul de porumbel (inclusiv si la alte specii de pasari) pot fi gasite diverse microorganisme consecutive infectiilor din  cursul formarii oualor,  infectiilor oviductului sau / si contaminarii cojii oului, inainte si / sau dupa ouat cu materii fecale infectate, in special.

Infectiile datorate materiilor fecale penetreaza coaja oului in cursul pasajului oului prin cloaca sau dupa ce oul a fost depus in cuib.Se pot gasi in ou: virusuri, bacterii, micoplasme, chlamidia si fungi, care pot conduce la moarte embrionara sau la moartea prematura a puilor.

 

Controlul acestor microorganisme se poate realiza prin dezinfectii profilactice ale volierelor (cu DECONTAMINOL, CATIOROM, PURSEPT. ECOCID etc) si prin evaluarea starii de sanatate a parintilor prin examen de laborator, inainte de sezonul de ouat.

In cazul infectiilor bacteriene patogene decelate dupa examene de laborator se vor administra antibiotice cu spectru larg si efect sistemic, inclusiv micoplasmocid conform antibiogramei (spre exemplu FOSBAC+T sau in cazul micoplasmelor rezistente la TYLOSIN, TIAMULIN, se administreaza TYLVALOSIN), care se pot regasi la nivelul ovarului, respectiv oului in concentratii terapeutice.

Pentru controlul bolilor produse de virusuri se poate administra antiviralul din plante ANTI-AI (1-2 ml / litru de apa, dimineata si seara, 5 zile), urmat de imunostimulatorul natural KING HERBS (1-2 ml / litru de apa / zi, 3-4 zile).In concluzie: la debutul si in timpul sezonului de ouat, porumbeii reproducatori trebuie sa fie in cea mai buna stare de sanatate pentru ca progenii lor sa se dezvolte armonios si sa fie apti de performanta.

In cazul aparitiei unor afectiuni patologice la puii tineri pana la efectuarea unor analize de laborator, puii pot fi tratati individual cu FOSBAC de la varsta frageda (sau vor fi tratati parintii cu doze marite de FOSBAC).

Incepand cu varsta de 10-15 zile, se poate administra individual ENTEROGUARD (1/4 – 1/2 comprimate / zi, 2-3 zile sau ENTEROTRAT (antidiareic natural, 0,2 – 0,3 ml / zi, 2 – 3 zile) asociat cu polivitamine lichide (1-2-3 picaturi / zi) si KING HERBS.

Puii vor fi hidratati oral sau pe cale subcutanata cu lichide electrolitice (spre exemplu PERFUZOL preparat steril administrat oral / injectabil subcutanat, care contine vitamine, glucoza, electroliti sau chiar banalul SER FIZIOLOGIC, 1-3 zile, dupa caz).

 

 

                                                                                              Dr. Catalin TUDORAN

 

 

Dr. Catalin Tudoran - Romvac - Micozele la porumbeiTerapia cu antibiotice la porumbei si antibiorezistenta - Dr. Catalin Tudoran, RomvacDr. Catalin Tudoran - Romvac - Bacteriozele la porumbeiRezistenta organismului porumbeilor la medicamente - articol de Dr. Ruben LanckrietActiuni profilactico-curative in cresterea porumbeilor - Dr. Catalin Tudoran
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.