Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce parere aveti? Pretul unui porumbel este direct proportional cu valoarea sa?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Tipul de porumbel de distante lungi


00:12, Vineri, 10.10.2008

 

Tipul de porumbel de distante lungi
 
 
 
Aici as prezenta doua tipuri distincte. Unul este tipul NON STOP, adica acela care in ziua lansarii este capabil sa zboare 700-750 km. Celalalt tip este asa numitul GROSSE-FOND, adica fond maraton.
Care este diferenta dintre aceste doua tipuri?
Este o diferenta mare. In prima categorie sa ne imaginam tipul de porumbel de la distante medii descris anterior, cu aceeasi putere de lupta, dar mai elastic, cu o calitate a musculaturii ce-i permite o rezistenta mai mare. Cu un caracter mai putin exploziv, mai calm si fara nici un balast. In tipul descris se incadreaza pasarile Huyskens-Van Riel, Van Bruaene, Symons, Cattrysse, De Clippel.
 
 
Celalalt tip, maratonist, sunt pasarile concursurilor de 900-1200 km. In aceste concursuri domina un alt tip de porumbei.
Tipul descris anterior, la aceste concursuri, se distruge, moare pe ultimii kilometri, epuizandu-se in zbor. Aici sunt necesari porumbei mai lenti, calmi, linistiti, sa zicem apartinand modelului porumbeilor Horvath sau Bricoux. Aceste pasari cu un corp dezvoltat, calmi, lasa kilometrii sub aripile lor, noaptea se odihnesc, iar dimineata continua cursa. Acestia sunt de obicei porumbei tardivi si numai la varsta de trei ani ajung la maturitate deplina. Porumbeii maratonisti i-as denumi vulturi, pe cand pe celalalt tip, care zboara fonduri de o zi, i-as denumi soimi.
Am observat ca cei mai buni porumbei de fond nu au pieptul cel mai frumos, nu se aleg dintre cei cu coada ingusta si scurta, ci dintre cei cu pieptul ingust, usori, la prima vedere par destul de uscati, cu musculatura putina, cu o coada lunga si nu dintre cei cu coada ingusta. Cei care observa cu atentie porumbeii favoriti de fond de la olimpiade, pe cei exceptionali de acasa sau de exemplu pasarile engleze de distante lungi – bineinteles nu porumbeii englezi de expozitie – va intalni frecvent acest tip de porumbel. Pieptul lat, oasele dure, penajul prea dens si bogat, nu le sunt caracteristice acestora. Acestea sunt balast. Este interesant, in legatura cu aceasta tema, acea observatie privind porumbeii cu realizari deosebite la categoria sport de la olimpiada ca, pe langa realizarile deosebite ale acestora, gasim un cap fin, masculi cu aspect feminin, fata de capul puternic `de taur` preferat de cultura noastra columbofila.
 
 
Performantele porumbeilor non stop ar trebui sa le consideram mai valoroase decat pe cele ale maratonistilor. Aceasta se explica prin faptul ca o astfel de pasare non stop zboara 13-15 ore in continuare, fara sa se odihneasca, este capabila `sa dea totul din ea`, ambitia, toate rezervele, energia le foloseste in castigarea unui concurs. In contrast cu acestia, maratonistii sunt mai lenti, cu o suprafata mai mare a aripilor cu care isi asigura un tempo linistit. Noaptea se odihnesc, iar dimineata continua din nou intr-o conditie fizica mai buna, comparativ cu fondistii non stop, care fara odihna ar trebui sa-si epuizeze prin zbor si `sufletul`.
 
 
                                                                                      Alfonz Anker


Caracterul si comportamentul porumbeluluiTipul de porumbel de distante scurteRecuperarea porumbeilor dupa zborurile lungi si obositoare - Dr. Mircea BiliusTipul de porumbel de distante lungiDespre navigatia porumbelului voiajor
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.