Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce parere aveti? Pretul unui porumbel este direct proportional cu valoarea sa?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Elemente noi legate de constituirea Federatiei Romane de Sport Columbofil (F.R.S.C.)


15:10, Luni, 25.10.2010 

Elemente noi legate de constituirea Federatiei Romane de Sport Columbofil (F.R.S.C.):

 

Inca din anul 1938, de cand Maiorul TRAIAN NITESCU  a adus primii porumbei voiajori in ROMANIA toata suflarea columbofila a proclamat sus si tare ca face sport.

In structura organizatiilor de tot felul care au patronat vremelnic miscarea columbofila romaneasca mai mult de 70 de ani, au existat fel de fel de comisii si comitete asa zis sportive, mai mult chiar. Dorinta mai marilor miscarii columbofile a fost atat de mare in a face sport incat ani la rand au fost decernate cu larghete si de prea multe ori si cu dedicatie titluri de maestru, maistru emerit al sportului columbofil, fara a fi deranjati de un lucru elementar: conform legii in ROMANIA, sportul columbofil nu era oficializat si ca atare nu era recunoscut de nimeni.

Echivocul acestei situatii si amploarea fenomenului columbofil din ROMANIA au determinat un grup de oameni inimosi sa lanseze o noua federatie columbofila, FEDERATIA ROMANA COLUMBOFILA, legal constituita, promotoare a unui proiect de importanta nationala: oficializarea sportului columbofil la noi in tara.

Astazi putem sa ne mandrim cu o realizare istorica: pentru prima data in ROMANIA, prin Hotarare de Guvern se recunoaste, se oficializeaza si se organizeaza pe baze Legale sportul columbofil romanesc prin FEDERATIA ROMANA DE SPORT COLUMBOFIL. A fost o lupta continua, am infruntat de multe ori obtuzitatea si vechile deprinderi, insa dorinta de progres si normalitate au triumfat.

Victoriosii insa nu sunt doar aceia care au luptat ca sa dea viata acestei minunate realizari. In egala masura victoria FEDERATIEI ROMANE DE SPORT COLUMBOFIL este si a columbofililor din intreaga tara. Cu totii sunteti chemati sa va alaturati si sa va bucurati de realizarea noii federatii, sa practicam cu totii sportul columbofil cu corectitudine, cu placerea si pasiunea de odinioara.

Sa promovam impreuna valorile autentice ale sportului columbofil romanesc !

 

 

 

 

In continuare va prezentam cateva articole din legile la care se face referire in ordinul ministrului de mai sus:

 

 

Legea 69/2000

Legea educatiei fizice si sportului

 

ART. 35

(1) Federaţiile sportive naţionale sunt structuri sportive de interes naţional, constituite prin asocierea cluburilor sportive şi asociaţiilor judeţene şi ale municipiului Bucureşti, pe ramuri de sport.

(2) Potrivit prezentei legi, federaţiile sportive naţionale sunt persoane juridice de drept privat, de utilitate publică, autonome, neguvernamentale, apolitice şi fără scop lucrativ.

(3) Dobândirea personalităţii juridice se face în condiţiile legii.

ART. 36

(1) Federaţiile sportive naţionale se vor constitui numai cu avizul expres al Ministerului Tineretului şi Sportului.

(2) Pentru o ramură de sport se poate constitui, în condiţiile legii, o singură federaţie sportivă naţională.

 (4) Modificarea statutelor sau a actelor constitutive ale federaţiilor sportive naţionale este supusă procedurilor prevăzute de lege, după ce s-a obţinut avizul expres al Ministerului Tineretului şi Sportului.

(5) Federaţiile sportive naţionale se organizează şi funcţionează în baza statutului propriu elaborat în conformitate cu prevederile prezentei legi şi cu statutele federaţiilor internaţionale corespondente.

ART. 37

(1) Federaţiile sportive naţionale au următoarele atribuţii principale:

a) elaborează strategia naţională de dezvoltare a ramurii de sport şi controlează aplicarea acesteia de către membrii afiliaţi;

b) organizează, conduc, controlează şi supraveghează activităţile şi competiţiile sportive oficiale la nivel naţional, în baza statutelor şi regulamentelor adoptate;

c) organizează şi coordonează întreaga activitate a arbitrilor pe ramuri de sport, privind formarea, perfecţionarea continuă, clasificarea şi promovarea acestora, pe baza unui regulament propriu de funcţionare;

d) elaborează şi realizează planurile de pregătire şi de participare a sportivilor de performanţă români din cadrul reprezentativelor naţionale la competiţiile internaţionale;

e) exercită puterea disciplinară în termenii prevăzuţi de prezenta lege şi potrivit statutelor şi regulamentelor proprii;

f) organizează sau tutelează competiţiile oficiale cu caracter internaţional care au loc pe teritoriul României, cu avizul Ministerului Tineretului şi Sportului;

g) colaborează cu Ministerul Tineretului şi Sportului, cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi/sau cu instituţiile din structurile acestora pentru formarea şi perfecţionarea specialiştilor din domeniul sportului;

h) promovează măsurile de prevenire şi control al folosirii substanţelor interzise şi al metodelor neregulamentare, destinate să mărească în mod artificial capacitatea fizică a sportivilor sau să modifice rezultatele competiţiilor organizate direct la nivel naţional, în concordanţă cu reglementările federaţiilor internaţionale, ale Comitetului Internaţional Olimpic şi ale Agenţiei Mondiale Antidoping. Orice alte măsuri ce contravin reglementărilor mai sus menţionate sunt nule de drept;

i) întreprind măsuri pentru prevenirea şi combaterea violenţei, precum şi pentru promovarea spiritului de fair-play şi a toleranţei în activitatea sportivă.

(2) Federaţiile sportive naţionale asigură reprezentarea României în competiţiile sportive şi în organismele internaţionale la care sunt afiliate.

 

 

  

HOTĂRÂRE   Nr. 884 din 13 septembrie 2001

pentru aprobarea Regulamentului de punere în aplicare a dispoziţiilor Legii

educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000

EMITENT:      GUVERNUL ROMÂNIEI

PUBLICATĂ ÎN: MONITORUL OFICIAL  NR. 578 din 14 septembrie 2001

 

În temeiul prevederilor art. 107 din Constituţia României şi ale art. 96 din Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare,

 

Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

 

ART. 24

    (1) Denumirea federaţiilor sportive naţionale este "Federaţia Română de – ramura de sport -", cu excepţia cazurilor prevăzute de Legea nr. 69/2000.

    (2) Utilizarea denumirii "Federaţia Română de - ramura de sport -" pentru orice federaţie sportivă naţională se autorizează de către Ministerul Tineretului şi Sportului în cadrul procesului de avizare şi/sau recunoaştere, sub sancţiunea nulităţii absolute.

    ART. 27

    (1) Recunoaşterea oficială a practicării unei ramuri de sport în România se face de către Ministerul Tineretului şi Sportului la solicitarea practicanţilor acesteia.

    (2) Cererea de recunoaştere oficială se adresează Ministerului Tineretului şi Sportului şi cuprinde următoarele date:

    a) numărul de practicanţi la nivel local şi naţional;

    b) regulamentele de competiţie;

    c) tipurile de instalaţii, materiale şi echipamente utilizate;

    d) informaţii sintetice despre practicarea ramurii de sport respective pe plan internaţional;

    e) statutul şi regulamentele organizaţiei internaţionale a ramurii de sport, dacă acestea există;

    f) orice alte materiale documentare considerate elocvente pentru susţinerea cererii.

    (3) Analiza şi verificarea documentaţiei care însoţeşte cererea de recunoaştere oficială se efectuează de către comisia numită prin ordin al ministrului tineretului şi sportului.

    (4) Raportul comisiei, întocmit în baza cererii de recunoaştere, a documentaţiei anexate şi în urma vizionării a minimum 3 demonstraţii, va conţine concluzii privind caracteristicile sportului respectiv, valenţele sale sociale şi instructiv-educative, precum şi necesitatea recunoaşterii oficiale.

    (5) În baza raportului favorabil al comisiei Ministerul Tineretului şi Sportului recunoaşte oficial, prin ordin al ministrului, practicarea ramurii de sport respective în România.

    (6) În baza recunoaşterii oficiale practicanţii ramurii de sport se pot constitui în asociaţii judeţene şi a municipiului Bucureşti, pe ramuri de sport, cluburi sportive, federaţie sportivă naţională, şi pot participa la întreceri demonstrative şi competiţii, potrivit legii.

    ART. 29

    (1) Federaţiile sportive naţionale stabilesc prin statut şi prin regulamentul de organizare şi funcţionare condiţiile de afiliere.

    (2) Afilierea unui club sportiv şi/sau a unei asociaţii judeţene şi a municipiului Bucureşti pe ramuri de sport se face pe bază de cerere-tip emisă de fiecare federaţie sportivă naţională. 

 

 

 

       

FRSC Bucuresti - scurta prezentare a unora dintre membrii clubului sportiv columbofil "Porumbelul Calator"FRSC Prahova - planul de zbor (maturi 2011) al clubului sportiv-columbofil ENERGY CAMERON CampinaConducerea FRSC - o noua intalnire de informare cu columbofili din zona Olteniei - iulie 2010Expozitia columbofila nationala a FRSC - vanzare la licitatie porumbeiFRSC - invitatie adresata FCPR pentru promovarea si dezvoltarea sportului columbofil in Romania

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.