Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce pasari preferati sa introduceti la matca?
Fii/fiice din porumbei campioni romani
Tineri concurati pe columbodroame in Romania sau Europa
Fii/Nepoti/Stranepoti ai unor campioni europeni insositi de pedigree pompoase
Campioni din propria crescatorie retrasi la matca
Cadouri de la prieteni
Alti porumbei

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul international BRASOV

FRSC Bucuresti si Giurgiu – etapa foarte dificila de fond la Presmyl – 30 mai 2010


21:38, Luni, 31.05.2010

FRSC Bucuresti si Giurgiu – etapa foarte dificila de fond la Presmyl – 30 mai 2010

 

 

 Duminica, 30 mai 2010, gruparile columbofile din Bucuresti si judetul Giurgiu afiliate la FRSC au avut prima etapa de fond de la Presmyl, din Polonia. Distanta aproximativa de concurs pentru crescatorii din Bucuresti a fost de 640 km.

Desi prognozele meteo anuntasera ca ziua de duminica va fi una capricioasa din punct de vedere meteorologic pe aproape tot cuprinsul tarii, inclusiv pe traseul de intoarcere al porumbeilor spre Capitala, multi dintre crescatori nu s-au convins de acest lucru decat la intoarcerea porumbeilor din concurs. De ce spunem asta? Pentru ca duminica atat etapa de demi-fond desfasurata de la Suceava, cat si cea de fond, de la Presmyl, s-au dovedit extrem de dificile si extenuante pentru porumbei. Vremea in Bucuresti a fost caniculara pe toata perioada zilei, cu o presiune astmosferica cu mult peste limita normala iar pentru porumbei si cu vant din fata.

  

La zborul de la fond, din Polonia, porumbeii crescatorilor afiliati la FRSC au fost lansati duminica dimineata, la ora 06.30. Iar pe tot traseul de intoarcere cursierii crescatorilor din Bucuresti si Giurgiu au trebuit sa faca fata rafalelor de ploaie si vant care s-au abatut aproape asupra intregii Moldove.

La aceasta etapa au participat aproximativ 1900 de porumbei maturi, iar primele sosiri in Capitala au fost inregistrate in jurul orei 17.00, dupa aproape 10 ore si jumatate de zbor neintrerupt, unii dintre porumbei sosind acasa vizibili marcati de efortul deosebit facut pe tot traseul.

 

Printre porumbeii care au sfidat conditiile meteo vitrege si au tinut sa ajunga primii acasa s-au numarat si cei ai campionilor nationali la categoriile Viteza si Demi-Fond in anul 2009, crescatorii Simion Emil si Marian Tanasoiu, care incepand din acest an formeaza tandemul columbofil Simion + Tanasoiu.

Daca pana in acest an tandemul Simion + Tanasoiu si-a zburat porumbeii pe ruta Ardeal, in cadrul FCPR, din acest an acestia concureaza in cadrul FRSC si au schimbat ruta de zbor pe Moldova. Pentru multi dintre crescatori aceasta schimbare brusca de directie ar fi reprezentat o problema majora, nu insa si pentru cei doi campioni nationali.Astazi, la zborul de fond de la Presmyl, unul dintre primii 5 porumbei sositi din totalul celor participanti, conform primelor estimari, este campionul la categoria Fond Palmares pe Bucuresti in anii 2008 si 2009 si apartinand tandemului Simion + Tanasoiu. Acest mascul deosebit, cu seria RO-379034-2007 a inregistrat, in anul 2008, patru clasari de top zburand pe directia Slovacia, iar in 2009 a obtinut trei premii deosebite la concursurile organizate pe Polonia.

La etapa de fond din 30 mai a.c., acest porumbel campion a sosit acasa la ora 16, 59 de minute si 8 secunde, inregistrand o viteza medie de zbor de 1017 m/min.

Pentru cei interesati de mai multe amanunte, va putem spune ca tatal acestui mascul este un porumbel original Etienne Devos, iar mama provine din crescatoria lui Emiel Denys.

 

 

 

Campionul RO-379034-2007, la cateva minute de la sosire, dupa un zbor extenuant

 

 

Ora sosirii porumbelului inregistrata in sistemul de constatare Benzing M1

 

 

Cei doi membri ai tandemului columbofil: Simion Emil

 

 

 

si Marian Tanasoiu

 

Club Gyosport - FRSC Bucuresti - invitatie participare derby pui, la Stefanesti, pe 16 - 17 oct. 2010FRSC - imagini de la prima conferinta de presa - Bucuresti, 8 aprilie 2010Un club columbofil model: “GYOSPORT”, afiliat la FRSC Bucuresti - partea a 2-aDomnul PLUGARU ANDREI, FRSC Vaslui - sesizare presedinte referitor nereguli concursuri, dec. 2016Porumbelul calator si micile sale curiozitati - articol de dr. Geronimo Branescu - Jurnalul National, 29.08.2010

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2022 RRP. Toate drepturile rezervate.