Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Intentionati sa participati cu porumbei pe columbodroame in 2024?
Da
Nu
Inca nu m-am decis

Rezultate sondaj

Federatia Romana de Sport Columbofil
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
ACKA - porumbei de agrement si ornament
Inscriere columbodroame Europa
Welcome to DERBY CORABIA
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Columbofil Banc Marius Dej
Produse Porumbei CORABIA
Derby CORABIA Winter
Columbodromul SUPREM

Asociatia Clubul Maraton Romania (ACMR) - FCPR


23:20, Duminica, 31.05.2009



FCPR – constituire ASOCIAŢIA CLUBUL MARATON ROMÂNIA (ACMR)

 

 

 

DENUMIREA

Asociaţia `Clubul Maraton România`, a fost constituită în data de 4 octombrie 2008 în cadrul întâlnirii din oraşul Aleşd, judeţul Bihor. Constituirea acestuia a fost prezentată la Comitetul Director al FCPR din luna octombrie 2008, care a hotărât afilierea sa în cadrul FCPR şi recunoaşterea concursurilor organizate sub titulatura Clubului Maraton în Campionatul Naţional FCPR.

 

FINALITĂŢILE ACMR

Scop:

promovarea internă şi externă a sportului columbofil la categoria maraton.

 

Obiective:

O1. organizarea de concursuri de maraton (peste 800 km) cu participare naţională şi internaţională, în condiţii de siguranţă şi transport de nivel european,

O2. promovarea sportului columbofil românesc în Europa astfel încât să se poată integra campionatul ACMR în CAMPIONATUL DE MARATON AL UNIUNII EUROPENE

 

 



CONDUCERE ACMR

În urma şedinţei din 4 octombrie 2008 a fost desemnată următoarea structură de conducere:

 

FUNCŢIE MEMBRU DESEMNAT
Preşedinte: Marius TUNDUC
Secretar: Vasile ONODI
Comitet director: Marian D. ILIE
- Alexandru HUZU
- Lucian MARCHIŞ
- Zsolt PAPP
Comisia tehnică-sportivă preşedinte – Ionuţ SZTANIYK
- Daniel MARTA
- Sorin ZAMFIR
Responsabil financiar Paul ERDEI
Cenzor: Marian D. ILIE

 

 

În fiecare provincie urmează a se stabili un comitet director după modelul de mai sus, urmând ca la prima expoziţie a ACMR să se aleagă un comitet coordonator naţional.

 

STRUCTURĂ ACMR

Conform hotărârii şedinţei de constituire, pentru organizarea în condiţii echitabile a concursurilor de maraton pe întreg teritoriul ţării, România este împărţită în trei provincii, ţinând cont de arealul geografic:

-         Provincia Vest-carpatică – Transilvania – include judeţele din interiorul arcului carpatic

-         Provincia Est-carpatică – Moldova – judeţele din estul arcului carpatic,

-         Provincia Sud-carpatică – judeţele de la sud de arcul carpatic, incluzând şi capitala.  

UN CRESCĂTOR DINTR-O PROVINCIE POATE PARTICIPA LA CONCURSURILE ALTEI PROVINCII CU CONDIŢIILE URMĂTOARE

  1. SA AIBA DISTANTA PESTE 800 KM
  2. SA AIBĂ ACORDUL COMITETULUI DE COORDONARE PROVINCIAL
  3. SĂ PARTICIPE INTR-UN SEZON COMPETITIONAL DOAR LA ETAPELE PROVINCIEI RESPECTIVE FĂRĂ A MAI AVEA DREPTUL SĂ PARTICIPE ŞI ÎN ALTĂ PROVINCIE.

 

Fiecare din aceste provincii pot să organizeze un anumit număr de etape, decis de comitetul de conducere al provinciei şi aprobat de conducerea ACMR. Toate etapele organizate de fiecare provincie trebuie să respecte condiţiile impuse de regulamentul sportiv al ACMR pentru a conta în Campionatul Naţional al ACMR.

Pentru a conduce şi organiza demersurile de constituire şi afiliere la ACMR în celelalte provinciile (Est-carpatică şi Sud-carpatică) au fost desemnaţi domnii Feştilă Ioan, membru în CD al FCPR - provincia Est-carpatică şi Bilan Florin preşedinte FCPR - zona de Sud-carpatică.

PS Structurile provinciale au fost desemnate fiecare provincie având un comitet de organizare.

 

 

PLAN DE ZBOR AL ACMR

Pentru echilibrarea diferenţelor de distanţe prima etapă poate avea doar caracter zonal. Fiecare zonă, sau după caz două zone pot să organizeze această primă etapă.

Termenul de zonă defineşte toate judeţe care la etapele NAŢIONALE intră în aceiaşi zonă pe distanţa de 100 km. Anual Comitetul Coordonator al ACMR, stabileşte în funcţie de etapele jucate, zonele. Următoarele etape vor fi Naţionale, implicând participarea întregii provincii.

 

Pentru 2009 datele obligatorii de concursuri sunt:

-         27 iunie – etapă Zonală

-         11 iulie  – etapă Naţională

-         1 august – etapă Naţională

 

 

 

REGULI DE ORGANIZAREA A CONCURSURILOR ACMR

Concursurile organizate de provincii se numesc NAŢIONALE.

Fiecare provincie va fi împărţită în zone din 100 în 100 km. Distanţa zonei se calculează în funcţie de distanţa primului crescător participant (distanţa cea mai mica din clasament), prin rotunjire în jos, la zecimale.

La absolut toate etapele provinciale, în toate zonele plata concursurilor se va face per porumbel. La etapele zonale comitetul de organizare provincial stabileşte exact modul de plată. Indiferent de modul de plată, organizatorii zonalelor vor contribui cu o sumă de bani stabilită anual, per etapă la cheltuielile clubului maraton –cupe campionat naţional, cataloage, site etc.

Toate concursurile provinciale vor fi dotate cu premii, suma totală a premiilor se va împărţii egal pe zonele de participare. În fiecare zonă este nevoie de participarea a minim 50 de crescători şi 250 de porumbei pentru a se întocmi clasament şi a se acorda premii. În cazul în care o zonă nu îndeplineşte condiţiile, crescătoriile din acea zonă intră în componenţa zonei imediat precedente.

Îmbarcările, desigilările şi întocmirea clasamentelor se vor face conform RNS.

Centrele se aprobă de comitetul de organizare al ACMR şi trebuie să aibă în dotare o construcţie care să permită clemarea chiar în condiţii meteo nefavorabile, lăzi pentru clemarea porumbeilor, cameră video pentru supravegherea îmbarcării. Responsabilul de centru (persoana care solicită centru într-un anumit judeţ) trebuie să facă dovada că are în dotare toate aceste lucruri. Nerespectarea acestor prevederi, dar şi a altora ulterioare date de comitetul de organizare duce la scoaterea din concurs a crescătorilor care au participat la îmbarcare la acel centru.

La toate concursurile se va face control dublu prin reclemarea porumbeilor sau ştampilarea acestora pe aripă cu ştampilă numerică. Acest lucru se va face pe un centru unic, unde se adună toţi porumbeii de pe centre, de către comisii neutre în prezenţa delegaţilor de la centrele de îmbarcare şi sub supraveghere video. Clemele vor fi model diferit sau culoare diferită de cele pentru clemarea normală pentru a evita încurcăturile. Lăzile de transport porumbei, vor pleca sigilate de la centrul de îmbarcare cu o bandă de hârtie, ştampilată şi semnată pentru siguranţa transportului.

Lansarea porumbeilor se va face doar în condiţii meteo favorabile pe toată durata traseului, şi în intervalul orar care se stabileşte de către organizatori în momentul anunţării concursului către crescători. Imposibilitatea lansării porumbeilor în acest interval orar, duce la amânarea lansării pentru următoarea zi. Porumbeii trebuie să fie însoţiţi de suficientă mâncare pe drum, delegaţii însoţitori trebuie să fie foarte experimentaţi iar lansarea porumbeilor se face doar în prezenţa delegaţilor lansatori. ACMR va solicita direct, federaţiilor naţionale de unde se efectuează lansările nominalizarea de delegaţi, doar aceştia putând lansa porumbei. Numele şi datele de contact ale lansatorilor se vor trimite în timp util organizatorilor.

Toate etapele de hrănire, adăpare, ajungerea la locul de lansare, lansarea (condiţiile meteo în cazul amânării lansării) vor fi filmate.

CD-ul cu filmele realizate va fi ataşat dosarului de omologare ce se trimite la comisia sportivă a ACMR.

La sosirea porumbeilor crescătorul este obligat că în termen de 20 minute să anunţe seria clemei de control sau a seriei de pe aripă (în funcţie de cum s-a făcut controlul secundar).

Se anunţă telefonic toţi porumbeii sosiţi în prima sau după caz şi a doua zi de concurs. Acest lucru se stabileşte de organizatori înaintea concursului.

Pentru anunţurile telefonice fiecare provincie (sau după caz zonă la etapa zonală) va organiza un centru unic de anunţuri telefonice cu personal suficient care să preia anunţurile telefonice şi să le posteze pe internet. Anunţurile telefonice se postează în totalitate pe internet pe un site care va fi anunţat ulterior, şi pe baza lor în seara zilei de concurs se va face un clasament provizoriu. De toate aceste lucruri şi de buna lor desfăşurare se ocupă o comisie desemnată, având câte un reprezentant din fiecare zonă.

Pentru buna funcţionalitate se recomandă angajarea unor persoane care să preia anunţurile telefonice, să posteze pe internet şi să facă clasamentul provizoriu chiar în prima zi de concurs.

De buna desfăşurare a concursului se va ocupa o comisie desemnată la nivelul ACMR, la nivelul fiecărei provincii, numită comitet de organizare. Comisia este formată din câte un reprezentant al fiecărei zone şi este cea care supraveghează şi avizează lansarea.

După desigilarea ceasurilor, se întocmeşte dosarul de omologare, de fapt dosarul normal al unui concurs conform RNS, plus clasamentele zonale şi CD-ul cu filmările etapei. Acestea se trimit responsabilului tehnic al ACMR, care verifică şi omologhează concursul pentru campionatul ACMR, şi mai apoi trimite dosarul conform RNS la omologatorul desemnat de federaţie pentru ACMR. Dosarul nu mai conţine clasamentele zonale (valabile doar în campionatul ACMR şi CD-ul cu filmul concursului). Dosarele se trimit de către organizatori în 15 zile după desigilare. Orice încălcare a acestor reguli duce la nerecunoaşterea concursului în campionatul ACMR. Încălcarea RNS va duce automat la nerecunoaşterea concursului în campionatul naţional al federaţiei.

 


REGULI DE PREMIERE

Premierea se realizează la fiecare etapă pe clasamentele zonale după cum urmează:

Porumbel: locul 1, locul 2, locul 3 – cupă, diplomă şi o sumă de bani hotărât în funcţie de fondurile strânse la etapa respectivă.

 

Locul 1, 2, şi 3 în clasamentul general porumbeilor şi al crescătorilor conform normelor ACMR, precum şi primii trei crescători pe zone, se vor premia cu cupe şi diplome.

Toţi porumbei participanţi al Expoziţia anuală a ACMR vor primi diplomă de participare.  

Pentru etapa zonală organizatorul desemnat de ACMR, este obligat să contribuie cu o sumă de bani, pentru cheltuielile clubului maraton, inclusiv pentru cupele etapei. Şi de la etapele provinciale se va reţine o sumă de bani pentru cheltuielile ACMR – cupe pentru etape, cupe pentru campionatul naţional ACMR, site, administrare etc.

Toate cupele, la toate etapele unei provincii (dacă se poate la toate cele trei provincii) vor fi la fel!!!

 

 

REGULI DE ÎNTOCMIRE A CLASAMENTELOR ACMR

CAMPIONATUL CLUBULUI MARATON

PORUMBEI

 

SUPER AS MARATON – 3 clasări din 3 etape (maturi + tineret).

SUPER AS MARATON MASCULI MATURI – 3 cls.

SUPER AS MARATON FEMELE MATURI – 3 cls.

 

SUPER AS MARATON TINERET – 3 cls.

SUPER AS MARATON MASCULI TINERET  - 3 cls.

SUPER AS MARATON FEMELE TINERET  - 3 cls

 

SUPER AS MARATON PALMARES – norma anului în curs + norma anului trecut.(6 cls.)

SUPER AS MARATON MASCULI  PALMARES – 6 cls.

SUPER AS MARATON FEMELE  PALMARES – 6 cls.

 

AS MARATON NATIONAL (maturi + tineret) - 2 cls. (cele 2 etape Nationale ale fiecarei provincii)

AS MARATON NATIONAL MASCULI MATURI – 2 cls.

AS MARATON NATIONAL FEMELE MATURI – 2 cls.

 

AS MARATON NATIONAL TINERET – 2 cls.

AS MARATON NATIONAL MASCULI TINERET – 2 cls.

AS MARATON NATIONAL FEMELE TINERET – 2 cls.

 

AS MARATON NATIONAL PALMARES – norma anului în curs + norma anului trecut.(4 cls.)

AS MARATON NATIONAL MASCULI PALMARES – 4 cls.

AS MARATON NATIONAL FEMELE PALMARES – 4 cls.

 

PORUMBELUL DE AUR – cei mai mulţi km clasaţi într-un an la etapele organizate de CLUBUL MARATON - se publică în catalog doar primii 10 porumbei şi se premiază cu cupe şi diplome primii 3.

RECORD MARATON – cei mai mulţi km clasaţi de un porumbel la etapele organizate de CLUBUL MARATON în întreaga carieră – se publică în catalog doar primii 10 porumbei şi se premiază primii 3.

 

 

 

CRESCĂTORI

 

`ARIPA DE AUR` – se însumează punctele de penalizare obţinute cu primii 2 porumbei de pe listă la cele trei etape organizate. Obligatoriu 6 clasări (porumbeii 1 şi 2 x 3 etape).

 

 

ÎN CAMPIONATUL CLUBULUI DE MARATON SE CONSIDERĂ PUNCTAJELE OBŢINUTE ÎN CLASAMENTELE INTERNAŢIONALE, NAŢIONALE ŞI ZONALE!

Clasamentele pe centre şi judeţ se vor folosi doar în Campionatul Naţional al FCPR.

În cazul în care sunt cel puţin două provincii afiliate la clubul maraton, va exista acest campionat şi la nivelul fiecărei provincii.

 

Cheltuielile de organizare se calculează de fiecare organizator în parte în funcţie de premiile propuse, şi de necesităţile tehnice.

De verificarea modului de folosinţă a sumelor intrate în contul ACMR se ocupă responsabilul financiar şi cenzorul. De verificarea modului de folosinţă a sumelor obţinute de organizatori se ocupă responsabilii financiari şi cenzorul provinciei.

 

PUBLICITATE

ACMR va realiza o revistă (catalog anual) şi un site personal al asociaţiei pentru promovarea activităţii şi a rezultatelor.

Locul 1 (internaţional, naţional şi zonal), atât în clasamentul porumbeilor, cât şi al columbofililor, va avea parte de promovare prin scrierea unui articol de către o persoană desemnată de comitetul ACMR şi publicarea articolului pe internet şi în revista ACMR.

Un articol special va fi realizat cu deţinătorul lotului de porumbei cu cel mai bun procentaj de clasaţi în campionatul internaţional, cu condiţia angajării unui minim de 5 porumbei. 

Se va edita în fiecare an un catalog naţional al clubului maraton, care va conţine etapele organizate (primii 50 din diferite clasamente) foto campioni, şi Campionatul Naţional al Clubului Maraton.

ACMR organizează anual o expoziţie naţională, unde vor participa porumbeii care au îndeplinit baremurile arătate mai sus.

Numărul de porumbei per categorie se stabileşte de către organizatorul prin comitetul de conducere al ACMR.

Pentru anul 2009 vă prezentăm zonalitatea judeţeană (aproximativ egală cu cea kilometrică) pentru uşurinţa efectuării îmbarcărilor.

Crescătorii îmbarcă la centrele existente în zona judeţului lor. Dacă o zonă nu îndeplineşte numărul de crescători pentru a face centru de îmbarcare, crescătorii de aici îmbarcă în zona învecinată. Dacă provin dintr-o zonă superioară ca distanţă aceştia intră în clasamentul zonei următoare (în care de fapt şi îmbarcă). În schimb crescătorii din prima zonă (în cazul în care nu îndeplinesc condiţiile RNS de centru) îmbarcă la centrele zonei imediat următoare dar nu intră decât în clasamentul general fără să afecteze clasamentul zonei 2.

Este obligatoriu ca toţi crescătorii dintr-o zonă să îmbarce în centrele din zonă dacă acestea există.

 

 

TRANSILVANIA

Zona I – Timişoara, Arad, Bihor, Sălaj, Satu-Mare

Zona II – Caras Severin, Hunedoara, Alba, Cluj, Maramureş, Bistriţa

Zona III – Sibiu, Mureş, Braşov, Harghita, Covasna

 

MOLDOVA

Zona I – Suceava, Botoşani

Zona II – Neamţ, Iaşi, Bacău

Zona III – Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila, Tulcea

 

MUNTENIA – (provincia sud – carpatică)

Zona I – Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Ilfov, Bucureşti

Zona II – Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi

Atenţie acestea sunt zonele pentru îmbarcare. Zonele de concurs (de 100 km) sunt calculate automat de programul de clasamente de la cea mai scurtă distanţă.

 

Pentru 2009 fiecare provincie va contribuii cu suma de  …….. pentru cupele acordate în campionatul ACMR, şi pentru realizarea acţiunilor de promovare.

 

Etape 2009

 

TRANSILVANIA

Etapa 1 Zonală

Zona I – Bamberg

Zona II şi III – Straubing

Etapa 2 Provincială

Erlangen

Etapa 3 Provincială

Nurnberg

 

 

MOLDOVA

Etapa 1

Suwalki

Etapa 2

Edansk

Etapa 3

Elblag

 

 

MUNTENIA

Etapa 1

Brano I

Etapa 2

Brano II

Etapa 3

Brano III

 

Sunt aşteptaţi toţi cei care doresc să joace într-un campionat puternic, corect (reclemarea va asigura acest lucru) şi plin de premii.

Pentru detalii contactaţi responsabilii provinciali sau responsabilii pe zone ai centrelor de îmbarcare.

 

Vantul schimbarii columbofile a inceput sa bata si la Campina - FCPR PrahovaO noua afacere profitabila pentru liderii FCPR sau grija exagerata pentru membrii acestei federatii?FCPR: In toate colturile tarii, nereguli cu nemiluita !!Asociatia Columbofila `Voiajorul` Arad - festivitate premiere - nov. 2009O alta sesizare grava de frauda in FCPR ! De data aceasta la Slobozia.


Comentarii

postat la 13:55, Vineri, 05.06.2009 de sorin c

Frumoasa treaba asta cu infiintarea asociatiei

postat la 23:12, Marti, 24.12.2013 de tv online

Foarte curios. Cea ce am citit pe pagina dvs. despre Asociatia Clubul Maraton Romania (ACMR) - FCPR - Diverse - Romanian Racing Pigeons m-a impresionat. Te felicit pentru dezvoltarea www.rrp.ro, care e un site care merita cunoscuta.
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2024 RRP. Toate drepturile rezervate.