Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce conteaza pentru dvs. mai mult in achizitionarea unui porumbel? Pedigreul sau rezultatele la zbor?
Pedigreul
Rezultatele la zbor
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Interviu cu maestrul DINCA VALERIU, FCPR Bucuresti, pe tema divergentelor dintre ACPB si FNCPR


23:31, Sambata, 23.02.2019

 

 

 

 

RRP – Va salut domnul Dinca si apreciez in primul rand faptul ca ati ales site-ul meu pentru a participa la licitatie cu porumbeii pe care ii detineti, dar mai important pentru mine ar fi sa fiti de acord sa incepem interviul nostru despre care am vorbit si ati promis ca interveniti in urma cu putin timp.

Valeriu Dinca – Am placerea sa va salut si sa spun ca pentru prima data personal expun porumbei la licitatie. Nu m-a preocupat acest lucru pana in prezent, dar acum sunt fortat de imprejurari deoarece ma ocup singur de ingrijirea si intretinerea celor doua crescatorii, cantitatea de porumbei fiind mult peste posibilitatile mele. In plus, fostul meu partener, Claudiu, in perioada anterioara a expus din cate imi amintesc cativa porumbei la licitatii pe site-ul dvs.. Acestea fiind spuse, va rog sa formulati intrebarile la care doriti sa aflati raspunsuri.

RRP – Pnetru inceput v-as intreba daca sunteti informat cu privire la corespondenta ce a avut loc in ultima perioada intre ACPB si FNCPR?

Valeriu Dinca – Desigur, fiind implicat, am parcurs intreaga documentatie, am analizat-o si mi-am conturat propriile concluzii. Este de apreciat faptul ca responsabilii asociatiei au avut inspiratia si initiativa de a da publicitatii actiunile derulate, acestea oferind posibilitatea tuturor membrilor sa se informeze in mod direct. Astfel, columbofilii si-au putut formula propriile pareri cu privire la evolutia evenimentelor, avand posibilitatea reala de a intelege ca si columbofilia, ca orice alt domeniu, isi desfasoara activitatea care se sprijina pe un fundament juridic bine conturat.RRP - Apreciati ca in prezent exista un razboi intre ACPB si FNCPR?

Valeriu Dinca – Nu as merge asa de departe, dar spun ca este vorba despre un conflict de natura juridica constand in aceea ca responsabilii FNCPR, fara a avea la baza cadrul juridic necesar, au organizat asa zisul referendum denumit “consultare populara” la care au solicitat sa se raspunda la mai multe intrebari. Prima intrebare, avand dealtfel un caracter sugestiv, s-a referit la Asociatii in sensul de a avea cluburi doar pe teritoriul judetului unde acestea isi au sediul. Pot spune ca aceasta intrebare a fost total neavenita deoarece a avut un rol de cenzurare a Ordonantei nr. 26/2000, act normativ care sta la baza constituirii atat a asociatiilor cat si a federatiilor. Si care prin continut nu limiteaza teritorial problema in cauza. Mai mult decat atat, emitentul ordonantei mentionate, respectiv Guvernul Romaniei, precizeaza in corespondenta cu ACPB ca putem avea sucursale neingradit pe intreg teritoriul tarii. Amintesc faptul ca federatia este obligata sa isi circumscrie intreaga activitate pe aceleasi dispozitii legale ca si asociatiile. Apreciez ca actiunea asociatiei Bucuresti, ca reactie la provocarea acestei crize juridice, este binevenita si trebuie apreciata ca atare deoarece ne aduce efectiv contributia reala la corectarea si perfectionarea cadrului de organizare si functionare a entitatilor columbofile, ajungandu-se in final sa beneficiem de un punct de vedere neutru si autorizat venit din partea unei instante competente sa se pronunte in raport de datele existente.

RRP – Totusi, am citit un material provenit de la 4 cluburi din Bucuresti din care rezulta ca nu acestea impartasesc aceste clarificari. Ce aveti de spus in acest sens?

Valeriu Dinca – Este dificil si jenant sa faci o dezbatere pe un asemenea material si el reprezinta o insulta la adresa cititorului si a columbofililor din Bucuresti. Este suficient sa citesti prima fraza din care nu intelegi mai nimic, pentru a stabili valoarea celor implicati in demersul respectiv. Aici gasim intr-o repetabilitate grosiera expresii de genul “reprezenantii, reprezentantii reprezentand”, formula care nu iti permite sa identifici cine sunt persoanele in cauza, evitand astfel sa isi asume responsabilitati. Mai mult decat atat, fraza indicata si postata in forma dactilografiata este diferita prin continut de materialul original, adica de cel scris de mana. In acest context, semnificativa este urmatoarea fraza din materialul dactilografiat: “In sezonul 2018 si cele anterioare in cadrul asociatiei au functionat 13 centre de imbarcare organizate in conditiile RNS al FNCPR. In materialul original aceeasi fraza care ar fi trebuit sa fie identica, are urmatorul continut: “In sezonul 2018 si in cele anterioare in cadrul asociatiei au functionat 13 cluburi (centre de imbarcare) organizate in conditiile RNS al FNCPR....”. Observam ca cele doua materiale care ar trebui sa fie identice prin continut au fost inregistrate la FNCPR in aceeasi zi si sub acelasi numar, respectiv nr. 14/19.02.2019. Ne punem intrebarea de ce se intampla asemenea lucruri? Raspunsul ar fi simplu: personajele implicate, inca necunoscute de catre noi, sunt folosite in destabilizarea asociatiei iar sincopele la care am facut referire din datele pe care le detinem au aparut si ca urmare a unei interventii telefonice, implicat fiind un inalt responsabil al FNCPR care a indicat ce date ar trebui sa cuprinda materialul. Cei implicati in elaborarea materialului discutat s-au inspirat si din raspunsul FNCPR formulat catre ACPB din data de 10.02.2019 in care dramaturgul acestei piese, printre altele, ne atrage atentia ca programul national columbofil este proprietatea exclusiva a FNCPR ca si cum asociatiile ce formeaza aceasta federatie ar avea o prezenta formala, iar jucaria apartine exclusiv baronilor columbofili.

Pentru cei intersati, trebuie sa precizez faptul ca Asociatia Bucuresti nu doreste decat sa arate ca cluburile detinute, inclusiv pe raza judetului Ilfov, ii apartin de drept iar ele isi pot desfasura neingradit intreaga activitate sportiva pentru care au fost create in conditiile legii. In ultimii ani, federatia a sustinut si mai mult a impus prin diferite masinatiuni ca columbofilii din Bucuresti si Ilfov sa formeze un intreg si trebuie sa fie impreuna. In zona functionau mai multe asociatii constituite legal, in final convenindu-se sa ramana doar ACPB, iar celelalte au intrat in conservare incheindu-se cu acel prilej si un protocol pentru organizarea si desfasurarea competitie sportive pe o perioada de 4 ani. Argumentele de atunci si care au stat la baza constructiei actuale, astazi nici mai mult nici mai putin sunt considerate de aceeasi actori ca fiind nocive, toxice si de aceea trebuie schimbata aceasta configuratie. Oare cand au fost corecti? Atunci sau acum?

Oare nivelul de moralitate le mai confera dreptul de a mai vorbi despre ce este bine sau rau? Ori mai sunt indreptatiti sa ne dea lectii de legalitate sau de combatere a coruptiei morale? Poposim putin in continuare in zona legalitatii si moralitatii. Intr-unul din articolele statutului FNCPR atestat si inregistrat de catre avocatul Gatejescu sub numarul 16/2017 se arata ca in termen de 6 luni in urma fuziunii va ramane o singura asociatie, inclusiv la nivelul municipiului Bucuresti. In acest context este bine sa ne amintim faptul ca in strada Fagaras nr. 14, sector 1, Bucuresti, surprinzator, inca mai activeaza asociatia UFCR care se regaseste mentionata in tabelul cu asociatii afiliate la FNCPR la pozitia 36. In acelasi timp, important de retinut, ca in acelasi statut la articolul 1 se arata ca FNCPR este succesoare de drept si a asociatiei UFCR, ceea ce prezinta un interes major iar un raspuns corect in descifrarea raporturilor juridice nu poate fi obtinut decat de la specialisti in materie juridica si care pot asigura cunoasterea reala a istoriei columbofiliei intrucat se spune ca trecutul aduce regrete, iar viitorul sperante. Draga Alexandru, imi pare rau dar acum trebuie sa ne oprim ca mai am de rezolvat si alte probleme care nu sufera amanare.

RRP - Totusi o ultima intrebare. Promiteti ca vom continua aceasta discutie interesanta si ce parere aveti despre aparitia Asociatiei Ilfov de la care s-a declansat toata aceasta tevatura?

Valeriu Dinca – Cu siguranta vom continua aceasta discutie, iar in ceea ce priveste aparitia Asociatiei Ilfov despre care nu imi propun sa spun foarte multe lucruri, voi puncta totusi cateva aspecte analizand de fapt datele puse la dispozitie de catre FNCPR in urma sedintei de Comitet Director ce a avut loc la data de 17.11.2018. La prezentarea datelor in cadrul sedintei amintite, cand a avut loc si afilierea asociatiei respective, s-a precizat ca conditiile cerute erau indeplinite, dar in acelasi timp in procesul verbal s-au mentionat recomandari care daca sunt adevarate atunci afilierea nu ar fi trebuit sa aiba loc. Asociatia in cauza, asa dupa cum rezulta din documentele postate, a fost creata la data de 08.03.2012 avand sediul in Mogosoaia, iar la data afilierii, dupa 6 ani, i s-a pus in vedere sa adopte un statut, sa comunice structura organizatorica si organele de conducere, executie si control. In cei 6 ani de zile de la constituire si pana la afiliere, asociatia respectiva nu a desfasurat activitatea conform scopului pentru care a fost creata, motiv pentru care ordonanta 26/2000 prevede o sanctiune severa pentru asemenea situatie. Era mai indicat din punctul meu de vedere ca cei interesati sa constituie o asociatie noua si sa nu preia una care deja da nastere la o sumedenie de discutii.

RRP – Vis-a-vis de referendumul organizat de catre FNCPR. De ce organizatia Bucuresti nu a participat atunci la acest referendum?

Valeriu Dinca – Raspund la aceasta intrebare dar dupa aceea ne oprim si continuam cu alta ocazie. Deci in primul rand asa cum am mai aratat acea actiune nu s-a sprijinit pe un fundament juridic, iar intrebarile, parte din ele, nu se corelau cu realitatile sportive si cu specificul fiecarei zone geografice. Si am in vedere aici intrebarea referitoare la week-end-uri si nu la concursuri care a condus si la limitarea concursurilor reale pentru categoriile viteza-demifond avand un impact negativ mai ales pentru categoria AS Speed, acolo unde porumbeii trebuie sa claseze 10 etape din cele 12 posibile si nu-si pot permite ratari sau concediu de odihna. Mai mult decat atat, daca conditiile meteo nu vor permite organizarea concursuilor in week-end, ne intrebam ce se va intampla mai departe? Trist este ca acest program afecteaza categoriile viteza-demifond, iar la intrebari au raspuns columbofili din asociatii care efectiv nu urmaresc realizarea acestora si am in vedere aici indeosebi asociatiile din Moldova si nu numai. Aceasta actiune pe care am denumit-o referendum” ar fi trebuit sa aiba o singura intrebare catre columbofili si anume: “Sunteti de acord sa platiti 1,5 lei pe inel genealogic in conditiile in care valoarea acestuia la producator si transport in Romania este de circa 0,20 lei?” Dar asa cum discutat, ne oprim aici si vom continua.

 

 

Asociatiile ACPB, AS, Giurgiu, Dambovita 1 si Dambovita 2 - semnare protocol pentru Fond si Maraton 2014FRSC - lansare dezbatere publica pe tema modificarii Regulamentului National al Sportului Columbofil din Romania !Pres. Comisiei Nationale de Disciplina din FCPR, dl. av. Florian Gatejescu, semne de intrebare in legatura cu semnatura sa realaDomnul Samson Stelu, din Bucuresti, isi lichideaza crescatoriaIng. Mihail Cososchi, FCPR Bucuresti, vinde 6 porumbei de valoare la preturi deosebite


Comentarii

postat la 11:22, Duminica, 03.03.2019 de maioneza

De raie se mai scapa cu greu dar Tunduc e Sida, cancerul columbofiliei nationale !
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.