Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce conteaza pentru dvs. mai mult in achizitionarea unui porumbel? Pedigreul sau rezultatele la zbor?
Pedigreul
Rezultatele la zbor
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Pentru ca nu i-au iesit cartile asa cum vroia la FCPR Bucuresti, Baltatul si gasca lui vor acum sa rupa Capitala!


20:25, Vineri, 15.02.2019

Pentru ca in ultimii 4-5 ani Baltatul nostru drag si scump nu a reusit sa dea conducerea Bucurestiului pe mana cui vroia el, de cateva luni de zile, impreuna cu ajutorul lui oltean si pseudo-avocat a demarat o actiune de faramitare a Capitalei, desi actuala grupare a ACMPB a ramas unita si zboara in aceasta formula de decenii intregi.

In continuare va prezentam filmul evenimentelor (al corespondentei din ultima perioada) dintre ACMPB, conducerea baltata a FCPR si Secretariatul General al Guvernului care s-a pronuntat cat se poate de concludent si clar pe acest subiect:

 

 

 

CATRE FEDERATIA NATIONALA A CRESCATORILOR DE PORUMBEI DIN ROMANIA

 

IN ATENTIA:1.       PRESEDINTE      –    MARIUS TUNDUC

2.       PRESEDINTE C.N.S     –    BILAN FLORIN

3.       PRESEDINTE COMISIA DE DISCIPLINA  –   BADEA DOREL

VA INFORMAM CA LA DATA DE 04.01.2019, CONFORM CERINTELOR PROCEDURALE EXISTENTE ASOCIATIA CRESCATORILOR DE PORUMBEI BUCURESTI A INTRODUS IN PROGRAMUL NATIONAL DE CLASAMENTE DATELE NECESARE REFERITOARE LA SEZONUL COMPETITIONAL 2019 LA CARE PARTICIPA TOTI MEMBRII COLUMBOFILI AFILIATI SI CARE SUNT ORGANIZATI IN SUCURSALE, DENUMITE CLUBURI, INFIINTATE TERITORIAL CONFORM ORDONANTEI 26/2000 CU MODIFICARILE SI COMPLETARILE ULTERIOARE.

ULTERIOR , IN JURUL DATEI DE 01.02.2019, MEMBRII COLUMBOFILI AU OBSERVAT RADIEREA DIN BAZA DE DATE A PROGRAMULUI NATIONAL DE CLASAMENTE A CLUBURILOR: RANDUNICA, VOLUNTARI, DOBROIESTI, GYO ARENA SI COPACENI.

PE CALE DE CONSECINTA, MEMBRII COMITETULUI DIRECTOR AL ASOCIATIEI CRESCATORILOR DE PORUMBEI BUCURESTI AU LUAT ACT DE ACEASTA IMPREJURARE SI VA ROAGA CA IN REGIM DE URGENTA, INTR-UN TERMEN REZONABIL, SA NE COMUNICATI PERSOANA CARE A DISPUS EFECTUAREA ACESTEI MODIFICARI ABUZIVE, INDICAND PE CAT POSIBIL TEMEIUL LEGAL CARE A STAT LA BAZA ACESTUI DEMERS.

CU SPERANTA CA NU VA VETI SUSTRAGE FORMULARII UNUI RASPUNS CORECT SI CURAJOS, ASA CUM S-A INTAMPLAT PANA IN PREZENT, AVAND IN VEDERE AICI ADRESA NOASTRA ANTERIOARA DEPUSA LA SEDIUL FEDERATIEI IN DATA DE 18.11.2018 SUB NUMARUL 242 SI LA CARE NU AM PRIMIT UN RASPUNS NICI PANA IN PREZENT, CU TOATE CA NE AFLAM SUB EFECTUL OBLIGATIILOR CE DERIVA DIN REGIMUL JURIDIC AL DATELOR DE INTERES PUBLIC, MEMBRII ASOCIATIEI NOASTRE VA ASIGURA DE INTREAGA APRECIERE.

 PRESEDINTE

DOBRE COSMIN

Aceasta postare s-a facut in scopul informarii columbofililor Asociatiei Crescatorilor de Porumbei Bucuresti despre demersurile legale initiate de A.C.P.B in vederea solutionarii situatiei neplacuta aparuta.

 

Adresa de mai sus a fost inregistrata la sediul FNCPR in data de 05.02.2019 cu numarul 13.

 

 

 

 

 

 

RASPUNS SOLICITARE ACPB FEBRUARIE 2019

 

Catre 
Asociatia Crescatorilor de Porumbei a Mun. Bucuresti

 

Referitor la solicitarea dumneavoastra, inregistrata la FNCPR cu nr. 13 din data de 05-02-2018, coroborata cu continutul comunicatului postat pe pagina asociatiei dumneavoastra, va comunicam urmatoarele aspecte:

1.      Programul National de clasamente (denumit in continuare PNC) este proprietatea exclusiva a FNCPR, toate postarile sau modificarile, fiind efectuate cu acordul organelor de conducere si executie ale federatiei, de persoane abilitate in acest sens, avand ca scop respectarea intocmai a dispozitiilor RNS in vigoare la data respectiva,


2. Autorizarea oricarei interventii in PNC este apanajul federatiei, nefiind necesar vreun acord in acest sens,

 

3.      Interventia persoanelor abilitate in PNC, este rezultatul aplicarii prevederilor RNS, conform carora incepand cu sezonul competitional 2019, membri columbofili pot activa in campionatul oricarei asociatii columbofile afiliate, iar asociatiile afiliate nu isi pot infiinta cluburi columbofile pe teritoriul unui alt judet, decat in judetul/ unitatea administrativ teritoriala in care isi au sediul. (asociatia afiliata va avea cluburi columbofile si centre de imbarcare, exclusiv in judetul/unitatea administrativ, unde functioneaza sediul acestei asociatii columbofile),

4.      In sedinta Consiliului Director al FNCPR , in data de 27-10-2018 (pct. 3 – Ordinea de zi), au fost validate propunerile de modificare a RNS, fiind efectuata si o consultare on line a asociatiilor afiliate, astfel incat mentionam faptul ca problema posibilitatii infiintarii sau existentei cluburilor /centrelor de imbarcare ale unei asociatii, doar pe teritoriul judetului unde asociatia isi are sediul, a fost supusa consultarii nationale, in acest sens majoritatea covarsitoare a asociatiilor afiliate fiind de acord cu hotararea adoptata la nivelul federatiei.

5.      FNCPR, prin intermediul organelor de conducere si executie, are obligatia de a aplica prevederile legale, statutare si regulamentare in mod unitar, fara a tine seama de particularitatile existente la nivel judetean sau provincial.

In vederea lamuririi unor sustineri, in opinia noastra incorecte si neprincipiale, promovate de reprezentantii asociatiei dvs, prin intermediul unor portaluri columbofile, va invederam pe larg, urmatoarele aspecte de ordin legal, juridic si administrativ:
1. Asociatia Columbofila este afiliata la FNCPR si activeaza in Campionatul National Columbofil. Conform dispozitiilor art. 7 si 8 din statutul asociatiei:
 Art. 7- Asociatia este organizata la nivelul Mun. Bucuresti, prin constituirea de sucursale, entitati columbofile care se constituie in dezmembraminte fara personalitate juridica si reprezinta in mod exclusiv ca entitate afiliata, FCPR, LA NIVELUL UNITATII ADMINISTARTIV TERITORIALE MENTIONATA. (in acest caz Mun. Bucuresti)-

 

Art. 8- Sucursalele sunt denumite cluburi columbofile, fiind constituite prin hotararea Adunarii Generale a asociatiei.-

ASTFEL, conform statutului dvs, ACPB reprezinta in mod exclusiv interesele membrilor columbofili, la nivelul Mun. Bucuresti, neavand nici un fel de legatura de natura juridica, faptica si legala cu cluburile columbofile situate in judetul Ilfov si, mai mult neavand atributiuni de coordonare a activitatii columbofile in acest judet.

2. Consiliul Director, intrunit in sedinta desfasurata in data de 27-10-2018, a hotarat , ca incepand cu sezonul competitional 2019, membri columbofili sa poata activa in campionatul oricarei asociatii columbofile afiliate, iar asociatiile afiliate nu isi pot infiinta cluburi columbofile pe teritoriul unui alt judet, decat in judetul/ unitatea administrativ teritoriala in care isi au sediul. (asociatia afiliata va avea cluburi columbofile si centre de imbarcare, exclusiv in judetul/unitatea administrativ, unde functioneaza sediul acestei asociatii). Incepand cu data adoptarii deciziei CD al FNCPR (27-10-2018), ACPB NU VA PUTEA SA ISI DESFASOARE ACTIVITATEA PRIN SUCURSALE (CLUBURI COLUMBOFILE) CU SEDIILE SITUATE IN JUDETUL ILFOV SAU IN ALT JUDET DIN ROMANIA SI NU VA PUTEA INFIINTA, IN VEDEREA PARTICIPARII IN CAMPIONATUL FNCPR, CLUBURI COLUMBOFILE PE TERITORIUL ACESTUI JUDET SAU AL ALTUI JUDET IN ROMANIA,

Conform dispozitiile art. 2 din RNS, membri columbofili , cu crescatoriile situate pe teritoriul altui judet, decat Mun Bucuresti, pot activa in cadrul centrelor de imbarcare deja existente si functionale in cadrul ACPB, la nivelul anului 2018. Mentionam faptul , ca in mod legal, in continutul statutului ACPB, nu se regasesc mentionate aceste cluburi , respectiv denumirea si adresa sediului, unde isi desfasoara activitatea. Functionarea lor si mentionarea denumirii in PNC, a fost efectuata , strict, ca si centre de imbarcare in anul 2018, ulterior nefiind posibila mentionarea acestora pentru anul 2019, in baza noilor prevederi ale RNS. 


3. In sedinta CD al FNCPR, desfasurata in data de 17-11-2018, s-a stabilit afilierea ASOCIATIEI CRESCATORILOR DE PORUMBEI A JUDETULUI ILFOV,entitate columbofila care a dobandit personalitate juridica prin Incheierea pronuntata in data de 08-03- 2012, in Dosarul nr. 2429/94/2012, cu sediul in Comuna Mogosoaia, Soseaua Bucuresti Targoviste, nr.4B, jud. ILFOV. Aceasta decizie a fost adoptata ca urmare a faptului ca s-a constatat faptul ca sunt indeplinite conditiile prevazute de dispozitiile art. 23 din Statutul FNCPR. Mai mult, avand in vedere ca nu exista la aceasta data afiliata definitiv la FNCPR, vreo asociatie columbofila, cu sediul in jud. Ilfov, consideram ca nu este necesar vreun acord prealabil afilierii la federatia nationala. ( conform dispozitiilor art. 23, lit h) in cazul judetelor unde exista o asociatie afiliata la FNCPR este obligatorie depunerea unui protocol de colaborare columbofila cu asociatia afiliata anterior). S-a mentionat faptul ca Asociatia Crescatorilor de Porumbei Gyosport a comunicat ca nu isi mai sustine cererea de afiliere, pusa in discutie la precedenta sedinta a CD al FNCPR. Consiliul Director, in baza prerogativelor prevazute de art. 2, alin. 4 si art. 9, lit. w din Statutul federatiei, a fost de acord cu afilierea asociatiei sus mentionata.

Conform dispozitiilor Art. 2 din RNS, pentru a putea participa la concursuri, columbofilii se înscriu în cluburi columbofile (denumite in continuare cluburi), care activeaza ca sucursale ale asociaÈ›iilor afiliate la FederaÈ›ia Nationala a Crescătorilor de Porumbei din România, unde achită toate taxele aferente. Consiliul director al asociaÈ›iei, stabileÈ™te clubul în care urmează să se înscrie fiecare columbofil. Columbofilii au obligatia sa achite cotizatiile pentru a dobandi calitatea de membri,cu drepturi depline indiferent daca concureaza individual sau in tandem. AsociaÈ›iile au obligaÈ›ia să primească ca È™i membrii, toÈ›i columbofilii care au crescătoria pe raza judeÈ›ului (Mun BucureÈ™ti) unde îÈ™i desfăsoară activitatea asociaÈ›ia, cu excepÈ›ia celor care au suferit sancÈ›iuni disciplinare de excludere (pe perioada excluderii), sub sancÈ›iunea dezafilierii.

Referitor la sustinerile dvs, va invederam faptul ca va aflati intr-o grava eroare, datele furnizate de FNCPR la cererea asociatiilor afiliate, neavand nici o legatura juridica si faptica cu informatiile/datele de interes public, prin insasi statutul organizatiei noastre, care nu a reprezentat vreodata si nu reprezinta o autoritate sau institutie publica.
Lamurirea acestor aspecte de natura juridica se poate indeplini, intr-un mod facil si rapid, prin prezenta presedintelui ACPB sau a altei persoane desemnata de asociatie, la urmatoarea intalnire organizata de FNCPR , cu reprezentantii asociatiilor afiliate, unde vor fi lamurite aceste neintelegeri sau confuzii. In continuare, mentionam temeiul de drept al celor invederate (Legea 544/2001):

 

Art. 1.

Accesul liber si neingradit al persoanei la orice informatii de interes public, definite astfel prin prezenta lege, constituie unul dintre principiile fundamentale ale relatiilor dintre persoane si autoritatile publice, in conformitate cu Constitutia Romaniei si cu documentele internationale ratificate de Parlamentul Romaniei.

 

Art. 2.

In sensul prezentei legi: 

a) prin autoritate sau institutie publica se intelege orice autoritate sau institutie publica, precum si orice regie autonoma care utilizeaza resurse financiare publice si care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, potrivit Constitutiei; 

b) prin informatie de interes public se intelege orice informatie care priveste activitatile sau rezulta din activitatile unei autoritati publice sau institutii publice, indiferent de suportul ori de forma sau de modul de exprimare a informatiei; 

c) prin informatie cu privire la datele personale se intelege orice informatie privind o persoana fizica identificata sau identificabila. 

In spiritul corectitudinii si curajului , solicitate de presedintele ACPB, va asiguram de aceiasi apreciere, de care ne-am bucurat in ultimul deceniu, din partea reprezentantilor asociatiei dumneavoastra, va solicitam respectuos sa luati act de acest raspuns explicit si va dorim mult succes in rezolvarea tuturor aspectelor interne de natura administrativa, tehnic sportiva si organizatorica. Mai mult, intelegem sa ne manifestam satisfactia, ca in componenta Consiliului Director al asociatiei dvs, ulterior Adunarii Generale din luna decembrie 2018, au fost alese persoane, cu pregatire si expertiza juridica deosebite, care vor putea contribui in mod hotarator, la intelegerea si implementarea corecta a prevederilor RNS al FNCPR si la armonizarea propriului statut, cu realitatile juridice actuale. Mentionam aceste aspecte, avand in vedere ca de-a lungul anilor , unii dintre actualii reprezentanti ai dvs au indeplinit si calitatea de membri ai organelor de conducere , executie si control din cadrul FCPR (FNCPR), acumuland, prin apartenenta si, chiar prezenta la lucrarile acestor comisii, respectiv Comitetul Director, cunostintele si experienta necesara reglementarii corecte a activitatii columbofile romanesti.

 

DATA 10-02-2019

 

Presedinte
Marius Florin Tunduc

 

 

IN ATENTIA DOMNULUI DOBRE COSMIN - PRESEDINTE ACPB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vantul schimbarii columbofile a inceput sa bata si la Campina - FCPR PrahovaTandemul Popa Alex + Marin Catalin (FCPR Buftea) vinde pui tardivi 2010 - partea 2-aDSTMB - invitatie adresata federatiilor sportiv nationale pentru o intalnire pe teme de sport - 10 noiembrie 2010RRP.RO - interpelare adresata conducerii FCPR pe tema circularei nr. 2/2010Craciun Florin Ovidiu – Columbofilia FCPR-ista: LUMINI SI UMBRE !


Comentarii

postat la 00:46, Duminica, 26.04.2020 de Relu

Toti ar trebui sa ne bucuram cind sa organizat asfel de licitatiii caritabile ca sa ajute oameni nevoiasi loviti acumade covid dara din pacate io am informatii d ela niste amici deai mei din zona lu tunduc ca pacostea asta neagra vrea sa nu dea decit o mica parte din baniii adunati la licitatile astea caritabile sau chiar nimica sis a ii ramaie lui totu . ia intrebatil ce bani sa strins pina acuma de la cele 10 licitatiii care a avut loc si sa puna pe net ordinele de plata unde a virat baniii . ca de bagabonteli dastea dale lui io mi -s satul pina peste cap . asta e in stare sa fure bani si din broboada maicasi
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.