Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Valoarea genetica a unui porumbel este in directa legatura cu pretul lui de achizitie?
Da
Nu
Intamplator
Niciodata
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Inscriere columbodroame Europa
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava

Conducerea FCPR organizare simulacru sedinte AGA - octombrie 2018


08:50, Vineri, 02.11.2018

 

 

 

Avand in vedere comunicatul dat de catre FCPR in legatura cu asa-zisa consultare a populatiei columbofile, am fost interesati si noi de evolutia si rezultatul acestui demers si prin urmare in ziua desfasurarii actiunii am contabilizat datele centralizate. Si ce am constatat cu surprindere? Ca Asociatia Columbofila a Municipiului Bucuresti (ACMB), una dintre cele mai puternice din Romania, atat din punct de vedere al numarului de membri dar si al rezultatelor obtinute la nivel national, nu figureaza cu raspunsuri la chestionarul respectiv, adica la cele 15 intrebari formulate. Oare de ce? Acest aspect m-a determinat sa iau legatura cu cativa dintre membri participanti la intalnire pentru a ma informa cu privire la motivele care au stat la baza lipsei prezentei la activitatea respectiva. Sursele mi-au indicat faptul ca Adunarea Generala a avut loc la Bucuresti, dar in finalul ei toti participantii au hotarat de comun acord sa nu formuleze raspunsuri la cele 15 intrebari din urmatoarele considerente expuse de catre domnul Dinca Valeriu la solicitarea membrilor.

 1 – Asa-zisa activitate, denumita de initiatori “consultare”, nu are de fapt reglementare juridica si ca atare nu poate produce efecte. Aceasta “consultare” nu se poate substitui Conferintei Nationale a FCPR care este singurul organism abilitat prin competentele sale sa aduca modificari, completari sau inlocuirea RNS-ului, iar rezultatul ei nu poate fi folosit decat cel mult ca o statistica pentru persoanele interesate. In realitate, membrii care formeaza in prezent Adunarea Generala a ACMB considera acest demers abuziv si nu au dorit sa fie pozitionati ca un arbitru intre Marius Tunduc si Consiliul Director al FCPR caruia acesta i-a respins recent propunerile, si care Consiliu Director are propriiile competente legale si trebuie sa si le duca la indeplinire. In schimb se pare ca Marius Tunduc doreste in realitate sa dea o lovitura organelor de conducere ale federatiei prin initierea unor astfel de consultari populare.

2 – Adunarea Generala a fost informata cu privire la faptul ca in mod intentionat se urmareste reducerea numarului de etape la categoriile Viteza-Demifond de la 15 la 12 pentru a afecta potentialul sportiv al ACMB, aceasta fiind singura asociatie care la ultimele 3-4 etape de concurs pe sezon are un numar ridicat de participanti si porumbei, inclusiv comparativ cu Asociatia Columbofila Prahova care dealtfel se si afla la originea acestei propuneri fiind o dorinta expresa a domnului Cosmin Olteanu, de la Urlati (iar aceste date au fost obtinute de la columbofili aflati in imediata apropiere a liderului prahovean). Acest aspect a fost confirmat clar de modul in care Asociatia Columbofila Prahova si-a exprimat duminica votul la intrebarea in cauza si anume cea legata de “numarul de week-end-uri acceptate pentru fiecare plan de zbor pentru campionatul national sa fie de 12”.

3 - Actiunea conducerii FCPR a fost intitulata “consultare nationala” si ea nu se putea realiza prin intermediul Adunarii Generale deoarece Adunarea Generala in acest caz este formata doar dintr-un segment mic al marii mase a columbofililor membri ai FCPR si din acest considerent nu putem vorbi de un asa-zis “referendum”, actiunea in sine putand fi considerata ca fiind abuziva si ilegala, nefiind acoperita din punct de vedere juridic. In cadrul aceleiasi Adunari Generale la care au participat columbofilii de seama ai municipiului Bucuresti s-a aflat inclusiv primarul orasului Popesti Leordeni, domnul Iacob Petre, care si-a exprimat personal indignarea cu privire la intrebarea cu numarul 15, dealtfel una extrem de haioasa, unde ca argument  principal s-a invocat faptul ca daca categoria este formata din 5 porumbei clasati din 10 nominalizati, atunci furtul se poate comite mai greu, ceea ce pe cale de consecinta inseamna ca pana acum rezultatele ar fi fost furate in mod grosolan. In opinia domnului Iacob este inacceptabil ca intr-o asemenea actiune de consultare, de o asemenea anvergura, sa pui in discutia publicului, intr-o asemenea maniera, un asemenea subiect. Dupa cum v-am promis, astazi va oferim partea a 2-a a analizei columbofile rezultate in urma sedintei ACMB Bucuresti din data de 14 octombrie 2018, referitoare la asa zisa consultare populara organizata recent de catre conducerea FCPR:

4 – O alta tema luata in discutie de catre membrii ACMB prezenti la intalnirea din data de 14 octombrie 2018 a fost cea legata de punctul 4 din Procesul Verbal al presedintelui FCPR Marius Tunduc, emis dupa sedinta din 8 august 2018, si care spune foarte clar ca “Pentru anul 2019 nu se va percepe cotizatie”. Dupa aceasta exprimare extrem de clara, noi intelegem ca aceasta scutire de plata a cotizatiei se va face strict doar pentru anul 2019, pentru ca in paralel, mergand la compensatie, pretul unui inel s-a marit acum la 1,5 lei/bucata. Dar cine garanteaza ca incepand cu anul 2020 nu se va reveni la plata cotizatiei in conditiile in care pretul unui inel va ramane la 1,5 lei sau poate chiar se va mari din nou? In opinia multor columbofili membri ai FCPR, anularea cotizatiei reprezinta un abuz grosolan deoarece neplata unei cotizatii atrage incalcarea tuturor prevederilor legale in materie, respectiv OG nr. 26, Statutul, inclusiv RNS-ul acestei federatii. In plus, calitatea de membru columbofil in cadrul FCPR este legata in mod direct de obligativitatea achitarii cotizatiei catre aceasta federatie, iar neplata acesteia pe anul 2019 este de fapt o viclenie pusa acum in discutie prin asa zisa consultare populara. In realitate, prin aceasta marire a pretului la inele (de la 0,2 lei/bucata la producator la 1,5 lei/bucata la consumator) in paralel cu anularea cotizatiei pe 2019 s-a urmarit ca membrii columbofili sa nu se revolte pentru aceasta crestere nejustificata, iar prin acest lucru banii care ar fi trebuit sa fie obtinuti din plata cotizatiilor sa se regaseasca in pretul pe inele, creind astfel un nou canal suspect de circulatie a banilor in sensul ca banii nu mai raman in contul federatiei, ci regasindu-se in pretul pe inele merg direct pe traseul producator (Olanda) consumator (Bucuresti), via intermediarul si comisionarul din Oradea.

5 – In cadrul intalnirii de la Bucaresti, unul dintre participanti a pus intrebarea “Dar de ce o asemenea urgenta a acestei actiuni”?, la care dl. Dinca Valeriu a precizat ca raspunsul il gasim exclusiv in documentul emis, respectiv in procesul verbal dupa sedinta din data de 8 august 2018, in care se arata ca dupa obtinerea datelor centralizate se vor introduce in regim de urgenta toate modificarile si acestea se vor opera in noul RNS. Iar acesta va fi distribuit, in mod obligatoriu, la pretul de 3 lei/bucata, tuturor membrilor columbofili. Concluzia ar fi aceea ca interesul financiar a determinat aceasta actiune in conditiile in care Conferinta Nationala, dupa cum spuneam si mai sus, este singura entitate indreptatita sa faca modificari ale RNS, iar aceasta urma sa aiba loc nu peste mult timp. Facand un simplu calcul financiar obtinem urmatorul rezultat: 3 lei x 9000 de membri (asa dupa cum sustine FCPR ca are la ora actuala) = 27.000 lei, o suma frumusica, trebuie sa recunoastem.

6 – Tot in cadrul aceleiasi sedinte de la Bucuresti, alt participant, in speta veteranul si olimpicul roman, dl. Ilie Puf, s-a adresat adunarii cu urmatoarea intrebare: “Stie cineva care sunt solicitarile formulate de catre Marius Tunduc si respinse recent de catre Consiliului Director al FCPR, asa dupa cum apare la punctul 1 al procesului verbal dupa sedinta din data de 8 august 2018? Pentru ca in respectivul proces verbal nu s-au precizat care au fost aceste doleante?”. Raspunsul a venit din partea columbofilului Gabriel Tipeanu si anume ca “Marius Tunduc isi doreste sa fie nominalizat presedinte pe viata la FCPR, iar acest lucru el ar vrea sa fie inclus clar si in statutul acestei federatii”.

In momentul in care membrii prezenti la intalnire au auzit acest raspuns si au aflat care a fost de fapt dorinta cea mare a actualului presedinte Marius Tunduc, acestia s-au aratat profund stupefiati si indignati. 

 

 
Grupul columbofil Anonymous - "Vi se pare normal ce se intampla cu centralizarile in FCPR?"FCPR: In toate colturile tarii, nereguli cu nemiluita !!`Care considerati ca ar trebui sa fie calitatile viitorului presedinte al F.C.P.R.?`Conducerea UCPR - informare catre membrii Adunarii Generale - 3 mai 2012Scandal columbofil major in cadrul UCPR intre domnii Simion Bogdan si presedintele UCPR, domnul Dumitrache Nicolae
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2022 RRP. Toate drepturile rezervate.