Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce pasari preferati sa introduceti la matca?
Fii/fiice din porumbei campioni romani
Tineri concurati pe columbodroame in Romania sau Europa
Fii/Nepoti/Stranepoti ai unor campioni europeni insositi de pedigree pompoase
Campioni din propria crescatorie retrasi la matca
Cadouri de la prieteni
Alti porumbei

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul international BRASOV

Intrebari adresate de membrii FCPR presedintelui Florin Bilan !


20:24, Luni, 26.11.2012



Domnule presedinte al FCPR, Bilan Florin,

Stimati membri ai Comitetul Director din cadrul FCPR,

 

 

 

Avand in vedere calitatea noastra de simpli platitori ai cotizatiei anuale catre FCPR, dorim pe aceasta cale sa va adresam cateva intrebari pe care in mod democratic si transparent avem dreptul sa le punem.

La alegerea dvs. in actualele functii de conducere ati promis democratie si transparenta. Si noi toti speram sa va tineti de cuvant. In mod corect raspunsurile la intrebarile pertinente pe care vi le vom adresa in continuare, conform transparentei promise, ar trebui se apara pe pagina oficiala de internet a FCPR.

Asadar, intrebarile pe care vi le adresam sunt urmatoarele:

 

- Care este situatia juridica a FCPR dupa 5 ani de la infiintare?

- Cum a ajuns presedintele si Comitetul Director al UFCR la conducerea FCPR, stiut fiind faptul ca aceasta a fost infiintata de catre Asociatiile Braila si Dolj iar membrii conduceri UFCR nu erau cotizanti la FCPR?

- De ce a fost desfiintat UFCR-ul care a fost legal recunoscut de instanta? Ulterior s-a reinfiintat ilegal cu o conducere marioneta, dupa pierderea in instanta a procesului privind recunoasterea FCPR - continuator al UFCR si absortia FCPR. Actualmente avem doua conduceri: una la vedere, al carei presedinte este dl. Florin Bilan, si o alta in umbra, condusa de catre marionetele puse de dvs. la UFCR. In opinia noastra UFCR este uniune columbofila constituita legal si este singura recunoscuta de catre FCI.

- Care sunt demersurile juridice pentru care le-ati intreprins pana acum? Cate procese sunt acum in desfasurare pe rolul instantelor de judecata si in care este implicata FCPR?

- Ce sume s-au cheltuit pana acum cu avocatii si instantele de judecata in procesele avute, stiut fiind faptul ca toata aceasta mascarada juridica a pornit de la ambitiile grandomane ale catorva membri din conducerea FCPR: Tunduc Marius, Cosmin Olteanu, Radu V. Ion? Noi credem ca si domnul Florin Bilan a fost pionul principal al acestor procese cu cheltuieli enorme. Domnul Bilan a fost omul care a rupt pentru prima data unitatea columbofiliei romanesti.  Dansul a infiintat, impreuna cu dl. Liviu Stefanescu si dl. Ion Carmazan, Uniunea Columbofila Profesionista unde a fost vicepresedinte. Ulterior, domnul Bilan a revenit la UFCR si a fost ales presedinte. In aceasta calitate a recunoscut concursurile facute de catre gruparea din Bucuresti, care a zburat pe munte, fara plan de zbor si fara aprobarea conducerii Asociatiei Bucuresti. Conform RNS, s-a aprobat un singur plan de zbor pentru tot Bucurestiul. Datorita nerespectarii RNS-ului, o parte din columbofilii din Bucuresti au infiintat ulterior FRSC-ul, o alta federatie columbofila si singura cu activitate sportiva.

- Domnule presedinte Bilan Florin, noi consideram ca dvs. sunteti direct implicat in scindarea columbofiliei romane. De asemenea, credem ca toata acesta mascarada juridica si aceste cheltuieli care suntem siguri ca sunt enorme puteau sa nu existe. O intalnire la masa rotunda a celor implicati, mai ales ca din ambele tabere au fost prieteni, si nu afisarea grandomaniei pe masa tratativelor, ar fi dus la o unitate nationala a columbofiliei romanesti. Cu o strangere de mana intre fosti prieteni (la conducerile federatiilor sunt fosti prieteni) s-ar fi scutit efectuarea de cheltuieli inutile, acuzatii reciproce, procese interminabile fara nici un rezultat si fara sa ajute cu nimic columbofilia romaneasca si pe membrii columbofili. Suntem siguri ca un campionat unic al Romaniei columbofile ar duce la performatele si rezultatele asteptate de muritorii de rand. Nu sutem obligati ca pentru ambitiile si grandomania catorva conducatori sa suportam din buzunarul nostru cheltuielile pe care dvs acum le faceti.

- Toate cheltuielile cu procesele avute cu fost aprobate de catre Adunarea Generala a FCPR?

- Cum s-au incasat si se incaseaza cotizatii la FCPR de la Asociatiile neafiliate legal?

- Cum s-a stabilit cotizatia de 60 lei/membru inainte de desfasurarea Adunarii Generale din 30 noiembrie 2012? Conform legii, numai Adunarea Generala a FCPR poate stabili si modifica cotizatia si aproba bugetul de venituri si cheltuieli ! Cotizatia de 60 lei/membru inmultita cu cei peste 8000 de membri ai FCPR conduce la o suma enorma, de 480.000 RON, adica aproximativ 105.000 Euro incasata pe an, adica aproximativ 8850 Euro/luna. Daca inmultim sumele incasate pe ultimii 5 ani, atunci FCPR a incasat numai din cotizatii suma de 105.000 Euro, in 2012, si cate 80.000 Euro pentru fiecare an de la alegeri. Astfel ajungem la colosala suma de peste 500.000 Euro. Cum puteti justifica cheltuirea acestei sume imense?

- In raportul financiar prezentat la Conferinta Nationala a FCPR trebuia sa se prezinte suma exacta incasata, toate cheltuielile si sumele aflate in cont la aceasta data. In afara cotizatiilor incasate pe anul 2012, care este suma ramasa din anii anteriori? Sau nu mai exista nimic si s-a cheltuit tot?

- Cat au costat toate procesele in care FCPR a fost implicata in ultimii ani?

- Cat au reprezentat cheltuielile administrative, cele cu salariile, apa, gaz, lumina, impozite etc.?

- Cate telefoane mobile si abonamente lunare sunt platite din banii federatiei si cine sunt beneficiarii acestora? Care este suma platita lunar pentru toate aceste servicii?

- Ce suma s-a cheltuit pentru programul national de calcul, dealtfel un program foarte bun? Cat sa plateste pe luna pentru administrarea programului si cine este aceasta persoana?

- Cat se plateste lunar pentru adminitrarea site-ului oficial al FCPR? Dar pentru editarea  revistei columbofile a FCPR?

- Ce sume se incaseaza de la firmele care-si fac publicitate in revistele si pagina de net a FCPR (in toate revistele, peste 30% sunt mediatizate produsele Tunduc Construct si ale altor cateva persoane loiale acestuia)?

- La cat se ridica cheltuielile cu deplasarile in tara si strainatate? La acest capitol am dori sa ne enumerati si care sunt aceste cheltuieli, daca s-au facut in interesul FCPR si daca aceste deplasari au avut si un rezultat favorabil?

- Ce suma are profit FCPR din importul inelelor (peste 1.000.000 de inele x 0,60 Ron/inel = 600.000 Ron, adica aproximativ 130.000 Euro). Ne puteti spune daca importatorul inelelor este FCPR sau o persoana membra a Comitetului Director si anume domnul Tunduc Marius?

- Ce sume s-au platit la mesele organizate vinerea si sambata, in zilele de dinaintea desfasurarii expozitiilor nationale si adresate persoanelor loiale, invitatilor conducerii FCPR cu ocazia expozitiior nationale si alte altor intruniri tovarasesti?

 

Am dori ca intrebarile ridicate mai sus sa fie un indrumar pentru rapoartele ce se vor tine la Conferinta Nationala din data de 30 noiembrie. 2012. Speram ca fiecare comisie si membrii din comitet sa prezinte un raport de activitate pe perioada in care au fost alesi. Rapoartele prezentate, in mod democratic si transparent, ar trebui se fie postate pe pagina oficiala de internet a FCPR, pentru ca toti membrii cotizanti sa cunoasca activitatea federatiei.

Prezentarea acestor rapoate ar duce la eliminarea discutiilor, pe la colturi sau in umbra, facute de cele mai multe ori sub forma unor nume fictive pe forumuri pe net. Sunt intrebari la care 99% dintre columbofilii afiliati la FCPR doresc raspuns in baza cotizatiilor pe care le platesc anual, fara a cracni.

Dupa cum puteti observa, intrebarile puse mai sus nu pot fi considerate in nici un fel jignitoare sau calomioase.

Nu dorim comentarii calomnioase la adresa nimanui, ci pur si simplu am fi interesati de aflarea adevarului. Ni-l puteti dezvalui?

Va multumim.

 

26 noiembrie 2012

 

 

Semneaza,

Membrii columbofili ai FCPR cu cotizatia platita la zi !

Poezie columbofila dedicata campionului FCPR, domnul Gica Stanca, FCPR ConstantaDin ciclul "Memorialul Durerii pentru conducerea FCPR" - partea 1Greseli la intocmirea clasamentelor centralizatoare in cadrul FCPR PrahovaDomnul MIHAIL COSOSCHI, FCPR Bucuresti, vinde 3 masculi de valoare !FCPR - Comunicat de presa - referitor la intalnirea cu FRSC din data de 25 februarie 2012


Comentarii

postat la 23:02, Luni, 26.11.2012 de simionescu

felicitari pentru intrebari care sunt la obiect , de substanta si pertinente !!!!! mi s-ar parea normal sa se raspunda la ele daca nu e nimic de ascuns .....dar ma indoiesc ca cei din conducere vor face asa ceva ....ar fi mult prea mult pentru ei......cum naiba sa spuna pe fata ca au furat in draci pina acum si nu mai e nici un leu in vistieria uniunii???????

postat la 23:03, Luni, 26.11.2012 de valerica

nu o sa primiim noi raspunsuri de la astia nici peste 1000 de ani

postat la 23:04, Luni, 26.11.2012 de DOGARU

LEATI TRASO BINE ACU IN SAPTAMINA CU EXPOZITIA

postat la 23:43, Luni, 26.11.2012 de catrinoiu Marcel

golanisme si iar golanisme -voi sinteti creduli daca o sa credeti ca va da cineva vreun raspuns /o sa va rawspunda astia cind mi-oi vedea io ceafa

postat la 10:56, Marti, 27.11.2012 de Albu mircea

domnule Cosmin, dumnevoastra ce parere aveti de tot ce se scrie mai sus despre federatia noastra??? ii dati voie lu domn bilan sa raspunda si sa spuie adevaru sau nare voie sa vorbeasca nimic despre furaciunile din fcpr ???

postat la 11:00, Marti, 27.11.2012 de vintila RADU

TReaba buna e ca lumea din F..C.P.R. a inceput sa prinda curaj si sa scrie despre tot ce nu le convine la conducere ;inseamna ca sa umplut paharu rau de tot si oamenii nu mai e de acord cu hotiiile \\ pai la noi cotizatia e cea mai mare , inelu cel mai scump , transportu la porumbei e cel mai scump si ...... smecheriile in clasmanete a ajuns sa fie strigatoare la cer - JOS CU MAFIA !! !!

postat la 11:05, Marti, 27.11.2012 de Simi

bai fratilor haideti sa ne dam mina cu toti si la viitoarele alegeri din FCPR sa ii dam jos pe imbuuibatii astia si sa ne alegem neste baeti care sa tina cu dreptatea =oare cine e mai puternic : 8000 de columbofili ai FCPR sau domnu Cosmin olteanu cu gasca lui de hoti si de flamanzi ??

postat la 13:44, Marti, 27.11.2012 de mustatea adrian

felicitari Dn.Alexandru pentru sansa ce o da columbofililor di tara sa puna aceste intrebari care sint mai mult decit Realiste,aceste fapte sint cit se de corecte ,dar din pacate columbofilii din FCPR s-au obisnuit sa fie folositi si sa accepte putinul care li se ofera.Pot sa va relatez ca conducere ca a FRSC uli,mai RAR ,la adunarea generala din aceasta toamna acesti Dm.din conducere a intrebat oamenii din sala cit doreste sa fie cot.si pretul inelelor.As vrea sa vad cin se intimpla si la FCPR sa ceva ca oamenii di teritoriu sa aiva un cuvint de spus si sa se si tina cont de ei.Daca SPORTUL COLKUMBOFIL ROMAN ar fi sub tutela FRSC ROMINIA ar fi mult mai SUS pe plan INTERNATIONAL.

postat la 16:20, Marti, 27.11.2012 de mirel

eu nu stiu cum de mai rabda lumea atitea potlogarii cite faceti an de an si in schimb ne tratati pe toti ca pe niste prosti . nu sintem interesanti decit in luna octombrie cind ne loati cotizatia a,apoi in luna aprilie cind vine vremea de zburat porumbei si vreti bani pe transport tot pe firmele voastre ; vreu sa va zic ca daca 50% dintre membri FCPR nar mai plati cotizatia intrun an si ar trece la UCP de exemplu atunci ati ramane cu ochii in soare si v-ati da demisia de escroci de sinteti ; cit desepre raspunsuri stati linistiti ca nu o sa vedeti niciunu o sa se ascunda gunoiiu sub pres ca si pina acu

postat la 11:18, Miercuri, 28.11.2012 de johny

pai cam tot ce sa scris mai sus e adevarat dara credeti ca os a zica cineva ceva sau ne dee vrun raspuns ? nai sa vezi cit ii lumea iara de acolo no sa plece de bunavoie nimenea in veci ! vazurati voi caine care sa plece singgur din fata la macelarie ???????????

postat la 17:35, Miercuri, 28.11.2012 de Tot un........ Prahovean !!!

Absolut tot ce au prezentat colegii nostrii , sunt lucruri adevarate . Nu trebuie sa fim surprinsi . As sune ca nu avem de ce ! Asa s-a intamplat dintotdeauna , mai precis odata cu instalarea la conducerea federatiei a acestei gasti. Asa cum puteti viziona si pe alte site-uri , nemultumirile cat mai multor membrii se fac cunoscute . Paradoxal , nimeni din conducerea federatiei nu are nici o pozitie oficiala . Va reamintesc ca multe dintre problemele lor de ACUM , au fost aceleasi si in trecut . Dar pentru ca nimeni atunci , si nimeni ,in momentul de fata nu se inghesuie sa raspunda ....inseamna ceva . Pentru ca nu-i asa .....si tacerea este un raspuns ! Oameni buni , ce gasim dupa 6 ani in care am fost condusi de tridentul Olteanu , Bilan , Tunduc ? Nu gasim nimic ,poate in afara de faptul ca (EXCUZANDU-L PE PRIMUL )acesti oameni au subjugat efectiv acest cuvant frumos numit COLUMBOFIL. S-au inconjurat de oameni marionete care spre rusinea lor ii serveau cu o pasiune sora cu tembelismul . Nu incerc sa va reamintesc toate golaniile la care s-au dedat . Le cunoasteti cu totii , unii mai mult altii mai putin . Va cer insa sa reflectati cu mare atentie asupra acestui proiect propus spre validare in Conferita Nationala a FCPR -lui , pentru a nu cadea in capcana pe care ei si alti cativa complici incearca sa ne-o intinda . Daca o sa cititi cu atentie veti intalnii propuneri greu de suportat de catre niste minti sanatoase . Printre altele spicuim : Imposibilitatea ca un membru columbofil afiliat prin asociatia sa la FCPR sa nu-si poata prezenta rezultatele , sau sa-si poata face reclama decat PE UN SITE AGREEAT DE FCPR , si asta sub amenintarea cu EXCLUDEREA din viata columbofila !!!!! Ati intalnit vreodata o asemenea ingradire a dreptului la libera exprimare ??? Niciodata nu s-a mai intamplat asa ceva . Deci dupa ce cu onor distinsii nostrii conducatori si-au rezervat dreptul (spun ei legal ) de a colabora cu o asociatie dintr-un judet oarecare DUPA BUNUL PLAC si INTERES , acum ne trezim ca nici rezultatele nu mai pot fii publicate decat acolo unde EI DORESC . Frumoasa transparenta domnule Bilan si Tunduc . Altul era discursul dumneavoastra acum sase ani cand efectiv ne implorati sa va alegem . Acum ATI CRESCUT MARI si.....cum omul mare mananca mult ce-ati zis , hai ca mai iese si de aici ceva !!!!!! RUSINOS !!!!! Aaaaaa, era sa uit , cei doi nu cunosc semnificatia cuvantului....ma rog ! O alta enormitate care se incearca a ne fii bagata pe gat este propunerea de a declara PERSONA NON GRAT ,aceea persoana sau persoane care....aduc atingere , nemultumesc, ridica probleme , critica , cere explicatii, intreaba , se informeaza , contesta , intr-un cuvant DERANJEAZA !!!!!!. Pai daca asa stau lucrurile domnule Bilan va reamintesc ca dumneavoastra ati fi trebuit sa fiti primul declarat PERSONA NON GRATA ! Sunteti uimit nu-i asa ??? Va reamintesc , daca ati uitat, ca unitatea columbofiliei Romanesti a fost scindata chiar de dumneavoastra .!!!! Da domnule Bilan , exact cum ati citit, chiar de dumneavoastra . Ati fost cel care a fugit cu coada intre picioare infiintand alaturi de alti doi SECESIONISTI ai vremii, pe numele lor Carmazan Ioan si Stefanescu Liviu , UCPR-ul!!!!! Cu dumneavoastra ce trebuia sa se intample ???? Cine v-a declarat PERSONA NON GRATA ??? Nimeni , si asta pentru ca atunci cei care conduceau destinele de moment ale columbofiliei nu aveau nici un moment de gand sa o scindeze !!! In schimb , dumneavoastra, acum , incercati sa va inlaturati opozantii prin intoducerea celei mai dure sanctiuni gasita intr-un regulament columbofil din toate timpurile . Si asta cu concursul domnului Gatejescu de la care cu totii aveam alte asteptari . Vazand cu cata inversunare dumneavoastra si clika care va inconjoara sustineti introducerea acestor prevederi , nu pot sa nu fiu curios pana la capat si sa va intreb : domnule Bilan , in ce calitate , si in baza caror prevederi ale regulamentului, atunci in functiune, au fost declarati PERSONA NON GRATA oameni care nu au fost NICIODATA MEMBRII ai nou infiintatei pe atunci FCPR ??? era vorba de menbrii dintr-o alta federatie care nu fusesera NICIODATA membrii nostrii !!!!! Am la indemana si primul STATUT si primul RNS al FCPR de atunci si .....nimic domnule Bilan , chiar nimic . Stau si ma intreb , daca atunci ati fost in stare de un abuz atat de mare si evident , ce veti face daca o sa reusiti sa introduceti aceasta porcarie ca litera de lege ???? Probabil ca va curge sange din cei care vor indraznii sa ridice ochii din pamant . Ii veti elimina dupa bunul plac , al dumneavoastra si al prietenilor . Domnule Bilan, in final... va deplang , ce-ati fost si ce-ati ajuns .......in ochii... si inimile... columbofililor , pe care ....i-ati uitat !!!

postat la 19:28, Miercuri, 28.11.2012 de gigi

in fiecare toamna aceleasi probleme aveti dar pe nimeni nu am auzit ca pleaca la alta uniune si sa vedeti atunci cum se imblanzesc lei

postat la 10:47, Joi, 29.11.2012 de Mustata Daniel

Domni meii terminati cu istoriile ca sint cum sint cei de la actuala conducere......Luati pr rind cei care au fost presedinti inainte ce au facut pentru columbofilia Romana...Ce a facut Carmazan?..Ce a facut Moldovan?.Ce au facut ceilantii?..Ce au facut actuali?.. Eu nu spun ca sint corecti sau nu au facut nimic ...dar este sigur ca au facut mult mai mult decit ceilantii...Credeti ca daca puneti un presedinte din Bucuresti va face ceva plus.....Povestii....fereasca dumnezeu sa ajunga de la Bucuresti ca conducere ca numai avem nici piele pe noii....Stima si respect ..P.S. ...daca chiar vreti sa se faca ceva sau creaza ceva semnati si scrieti cu numele reale ESTE O DOVADA FOARTE MARE CA SE VREA SCHIMBARE.

postat la 22:18, Joi, 29.11.2012 de Zoican

Oare cit timp o sa mai trebuiasca sa treaca ca sa se destepte lumea din fcpr si sa va dea un sut in fund sa va duceti unde a intarcat mutu iapa si sa nu va mai intoarceti niciodata??

postat la 23:07, Joi, 29.11.2012 de cosmin

Un distins domn scria intr-un comentariu mai sus ca X nu a facut nimic ca Y nu a facut nimic, iar actualii au facut . Da recunosc si eu ca actualii au FURAT tot ce facusera cei dinainte .Stimate domn informativa mai bine de conducerile vechi a U.F.C.R actual F.C.P.R.!.Probabil acuma BARCA e mult mai mare si trebuie intretinuta pe timp de criza,sau dupa numarul de membri de FAMILIE unii au 5 copii,alti 2 copii ,alti 1 copil din flori ca e batranel si bolnavior ,e.t.c . In concluzie distinse domnule trebuie o curatenie EXEPLARA in actualul F.C.P.R. fara nici o simpatie pana nu este tarziu . Jos cu MAFIA si cu HOTII. Iar nepotismele si pupincuristi doar duminica la adunare sau la BIRT .TREZIREA urgenta COLUMBOFILI .

postat la 14:30, Duminica, 09.12.2012 de Mustata Daniel

DATI DRUMUL LA MESS...dati dovada de ????

postat la 12:32, Duminica, 06.01.2013 de RELU

GARDA FINANCIARA A SECHESTRAT INELELE FCPR !!! Din informatiile aparute pe surse.ro am aflat ca in prezent conducerea FCPR se afla la mare ananghie. Si asta pentru ca de aproximativ 2-3 saptamani reprezentantii Garzii Financiare din Bucuresti au sechestrat camionul cu inelele columbofililor pentru anul 2013. In realitate s-a incercat aducerea celor 1 milion de inele, la negru, fara acte, din China, via Olanda, prin intermediul firmei de constructii a domnului Tunduc. Garda Financiara a prins de veste si....hop controlul. Anul trecut, de exemplu, inelele au fost distribuite crescatorilor din FCPR inca din luna decembrie, dar acum s-a dorit ca profitul sa nu mai intre in contul FCPR, ci in conturi.....private. Si cum la 1 milion de inele adaosul comercial practicat de conducerea FCPR este de 100 %, profitul net final, neimpozabil, se ridica undeva la aproximativ 70.000 Euro. Nu-i asa ca pentru unii lideri din conducerea FCPR anul 2013 a inceput bine ?????

postat la 17:59, Duminica, 06.01.2013 de sorinel

STRUTUL obez nu e suparat ca doar e o gaura mica in bugetul familiei ceva nesemnificativ, adica floare la ureche .Va dati seama ce sume invarte STRUTUL daca face asa afirmati. STRUTILA ori esti beat ori PROST ,cu suma aceea un om sarac traieste ani buni fara sa mai ceara mila. Sa dea DOMNUL sa stea la coltul strazi FAGARAS cu mana intinsa sa ceara mila vreo 10 ani de acum incolo. MANCA-L-AR datoriile de nesimtit .

postat la 11:45, Duminica, 17.02.2013 de aghea cosmin

salut ! eu sunt incepator am deja 3 perechi\r\nsi as vrea sa devin membru fcpr\r\n
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2022 RRP. Toate drepturile rezervate.