Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce pasari preferati sa introduceti la matca?
Fii/fiice din porumbei campioni romani
Tineri concurati pe columbodroame in Romania sau Europa
Fii/Nepoti/Stranepoti ai unor campioni europeni insositi de pedigree pompoase
Campioni din propria crescatorie retrasi la matca
Cadouri de la prieteni
Alti porumbei

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Crescatoria TITA - ANDU
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul international BRASOV
Columbodrom TOP SUCCES Prahova

Marius Tunduc - Explicatii referitoare la derby-ul Amstetten


23:32, Marti, 04.09.2012

LANSAREA DE LA DERBY „AMSTETEN” – EXPLICAȚII

 

 

 

 

Azi stim cu totii că decizia lansării de la Amstetten a fost una eronată. După principiul „scapă cine poate”, au început acuzele.Nu as fi scris acest articol, pentru că problemele Comitetului de organizare din Zona de Vest sunt vechi si as fi preferat să le discutăm la întâlnirea zonală, dar telefoanele primite azi si ieri m-au făcut să fac acest lucru.

Însă la nivelul ZONEI 1, toate deciziile bune sau rele s-au luat mereu prin vot, si nu există nici o persoană care să poată fi acuzată singură, de nici o lansare.

Astfel, din telefoanele primite, am aflat că se vorbeste în special în Timisoara că eu as fi cel care a decis de unul singur lansarea porumbeilor.

 

 

 

Să o luăm cu începutul:

Ieri dimineată m-a sunat Marian Ilie, (singurul nume pe care îl dau, pentru că suntem prieteni si cred că nu se va supara), nervos, întrebându-mă de ce nu am lansat la 9:30, pentru că el a aflat că: soarele era pe cer, dar că eu m-am opus si că soferul nostru ar fi vrut să-l bată pe delegatul Timisului, care, chipurile, ar fi vrut să de-a drumul la porumbei.
I-am zis: „Mariane, decizia de a lansa la 10:30 a apartinut comitetului din care fac si eu parte si eu chiar am atentionat că soferul nostru mi-a zis că vremea nu este cum trebuie.” Nici măcar nu s-a luat în calcul ora 9:30, pentru că toată lumea stia că e ceată. Cât priveste gluma cu bătaia, soferul nostru nu cred că e în stare să bată pe cineva la cât e de blând.

 

 

Au urmat alte telefoane, culminând acum câteva ore cu unul, al unui alt prieten, care îmi zice: „Toată Timisoara zice că tu ai fortat lansarea, că Tănase s-a opus vehement si că tu ai decis singur.”
Hopa, zic! Adică aceleasi procedee din vară, când la etapele proaste, cei care au fortat lansarea, după, când a fost prost, dădeau vina pe altii!!!

Poate cele pe care le-am aflat telefonic sunt adevărate, poate nu. Însă e normal să spunem adevărul.

Să luăm asadar ziua de duminică, la pas:

La ora 7:40, eram la Hotel Astoria Arad si m-a sunat soferul nostru, care mi-a zis: „Marius, ce facem, că e ceată foarte deasă, nu se văd muntii în fată, vizibilitate proastă, etc.” – Răspund: „Nu facem nimic, asteptăm să se ridice ceata!”

Imediat, l-am sunat pe Costel Tănase, presedintele comitetului de organizare. Mi-a zis: „Știu, că am vorbit cu delegatul. Ne auzim peste o oră, că mai repede oricum nu avem sanse de lansare.”

 


La ora 9:00, am vorbit cu soferul si situatia era la fel. Și apoi, cu Costel, si am convenit că ne auzim în jur de 9:30.

La 9:30, la fel, ceată persistentă.

La ora 9:50 – 9:55, Costel Tănase m-a sunat si mi-a spus că a vorbit cu Erdei si să lansăm la 10:15. I-am transmis că, potrivit a ceea ce î-mi spunea soferul nostru, nu se va lumina în următoarele 20 de minute si că eu as fi pentru cel mai repede la 10:30. Nervos, Costel mi-a replicat că distrugem porumbeii dacă mai asteptăm si că e de acord cu 10:30, cu conditia că, dacă la 10:30 nu lansăm, să stăm până a doua zi.

Zic: „Hai să vorbim cu oamenii din teren pe la 10:15, să vedem ce e acolo, că vremea nu e de lansat si facem o catastrofă mare.”

La 10:15 am vorbit cu soferul meu, care cu jumătate de gura mi-a zis că vremea e „asa si-asa, nu prea bună.”

Imediat după, m-a sunat Costel si mi-a zis că a vorbit cu Erdei si că si Erdei e pentru 10:30, asa cum mi-am dorit eu mai înainte si să dăm drumul. Zic: „Costel, vezi că soferul meu nu mi-a zis că e bine.” Costel Tănase însă a continuat, zicând că are si el delegat în teren si că deja sunt 2 la 1 la vot si că si Aradul vrea să se lanseze azi, cât mai repede, să nu omorâm porumbeii în masină.

 

 

Ok, am zis, la 10:30 lansăm atunci, însă va fi o etapă foarte grea!

După închiderea convorbirii, mi-a căzut semnalul si efectiv nu am putut contacta soferul pentru a lansa la 10:30. La 10:33 mi-a venit semnalul la telefon si l-am sunat pe Costel, spunându-i de problema cu telefonul. Mi-a zis că a vorbit el cu delegatul si s-a lansat. Ok zic, foarte bine, Doamne ajută!

Am încheiat cu tachinări despre cine va lua masina, etc etc.

La ora 12, m-a sunat Paul Erdei, care m-a întrebat de ce am lansat la 10:30. Păi zic, „Costel mi-a zis că si tu ai fost de acord cu asta!”

A continuat: „Nu este adevărat! Eu am cerut să lansăm la 10:00, dacă se poate, dacă nu după 12.00, pentru că la 10:30 sunt sanse ca cei cu 500 să aibă porumbei în prima zi, iar eu la 600 nu am nici o sansă. Iar s-a fortat că bate vântul în jos…. Si trebuia să lansăm să câstige ăia….”
Măi, zic, „mie asa mi s-a spus, iar la 10 era încă ceată si la 10:30 era destul de rău si, colac peste pupăză, au plecat porumbeii spre Germania.” (acest aspect urmează să fie discutat la sedinta zonală)

 

 

Nu mi se pare normal ca după, unii să afirme (dacă este asa), că ei de fapt s-au opus lansării si că eu as fi decis singur!!! Suntem un comitet format din Tănase, Oka, Tunduc si Erdei si suntem principalii vinovati pentru această etapă catastrofală!

De aici si până a ajunge la discutii cu „sorele de la 9”, bătăi si mai stiu eu ce, e cale lungă.
Personal, consider că vina pentru această etapă se datoarează următorilor factori:
Lipsa comunicării în comitetul de organizare. Unii vor să fie sefi, fără să-si asume răspunderi.
Lansarea în conditii ne-prielnice complet, pe principiul „mor porumbeii dacă îi lansăm mai târziu”.
Trimiterea unui delegat lipsit de experientă, fără capacitatea de a putea transmite si lua decizii singur.
Indolenta unor judete care atunci când am insistat să aplicăm principiile „Manualului de lansare a lui Breemen”, au ripostat că este depăsit si că Olanda are altă climă.
Lipsa delegatului lansator, care din nou îsi bate joc de noi, după ce în primăvară ne-a tinut prin statii PECO, si ne-a dus dimineata la locul de lansare, acum nu a venit la lansare, desi se vorbise cu el.

 

 

Existenta unor fenomene ciudate care au făcut ca porumbeii să plece gresit.
Personal, ca unul care am votat, îmi cer scuze crescătorilor participanti, însă atunci părea totusi o decizie bunicică si nimeni nu putea să prevadă ceea ce se va întâmpla.
Cât prieveste „prognosticul” meu de la îmbarcare, el se baza pe conditiile meteo si pe desfăsurarea de până atunci a zborurilor cu puii pentru zona noastră. Dacă la 300 de km ne-au venit puii în 2 zile, oare cum puteau veni de la 600?!?

Am aflat de pe alte site-uri despre un incident petrecut la îmbarcare între câtiva crescători bihoreni, dl Mermezan de la Timisoara si alte câteva persoane. Mărturisesc că am ajuns foarte târziu la îmbarcare si nici Călin Habaci si nici Mermezan Lucian, cu care am stat acolo aproape două zile, nu mi-au zis nimic, dar la sedinta zonală voi invita persoanele implicate, pentru a vedea care este adevărul si dacă este cazul, să luăm măsuri regulamentare.
Nu as fi vrut să fac publice aceste discutii, asa cum nu le-am făcut nici pe cele din vară, însă cred că e timpul să ne asumăm faptele în zonă, nu să dăm vina pe Tunduc si atunci când el e împotriva unei lansări care iese prost si atunci când nu ies kilometrii unor crescători din Timis la primele trei fonduri si în alte situatii.

Poate cele primite telefonic nu sunt adevărate, însa e bine să lăsăm crescătorii să vadă cum se iau deciziile.

Oricum, după acest an, politica judetului Bihor cu privire la lansări se va schimba radical, sper eu, în bine!

 

Cu respect pentru toti columbofilii corecti,
Marius Tunduc, Pre
sedinte Ac. „Voiajorul Bihor”

 

 

 

FRSC - informare referitoare la desfasurarea procesului cu FCPRIntrebari referitoare la ultimele decizii ale CNJDAL din cadrul UCPRDomnul Marin Costel, din Slobozia - material acuzator la adresa d-lui Marius TunducAsociatia Columbofila Judeteana Salaj - acuzatii dure la adresa d-lui Marius TunducDecizia CNS din cadrul UCPR referitoare la activitatea clubului sportiv columbofil din Moreni, jud. DB


Comentarii

postat la 23:58, Marti, 04.09.2012 de mirel

mai pirlitule pai aia o fost vreme de lansat porumbei???? tu nai auzit ce vint batea si ce nori grosi era pe cer??? Nu se vedea deloc soarele ! ! sau chestiile astea pe tine nu te - ntereseaza???? doar BANUUUUU???? Am vazUt ca banu pe transport l-ai loat pentru ai dus porumbei cu masina ta de la club de la bihoru , si i-ai bagat pe toti in buzunar -probabil ca toata noaptea te - ai distrat prin hoteluri pe la Arad si dimineata erai mahmur ! ce chef mai aveai tu de lansari porumbei daca banu zacea in buzunarele tale??? mai bine ne- ai lasa in pace si te -ai duce invirtindute de unde ai venitu !!

postat la 00:00, Miercuri, 05.09.2012 de Costin- andrei

DE CIND AI APARUT IN COLUMBOFILIE AI DAT NUMA GHERLE SI CHIFLE . ESTI DOAR O PAGUBA . PA CE PUI MINA DISTRUGI .. SI MAI FACI ASTEA SI PA BANII NOSTRI

postat la 00:02, Miercuri, 05.09.2012 de neagu Florin

ai o fatza de tembel de numa - numa.... cum dracu de l-ai pacalit atita timp pe domn COSMIN OLTEANU sa te lase in fruntea la bucate ???? poate intr0 buna zi tio ramane osu ala mare in git

postat la 00:04, Miercuri, 05.09.2012 de lepadatu

UN PACALICI DE SUS PINA JOS ! !!! Io teas da jos din toate functile si nu teas mai lasa sef nici la bihoru tau//sa te vedem din ce o sa mai traesti ca alceva nu sti dacit sa furi si sa inseli

postat la 00:07, Miercuri, 05.09.2012 de Alin

Mariuse teai cocotat incet incet pina in virfu corcodusului si acu nu prea te mai da nimeni jos de acolo..\\\\da si cind oi cadea iti faci praf fruncea aia de bandit la drumu mare ..,\\\\ pentru la anu se surprize ne mai pregateshti ??

postat la 00:12, Miercuri, 05.09.2012 de DORU budeanu

MARIUSE cit ai cistigat din transport la cursa asta????? cit mai bagashi inn buzunar la derbiu asta???? ai mai strins anu asta vro 100 de mii de euro cum iti propusesei in primavara ????

postat la 00:27, Miercuri, 05.09.2012 de Duru

io maninc toata vara marmelada cu pita ca sa am de zboruri si tratamente si tuti bati jos de noi cu asa lansari cretine ;\'\'\'afla ca prima data cind te-oi prinde pin timisoara am eu hac de cojocu tau ]sa numi stai in cale

postat la 00:34, Miercuri, 05.09.2012 de Costel SAVU

Tunducule cum te -ai simtit ma la cel mai misto hotel din Arad?? AI petrecut bine la 4 stele cu 4 milioane pe noapte cazarea si fetite incluse??/ te -ai gindit putin si la fraerii astia dalde noi care iti platim masa , cazarea, femeile, benzina ...... iar tu ......iti bagi ceva in porumbei nostri ..??????? sintem prosti nui asa??????????? PROSTI DA MULTI

postat la 00:36, Miercuri, 05.09.2012 de IONICA

NE MERITAM SOARTA CU ASA ECZEMPLARE IN FRUNTEA UNIUNI NOASTRE

postat la 01:03, Miercuri, 05.09.2012 de B.vasile

De cind in divizia 1 din fotbal au aparut cei din neamul Becali, fotbalul a devenit un tirg. Nu mai avem echipe, nu mai avem culori , avem doar jucatori de vinzare. In miscarea columbofila de cind au aparut citiva mahari care isi platesc cupele si isi dicteaza performantele, columbofilia si-a pierdut frumusetea . Tembelul asta de padurar nu are respect decit pentru bani. Cine-i da bani si munca putina este fratele lui pe viata.Ce-s aia porumbei. A!!! Aia care maninca si se caca toata ziua? Stiti voi citi bani imi maninca mie porumbeii? Stiti cite medicamente si produse belgiene bag in ei???Cam asa se plinge brigadierul silvic la cunoscuti.Asta de fapt nu e columbofil , este un columboprofitor.Un nemernic si un imbecil care a facut bani si face in continuare bani, intr-un sistem columbofil corupt , organizat pe principiul mafiei siciliene , cu mahari invizibili si papagali executanti de genul astuia, care in columbofilie nu face altceva decit porumbeii lui:maninca si se caca.

postat la 06:49, Miercuri, 05.09.2012 de alin

in primul rand javra ordinara de tunduc avar nu ai lasat la amstetem cum era programat ci ai ramas pe teritoriu ungariei sa nu consumi din banii ce trebuie bagati in buzunar la fel cum ai facut si la columbodrom ai reduS distanta de lasare pt a economisii din bani si ai lasat in ungaria in loc de austria doar ca ai lasat la ora 12 ASTA E ADEVARUL iar la prostime ai spus ora 10.30 deci ai mintit pe fata, iar delegatul austriac nici macar nu a fost anuntat ca veti lansa acolo pt ca stiai de la inceput ce manevra urma sa faci AVARULE. sa cada cerul pe tine daca pamantul nu te mai rabda ca noi platitorii de taxe avem greturi si vomam cand iti vedem numele pe net. POATE REUSIM SA TE VINDEM IN ASIA DAR NU CA OM CI CA PORC....!

postat la 09:32, Miercuri, 05.09.2012 de vilcu s.

domnule Tunduc spune-ne si noua de cate ori in viata dumneata ai reusit o lansare buna la porumbei ? ca eu nu mi aduc aminte\' bine zicea cineva o data pe net ca esti blestemat sa nu se lipeasca porumbei de dumneta \\doar la bani ai un noroc chior pentru ca ii iei de la orbi ca noi care tot inchid ochi la tot ce faci

postat la 09:34, Miercuri, 05.09.2012 de nae

parca la anu vor fi alegeri pentru conducerea la FCPR si poate avem si noi norocu sa scapam de tine si sa te duci invirtindute-DOAMNE AJUTA

postat la 15:33, Miercuri, 05.09.2012 de grigoras

Mariuse in ultimii ani ti s-au adus pe net foarte multe acuzatii de hotie si inselaciune si tu nu ai fost in stare sa oferi nici un raspuns plauzibil....Concluzia normala intr-o tara civilizata ar fi aceea ca ar trebui sa iti dai demisia de onoare . Te rugam mult nu ne mai chinui si stresa si .......LA-SA-NE !!!!!!

postat la 15:36, Miercuri, 05.09.2012 de Oreste

Bai Grigoras ,,,unde ai vazut tu caine care pleaca singur si de buna voie din fata macelariei ?????? Tu crezi ca alde Tunduc o sa plece singur????? Asta nu se dus nici daca il alearga lumea cu parul si arunca cu pietre in el. Pai unde se fac bani mai frumosi si mai lejer decit intr-o ograda cu 7000 de fraieri columbofili ca in FCPR? ????

postat la 15:55, Miercuri, 05.09.2012 de Dragan

in ultimele ore am incercat de mai multe ori sa scriu si eu impresiile mele despre lansarile domnului Tunduc din ultimele zile ,,, da ....pauza !!! Am fost blocat pe toate planurile...de ce???? acolo nu scrie decit aia care il lauda pe GROF ?

postat la 20:49, Miercuri, 05.09.2012 de timisoreanu

NU BAGATI COLUMBOFILILOR PE GAT CEVA CE NU VOR SA DIGERE ! Columbofilia trebuie practicata din dorinta de a avea clipe placute, nu certuri interminabile ca urmare a catastrofelor realizate !\r\nImbarcarile pentru etapele de MARATON trebuie sa se faca joi, nu miercuri, sau marti, cu participarea unui sofer titular si unui delegat – sofer, pentru ca porumbeii sa ajunga la timp pe locul de lansare ! Atata timp cat un judet sau altul care transporta porumbeii la o etapa de MARATON are un singur sofer, imbarcarea se va face marti, sau miercuri, ca este scump sa mai platim un sofer ! Oare ? Dar banii si timpul care-i investim in porumbei, ca la final sa-i omoram cu voia noastra, nu conteaza ?! Facem comert sau columbofilie ?!\r\n….In 2013, daca se va schimba din nou protocolul, propun autentificarea lui la un notar, asa ca in cazul in care cineva plange din nou, sa plateasca pentru deranjul facut…..\r\n………\r\nAbia astept intalnirea zonala !\r\n

postat la 20:50, Miercuri, 05.09.2012 de timisoreanu

……….O alta observatie si propunere in acelasi timp….Lasati columbofilii sa participe la concursuri in grupari mici, de comun acord, nu fortati natura si porumbeii, in zone monstruoase de la Satu- Mare la Caras – Severin !?\r\nLasati pentru etapele de FOND, Timisul si Aradul sa-si FACA PLAN DE CONCURSURI COMUN, mergeti Bihorul cu Satu – Mare si cine mai vreti voi, nu va mai agatati de numarul nostru de porumbei !!!\r\nAtat eu, cat si majoritatea crescatorilor din judetul Timis agreeaza ideea ca lansarile sa se faca la prima ora, cat mai devreme posibil.\r\nPentru ca ideeea lansarilor intarziate sa nu mai faca pui, este foarte simplu….desfaceti ZONA 1, domnule Marius ! Concursurile de pe planul zonal – interjudetean sa fie la prima ora, celelalte concursuri, nationale, semi-nationale sa fie cand decide….Marius ! Columbofilul vede planul de concursuri si alege ce-i convine ! Nu amestecati placerea cu dictatura ! Columbofilii nu sunt prosti, stiu si ei cum se voteza mereu ! Cartile sunt facute mereu de acasa ! De unde ? Va spun altadata….\r\n

postat la 20:51, Miercuri, 05.09.2012 de timisoreanu

……Scuze, sa revenim……\r\nA mai fost recent pe net, o interventie a unui „domn” foarte vioi de la Bihor, referitor la faptul ca….de ce nu se respecta intelegerea de a lansa porumbeii in orice conditii, ploaie, ceata, vant, cutremur, grindina, etc !!!\r\nCare intelegere ? A fost scrisa in protocol ? Afla „domnule” ca eu nu am fost de acord cu asa ceva !!! Si OCA si alti oameni normali ! Ce vina aveau porumbeii care nu participau la acest DERBY, dar trebuiau lansati cu ceilalti, eventual pe furtuna ?!\r\nDa, am vorbit cu Marius Tunduc, la propunerea lui, de a lansa porumbeii la o ora prestabilita, dar nu in orice conditii….am spus ….”in conditii normale, fara a tine cont de directia vantului……” cum le place unora….dar pe ploaie, ceata, nu !!! Crestem porumbei pentru a face teste ?\r\nIar tu, draga „domnule ” fii mai atent pe viitor, ca te tii de prostii… Masina trebuie castigata cinstit, nu cu artificii…\r\n

postat la 20:51, Miercuri, 05.09.2012 de timisoreanu

Sa continuam…daca la concursurile cu maturii, etapa AMSTETTEN s-a dovedit una foarte grea, de ce nu am schimbat etapa cu alta ? Propunerea a venit de la Marius Tunduc, pentru IHLAVA, dar s-a opus categoric judetul Satu-Mare ! De ce ? Pentru ca ….la aceesi etapa au fost mai prezenti pe clasamente, columbofilii din Timis si Arad ?\r\nPersonal, inainte cu doua luni de aceasta catastrofa, am propus comitetului de conducere din Timis schimbarea etapei AMSTETTEN, membrii fiind de acord. Ce s-a intamplat ulterior ?! De ce nu se uita nimeni la numarul de porumbei participanti dintr-un judet sau altul ?\r\nAnul trecut la negocieri, am fost singurul care am spus….”judetul Timis doreste mentinerea protocolului, fara nici o schimbare”…. Acum se doreste din nou schimbare….de ce ? si daca o facem pentru cat timp ? Pana vin bine porumbeii dintr-un anumit judet ?\r\n….Si ca sa lamuresc o alta problema domnule Marius Tunduc, daca tot cautam mortii prin cimitir, la Arad am intrebat clar tehnicul de judet….”domnule Bojin Sdravco avem toate conditiile indeplinite, ca numar de km pentru toata lumea ???!!! ” Mi s-a raspuns sec….”DA !” Au fost atatea persoane de fata, care este problema ? La ce este o persoana responsabil tehnic ? Sau pe cine sa cred, la o astfel de intalnire? …AVIZ UNORA, CARE LE TOT SPUN, DAR EI AUD CE VOR EI !!!\r\n

postat la 20:52, Miercuri, 05.09.2012 de timisoreanu

Observatii personale………\r\nPrima greseala a fost cea la momentul semnarii protocolului cand s-a precizat ca va fi un concurs comun, porumbeii de DERBY cu porumbeii care nu participau la acest concurs. Personal, am vorbit cu cativa membri de la Timis spunandu-le ca…”daca nu era acest concurs DERBY programat pe 01.09.2012, concursul de FOND ar fi trebuit amanat pe saptamana viitoare, cand prognoza este mai buna….” PROGNOZA NU A FOST FAVORABILA !\r\nAsa, porumbeii au mers impreuna, fara voia lor…cu voia noastra a unora care au urmarit promovarea sportului columbofil si nu numai !!!\r\n

postat la 20:52, Miercuri, 05.09.2012 de timisoreanu

…………..Alte discutii cu Marius, la fiecare 30 de minute o discutie cu delegatul….\r\nIn acelasi timp, il sun pe Tibi Iancu, vice-presedinte la Timis, rugandu-l sa contacteze ceilalti membrii de comitet si sa-i intrebe care este ora maxima la care putem lansa. Pana la acest telefon am mai vorbit cu Tibi de 2-3 ori, acesta aratandu-se foarte ingrijorat asupra faptului ca nu am lansat porumbeii. Mi-a spus ca…. „ma suna columbofilii si ma intreaba ce s-a intamplat de nu am lansat…”\r\nI-am prezentat situatia de la locul de lansare, de fiecare data, reusind cu greu sa-l conving ca inca mai este ceata…Ulterior m-a sunat si mi-a spus ca….”pot da drumul la porumbei ca oamenii cu care a vorbit sunt, oricum nervosi, ca nu am lansat mai devreme…” I-am raspuns ca…”dupa ora 10.30. nu mai sunt de acord sa lansam porumbeii pentru ca si asa o parte dintre ei vor intra in noapte, pe unde apuca…..”\r\nInainte de ora 10.00. am reusit sa vorbesc cu domnii Chebeleu Dan si Erdei Paul, prezentand de fiecare data situatia, cu propunerea de a lansa la ora 10.00. Au fost de acord, dar din nou soferul si-a facut datoria fata de stapan…Desi la ora 09.50 delegatul mi-a spus ca….”s-a pus de acord si cu Paul si pot lansa la 10.00”, ulterior m-a sunat Marius si mi-a spus ca meteorologul de serviciu, Paul, spune ca…mai este un pic de ceata ! Lansam la 10.30. ce zici ? intreb eu, altfel, nu mai lansam, pentru ca va fi o catastrofa daca nu intra majoritatea porumbeilor in prima zi !…am continuat eu….\r\nSi am lansat la ora 10.30…..restul este o cruda realitate, asa cum cred ca nu a vrut nimeni….\r\n

postat la 20:53, Miercuri, 05.09.2012 de timisoreanu

Ok, a spus Marius, dar eu vreau explicatii la antecalculatia facuta si cer sa primesc pe e-mail, Km, consum, taxe de drum, sofer, etc, sa stim si noi pe ce\r\ndam banii. La final, impartim la 4, conform celor 4 judete participante, spun eu.\r\nNu, impartim la 3, judetul Bihor pune masina la dispozitie, nu plateste nimic !? Asta a spus Marius la data imbarcarii porumbeilor, nu la telefon cand a vorbit cu mine !\r\nOare, asta este scopul columbofiliei, cel putin in zona 1 ? Comert ?\r\nDaca stiam asta, poate vroia judetul Arad sa puna masina in joc, sau Satu – Mare, sau Timisul ?\r\n………Dar sa revenim la porumbei, care conform umilei mele pareri si nu conform teoriei unui olandez viteaz, ar fi trebuit sa manance putin, sa bea apa si apoi lansare, mai ales ca sunt sigur ca dorinta unora de a lansa dupa 10.30, chiar dupa 12.00 a fost premeditata, pentru ca porumbeii sa nu intre in prima zi, ei avand peste 600 km. Era vorba de o etapa de fond , nu de viteza !\r\n

postat la 20:53, Miercuri, 05.09.2012 de timisoreanu

……La ora 07.30. am luat legatura cu delegatul pentru a afla primele detalii de la fata locului. Am aflat ca vremea nu este buna, ca a plouat marunt si ca ceata este foarte densa. Am intrebat delegatul daca a dat mancare la porumbei si mi-a raspuns ca …”le da apa, ca au mancat aseara…Asa a spus Paul”…L-am rugat, daca tot trebuie sa asteptam, sa le puna mancare, dupa care apa…Am stabilit sa vorbim mai tarziu.\r\nIn maxim 5 minute am fost sunat de Marius Tunduc care mi-a spus ca…”nu trebuie sa dam mancare la porumbei dimineata, ca zboara mai bine fara, oricum au mancat aseara…”\r\nAici apare prima intrebare, daca avem delegat, ce rol are soferul, altul decat a conduce… masina ! Nu este prima data cand intre soferul de la Bihor si delegatii participanti au aparut scene care au culminat cu amenintarile soferului cu bataia !? Avem un sofer sau al doilea delegat, primul de fapt, pentru ca…functioneaza principiul…este masina mea, fac ce vreau…sunt prieten cu Marius, fac la fel, ce vreau…\r\nIn acele momente am inteles de fapt, de ce Marius Tunduc s-a oferit sa puna la dispozitie masina judetului Bihor, ce-i drept in conditii necolegiale si neprincipiale…Sa explic…Eu, pun masina la dispozitie, voi platiti suma de 600 de Euro cheltuieli de deplasare si 100 Euro delegatul, am continuat eu.\r\n

postat la 20:54, Miercuri, 05.09.2012 de timisoreanu

ANUL VIITOR, LA CONCURSUL DERBY, VOM LANSA PUII INTERZIAT, SA NU AJUNGA LA NIMENI IN PRIMA ZI !!! ???\r\n……………………………………….\r\nNu va grabiti sa trageti in mine cu diverse acuze ! Nu sunt convingerile mele si nici vorbele mele ! Sunt afirmatiile „prietenului” meu Marius Tunduc, la momentul imbarcarii porumbeilor pentru etape DERBY – AMSTETTEN.\r\nAm ramas socat, raspunzandu-i ca oricum nu sunt de acord si ca nici celelalte judete nu cred ca au nevoie de experiente ! Mai vedem pana la anul…In gandul meu, dupa concursul de la Berlin, mai vrea o experienta de acelasi gen, cu puii din 2013…\r\nOricum, atat eu cat si majoritatea crescatorilor din Timis suntem pentru lansari la prima ora ! Nu, experientelor din 2012 !!!\r\nDaca domnul Marius s-a grabit sa arunce pisica in alta curte, voi relata si eu, evenimentele asa cum le-am trait impreuna cu alti columbofili din Timis…Fiecare columbofil onest va trage propriile concluzii, sper obiective, nu conform simpatiei sau antipatiei fata de unul sau altul. Ca unii se ascund dupa un nume sau altul fals, este problema lor, nu o sa raspund unor astfel de persoane.\r\n

postat la 11:48, Joi, 06.09.2012 de Ionutz

Fratilor, de ce va certati atat?\r\n\r\nTunduc e destept, iar voi sunteti PROSTI!!!\r\n\r\nDe ce nu va alegeti alta conducere? faceti ceva in sensul asta, nu va mai dati din colt in colt ca fura Tunduc si ca va nenoroceste porumbeii!\r\n\r\nEl este cel destept, chiar daca si hot, in acelasi timp. Iar voi sunteti prostii care platesc si pierd porumbeii! Nu mai acceptati asta, implicati-va si voi, sa vedeti cu e sa te ocupi de toate! Numai asa o sa faceti dreptate, nu plangandu-va, cum faceti toti, din totdeauna!!!\r\n\r\nVant in pene, columbofililor adevarati!

postat la 23:03, Joi, 06.09.2012 de I. Voinescu

Haideti sa va zic una de ultima ora : in ziua finalei de la ACS la columbodromu Saguna , mai marele hotilor columbofili din Romania in persoana acestui IUDA care e Tunduc se lauda in gura mare in stanga si in dreapta ca in februarie 2013 el o sa candideze la sefia FCPR si o sa-l debarce din functie pe Bilan care e prea moale si prea slab . Iar in locul lui la CNS alde IUDA Tunduc o sa traga sforile sa iasa pretenul lui Marta Daniel . Si cu asta basta , adica soarta columbofiliei romanesti va fi pecetluita pe urmatorii 20 de ani in rau . Atunci sa te tii hotii la scara mondiala cind hotul hotilor va ajunge presedintele FCPR . De aici vine apelu nostru disperat al celor care incercam sa ne zburam porumbeii cinstit si onest : domnule Cosmin Olteanu nu-i ingaduiti acestui mare samsar si satrap sa conduca federatia noastra ca o sa plecam 80% din noi catre UCP . Sa stiti ca lumea e tare nemultumita de golanu asta chiar daca inca nu o striga in gura mare

postat la 23:53, Joi, 06.09.2012 de marius - arad

marius tunduc, unii zburam porumbei de cand tu nici nu erai nascut. ii duceam si cu trenul la locul de lansare cu multi ani inainte. intotdeauna s-a dat la porumbei mancare dimineata inainte de lansare la fonduri si maratoane. sa dadea cam 20% din portia normala si aveam etape de teplice, magdeburg si schwerin destul de reusite. trimite delegati care au habar despre cum se face o lansare, nu pe cei care merg doar sa-si ia diurna.

postat la 00:01, Vineri, 07.09.2012 de csaba

pentru unii crescatori din vest concursul de la Amstentten a fost bun cu sosiri mai in fata si cu pierderi mai mici . unu din astia a fost habaci calin care pare un crescator bunicel da` pacat de el ca de foarte multe ori e sluga lu Tunduc . Caline daca vrei sa fi respectat in viata , tine capul sus si coloana tare ! nu te indoi in fata la anumite gunoaie doar pentru ca la un moment dat ocupa o oarece functie in federatie . tu de exemplu esti mult mai bun decit gunoiu din bihor si esti un columbofil cu zece clase peste el (cu toate teoriile lui despre proteine !! )

postat la 00:06, Vineri, 07.09.2012 de soare razvan

CITITI SI VA MINUNATI CE SCRIE SANDI BELU ALA DE TUNDUC PE SAITU LUI REFERITOR LA LANSARI DE PORUMBEI . ASTA ORI E BEAT TOT TIMPUL CIND SCRIE CEVAA ORI HABAR NARE PE CE LUME E ::\r\n\r\n\"marius, chiar nu te credem ca zburai porumbeii in anii 60 si acu scrii pe net. Despre ce vorbim?\r\nNu stiu cate conncursuri ai organizat, la cate lansarii ai fost, insa daca te pricepi sprijinul tau e bine venit in zona.\r\nHai sa-ti explic cateva lucruri:\r\n1. Modalitatea de hranire in masina asociatiei noastre a fost stabilita de conducerea asociatiei si este cea corecta. La fond se alimenteaza porumbeii de doua ori cu macare vinerea si cu apa la plecare joi, vineri dimineata , vineri seara si sambata dimineata. La maraton e diferit si porumbeii stau mai mult in masina.\r\n2. Asociatia Bihor, este singura posesoare de masina din zona de vest care hraneste in hranitori si nu arunca mancarea sub porumbei. Avantaje – (garantat) porumbeii mananca mai mult pt ca nu este nevoie la masa 2 sa manance mavara plina de cacat ramasa bun picioarele lor daca aruncam mancarea sub ei. (2) Controlul cantitatii consumate, destul de exact.\r\nDeci povestea cu datu dimineata e vrajeala, de fapt porumbeii au sub picioare mancare de seara si de a doua zi plina de cacat. Inccearca acasa sa dai porumbeilor graunte cu mizerie sau curate sa vezi care le mananca. Asadar e o impresie ca porumbeii au mancare, cand de fapt orice delegat i-ti spune ca porumbeii dimineata nu mananca.\r\n3. Asociatia Bihor prin mine a avut o participare de 25% in comitetul de organizare, asadar poti foarte bine sa-ti expui problemele partii de 25% detinuta de Arad si sa schimbati tot ce nu a fost bine.\r\nDelegatul de la Timis, e un baiat bun, insa nu are experienta, si curajul deciziilor. Soferul nostru e doar sofer….\r\nNu avem in zona de vest si poate nici in tara delegati experimentati si valorosi. Cei in varsta saunt prea in varsta si s-au obisnuit cu palinca in teren, cei tineri sunt timorati si multi nu au experienta.\r\nCred ca ar trebuii facute vizionari de lansari cu ei in fiecare judet pentru a invata ce au de facut si sa le dam credit pe viitor si mai mult.\r\nIn rest si eu sunt suparat ca nu am nici un sosit la fel ca voi, si eu mi-as fi dorit o etapa buna, si pe viitor poate am invatat cate ceva.\r\nExact sa mai lamurim o problema de rahat – lele florin ai avut vreun conflict cu soferul de la Bihor, a vrut sa te bata?\r\nSunt curios ca unii asa scriu pe net.\"\"\r\n\r\n\r\n\r\nNU MAI VORBIM DE GRESELILE GRAMATICALE PE CARE LE FACE , CA DEJA NE CONSTIPAM

postat la 15:49, Sambata, 08.09.2012 de aurelian

Mariusica fara frica taticu mai bine te apuci de plantat arbusti in locurile unde baieti destepti au defrisat ilegal ca in privinta organizari unor concursuri columbofile se pare ca esti repetent si padurea este un loc unde cred ca ai avea succes total,lupul,ursul si alte animale salbatice au si ele nevoie de un conducator si pe deasupra ele nu stiu grai si asa nu-ti mai umple cu carne frigiderul distinsi domni columbofili\r\nTe-am pupat pe portofel......cam plin pentru ce faci tu in columbofilia Romana

postat la 17:36, Joi, 13.09.2012 de Agentul 007

M-am uitat si eu astazi putin pe clasamentul de la derbyul de la Amstetten organizat de FCPR pe zona de vest si trebuie sa recunosc ca performanta reusita de porumbelul castigator al Daciei Logan, RO-1001176-2012, apartinand domnului IONUT BURCA din Arad este cu atit mai mare si mai extraordinara cu cit acest porumbel nu a mai zburat in aceasta toamna decit intr-o singura etapa , la Cegled, 172 km, pe 11 august, cind a ocupat un excelent loc......697. Felicitari Ionut pentru performanta atletica deosebita de care ai dat dovada in noaptea sosirii porumbelului tau acasa, apoi sincere felicitari si prietenilor tai apropiati Marius Tunduc , Marcel Cadariu si Habaci Calin. Nu trebuie sa spun mai multe ptr ca prietenii stiu de ce , iar cei care nu stiu dar vor sa afle nu trebuie decit sa intrebe in stanga si in dreapta . Sincere felicitari si pentru viitoarele locuri de 1 pe care tandemul de suflet si de super succes Burca - Tunduc -Cadariu-Habaci le vor obtine in deceniile viitoare in derbyurile din Romania si pe columbodroamele lumii !!!!

postat la 20:16, Miercuri, 26.09.2012 de cristi

dar nu se gaseste nimeni sai calce costumu la taranu asta de nestiutor an ale golumbaritului pe bune haideti sa stranggem semnaturi

postat la 01:33, Marti, 02.10.2012 de Alexa

Actuala conducere a F.C.P.R.este la sfarsitul celui de al doilea mandat, si nu-i sta nici in obicei si nici in caracter, sa dea socoteala pentru banii incasati de la membrii sai.\r\nBanii sunt adunati de conducatorii asociatiilor, si sunt transportati tot cu punga sau cu sacul la imparatie. Nu s-a schimbat nimic, este la fel ca la inceputul mandatului lor: federatia ia felia cea mai mare de tort, iar asociatiile iau felii mai mici si toata lumea este multumita si satula.\r\nAti vazut vreodata pe net presedinti sau tehnici nemultumiti? Nu exista la noi in federatie asa ceva pentru ca toti sunt preocupati de feliuta lor de tort.\r\nDespre cuprinsul revistei pot sa spun ca, mi se pare destul de fusarit si expediat, mai mult din dorinta de a justifica aparitia numarului pentru a incasa chesul.\r\nMi se pare stupid si deranjant sa mai promovezi un tip ca Bilan, care in materie de porumbei e gherla, sa ne mai spuna ce? Sa ne spuna vizibil incurcat, cum ca insuccesele lui de astazi s-ar datora pierderii liniei lui vechi de porumbei, dupa care alearga si astazi.\r\nIn concluzie, consider ca internetul imi ofera informatie mult mai valoroasa decat aceasta revista, care este facuta dupa chipul si asemanarea lor, pentru a se promova pe ei si sponsorii lor si pentru a manipula si a distrage atentia de la lucrurile grave care se intampla in F.C.P.R.\r\n
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2022 RRP. Toate drepturile rezervate.