Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce pasari preferati sa introduceti la matca?
Fii/fiice din porumbei campioni romani
Tineri concurati pe columbodroame in Romania sau Europa
Fii/Nepoti/Stranepoti ai unor campioni europeni insositi de pedigree pompoase
Campioni din propria crescatorie retrasi la matca
Cadouri de la prieteni
Alti porumbei

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul international BRASOV

Domnul Liviu STEFANESCU - Scrisoare deschisa adresata tuturor membrilor columbofili din UCPR


23:24, Miercuri, 13.04.2011SCRISOARE DESCHISĂ

Către toţii membrii columbofili din U.C.P.R.

 

P R E C I Z Ă R I

 

Stimaţi columbofili profesionişti,

 

 

Mă simt dator să fac unele precizări în legătură cu „modul de aplicare a Hotărârii Adunării Generale din data de 22.01.2011”.

Este pentru prima dată, după 6 ani de „guvernare Hamza”, când propunerile cluburilor de modificare a R.N.S. sunt aduse la cunoştinţa tuturor membrilor U.C.P.R. prin intermediul internetului (se puteau trimite şi prin poştă, pentru a ajunge efectiv la fiecare club). Dar e bine şi şa, decât deloc.

A fost posibil datorită insistenţelor mele şi ale altor „temerari” columbofili, care au solicitat anual respectarea prevederilor statutare şi anume, obligativitatea introducerii pe ordinea de zi a punctului ce se referă la (art. 11) eventuale modificări ale R.N.S. pentru practicarea sportului columbofil profesionist cu porumbeii călători.

Dovada intenţiei eludării acestui punct de pe ordinea de zi o constituie amânarea discuţiei în cauză de la Adunarea Generală din octombrie 2010, cum era şi statutar, în cea din ianuarie 2011.

Sunt persoane în conducerea U.C.P. care fac jocul unor grupări de interese, care nu acceptă sub nici o formă schimbări în R.N.S., mai ales cele care vin din partea anumitor persoane.

Dar ce s-a întâmplat cu propunerile de la cluburi?

Ele mai întâi au fost analizate de C.N.S. (organul de specialitate al UCP), însuşite parte din ele, care au mers mai departe spre avizare la Comitetul Director. Acesta din urmă a avizat doar o parte din propunerile reţinute de C.N.S., restul fiind respinse de Comitetul Director.Se pune întrebarea: Care dintre acestea vor fi promovate în Adunarea Generală? Cele avizate de Comitetul Director sau cele reţinute de C.N.S.?

Această situaţie inedită a declanşat apariţia unor comentarii şi nemulţumiri din partea unor membrii ai C.N.S., inclusiv ale preşedintelui acestuia, faţă de decizia Comitetului Director de a respinge unele propuneri de modificare a R.N.S.-ului aprobat în C.N.S.

Marea greşeală porneşte de la faptul că nici C.N.S.-ul, nici C.D.-ul nu au argumentat în scris motivele pentru care au fost respinse propunerile de modificare a R.N.S.-ului venite de la cluburi, în primul rând, pentru a evita „repetarea unora an de an”.

Aveam pretenţia ca domnul Dinu Mihai, preşedintele C.N.S., în raportul pe care l-a prezentat în Adunarea Generală din 22.01.2011, să ne explice şi să ne argumenteze ştiinţific motivele pentru care C.N.S.-ul a respins multe dintre propunerile cluburilor.

Dar ce să mai înţelegem de la domnul Dinu?! În Scrisoarea deschisă, domnia sa afirmă, printre altele, că: „Adunarea Generală a pornit la trecerea prin malaxorul votului, pe bandă, fără expuneri de motive, a necesităţii adoptării, toate propunerile, fără să se ţină cont că unele articole vin în contradicţie cu altele deja aflate în R.N.S. şi considerate bune...”

Domnule Dinu, aţi prezidat şi aţi condus discuţiile cu privire la acest punct de pe ordinea de zi. Nu credeţi că eraţi obligat, fiind singura persoană autorizată, să faceţi „expuneri de motive ale necesităţii adoptării sau neadoptării propunerilor puse în discuţie”?

De ce, Domnule Dinu, nu aţi venit cu argumente motivate, prin care să „demolaţi” acele „propuneri foarte bune care, de ani şi ani, aşteaptă să fie aduse în faţa Adunării Generale”?

De ce, domnule Dinu, nu „le-aţi arătat ce şi cum”, celor care „votaseră tot ce li se ceruse, într-o voioşie contagioasă”, în timpul şedinţei, nu după, domnule Preşedinte?

De ce, domnule Dinu, nu le-aţi explicat delegaţilor la Adunarea Generală ce înseamnă şi ce efect produce prevederea „nominalizării etapelor pentru fiecare categorie”?

Regretabil, domnule Dinu, foarte regretabil. Dar mai regretabil este faptul că Comitetul Director, într-o şedinţă extraordinară care a avut loc după Adunarea Generală din 22.01.2011, supunea la vot dacă să aplice sau nu hotărârile Adunării Generale de modificare a R.N.S. INCREDIBIL!

Fac precizarea că Comitetul Director, conform statutului (art. 15 alin. 1) şi al O.G. 26/2000 (art. 24 alin. 1), are o singură sarcină, să „ASIGURE PUNEREA ÎN EXECUTARE A HOTĂRÂRILOR ADUNĂRII GENERALE”. Atât şi nimic mai mult.

În plus, ne trezim şi cu o acţiune în instanţă - culmea! - intentată de un membru al Comitetului Director, care solicită anularea unor hotărâri ale Adunării Generale.

În loc ca, Comitetul Director şi C.N.S.-ul să-şi concentreze atenţia asupra începerii Campionatului Sportiv Columbofil, să impună respectarea termenelor statutare şi regulamentare de predare a tuturor documentelor şi formalităţilor necesare bunei desfăşurări a campionatului din 2011, aşteptăm rezultatul procesului civil aflat pe rolul Judecătoriei Târgovişte.

Grav este şi faptul că, după ce instanţa de judecată respinge solicitările domnului Tudor Gheorghe de a suspenda unele hotărâri ale Adunării Generale, C.N.S.-ul se eschivează şi amână modificarea hotărârilor rezultate din votul delegaţilor la Adunarea Generală.

Stupoare!

Într-o „NOTĂ” neînregistrată şi nedatată, domnul Dinu dispune:

„1. până la soluţionarea pe cale judecătorească definitivă şi irevocabilă a plângerii privind unele aspecte rezultate la Adunarea Generală din 22,01.2011, am hotărât aplicarea prevederilor adoptate în această şedinţă pentru sezonul sportiv 2011.

2. pentru evitarea unor neînţelegeri, planurile de zbor ale cluburilor se vor întocmi conform art. 71 adoptat în Adunarea Generală din 22.01.2011 şi se vor înainta secretariatului U.C.P. împreună cu listele de start până la data de 19.03.2011.

 

În acel moment, mi-am schimbat părerea despre domnul Dinu (părerea cu privire la acest caz) şi i-am telefonat, felicitându-l că, în sfârşit, a luat o hotărâre înţeleaptă, oportună şi necesară, care să pună capăt tuturor discuţiilor, interpretărilor şi să aplice întocmai hotărârile din Adunarea Generală.

Dar, mare surpriză! În şedinţa C.N.S. din 19.03.2011, în loc să fie aprobate planurile de zbor, care aveau deja termenele de predare expirate, în conformitate cu normele votate în Adunarea Generală, se amână această activitate până după şedinţa Adunării Generale din 16.04.2011.

Cu toate că domnul Dinu ne-a explicat foarte clar (invocând DEX-ul limbii române) că a nominaliza înseamnă „a denumi, a indica, a specifica ceva în mod concret, cert, pe nume”, membrii C.N.S. nu vor să înţeleagă. Mai degrabă, nu vor să aplice ce s-a votat în Adunarea Generală.

A nominaliza înseamnă că nu poţi să desemnezi aceeaşi etapă la categoriile puse în discuţie în şedinţa Adunării Generale (conform procesului verbal olograf original) şi anume Viteză, Demifond şi Fond. Acest lucru s-a propus şi s-a votat în Adunarea Generală.

De fapt, în Adunarea Generală din 16.04.2011, ce se doreşte? O clarificare a unor lucruri foarte clare?

Vă prezint mai jos două planuri de zbor, unul „pe Nou” şi altul „pe Vechi”, să vedeţi şi dumneavoastră diferenţa şi faptul că se pot aplica fără nici o dificultate noile modificări votate în Adunarea Generală. Dacă se doreşte...

 

 

Gândiţi-vă bine, domnilor, ce vreţi să faceţi cu sportul columbofil profesionist.

Ori în sus, ori în jos.

Planurile de zbor prezentate mai sus au fost deja predate Comitetului Naţional Sportiv în data de 19.03.2011 şi reprezintă o grupare de peste 16 cluburi din judeţul Dâmboviţa.

Stimate domnule Dinu Mihai, dacă comentariile mele te-au afectat în vreun fel, te rog să primeşti anticipat scuzele mele.

Am mare încredere în calităţile manageriale ale domnului preşedinte al U.C.P.R., domnul dr. Dumitrache Nicolae, pe care îl rog să clarifice situaţia în speţă, precizându-ne poziţia oficială a Comitetului Director.

 

 ŞTEFĂNESCU   LIVIU

Minciuni sfruntate si dezinformare in columbofilia romaneascaUCPR - Procesul verbal al sedintei CNJDAL din data de 8 mai 2012Interviu realizat de RRP.RO cu presedintele UCPR, domnul MIHAI DINU - 22 aprilie 2015Harababura, diletantism si ilegalitati in UCPR - articol de dl. Stefan Georgescu (partea a 2-a)Calomnia si minciuna - instrumente de "conducere" in UCPR


Comentarii

postat la 03:01, Joi, 14.04.2011 de popescu

asa cum am mai scris si pe alt site vreau sa dau un copy/paste pentru a va prezenta si punctul meu de vedere:\r\n...\"ati auzit vreoadata de egalitate? ati auzit de vre-o categorie de sport unde o echipa joaca mai multe etape decit alta? Nu este normal sa fie asa si in columbofilie? Nu este normal ca cluburile mici, pozitionate geografic dezavantajos fata de altele,dar, ai caror membrii platesc egal ca si cei care participa la concursuri ,sub forma de protocol, la un numar de peste 16 etape de concurs la categoria viteza din care probabil 13 sint si de demifond sa aibe sansa sa isi arate valoare printrun numar egal si echitabil pentru toata lumea? Este normal ca loc 1 viteza sa aibe 15 angajari in concursuri si loc 3 sa aibe numai 9 angajari, deoarece facea parte dintr-o zona geografica unde nu putea sa anagajeze porumbeii la un numar de 15 concursuri? Asta se considera echitate si valoare?e mai bun campionul cu 5 clasari din 15 angajari sau loc 3 cu 5 clasari din 9 angajari-6 sanse in plus CORECT? Am ajuns sa fim in expozitii spectatorii anumitor crescatori din 2 judete favorizate geografic si cu numar mare de crescatori… am ajuns sa asistam la cluburi care angajeaza in aceeasi zi porumbeii la 3,4 concursuri numai pentru ca zona ii ajuta.Oare aceasta este cu adevarat o echitate in acest frumos sport pe care peste 99% il practicam din placere. Am ajuns sa vedem ca, campionii, in proportie de 90% la categoriile viteza si demifond sint numai cei cu bani multi, cei care sponsorizeaza concursurile pentru asi crea un avantaj propriu! De ce oare in Belgia pe data de 15 iunie se stie deja cine este campionul national la viteza?Si cind te gindesti ca pina pe 15 iunie nu poti organiza decit 8 concursuri….Chiar credeti ca ei au porumbei mai prosti ca ai nostrii?NU! Noi ne credem mai destepti decit ei si incercam sa exploatam porumbeii numai din dorinta de a cistiga citeva tinichele si sa le cistigam si pe acestea, incercind sa nu concuram egal cu toate cluburile din cadrul uniunii noastre. Este normal sa alergam o cursa de maraton si sa cistigi si una de viteza in acelasi timp?Asa se intimpla pina acum in cadrul UCP si continua in cadrul FCPR. Toti speculam acest lucru:angajam porumbeii la 350 km si am puncat la 2 categorii deodata…ceva total incorect, mai ales ca la viteza baremul de 900km este indeajuns pentru aceasta categorie, am ajuns sa vedem porumbei in expozitii cu 1750km din 5 concursuri de viteza chipurile, (norma de kilometrii ca la fond), nu sintem chiar ridicoli? De la 900km sa ai porumbei cu barem de 1750 km, aproape dublul categoriei…aceasta nu mai este columbofilie ci strategie de speculare a regulamentului si pervesitate in acest sport. HAi sa concuram odata corect / egal si sa vedem cu dispar din expozitii toti acesti campioni nationali care vad ca sau abonat la top 3 al expozitiei nationale, sa vedem cu adevarat cine este cel mai bun concuren in conditii egal avantajoase pentru toata lumea, nu credeti ca este indeajuns de mult sa acorzi 3 sanse in plus la porumbel fata de baremul categoriei? Chiar trebuie sa acordam 15?\r\nVa doresc un an plin de succese si sa stim sa apreciem cu adevarat porumbeii dupa vlaloarea lor adevarata nu dupa numarul de etape , citeodata dublu fata de cel al vecinului nostru de club.\"

postat la 20:58, Duminica, 17.04.2011 de nicu axi

domnu stefanescu m-ai aveti adapatori de 1,5 litri ?
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2022 RRP. Toate drepturile rezervate.