Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce parere aveti? Pretul unui porumbel este direct proportional cu valoarea sa?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

In vizita la unul dintre campionii Bucurestiului - domnul ILIE PUF (partea 1)


14:49, Marti, 06.01.2009

 

In vizita la unul dintre campionii Bucurestiului – domnul ILIE PUF (partea 1)
 
 
Intrebare: Cand si cum a aparut pasiunea dvs. pentru porumbei?
Raspuns: Ca la multi alti columbofili, dragostea mea pentru porumbei a inceput in copilarie. Cred ca aveam in jur de 10-12 ani cand am inceput sa cresc porumbei de curte, gutani cum li se mai spune. Am crescut gutani pana prin 1946, an in care am intrat ucenic, apoi din lipsa timpului am fost obligat sa renunt la porumbei. In anul 1952 a trebuit sa execut stagiul militar obligatoriu si dupa 3 ani de armata am fost lasat la vatra, in anul 1955. In anul urmator am reinceput sa cresc porumbei, tot la casa parinteasca situata in cartierul Ostrov din Bucuresti, de data aceasta mi-am cumparat cateva perechi de voiajori din piata. In anul 1958 m-am inscris in Asociatia Porumbelului Sportiv, filiala `23 August`, asa cum se numea la acea data. Sediul asociatiei era situat pe soseaua Pantelimon, din cartierul cu acelasi nume.
 
 
Dl. Puf Ilie, cu cel mai pretios trofeu
 
 
 
Imagine din compartimentul femelelor
 
 
 
La o expozitie columbofila internationala, alaturi de doctorul Boddaert 
 
 
In anul 1959, la varsta de 27 de ani, am fost ales presedinte al asociatiei columbofile in care ma inscrisesem cu un an in urma si din clubul nostru faceau parte mai multi veterani columbofili printre care se aflau domnii: Constantin Cionoiu, Marian Calugaru, Ion Rusu. Tot printre veteranii columbofili bucuresteni de la acea vreme, de care imi aduc aminte cu mare placere, se mai regaseau domnii Nahorniac (la filiala `Rahova`), Iliuta Dumitrescu, plutonierul Dogaru (presedintele ASC `Grivita Rosie`), inginerul Corneliu Cretulescu, doctorul Oracescu (la clubul `Obor`) etc. La acea data presedintele pe tara al Uniunii Columbofile era domnul Paul Niculescu, iar secretar dl. Valcu Constantin.
Aici fac o mica paranteza si amintesc faptul ca in calitatea mea de presedinte al filialei `23 August` a Asociatiei Porumbelului Sportiv m-am ocupat de organizarea unei frumoase si interesante lansari de porumbei a crescatorilor cehi. Punctul de lansare ales atunci a fost hipodromul Baneasa. A fost un efort deosebit la care am raspuns favorabil, avand in vedere faptul ca porumbeii au fost adusi in Romania cu trenul si toate custile cu pasari au fost transportate apoi cu masinile pana la locul de lansare.
 
La acea vreme ruta de zbor a porumbeilor crescatorilor din Bucuresti era: Ardeal pentru pui (ultimul zbor cu puii era etapa de la Cluj), iar primavara, cu maturii, se zburau etape de Radauti Prut, Darabani, dupa care se organizaru etape peste granita, in Polonia. Pana prin anii 1963-1964 toti porumbeii in Romania se zburau cu trenul, neexistand masini de transport specializate, iar conditiile erau destul de dificile.
 
A venit anul 1967 si odata cu el o schimbare in situatia mea profesionala, in sensul ca a trebuit sa plec in Franta cu serviciul. Acest fapt m-a determinat sa renunt la porumbei si atunci toate pasarile i le-am cedat domnului Constantin Dumitru. Din Franta m-am intors in anul 1971, data la care mi-am schimbat domiciliul in cartierul Vatra Luminoasa, dar nu m-am apucat de porumbei decat in anul 1983, dupa ce m-am intalnit, intamplator, cu cel caruia ii cedasem porumbeii la plecarea mea in Franta. Intalnirea cu Constantin Dumitru a fost scanteia care a reaprins pasiunea mea pentru porumbei. Astfel am inceput sa imi achizitionez porumbei voiajori de la mai multi crescatori importanti din Bucuresti si din tara printre care s-au aflat: Constantin Dumitru (Schneider), Mihai Popescu, Florea Ion etc. Cu acesti porumbei la baza mi-am reconstruit crescatoria si am reinceput sa zbor, dar fara rezultate deosebite.
 
 
 
In mijlocul unor doi buni prieteni, domnii Hasperlagh
 
 
 
Intre Eric Limbourg (stanga) si Marc de Cock (dreapta), in Belgia
 
 
 
Anii au trecut si in ianuarie 1990 am fost ales vicepresedinte, pe Bucuresti, functie pe care o ocup si in prezent (presedinte era dl. Pavel Mihai la acea vreme) si imi aduc aminte cu deosebita placere despre expozitiile columbofile foarte frumoase – din anii 1990 si 1991 -, la nivel de Capitala, pe care le-am organizat la sediul societatii comerciale pe care o conduceam la acea data. Incepand cu anul 1994 si pana in 2002 am ocupat si functia de secretar al Comitetului Director pe tara.
 
Incepand cu anul 1984 sunt inscris in asociatia columbofila `Granitul` din Bucuresti, iar din 2000 ocup functia de presedinte al acestui club. Legat de asociatia `Granitul` vreau sa amintesc aici, pe scurt, despre vechiul sau sediu - foarte frumos dealfel, construit pe o suprafata de 110 mp -, pe care l-am amenajat si dat in functiune in anul 1989 si care a fost vizitat si de dl. Carlos Marquez Prats, de la care am primit felicitari.
 
In anul 2008 am demarat actiuni pe langa autoritatile administrative locale pentru construirea unui alt sediu al asociatiei noastre si toate eforturile mele si ale colegilor s-au materializat in construirea unui sediu nou, frumos, deosebit, proprietate a asociatiei noastre si situat in comuna Dobroiesti.Interviu cu tandemul format din campionii nationali DARIO LUCI & CLAUDIU, jud. Mehedinti, partea a 2-aInterviu cu domnul Laurentiu SPINU – Campina – FCPR Prahova - partea a 3-aInterviu cu domnul Adrian Cretu, UCPR Caracal, jud. Olt - partea a 2-aInterviu cu domnul Arpad Joszef – FCPR Sighisoara, judetul Mures, partea a 2-aInterviu columbofil cu domnul Ferencz Torok, din Cluj-Napoca, FCPR Cluj, partea a 3-a


Comentarii

postat la 00:35, Miercuri, 07.01.2009 de george

Si eu am auzit lucruri bune despre domnul Puf si porumbeii dansului. Felicitari !

postat la 03:07, Miercuri, 07.01.2009 de dinu

Felicitari domnului Puf pentru toata activitatea sa columbofila de o viata !
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.