Interviu cu domnul Gheorghe STOICESCU, oras Azuga, FCPR Prahova - partea a -3-a
13:44, Luni, 03.05.2010
Interviu cu domnul Gheorghe STOICESCU, oras Azuga, FCPR Prahova
Partea a 3-a
RRP: Cat timp alocati zilnic porumbeilor dvs.?
G. Stoicescu: In extrasezon aproximativ 1 ora, iar in timpul sezonului cam toata ziua.
RRP: Cand aduceti porumbei noi in crescatorie preferati sa ii aduceti de la un columbofil situat in aceeasi zona georgrafica cu dvs.?
G. Stoicescu: Sa va dau un exemplu in acest caz: porumbeii pe care eu i-am adus de la domnul Nicu Bizdrigheanu s-au climatizat la mine dupa doi ani, adica doar puii lor.
Domnul Stoicescu, alaturi de un bun prieten, la o discutie columbofila
RRP: Cati porumbei introduceti anual la matca?
G. Stoicescu: 1-2 porumbei, la un numeric de 17 perechi.
RRP: Unui tanar care acum se apuca de sportul columbofil, ce sfaturi ii dati?
G. Stoicescu: Cine vrea sa faca performanta sa isi cumpere oua de la columbofili valorosi si seriosi, care sa nu minta. Domnul Nicu Bizdrigheanu imi spunea odata ca “in momentul in care incepi sa ai rezultate bune cu porumbeii esti cel mai mare dusman pentru concurentii tai”. Vreau sa va spun ca eu, Stoicescu Gheorghe, mi-am pierdut prieteni din cauza rezultatelor cu porumbeiii pe care le-am obtinut. Si acest lucru se intampla in toata Romania. Atat de multi bani se baga in porumbeii adusi de afara si vor neaparat sa faca performanta. Ori lucrurile nu se intampla intotdeauna asa.
RRP: Ce ati bagat mai mult in porumbei? Bani sau timp, sudoare, nervi etc.?
G. Stoicescu: De toate, dar cred ca cel mai mult am investit nervi.
RRP: Credeti in calitatea puilor tardivi?
G. Stoicescu: Pot fi si exceptii la zbor, dar eu merg mai mult pe tardivi la reproductie.
RRP: Aveti culori preferate la porumbei?
G. Stoicescu: Da. Albastri, guti si solzati. Alte culori mai deschise sunt foarte expuse atacurilor, in zona mea, din cauza rapitoarelor.
RRP: Dar la ochii porumbeilor aveti preferinte?
G. Stoicescu: Ochiul alb la porumbei este preferatul meu. Dar am la matca si porumbei cu ochii albi care mi-au dat pui foarte buni. Granulatia la ochi este de preferat, in opinia mea, sa fie cat mai fina. Pupila sa fie cat mai mica si cercul de valoare sa fie complet.
RRP: In obtinerea unor performante deosebite in concursuri ce are mai mare importanta: valoarea porumbelului sau pregatirea pe care i-o asigura crescatorul?
G. Stoicescu: Si una si alta. De multe ori pregatirea porumbelului bate valoarea, dar asta la categoriile Viteza si Demi-fond. La fond, in schimb, lucrurile se schimba pentru ca acolo mai importanta este valoarea porumbelului.
RRP: In opinia dvs. exista diferente intre taliile porumbeilor care zboara viteza fata de cei care zboara fondul?
G. Stoicescu: Bineinteles. Cei de viteza sunt mai mari la trup si mai grei.
RRP: Primavara pana la ce distanta zburati yearlingii?
G. Stoicescu: Merg pana la 500 km cu ei.
RRP: Toamna, ca pui, care dintre sexe zboara mai bine: masculii sau femelele?
G. Stoicescu: Femelele pentru ca se maturizeaza mai repede.
RRP: Vara tineti porumbeii de zbor in semi-obscuritate?
G. Stoicescu: Nu.
RRP: Si la sfarsitul sezonului de concursuri cate pene mai au de schimbat porumbeii de zbor?
G. Stoicescu: In jur de 3.
RRP: Despre activitatea columbofila la nivelul federatiilor existente in prezent in Romania, ce parere aveti?
G. Stoicescu: In opinia mea in Romania ar trebui sa existe o singura federatie si spun asta pentru faptul ca imi pasa de viitorul sportului columbofil romanesc.
RRP: Daca v-ati naste a doua oara, v-ati mai apuca de porumbei?
G. Stoicescu: Da, dar mi-as dori ca climatul columbofil sa fie unul mai bun.
RRP: Ati avut sustinerea familiei in practicarea sportului columbofil.
G. Stoicescu: Da. Este singura mea placere si familia mi-a inteles si respectat aceasta mare pasiune.
RRP: Aici punem punct interviului nostru, nu inainte de a va multumi pentru amabilitate si a va dori mult succes in sezonul de zboruri 2010.
G. Stoicescu: Cu multa placere.
Alte materiale
Interviu cu domnul Claudiu Roman, FCPR Sibiu, partea 1Interviu cu domnul Constantin Stoichitoiu – FRC, oras Voluntari, partea 1Interviu cu domnul MARIAN JILAVEANU, FRSC Baicoi, judetul Prahova, partea 1Interviu cu domnul Oprea Gabriel – FCPR Constanta - partea a 2-aInterviu cu domnul Buliga Gheorghe - localitatea Arbore - Suceava - partea a 2-aComentarii
postat la 05:39, Luni, 03.05.2010 de ionescu domnu stoicescu cresteti porumbei in niste conditii imposibile .cum reusiti sa mai si obtineti asemenea performante ?? |
postat la 05:51, Luni, 03.05.2010 de Bogatean Petru+Rares Un mare crescator, ma impresionat mult povestea porumbelului care a luat loc 1 la Columbodrom, prezentata intr-un interviu...sa aveti bafta si in anul 2010 si sa obtineti cat mai multe rezultate bune |
postat la 01:17, Marti, 04.05.2010 de paul RUJAN felicitari domnule Stoicescu pt porumbei si pasiune sinteti un crescator foarte bun daca aveti rezultatele astea in conditiile vitrege de la AZUGA |
postat la 10:16, Vineri, 07.05.2010 de anonim Domnule Gheorghe Stoicescu este adevarat ca d-ul Nicu Brizdigheanu a contribuit la marile dumneavoastra succese??...Ca o paranteza la ce ati spus in legatura cu prietenii ,acestia nu i-ati pierdut din cauza rezultatelor, ci pentru ca nu v-au fost niciodata prieteni decat cat au avut nevoie de dv...Apreciez munca si rezultatele obtinute.Succes si demonstrati in continuare cine sunteti.. |
postat la 11:41, Marti, 01.06.2010 de motanu felicitari si mult succes in continoare. |
postat la 03:53, Duminica, 13.06.2010 de mao numai porumbei de la bizdrigheanu aveti.din cata am auzit au mers foarte bine si porumbai de la mustata di bustenu in speta ANDRIE LIETAR SI DESMET MATISH |