Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce parere aveti? Pretul unui porumbel este direct proportional cu valoarea sa?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbodromul international TRANSILVANIA
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

Interviu columbofil cu domnii Bebe Chicheanu si Paul Rusu – FCPR Constanta - partea 1


09:51, Miercuri, 07.10.2009 

Interviu columbofil cu domnii Bebe Chicheanu si Paul Rusu – FCPR Constanta

- partea 1 -

 

 

Domnul Bebe Chicheanu la birou

 

 

RRP: Astazi ne aflam in vizita la domnii Bebe Chicheanu si Paul Rusu din Constanta, membri ai FPCR, care formeaza tandemul columbofil Chicheanu + Rusu. Buna ziua stimati domni. Ce faceti?

B. Chicheanu: Buna ziua. In general suntem bine, putin afectati de criza financiara, dar trece.

 

 

Alaturi de frumoasa sa fetita 

 

RRP: Cand au fost puse bazele tandemului columbofil Chicheanu + Rusu?

B. Chicheanu: Bazele acestui tandem au fost puse in anul 2000, an care coincide cu actiunea de cumparare a acestui activ al societatii comerciale unde ne gasim acum. Dupa cumpararea acestui activ au inceput sa fie construite, pe rand, cele patru voliere ale crescatoriei noastre.

 

 

O fotografie de familie alaturi de cei doi copii

 

 

RRP: Dar inainte sa formati acest tandem columbofil ati cultivat porumbei si individual?

B. Chicheanu: Eu am crescut porumbei pana in anul in care m-am casatorit, adica pana in 1982. Incepand cu acel an nu am mai crescut porumbei pentru ca m-am mutat la bloc si conditiile nu imi mai permiteau.

P. Rusu: La data la care m-am apucat sa cresc porumbei era un adevarat curent de cartier in Constanta. Pe vremea copilariei mele toti copiii cresteau porumbei, papagali, canari etc. Am crescut porumbei atata timp cat mi-au permis parintii. Eu am locuit la bloc si conditiile nu imi permiteau sa cresc prea multi porumbei. Dupa aceea am plecat la studii prin alte orase ale tarii si am renuntat la porumbei. Ulterior m-am reintalnit cu domnul Chicheanu si dupa vreo zece ani de activitate profesionala ne-am regasit si acesta mare pasiune comuna.

 

 

Impreuna cu baiatul sau

 

 

B. Chicheanu: Dar sa facem o paranteza aici. Chiar in anul 1999, daca nu ma insel, ma aflam in masina cu tatal domnului Paul Rusu care avea o gradina, undeva prin spatele cimitirului nou. Atunci i-am spus domnului Rusu Senior sa mergem in piata, sa cumparam niste porumbei si sa revenim la pasiunea noastra din copilarie. In primavara anului 2000 am cumparat de la Fondul Proprietatii de Stat acest activ care este compus dintr-o suprafata de 22.000 de metri patrati si cateva hale. In momentul in care am intrat in curte am si stabilit, chiar cu Paul, ca in locul actual o sa ne construim voliera. Din cate imi amintesc, in aceasta locatie ne-am mutat pe data de 4 decembrie 2000 si deja in primavara anului 2001 ne-am construit crescatoria si am si populat-o. Iar in toamna aceluiasi an am si zburat puii.

 

 

 

 

RRP: Primii porumbei de unde proveneau?

B. Chicheanu: E o aventura cu primii nostri porumbei. Am un prieten bun pe care dl. Rusu il cunoaste (Gosu se numeste) care atunci cand m-a auzit vorbind despre porumbei mi-a promis ca o sa-mi aduca el porumbei. Si cred ca primii porumbei pe care prietenul meu Gosu mi i-a adus au fost cumparati din piata. Erau niste porumbei de standard. La acea vreme Paul Rusu a luat porumbeii primiti de la Gosu si le-a dat drumul de la hotelul Parc. Vreau sa va spun ca acesti porumbei s-au intors acasa dupa o luna de zile. Atunci am stabilit ca trebuie sa ne apucam serios de treaba si in perioada urmatoare am cumparat pasari de valoare de la cei mai importanti columbofili din Constanta printre care s-au aflat: fratii Husein care au fost campioni in anul 2001 si 2002, Geacu Gheorghe care a ocupat, in 2008, locurile 1, 2 si 3 la Maraton si locurile 1 si 2 la Fond pe tara, apoi de la Pana Gheorghe care a fost un mare zburator la fond, de la dl. Omer care avea pasari de la dl. Ludu Vasile, de la Muium Orhan etc. Intr-o etapa ulterioara am achizitionat porumbei de la dl. Radu V. Ion din Bucuresti, domnul Florin Moldovan de la Cluj, dl. Dan Chebeleu de la Arad, de la dl. Tamsa Ioan (fost olimpic al Romaniei prin anii `90). In mare cam acestea au fost achizitiile noastre de porumbei din Romania. Ulterior au urmat achizitii de la cei mai mari crescatori din Europa de Vest.

 

 

O adevarata expozitie de cupe si trofee

 

 

RRP: Ne puteti spune numele catorva dintre ei?

B. Chicheanu: Pornesc sa ii enumar pe cei mai importanti, in opinia mea: Gaby Vandenabeele (care este si idolul meu in domeniul columbofil) Ad Schearlaeckens, Noel Lippens, familia Houben, Chris Hebberecht, Gust Christians (ai caror porumbei ne-au dat cele mai mari satisfactii), Eric Limbourg, Carlo Gyselbrecht, Marc Vandaele, Georges Carteus, Vercammen, Freddy Vandenheede, Van Loon, Anton Deigner, Van Boxmel, Janssen, Koopman, Jos Thone. De la toti acesti crescatori am achizitionat porumbei originali. Cei mai multi porumbei i-am achizitionat de la Gust Christians (in jur de 50 de pasari), apoi de la Jos Thone (in jur de 30 de pasari), de la Koopman (in jur de 22), de la De Haan, de la familia Houben (de la acestia am achizitionat pui din cei mai importanti porumbei ai lor: `Sony`, `Pinocchio`, `Jonge Artiest`) apoi de la Gaby Vandenabeele am achizitionat porumbei atat din linia lui veche cat si din cea noua. Din linia noua am cumparat pui din `Wittenbuik`, `Bliksem`, `Fantast`, `Turbo`, `Condor` etc. Cele mai mari satisfactii le-am avut la categoria Fond (prima cupa castigata de noi) cu toate ca noua nu ne place fondul.  Eu si Paul suntem jucatori de Viteza si Demi-fond si drept dovada, incepand cu anul 2004 am spulberat totul, la  nivel national. Indiferent daca am zburat alaturi de crescatorii din Bucuresti sau nu, am dominat aceste doua categorii. Pot sa afirm ca dinastia `Chicheanu-Rusu` a cam dominat campionatul national la categoriile Viteza si Demi-fond.

 

 

 

 

In anul 2004 am avut, la categoria Tineret, locul 1 National la Viteza (cu acelasi porumbel), locul 1 la Demi-fond, locul 1 la Palmares de un an si locul 1 la AS. Este vorba despre masculul RO-376310-2003. In anul 2005 am obtinut locul 1 la categoria Viteza cu RO-376361-2003, locul 2 la categoria Demi-fond maturi, locul 2 la categoria Palmares Maturi. Nu mai va amintesc aici si restul locurilor de 2, 3 etc. Masculul RO-376310-2003 a obtinut, in anul 2005, locul 4 National la categoria AS Palmares. In anul 2006 am obtinut locul 1 la categoria Demi-fond cu RO-34041-2004, locurile 4 si 5 la Palmares Demi-fond cu porumbelul RO-34041-2004 si cu RO-56890-2002. In anul 2007 locul 1 la Palmares Demi-fond Maturi cu RO-34041-2004, locul 2 Viteza Tineret, locul 1 AS Palmares Crescator,  locul 2 Demi-fond pui crescator, locul 3 Viteza Palmares Crescator etc. In 2008 am avut doi porumbei in lotul olimpic al Romaniei, RO-34041-2004 si RO-23-2005 care amandoi au in ei sange Gust Christians (primul 100%, al doilea 50%).

 

 

RO-034041-2004-M, un zburator deosebit

 

 

 

`Olimpicul`, RO-000023-2005-M

 

 

 

Alaturi de doi prieteni columbofili

 

 

De asemenea, tot in 2008 am castigat locul 1 Demi-fond pui cu masculul RO-890-2008, locul 2 Demi-fond pui cu masculul RO-885-2008, locul 2 Demi-fond Palmares Maturi cu masculul RO-23-2005, locul 1 Viteza Crescatori si tot locul 1 Viteza Palmares Crescatori etc. Mai multe date despre rezultatele noastre din ultimii ani puteti gasi pe pagina: http://www.chicheanu-rusu.ro/rnatio.html

 

 

RO-000885-2008-M, un zburator care promite mult

 

 

RRP: De la toti crescatorii pe care i-ati mentionat mai sus aveti porumbei originali?

B. Chicheanu: Pe toti i-am vizitat personal si am si fotografii cu ei postate pe site-ul nostru personal. Dar am vizitat mult mai multi crescatori. Nu am cumparat insa de la toti: de la Sylvere Toye, de la Martin Michels, de la Kipp si Fiii nu am cumparat porumbei.

 

 

In vizita la fratii Janssen

 

 

RRP: Crescatoria din cate compartimente o aveti formata?

B. Chicheanu: In total din 23 de compartimente. Dintre acestea 3 sunt pentru porumbeii de matca in care avem 8 separeuri pentru porumbeii mai pretentiosi. La matca avem anual in jur de 70 de perechi din care reproducem aproximativ 500 de pui. Dintre acestia toamna zburam in jur de 150 de pui. Restul ii oferim la diverse premieri, la prieteni, ii facem cadouri, dar o parte dintre ei ii si vindem. Pentru porumbeii care zboara la natural avem 3 compartimente si 4 avem pentru porumbeii care zboara la vaduvie. Aceste ultime 4 compartimente gazduiesc aproximativ 48 de vaduvi. In total zburam primavara aproximativ 150-200 de porumbei. Mai avem si 3 compartimente destinate porumbeilor zburatori la fond tot dupa sistemul natural (in jur de 72 de porumbei).

 

 

In mijlocul familiei Houben

 

 

 

 

In vizita la idolul sau, campionul Gaby Vandenabeele

Interviu cu domnul Constantin VISALOM – FCPR Bucuresti - partea a 4-aInterviu columbofil cu domnul Ferencz Torok, din Cluj-Napoca, FCPR Cluj, partea a 2-aInterviu cu domnul TOADER FLORIN din localitatea Surani, judetul Prahova afiliat la F.C.P.R. - partea 2Interviu columbofil cu campionul roman, domnul BACALU DANUT, din orasul Falticeni, jud. SuceavaInterviu cu domnul Kalnoki Endre – FCPR Sighisoara, judetul Mures, partea a 4-a


Comentarii

postat la 08:20, Miercuri, 07.10.2009 de chirila.

Domnule Chichesnu nu mai aveti vinzare sau de ce va faceti reclama,ati cam scazut in clasamente fata de ce investitii ati facut.

postat la 02:56, Joi, 08.10.2009 de Bogdan

Observ multi comenteaza nu prea bine sau nu prea frumos cand apare cate un articol despre un columbofil care a avut rezultate sau care are dar care a investit major in porumbei , oare chiar el vrea sa isi scoata bani din faptul ca a realizat un interviu columbofil?Chiar credeti ca in Romania isi va scoate sau credeti ca el chiar asta urmareste ! sau aceste interviuri sunt de folos columbofililor , mai ales incepatorilor ? Chiar mai sus el relateaza faptul ca a vizitat multi crescatori dar nu de

postat la 10:49, Joi, 08.10.2009 de Dorel

Credibilitate foarte mica urmarind personal clasamentele si lansarile care se fac la voi in Constanta, asa este usor sa ai rezultate unde totul este suspect.

postat la 12:19, Sambata, 10.10.2009 de CapDaFier

In primul rand nu am auzit pe nimeni sa se planaga de pasarile provenite din crescatoria domnilor Chicheanu si Rusu, unu la mana, ba din contra! Doi la mana sunt ceva crescatori in Bucuresti care au jucat cu succes pasari din linia de Houben a domnilor Chicheanu si Rusu(Fam. Lazarica, Marian Ciuca, etc,) si cand zic \"cu succes\" ma refer la pasari prezente in expozitii, cu rezultate excelente, s.a.m.d. Trei la aceeasi mana, o faimoasa crecatorie din bucuresti si-a revenit prin invuzia de sange

postat la 12:42, Joi, 22.10.2009 de ady tanase

.....

postat la 12:50, Joi, 22.10.2009 de ady tanase

Mai lasati rautatea si barfa asta ieftina despre niste oameni care muncesc si fac performanta sau credeti ca prin asta o sa ii scada popularitatea...va inselati , dl Chicheanu este un om de nota 10 si sper ca va schimba cu ceva columbofilia in Romania daca va ajunge acolo unde ii e locul.Vorbind despre porumbeii dansilor eu personal sunt foarte multumit,am reusit anul trecut in sezonul de pui sa obtin cu un porumbel 100 % Chicheanu + Rusu locul 1 pe judet ,porumbel cu care am participat si la e

postat la 11:37, Vineri, 17.05.2013 de george-bran-BV

felicitari domnilor CHICHEANU&RUSU!!!

postat la 11:40, Vineri, 17.05.2013 de george-bran-BV

felicitari domnilor CHICHEANU&RUSU!!!
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.