Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Veti participa la olimpiada columbofila din 14 august 2022?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul international BRASOV

Dl. Florin Ciuca propune infiintarea unei expozitii anuale a porumbeilor castigatori pe columbodroame !


12:31, Sambata, 22.02.2014

Buna ziua,

 

 

Ma numesc Florin Ciuca si de trei ani particip la columbodroame.

Observ cum an de an apar noi columbodroame, rute noi, unele mizeaza pe curse pana la 400 de km, altele au incluse chiar si doua fonduri, altele au ales sa zbore peste Carpati.

Este clar ca suntem pe un trend ascendent al acestui fenomen.Ieri, cu gandul la ce columbodroame voi participa in acest an si cu ce pui, coroborat si cu ce spunea maestrul Carmazan intr-un interviu recent in sensul ca trebuie sa alegi cu grija ce porumbei trimiti in functie de distanta, directia vantului, ruta de zbor, mi-a venit ideea organizarii unei expozitii anuale a porumbeilor castigatori ai columbodroamelor.

 Este evident ca nu discutam de un singur tip de porumbel de viteza. Columbodroamele sunt diferite, rute diferite, distante diferite, numarul de curse difera etc. In aceste conditii nu poti participa cu acelasi tip de porumbei la toate columbodroamele, ci trebuie ales cu atentie in functie de linia din care se trag.

 In aceste conditii consider ca ar fi un castig pentru impatimitii de columbodroame ca anual, toamna, dupa finalizarea licitatiilor, sa se organizeze o expozitie cu primii 20 de porumbei sositi in finale, eventual in super-derby si primele 10 locuri din clasamentul AS.

 Ar fi un loc bun pentru ca participantii sa analizeze atent porumbeii castigatori in functie de tipul de columbodrom, columbodroamele si-ar face reclama si si-ar promova noul sezon, iar noile columbodroame si-ar anunta lansarea.

 Porumbelul ar urma sa participe la initiativa noului proprietar (in urma licitatiilor), cu mentiunea crescatorului si a columbodromului la care a participat. In acest fel ar fi o buna ocazie de promovare pentru toti cei amintiti.

 In conditiile in care intre organizatorii diverselor columbodroame exista relatii bune si foarte bune, consider ca s-ar putea pune in practica aceasta idee avand drept scop promovarea columbodroamelor.

 Am vazut ca exista ideea unui clasament comun al columbodroamelor. Nu stiu cat de relevant ar fi.

 Despre reteta financiara a unui astfel de eveniment nu ma pronunt, dar sunt convins ca solutii exista.

  

 

Florin Ciuca

 

 

Grigorescu Florin, UCPR Dambovita - mascul RO-736724-2016 - loc 1 Severodonetsk (1088 km) - iulie 2018Domnul Florin Degeanu, FCPR Giurgiu - cele mai importante rezultate obtinute in anii 2011 si 2012Castigatorii concursurilor de la Barcelona - din 1990 si pana in prezentUCPR Prahova - propunere de plan de zbor pe zona de SUD !UCPR Dambovita - propunere de plan de zbor pentru 4 cluburi


Comentarii

postat la 14:11, Sambata, 22.02.2014 de laurentiu

interesanta idee florine

postat la 15:55, Sambata, 22.02.2014 de TITUS

florine ar fi o idee ca fiecare proprietar de columbodrom sa organizeze in fiecare an aceasta expozitie sau mai bine sa se tina undeva prin centrul tarii poate la brasov ???

postat la 18:50, Sambata, 22.02.2014 de silviu

ideea domnului Florin este binevenita,dar intrebarea este cine sa se ocupe de aceasta expozitie??\r\n

postat la 15:36, Duminica, 23.02.2014 de florin ciuca

Ca si locatie ma gandeam undeva la sudul tarii.Am in vedere ca cel mai mare nr.de columbodroame sunt in aceasta zona (Corabia, Rm valcea, Dambovita, Mangalia) . dar nu trebuie sa fie o regula din moment ce apar noi columbodroame si in Transilvania.\r\n\r\nOrganizatorul poate fi un singur columbodrom sau mai multe. De ex in Dambovita sunt cel putin 4 columbodroame.
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2022 RRP. Toate drepturile rezervate.