Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Pigeon International Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Veti participa la olimpiada columbofila din 14 august 2022?
Da
Nu
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul international BRASOV

Maratonul columbofil de la Moscova - editia 2013 - partea 1


15:27, Joi, 25.07.2013

Marti, 23 iulie 2013, organizatorii maratonului columbofil de la Moscova - editia 2013, au realizat, in 4 din cele 5 centre de imbarcare programate (Caracal, Vulcana-Pandele, Bucuresti si Urziceni) operatiunea de strangere de porumbei. A fost o zi plina, cu mult efort depus, dar in finalul zilei rezultatele au fost peste asteptari, in sensul ca s-au strans un numar mult mai mare de porumbei decat cel prognozat initial. Din cele 4 centre s-au strans in cursul zilei de marti un numar de 884 de porumbei de la 318 crescatori. Marti seara, in jurul orei 18.00, masina de transport a porumbeilor (apartinand domnului Florin Cristuinea, patronul columbodromului international din Corabia) a plecat spre nordul tarii, spre ultimul punct de imbarcare. La Radauti imbarcarea porumbeilor a continuat miercuri dimineata, iar columbofilii din aceasta frumoasa zona a tarii s-au aratat la fel de interesati sa participe la maratonul de la Moscova si au venit si ei cu un numar mare de porumbei. In total s-au strans un numar de 1182 de porumbei provenind de la 397 de crescatori.

Miercuri dimineata porumbeii colectati din tara au fost transferati in masina de transport care apartine columbofililor vecini din Ucraina, iar inainte de a pleca spre indepartata Moscova au fost inca o data adapati si hraniti.

Ca un simplu fapt divers va putem spune ca printre columbofilii care au imbarcat porumbei s-au aflat crescatori din toate cele 3 federatii columbofile din Romania, inclusiv din Bulgaria. La centrul din Urziceni au fost imbarcati mai multi porumbei din Hunedoara, iar la Radauti au sosit, cu trenul, in dimineata zilei de miercuri, si doi porumbei din Timisoara.

Nu putem incheia aceasta scurta relatare inainte de a adresa felicitarile noastre sincere principalelor persoane implicate, pe centre, la nivel de organizare, respectiv domnilor: Carmazan Ioan, Nicu Bizdrigheanu, Andrei Marius, Zavate Ioan, Florin Cristuinea, Mihai Constantin, dar si tuturor celor care prin modestul lor aport au ajutat la organizarea perfecta a acestui maraton.

In principiu lansarea porumbeilor se va face duminica dimineata, pe data de 28 iulie 2013. Dar referitor la lansare si alte detalii de pe traseul porumbeilor pana la destinatie va vom vorbi in zilele urmatoare. Vant in pene tuturor porumbeilor participanti, felicitari sincere columbofililor participanti si fie ca cel mai bun, mai rezistent si mai ambitios porumbel sa castige aceasta extraordinara cursa !

In continuare va prezentam cateva frumoase imagini realizate marti, la centrul de colectare din Urziceni: 

 

Fotografia de final, cu o parte dintre crescatorii participanti si cu o parte dintre organizatori. La cateva minute dupa realizarea fotografiei porumbeii au plecat spre Radauti.

 

 

Satisfactii depline si incredere maxima in realizarea unui zbor bun pe fetele tuturor participantilor 

 

La orele pranzului totul era deja pregatit

 

 

Primii porumbei au fost deja inregistrati

 

 

In boxele de colectare a porumbeilor au fost amenajate hranitori

 

 

 

si oferita apa din belsug

 

 

 

 

 

Se fac ultimele reglaje la ceasuri

 

 

 

Domnul Scarlat Emil, presedintele clubului din Urziceni, a fost responsabil cu intocmirea fiselor de imbarcare

 

 

Unul dintre exponentii viitorului columbofiliei din Urziceni a participat activ la acest important eveniment: tanarul Eduardo Birtea

 

 

 

 

 

 

Inca de la orele pranzului au inceput sa soseasca participanti din toate judetele limitrofe Ialomitei

 

 

 

Incet, incet, curtea maestrului Bizdrigheanu s-a umplut de columbofili

 

 

 

La aceeasi masa crescatori si prieteni columbofili din Adjud, Brasov, Tecuci

 

 

 

In jurul orei 14.00, curtea domnului Nicu Bizdrigheanu devenise neincapatoare

 

 

Doi importanti campioni columbofili ai Romaniei au tinut sa participe: domnul Radu (FCPR Tecuci) si dl. Grecea (FRSC Adjud)

 

 

Si Buzaul a fost prezent la cel mai inalt nivel

 

 

 

 Crescatorii din Tandarei au fost prezenti in numar mare

 

 

 

 Doi columbofili reprezentativi din cadrul FRSC Drajna, jud. Prahova, si-au imbarcat porumbeii campioni la maratonul de la Moscova

 

 

 Gazda evenimentului, in persoana maestrului Nicu Bizdrigheanu a fost si de aceasta data, la mare inaltime

 

 

 

 

 

Succes columbofil important pentru Romania la Cupa Continentala de la Brno - Cehia - ianuarie 2014Columbodromul international HONEST RACE - editia a II-a - standarde mai bune de calitate si gazduireDerby Arona Tenerife - editia 2013 - porumbelul "Heteco" al d-lui Kelemen Csaba - locul 1 la antrenamentul din 1 feb. 2Maraton columbofil MOSCOVA - 2013 - clasamentul pe centrul Radauti - CrescatoriDomnul ELVIS ARGHIR, "Dove" Campina, UCPR Prahova, un columbofil cu rezultate deosebite la Fond in 2012
Nume
Email
Comentariu

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2022 RRP. Toate drepturile rezervate.