Articole
Sondaj
Licitatii / Vanzari
Intrebari
Concursuri / Clasamente
Uniuni / Cluburi
Galerie Foto/Video
Sfatul Medicului
Opinia Specialistului
Pagina principala Materiale Video Crescatorii Diverse English Section Chinese Section FRSC Expozitii For Fun Porumbei de top Comentariile etapei Pagina incepatorului Porumbei pierduti Romania In Direct Contact

Newsletter

Introduceti adresa de email pentru a primi ultimile noutati de la Romanian Racing Pigeons.
Ce conteaza pentru dvs. mai mult in achizitionarea unui porumbel? Pedigreul sau rezultatele la zbor?
Pedigreul
Rezultatele la zbor
Nu stiu
Nu ma pot pronunta

Rezultate sondaj

Columbodromul FIVE STARS Dambovita
ACKA - porumbei de agrement si ornament
UNIUNEA COLUMBOFILILOR PROFESIONISTI DIN ROMANIA
Brieftaubenmarkt - Germany
Inscriere columbodroame Europa
Freialdenhofen & Sohne
Freialdenhofen & Sohnen - Germania
Welcome to DERBY CORABIA
Columbodromul PIGEON BEST - Prahova
Firma YU YING IMPEX SRL - Accesorii columbofile
Crescatoria TITA - ANDU
Crescatoria MUNTEAN VASILE - Sibiu
Campionul national domnul Bogdan Ciobanu, Suceava
Columbofil Banc Marius Dej
Columbodromul GOLDEN RACE, Urlati, Prahova
Produse Porumbei CORABIA
Columbodromul SUPREM
Columbodrom DERBY SICILIA - Italia
Columbodromul SUN SEBASTIAN RACE Prahova
Columbodromul international BRASOV

O participare peste asteptari la maratonul columbofil organizat de catre UCPR, la Donetsk, pe 14 iulie 2012


02:11, Joi, 12.07.2012Un derby columbofil excelent organizat de catre UCPR la Donets`k, in Ucraina,

pe data de 14 iulie 2012

 

 

In data de 14 iulie 2012, U.C.P.R. organizeaza un derby columbofil national, in conformitate cu hotararea Adunarii Generale din 25 februarie 2012. Va fi un derby columbofil national cu lansare intarzaiata, intre orele 10.00  - 11.00, din localitatea DONETS’K - UKRAINA.

Imbarcarea porumbeilor s-a facut astazi, 11 iulie 2012, din cele 3 (trei) centre corespunzatoare zonelor geografice stabilite de catre C.N.S. in sedinta sa din data de 12.06.2012, dupa cum urmeaza:

- Zona I:  aferenta judetelor Dambovita, Prahova, Giurgiu - centru de imbarcare la Targoviste (sediul UCP) in intervalul orar 12.00 – 16.00

- Zona II: aferenta judetelor Arges, Teleorman – centru de imbarcare la Pitesti (stadionul Maracineni) in intervalul orar  09.00 – 12.00

- Zona III: aferenta judetelor Olt, Dolj, Mehedinti, Gorj, Valcea - centru de imbarcare la Ramnicu Valcea (pensiunea Denisa) in intervalul orar  07.00 – 10.00

 

In caz de vreme nefavorabila, porumbeii vor stationa pe pozitia locului de lansare si vor fi eliberati doar la momentul la care conditiile meteo o vor permite.

Costul unui porumbel imbarcat este de 10 RON.

Etapa este luata in calcul in cadrul campionatului national, conform prevederilor R.N.S., iar primii 3 porumbei vor fi prezentati in expozitia nationala din luna decembrie 2012.

La sfarsitul imbarcarii porumbeilor care a avut loc astazi, in cele trei centre, numarul de porumbei stransi (si a crescatorilor participanti) a depasit cu mult asteptarile organizatorilor. Mai exact, la sfarsitul zilei s-au strans peste 4000 de porumbei provenind de la peste 1000 de crescatori (o parte dintre acestia provenind si de la celelalte doua federatii columbofile reprezentative in Romania, respectiv FCPR si FRSC).

  

FONDUL DE PREMIERE OFERIT PARTICIPANTILOR ACTUALEI EDITII A MARATONULUI:

 

UCPR acorda ca fond de premiere suma de 20.000 RON, care va fi impartita celor 3 zone, proportional cu numarul de porumbei imbarcati (20.000 lei: numar total porumbei imbarcati x numar porumbei imbarcati per centru = FOND PREMIERE ZONA).

 

Din banii stransi de la porumbeii participanti se achita costul transportului porumbeilor la punctul de lansare, plus costurile delegatilor si ale comisiilor de imbarcare/desigilare, iar suma ramasa va fi folosita ca fond de premiere.

Cele doua fonduri de premiere (suma alocata de catre UCPR si diferenta de bani ramasa de la costul porumbeilor imbarcati) vor fi repartizate primilor 10 porumbei, dupa cum urmeaza:

 

Locul 1 - 30%

Locul 2 - 20%

Locul 3 - 10%

Locul 4 - 8%

Locul 5 - 7%

Locurile 6-10 - 5%

 

 

DETALII ORGANIZATORICE:

1. Sigilarea ceasurilor se va face la sediul cluburilor, vineri 13 iulie, ora 20.00.

 

2. Desigilarea se va face joi, pe data de 19.07.2012, orele 18.00 (a cincea zi de la lansare), la centrul de imbarcare stabilit mai sus.

 

3. C.N.S. a desemmnat din randul membrilor sai responsabili pe fiecare zona:

- pentru zona I - responsabil centru dl. Ionita Catalin

- pentru zona II - responsabili centru: dl. Popescu Petre si dl. Danciu Bogdan

- pentru zona III - responsabili centru: dl. Lumanaroiu Alexandru si dl. Urucu Ion.

 

4. Posesorii de ceasuri mecanice vor avea obligatoriu (in ziua imbarcarii) banda de constatare pentru a fi stampilata la centrul de imbarcare respectiv. Astfel, atat fisele de imbarcare ale ceasurilor electronice, cat si benzile constatatoare ale ceasurilor mecanice, obligatoriu vor contine cel putin doua stampile. Cele doua cluburi care vor stampila fisele si benzile de cronometrare vor fi desemnate de catre responsabilii centrului respectiv de imbarcare.

 

5. Responsabilii centrelor de imbarcare vor asigura logistica necesara efectuarii imbarcarii: sisteme de imbarcare, ceasuri atomice, imprimante etc.

 

6. Responsabilii centrelor de imbarcare vor desemna comisiile de imbarcare, clemare si desigilare, conform hotararii C.N.S. din sedinta din 12.06.2012, astfel:

 

- pentru zona I - 8 comisii pentru ceasuri electronice si ceasuri mecanice

- pentru zona II - 5 comisii pentru ceasuri electronice si ceasuri mecanice

- pentru zona III - 2 comisii pentru ceasuri electronice si ceasuri mecanice

 

7. Porumbeii vor fi anuntati telefonic, in termen de maxim 1 (una) ora de la sosirea porumbelului, fiind comunicate seria porumbelului, ziua si ora aproximativa a sosirii, numele crescatorului si clubul din care acesta apartine, dupa cum urmeaza:

 

- cluburile din zona I - domnul Catalin Ionita - tel. 0724.015.234

- cluburile din zona II - domnul Petrica Popescu - tel. 0762.590.777

- cluburile din zona III - domnul Lumanaroiu Alexandru - tel. 0763.531.237

 

8. Au participat la derby si columbofili din afara U.C.P.R., cu conditia sa aiba minim 900 km, dar acestia nefiind inclusi in clasamentul general si in fondul de premiere.

 

9. Clasificatorii pe zone sunt:

- zona I – dl. Florin Banu (Targoviste);

- zona II – dl. Petrica Popescu (Pitesti);

- zona III – dl. Daniel Rohatinovici (Ramnicu Valcea);

 

10. Mijloacele de transport a porumbeilor, licitate de catre UCPR, si in care s-au imbarcat porumbeii sunt dintre cele mai performante, dupa cum se poate observa si din imaginile de mai jos. In continuare va prezentam mai multe fotografii realizate astazi, la centrul de inbarcare Targoviste. <Romanian Racing Pigeons> transmite mult succes tuturor participantilor !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mare aflux de columbofili care au dorit sa isi imbarce porumbeii la maratonul de la Donetsk

 

 

 

 

Cozi interminabile de crescatori au fost astazi la centrul de imbarcare Targoviste, pe durata intregii zile

 

 

Masini de ultima generatie vor asigura transportul in siguranta, al porumbeilor, la locul de lansare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roberto, unul dintre cei mai tineri columbofili ai UCPR, a tinut sa fie prezent, alaturi de tatal sau, la imbarcarea din acest an pentru derby-ul de la Donetsk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Au fost aplicate sigilii pe toate usile de transport  ale masinilor

 

 

 

 

Sacii cu mancare pentru porumbei pe tot traseul sunt incarcati in masini

 

 

Masini de transport, care pot asigura toate conditiile necesare de siguranta, climatizare, alimentare, adapare

 

 

 

 

 

 

 

 

In lipsa sotilor, ocupati din cauza serviciului, in unele cazuri au imbarcat porumbeii sotiile, care merita toate felicitarile noastre !

 

 

 

 

 

Maestrul NICU BIZDRIGHEANU, FRSC Urziceni - rezultate columbofile obtinute in perioada 2008 - 2014Columbodromul international de la Piatra Neamt - foto etapa derby finala Presemysl, 18 august 2012SEDINTA LA UCP pentru clarificarea unor aspecte organizatorice legate de sezonul competitonal 2013UCPR organizeaza un important derby columbofil la Donets`k, in Ucraina, pe data de 14 iulie 2012Rezultate excelente in 2012 - 2014 tandemul multiplilor campioni nationali PETRICA COCOS & ROBERT MUSAT, FCPR Bucuresti


Comentarii

postat la 09:54, Joi, 12.07.2012 de catalin d.

da...frumos articolul si plin de informatie.Asta imi place la cei de la ucpr, mereu au informat corect columbofilii spre deosebire de federatia din care fac parte, si anume fcpr.Conditiile de transport sunt excelente, am vazut si filmuletele postate la fonduri de cei din arges ucpr, la noi nu s-a postat nimic si au fost catastrofe peste catastrofe.Asta este!Pacat de munca noastra!?bafta cu acest concurs!Sper sa fie mai reusit decat Berlinul!Va salut!

postat la 11:05, Joi, 12.07.2012 de Marasescu Silviu

Va multumim frumos k neati vizitat si da chiar a fost o inbarcare reusita acu asteptam si lansarea speram sa fie tot una reusita va multumim inca odata pt vizita care neati facuto. Va mai asteptam.

postat la 12:37, Joi, 12.07.2012 de Nicu

foarte buna si organizarea si am ramas placut surprins de numarul mare de porumbei angajati si de crescatori

postat la 12:40, Joi, 12.07.2012 de catrinoiu Marcel

o participare mare intr-adevar , mult mai mare decit la Berlin /voi astia de la UCPR taceti si faceti si pentru asta VA FELICIT ! Eu nu sint de la voi din uniune si va rog sa nu faceti publice numele columbofililor din alte federatii care am imbarcat la voi la maraton pentru ca nu vreau sa ma dea afara domnu bilan

postat la 12:52, Joi, 12.07.2012 de nando

daca o sa continuati asa, cu organizari foarte bune de concursuri , incet incet romanii o sa vina la voi sa zboare fondurile chiar daca sint din alte uniuni columbofile . Felicitarile mele pentru organizatorii vostri si pentru conducere !

postat la 13:41, Joi, 12.07.2012 de Antonescu Bogdan

FRUMOS . BRAVO VOUA . La anu cred ca o sa aveti numeric dublu fata de anul asta

postat la 14:46, Joi, 12.07.2012 de Patran

bilane si sinca loati aminte de cum se organizeaza un maraton adevarat. cind facem si noi unul CURAT si USCAT in cadru FPCR ?????

postat la 14:48, Joi, 12.07.2012 de curiosu

intrebare....au scapat cumva porumbei dupa clemare....si daca da ai cui sunt

postat la 14:51, Joi, 12.07.2012 de curiosu

au scapat cei 3 viteji sau nu

postat la 15:17, Joi, 12.07.2012 de dinu

daca aveti norocul ca in ziua lansarii vremea sa fie acceptabila , adica sa nu fie canicula de peste 35 de grade , atunci o sa aveti si n iste sosiri super reusite si la urmatoru maraton pe care o sal organizati anu asta o sa particip si eu desi nu sint la voi in uniune - Dinu

postat la 16:12, Joi, 12.07.2012 de Marasescu Silviu

Da sau scapat trei porumbei din cate stiu eu unu a fost deja anutat si treaba asta o stiu de aseara pentru ziua de azi nu sunt informat:D

postat la 16:46, Joi, 12.07.2012 de Fratele mai mare

Dragi colegi acesta este un adevarat concurs de maraton , nu tentativa de BERLIN unde au venit 299 de porumbei in 6 zile . Sa-ti fie rusine Tunduc , vino si invata de la conducerea UCPR care nu baga banii stransi in buzunar . II spun acestui capatuit peste noapte ca UCPR sponsorizeaza cu 200 milioane din propriul buget acest concurs . Ia aminte golanasule , asa se conduce o federatie , unde totul este transparent si la vedere !

postat la 16:51, Joi, 12.07.2012 de Vatasu Silviu

Pentru acest derbii s-au strans mai multi porumbei din cateva judete decat la tot \" nationalul lor Berli \"cu tot . Rog organizatorii acestui minunat concurs ca pe viitor sa invite si participanti din celelalte federatii spre a depasii lejer un numar de 15.000 de pasari . Cred ca trebuie sa avem deschidere spre asa ceva .

postat la 16:54, Joi, 12.07.2012 de TAVI

BRAVO DOMNULE DINU , SE CUNOASTE CA AVETI EXPERIENTA SI CONDUCETI FARA PARTINIRE . VA RUGAM PE VIITOR CONTACTATI SI CLUBURILE DIN BUCURESTI SIGUR VOR VENI COLUMBOFILI VALOROSI LA CONCURS .

postat la 15:06, Vineri, 13.07.2012 de Catalin

In sfarsit UCPR a devenit profesionista.Modul meritoriu in care isi gestioneaza acum activitatea,se datoreaza in primul rand celor care o conduc.O schimbare de atitudine si in randul membrilor,cu siguranta ca va genera un nucleu puternic care poate domina viata columbofila in urmatorii ani in Romania.

postat la 16:32, Vineri, 13.07.2012 de ady

Pe la noi pe la Pitesti mai mult dreptatea se face cu pumnul se iau la bataie cand se inbarca porumbeii { parsiveste } . Sa unflat CREATINA in ei doar trag de fiare.

postat la 18:15, Vineri, 13.07.2012 de Ciocan Adrian

Porumbeii care au scapat s-au anuntat deja.Au fost in numar de 3 iar crescatorii care i-au anuntat vor primi cupe Fair Play si un premiu in bani pt omenia de care au dat dovada.Va fi un concurs corect si speram noi si reusit.numai bine

postat la 14:18, Duminica, 15.07.2012 de alex_DB

Asa este domnilor conducerea UCPR-ului este demna de laudat.multumim domnilor care s-au ocupat de organizarea acestui Derby. D-nilor Ionita Catalin ,Balica Razvan s.a.m.d.\r\n Cum spune si Adrian:cei trei columbofili au anuntat porumbeii care au scapat si in semn de recunostinta vor primii cupe si premii din partea uniunii. va urez mult succes in continuare si va asteptam si la anul

postat la 14:11, Luni, 20.08.2012 de petre alexandru

bravo florinele frumos reportaj ,mi-ar fi placut sa particip si eu cu ei dar nu sa putut.dar lasa ca la anu ma prezint sigur .>>>bafta multa !!!
Nume
Email
Comentariu
Cod securitate
Cod securitate

Contact - Regulament
Copyright © 2008 - 2021 RRP. Toate drepturile rezervate.